Віра - Церква = спасіння?

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Vnebo, 8 жов 2012.

1. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Все-таки Вы до банальности смешной. :)))
    По-Вашему человек не верит в Бога только потому, что насмотрелся на старушек при неадекватном поведении?:crazy:

2. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

• Подобається Подобається x 1
  3. OrangeSpring

4. ovod

ovod Well-Known Member

може колись скаже....

згідний....

тобто розуміти ви його не хочете, а тільки щоб вам не нав'язували своє...
    по суті ви просто висловлюєте протест християнам у виді Левка і інших, а не пробуєте їх зрозуміти....
    тобто ніякого процесу(того двохстороннього) з вашої сторони немає?
    і по суті ви заставляєте їх не заставляти вас, тобто хочете від них розуміння(частини того двохстороннього), при цьому не пробуючи їх зрозуміти.....

5. OrangeSpring

Нет, ну я понимаю чувства истинно верующих - даже уважаю их
    Мой протест направлен только протви набожных - осуждающих окружающих любителей ритуалов

6. ovod

ovod Well-Known Member

в моєму розумінні "зрозуміти" - означає відчути все те, що відчувають вони...
    бо зрозуміти на основі старого досвіду нове те, що ще не відчував неможливо...
    але тоді і назад вернутися вже навряд чи можна...просто затягує....
    є інший вид розуміння - так я знаю, що вони вірять, вони приємні люди, доброзичливі, щирі і я їх поважаю...
    так от....для мене розуміння полягає у відчутті того, що хотів сказати співрозмовник(так ніби він - це я....тобто по суті можу сперечатися від його імені....я так деколи і роблю....підтримую то одну позицію то ту, що їй практично суперечить...для мене немає різниці....), а те чи він йде на "контакт" чи ні....питання інше...зате я пробую зрозуміти, що хотів він сказати....

так от....ви пробуєте зрозуміти віруючих(Левка, наприклад) чи вам тільки потрібно, щоб вас не осуджували?

7. OrangeSpring

Простите, но это невозможно. не потому, что я уперто не хочу. я просто не могу. Я агностик. Это мироощущение, мировосприятие. Из агностиков невозможно стать верующим и почувствовать то. что чувствуют верующие во что либо или в кого -либо.
    А притворяться зачем?

Мне нужно, чтобы меня не осуждали и не пытались разными способами "в свой мир" затянуть - навязывать... так скажем.. Напрягает, когда постоянно ИИсус тебя любит и так далее. Для меня это набор фраз. и от их повторения - это не изменится.

Я их не тяну перестать верить, если они искренне верят а Бога, а не в обряды, не рекрутируют никого против воли - респект им

8. V.P.

V.P. vegan power

и на украинских, которые били прихожан русской. странно, один бог, а столько организаций, которые борятся за то, чтобы. называть себя настоящим связующим звеном между богом и людьми... прямо как производители моб телефонов..

9. OrangeSpring

Это не верующие бьются, дерутся.... а.. набожные . Разница колоссальная между ними

10. ovod

ovod Well-Known Member

я Левку тоже так говорив....слова не приносять розуміння...

для вас немало б бути нічого неможливого....ви ж агностик))))...
    тим більше кожен віруючий по-різному сприймає Бога і у відповідній темі не прийшли до визначення Бога....
    а відчути те що відчувають віруючі можна альтернативними способами.....одні з них на відео

правда необов'язково так....можна і по-іншому....в кожного свій спосіб....
    п.с. мені більше подобаються такого типу

11. Зануда

Зануда така зануда

:)І тут Остапа понесло! (с)

П.С. А я про 1918 рік не починала і вже тим більше не поєднувала цей рік із виникненням агностицизму. Але я думаю, що вам і так всеодно. Вам головне много букоф натицькати, щоб не лінивим було що читати.

Останнє редагування: 24 жов 2012
  12. OrangeSpring

Что здесь форум пасторов из разных сект (включая коммерческие культы), ловящих в свои сети овец в стадо?:????

