Віра - Церква = спасіння?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Vnebo, 8 жов 2012.

1. ovod

ovod Well-Known Member

спеціально вибирав різні ролики, щоб не склалося враження, що я їх підтримую...то друге відео я перший раз бачив....ну що ж калюжа вийшла закаламутною для вас....
    взаєморозуміння не відбулося...і я здається поняв чому.....

2. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

То есть Вы меня захватили в плен? Причме тут не практикую. Я не верю в БОГА. НЕ ВЕРЮ. а как насчет младенцев. они тоже виноваты и выйти не могут??? обалдеть.
    Мимо. Мои родителеи НЕКРЕЩЕНЫЕ!!!!!!!! И они не обязаны и не должны НИЧЕГО.

И от того, что какой-то поп провел какой-то обряд - это не сделало меня частью РПЦ. Хитрож..е вы однако. Хорошо устроились. Покрестили и повязали человека. И где тут вера в БОГА?
    И тем более , о какой обязанности может идти речь...если допустим крестят младенца?? как младенец может обязываться что-то сделать?????

Ужас какой.
    Если так, то Проклинаю тот день. когда я согласилась на этот обрядный цирк. получается эта ошибка такая же непростительная как самоубийство. Но убийство прощаете легко.
    Вы даже не представляете себя насколько вы можете отталкивать людей от христианства.
    .

---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:04 ----------

Неважно, поддерживаете Вы это или нет, Вы выложилди стандартные ролики, которые используются, как в религиозных, так и в коммерческих культах.

Неужели Вам нраивтся копать какую-то причину, только по тому, что человек может не верить в бога, потому что не верит, а не потому, что набожных посчитал христианами и бла бл абла

3. Зануда

Зануда така зануда

Ви не агностик! Ви войовнича атеїстка :) У вас все викликає якісь припадки як не агресії, то "абалдевания" (с) :))

Але хресна мама (раз вона такою стала) точно охрещена і вона взяла на себе обов"язок виховання вас у вірі, то є обов"язок всіх хресних батьків, особливо, якщо біологічні батьки не охрещені і не віруючі. Така суть буття хресними - бути духовною опорою тим, за кого вони поручились на хрещенні. Коли хрестять немовлять, то батьки і хресні батьки виступають, як ті, що просять про хрещення і зобов"язуються виховати дитину у вірі.

• Подобається Подобається x 1
  4. OrangeSpring

А Вы ярлыки не развешивайте...
    И оставьте мою крестную в покое.
    Вы - верите в Бога - верьте, это Ваш выбор, я его что осуждаю? Нет
    Но почему моя ошибка, о которой я сожалею, глубоко и искренне, вызывает в Вас странную реакцию наездов на мою крестную. Если Я ошиблась, то она должна была меня ломать, против воли 17-летнюю куда-то воспитывать, если она сама тогда еще плохо ориентировалась во всем

Кроме того, она не католик

5. Зануда

Зануда така зануда

Да кому это надо? Спитайтеся у тих, хто вирішив вас охрестити - навіщо їм це було, якщо самі не хрещені. Я от цього ніяк не збагну. Навіщо? То щось ніби "захисту від темних сил"? Якесь заклинання? Я вважаю, що у таких речах (та у всіх речах, в принципі) треба бути послідовним. Якщо я віруюча і практикуюча католичка, то я своїх дітей виховую так само, бо я вважаю, що це мій обов"язок, як мами і як віруючої людини. Якщо мої діти виростуть і перестатнуть практикувати і підтримувати в собі віру, то буде означати, що я погано справилась. Якщо ж в сім"ї протилежна ситуація - люди не є віруючими, тоді повинні дати своїм дітям самостійно можливість прийняти рішення, а не хрестити дидину в 17 років, не даючи їй при тому жодної бази, жодних підвалин під віру. То ж не сталося тому, що ви свідомо навернулися, відчули свій зв"язок з Богом і тому прийняли Хрещення? Тожі навіщо був увесь той цирк? Протест більшовицькому маразму можна було б і в іншій формі виказати.

6. OrangeSpring

Сколько можно повторять, Это было МОЕ решение. МОЯ ошибка. Меня не младенцем крестили. А рассматривала это по-детски попыткой открестится от мрази коммунизма. Меня не заставляли. Я просто не осознавала, что я делаю.
    Причем тут мои родители?

Глупость какая. Какие еще темные силы. Суеверие еще языческое сюда приплели.

зы, а что получается, католики своим детям не дают свободы выбора? Родился в семье католиков - не смей идти в лютеране. атеисты, агностики, православные?

7. Зануда

Зануда така зануда

Та то не ваша помилка. То помилка тих, хто на вас натиснув, будучи мало обізнаним у цій сфері.

Та моя віра не залежить від вас, навіть, якби ви засуджували.
    Йдеться не про неї, а про її вчинок. Я розрізняю такі речі.

8. OrangeSpring

На меня НИКТО не давил. НИКТО

Как и мое неверие

Какой ее поступок? какой такой поступок?

---------- Додано в 14:46 ---------- Попередній допис був написаний в 14:45 ----------

Зануда, Вы такую антирекламу католицизму делаете. Теперь я понимаю, почему пустуют католические соборы Баварии... И все меньше там прихожан. Переходят в лютеранство

9. Зануда

Зануда така зануда

О! І я про те саме, що це глупість і дикість сприймати хрещення, як щось таке магічне, або як щось від чого толку мало, але точно не нашкодить. І все це не я придумала, а бачу, що багато хто так відноситься до цього і так сприймає церковні обряди. І моє ІМХО - краще ніяк, ніж отак.

У католиків цей номер би не пройшов. Якщо доросла людина хоче прийняти Хрещення, вона мусить пройти науку, підготуватися до цієї події, а тоді, коли отримає відповідну підготовку, буде мати можливість ще раз обдумати і вирішити, чи їй це потрібно. Дуже жаль, що у вас не було тоді такої можливості.

:) А як ви собі то уявляєте? Я просто реально не розумію, а як би то мало виглядати інакше?
    Виростуть, тоді вже будуть вирішувати чи їм це потрібно, а поки малі, то я закладаю в них ті цінності, які вважаю за потрібне.

---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 14:51 ----------

І в чому вона полгає - ота антиреклама? И по секрету вам скажу - католики Баварії, що масово перебігли в лютеранство, то не я :)), я там навіть не бувала.
    І проблема не в Церкві, а в людях, які не хочуть напрягатися: їм складно бути моногамними, не робити абортів, нести відповідальність за свої вчинки, от і починають звинувачувти Церкву у тому, що вона застаріла, що не йде в ногу з часом, ну і т.д. Церква не доляр, щоб всім подобатися, але то не означає, що обов"язково поливати її брудом.

П.С. Я вас переконливо прошу не переходити на персоналії, бо це свідчить про вас не з найкращого боку. Ви начебто доросла людина, а в дискусії ведете себе якось не комільфо.

10. OrangeSpring

А как насчет младенцев? они-то не делают выбор вообще?
    И кстати сейчас есть какое-то собеседование у православных. 21-22 года назад этого не было. табуном крестили

11. ovod

ovod Well-Known Member

я намагаюся бачити там позитивне, а не негативне.....

ви написали, що це неможливо....а я навів приклади ситуацій, в яких це можна попробувати зробити....ви судячи з реакції - не захотіли б попробувати відчути....