Не на ту напали:ThankYou:

13. Зануда

Зануда така зануда

Я не знаю, що саме вас так зачепило - я сама, моя освіта, чи і те і інше, але я вас не агітувала, не ображала і навіть не виписувала тут жожних моралізаторських "нравоучений", але так вже вам за шкіру залізла, що нема ради!
    От мене ніяким боком не зачіпає ваша життєва позиція, бо хоча ви охрещена, навіть маєте (з ваших слів) хороший контакт із хресною, принаймні знаєте її, але ані вона, ані ваші батьки не виконали передвами і Богом свого християнського обов"язку - не привили вам віри, а ви вже самі, як могли і хотіли розвинули свій світогляд і сформували своє відношення до Бога. То є ваша справа. Але чомусь моя віра, то також ваша справа.
    Ви на всіх віруючих начіпали етикеток, які не завжди мають відображення в реальності. Якщо у вас є питання конкретно до мене, і ці питання стосуються даної теми, то прошу - задавайте, але спершу крапля ввічливості і толерантності.

• Подобається Подобається x 3
  14. ovod

ovod Well-Known Member

зрить в корень без приклеювання листочків складно, але можна...

15. OrangeSpring

капец.... Простите, какой такой обязанности? Еще и веру прививать??? Обалдеть. Как же свобода совести? У нас СВЕТСКОЕ ГОСУДАРСТВО!!! У меня отец атеист, мама верующая..хм...ну не буду говорить условно-верующая. крестная - просто дружим семьями, крестили меня взрослой достаточно, когда мода пошла. Крестная сейчас ищет свой путь к Богу. Какие претензии к ней, что не ломала мое сложившееся мировозрение? что значит она ДОЛЖНА? Никто ничего не должен. И я не должна в Бога верить. Слову должен нет места, где есть свобода воли.

Что я могу сделать теперь? я спрашивала, как отменить обряд крещения - сказали нельзя. а я хотела. по крайней мере минимум что можно - перекрестится из православия в лютеранство к примеру (но не у нас в стране) - но опять же ложь. Крестик я не ношу. потому что неверующая.

Вы не привязывали к 1918 году? вы вполне ответили как продолжение поста Dzeko

16. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ви помиляєтесь.

Шкода, що Ваші батьки і Ваша хресна зробили з Таїнства данину моді, але хрещення - це не просто обряд. При ньому обіцянка дається виховувати хрещеника у вірі.

• Подобається Подобається x 3
  17. Зануда

Зануда така зануда

Обов"язок виховати по християнськи охрещену дитину. Якщо на той час у вас вже сформувався світогляд, тоді варто було його відстоювати, раз ви вже були достатньо дорослою. А то нестикується щось - достатньо доросла із сформованим світоглядом, але дали себе охрестити.
    У Церкві немає демократії. Або ти охрещений і приймаєш та виконуєш Заповіді, або ти не віруючий і до Церкви відношення не маєш. І мені цікаво, чи так само справи є на роботі, куди людина влаштувалася з власної волі, але виконує накази керівництва. Куди дівається тоді свобода волі? ;)
    Це стосувалося подій, які принесли нам духовний занепад, а не агностицизму. Я думала, що це очевидно.

---------- Додано в 00:45 ---------- Попередній допис був написаний в 00:42 ----------

А можна детальніше? Тобто ви не віруюча, але хотіли стати лютеранкою? Ви планували змінити свої погляди на віру, релігію та Бога, чи просто не знали, що лютеранство це також одна іх християнських течій, і лютерани вважають себе віруючими людьми?

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для чого тоді хрестити було? Щоб у людей склалася думка, що ви християни і по ваших діях судитили що таке християнство, в якому ні ви, ні ваші близькі не мають зеленого поняття? Адже ті, що хрестяться і моляться на "всякій случай" не є християни, вони скоріше невіруючі, але на всякій случай хрестяться, інколи ходять до церкви, печуть пасхи. Ви це бачите і у вас складається "правдиве" враження про християнство.
    Ви ніколи не почуєте нормального попа, але не пропустите пяного. Чому? Чому ви в кожному дописі пишите, що ви невіруюча людина? Знаєте чому? Тому що вас мучить той стан, в якому ви перебуваєте, ви шукаєте пояснення у дискусії, де "точно" знаєте, що християнство - це зло. Якщо би вас не мучило, ви б один - два рази сказали: я невіруюча і забули про це, проте той хробачок муляє, він потребує пояснень: чому я так думаю. У мене є вам порада. Перш, ніж критикувати християнство, зайдіть в Ютуб, наберіть "А. Кураев".
    Послухайте одну дві лекції, навіть по 15 хв, не тре довгої, тоді ви зможете аргументовано критикувати християнство, а так... з вами навіть дискутувати неможливо, бо у кожному реченні, де ви говорите щось що до християнство, воно навіть купи не тримається. Ви просто не розумієте християнство, ні його засад, ні його цілей.