12. OrangeSpring

Для того, чтобы не делать аборты и не гулять направо и налево не обязательно быть верующим! Вы всерьез верите, что это от церкви зависит? От человека! от того, какие ценности он для себя выбирает
    И тем более запрет церковный не сработает. Я противник запрета абортов. Но сама их никогда не делала и не смогу сделать, потому что это для меня лично как убийство, Это мой выбор. а не потому что церковь запретила. Но я и не имею права осуждать того, кто аборты делал. Гораздо хуже и ужаснее, когда родила, чтоб никто не узнал выбросила в выгребную яму или мусоропровод. Даже не сподобилась просто в дом малютки отдать.... Жизнь единственную отобрала.

---------- Додано в 15:10 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

Как и НЕ захотела попробовать наркотики или водку

Почувствовать себя в экстазе под действием известных технологий - допинговых или эмоциональных - меня это не интересует. И не надо приравнивать верующих к табуну сектантов

13. Зануда

Зануда така зануда

Так я ж весь час про це говорю - за дітей вибір роблять батьки і хресні батьки, то вони просять про хрещення для своєї дитини і вони беруть на себе обов"язок виховувати її у вірі. А якщо не збираються цього робити, то краще б не хрестили - дитина виросте і сама вирішить, чи їй це потрібно.

---------- Додано в 15:22 ---------- Попередній допис був написаний в 15:17 ----------

Я ніде не стверджувала, що атеїсти не мають совісті і якихось моральних засад. Але тим не менше присутнє є і таке відношення до Церкви, як я писала. І не кожна людина сама може вибрати для себе цінності, для початку вона має десь ті цінності побачити, звідкись взяти модель. І мені здається, що частіше це сім"я - там йде закладка. А далі людина росте і робить свій вибір, чи слідувати тим цінностям чи шукати для себе щось інше.

14. OrangeSpring

А если ребенок вырастет и захочет перейти в другую конфессиию или быть атеистом или агностиком?

---------- Додано в 15:26 ---------- Попередній допис був написаний в 15:24 ----------

Ну так зачем тех, кто может сам выбрать, зачем их приравнивать к таким, кто это сделать не в состоянии
    Мне никто не читал лекции и не учил, что аборт - это плохо или хорошо. Я всегда не любила неискренность. А измена - это один из вариантов неискренности. Кстати брак без чувств между женихом и невестой тоже ИМХо не приветствую (лишь бы выйти замуж, чтобы кто-то чего-то не подумал и так далее)

15. Зануда

Зануда така зануда

Це буде справа дорослої свідомої людини.

16. OrangeSpring

А Вы допускаете, что они могут быть правы, ведь что угодно Богу знает только БОГ.
    И не станете ли Вы в своем поражении заставлять детей?

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не осуджуєте, але постійно намагаєтесь подати себе атеїстом-мучеником, якого переслідують за невіру.

18. ovod

ovod Well-Known Member

а я пробував..а зараз не хочу...але це не значить, що не попробую...

я це вже поняв....

віра є віра...чи в Бога чи в свої сили - різниці немає...
    віра - це стан, який можна відчути різними способами...

19. Зануда

Зануда така зануда

Навіть вже зараз я можу сказати, що мені буде прикро, якщо мої зусилля не принесуть того резульаьту, заради якого я їх (ті зусилля) прикладала, але сподіваюсь, що мені вистарчить мужності прийняти їхній вибір і молитися за те, щоб вони повернулися до тих цінностей, в яких я їх ростила. А як воно буде? Поживемо - побачимо.

Я не думаю, що люди перестають вірити в Бога з Його, Божої, на то волі. До цього людей штовхає інша сила.

---------- Додано в 16:12 ---------- Попередній допис був написаний в 16:05 ----------

Є. І то дуже велика. Я б сказала, що то кардинально різні речі.

20. OrangeSpring

Пути Господни неисповедимы и его ГЛОБАЛЬНЫЕ замыслы тоже

С этим согласна

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:34 ----------

Еще раз - я не атеист. Атеисты не допускают существования Бога.
    Ни при каких обстоятельствах, ни в каком виде

Я допускаю, что, возможно он есть

а де твій аватар? :)