• Подобається Подобається x 2
  19. Зануда

Зануда така зануда

Я про свободу совісті. Про те, що з ваших слів ніхто нікому нічого "не должен" (с)

Це вам так здається, бо насправді те, що ви охрещені і є вашою приналежністю до Церкви, просто ви не практикуєте віри у тому обряді, в якому були охрещені. То відноситься не лише до вас персонально, то так в принципі і є зі всіма, хто був охрещений (не залежно від віку), але в силу якихось причин не практикує.
    Ну, то як з освітою - можна вивчитися на лікаря, але не працювати за спеціальністю, бо душа не лежить, бо батьки змусили, бо вчився погано і нічого не вміє...:)

Ми вас не засуджуємо, ми лише констатуємо факти. Наразі нападаєте лише ви.
    Хрещення і Причастя, то окремі Таїнства. Тому обряд є дійсним - він від Причастя не залежить. То участь у Таїнстві Причастя залежить від того, чи людина охрещена.
    Ви чомусь вирішили, що ми тут всі хочемо вас навернути. Що вас наштовхнуло на таку думку? Ми тут обмінюємося думками, а не проповідуємо. Принаймні я такої мети не переслідую.
    То на дійсність проведених у ній обрядів не впливає.
    Обов"язок виховання у вірі ніколи не мав нічого спілного з державним устроєм тої чи іншої країни. То є духовний обов"язок охрещених людей, які через дане Таїнство стають Дітьми Божими, виказують свою приналежність до церкви Христової і тим самим стають членами Тіла Христового, зростаючи у вірі самі, вони і дітей свої виховують у вірі, хрестячи їх перед Богом і людьми беруть на себе обов"язок виховувати їх християнами.

Ось, що формує вашу думку про християнство. Люди, які відносяться до віри, більш, як до магії, хрестяться про всяк випадок, і приходять до церки посвятити паску і кулічік, от ів все їхнє християнство, от і вся віра. А ви на основі нездорових крайнощів формуєте свою думку про Церкву загалом і віруючих зокрема.

• Подобається Подобається x 2
  20. OrangeSpring

Читайте внимательно то, что я писала.
    1)Хм, ни я, ни моя семья НИКОГДА не делали и не делают ничего, чтобы в глазах других казаться кем-то, тем более христианами. Поэтому никто из нас не ходит в церковь (мама может ходила бы, но она старый и больной человек, который из дома выйти не может - но уж точно, не для того, чтобы кому-то показать что-То). Хотели бы мы пыль в глаза кому-то бросить (непонятно только кому или зачем, или в городе, где Вы живете неверующие изгои???)
    2) Это было накануне распада СССР, под влиянием показанных моментов разрушения церквей (зданий) - неокрепшей личностью, которая ненавидела коммунизм, и ничего не знала про церковь (институт), тем более по наивности полагала, что церковь - это образец искренности. Это было незрелое решение. О котором я глубоко сожалею. (Я так понимаю, убийство вы простить готовы. но такую ошибку - нет.?). Но это не имело под собой никакого желания, чтоб перед кем-то казаться христианами. Тем более еще СССР существовал

2) я прекрасно знаю, что они не христиане. Но Вы наивно полагаете, что я не верю в Бога , глядя на них, я не считаю их христианами и тем более вообще верующими

Я так не считаю, Вы пишите глупости (хотя это может быть стандартная заготовка). Я считаю, что церковь как институт - коррумпирована и дискредитирована за века своего существования. Но к Вере в Бога это не имеет отношения. Я четко вижу эту разницу между церковью , обрядами и искренней верой в бога. И это никак не влияет на то, что я неверующая

Я просто Не верю в Бога, потому что я агностик. ТОЧКА. Не ищите черную кошку в темной комнате. ее там нет

Вы - приверженец Кураева? Вы его лекцию про шахматы слушали? Вы тоже антисемит? Очень жаль.

а де твій аватар? :)