Випічка (торти, пляцки, печивка і т.д.)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 17 чер 2010.

  1. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Солодкі кокосові кульки - до кокосової стружки додається згущене молоко, добре вимішати, консистенція повинна бути така, щоб можна було ліпити кульки. Взяти кусочок суміші, положити в середину смажений горішок, сформувати кульку, обкачати її в звичайній кокосовій стружці.
    [​IMG]

    Більш детально тут гуугля.ком
     
    Останнє редагування модератором: 11 жов 2011
    • Подобається Подобається x 6
  2. deva

    deva Well-Known Member

    Люблю іноді готувати таке шоколадне печиво
    пачка масла + пів стакана цукру- збити міксером, добавити 2 стакани муки, 0,5 стакана какао, трошки(на смак) розчинної кави- все добре зєднати і вимішати. Поставити на 45 хв. в холодильник. Якщо тісто не ліпиться можна добавити 1 столову ложку холодної води.
    Потім взяти 2 листки паперу для випучки в середині розмістити тісто і руками рівномірно його розприділити та поставити випікати в духовку, після випічки можна поламати, або гострим ножиком порізати. Мені смакує.
     
    • Подобається Подобається x 6
  3. deva

    deva Well-Known Member

    Кекс з родзинками
    500 грам муки
    300 грам масла або маргарини
    350 грам цукру
    5 яєць
    1 пакет розпушувача(18 грам)
    50 мл. молока
    200 грам родзинок
    10 грам ванільного цукру
    Приготування:розтерти яйця з цукром,додати масло, молоко, ізюм - вимішати муку з розпушувачем і замісити тісто. Отримане тісто викласти в змащену маслом форму( я печу в силіконовій,то не потрібно змащувати) і помістити в духовку 180-200 градусів приблизно 20-30 хв(залежить від духовки).
    Смачного!!!
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Новий кекс, я його назвав львівський :mocking:

    [​IMG]

    Тут більш детально гуугля.ком
     
    Останнє редагування модератором: 11 жов 2011
    • Подобається Подобається x 5
  5. ENNI

    ENNI Well-Known Member

    [​IMG]
    Пиріг швидкий (вишневий)
    Пачку масла(маргарину) змішати з 160 гр. цукру. Додати 4 яйця , 1 ч.л. розпушувача, ванільний цукор і 160 гр. муки. Добре перемішати.
    200 гр. (я беру більше) будь-яких ягід (вишні, полуниця...) відкинути на друшляк і дати стекти. Тісто вилити в невелику, але глибоку сковорідку, застелену папером для випікання. Зверху висипати ягоди і покласти випікатися в духовку. Готовність перевіряти деревяною шпажкою.
    Смачного!


    [​IMG]
    Рецепт круасанчиків.
    (Я десь бачила рецепт на форумі, але все ж напишу).
    1 пачка розтопленого маргарину
    100 гр. дріжджя + жменя цукру
    300 гр. молока
    Муки, скільки забере. Тісто має бути мяким.
    Дріжджі з цукром перемішуєте. Даєте постояти хвилин 10. Далі змішуєте всі інгредієнти. Що найбільше подобається, можна зразу виробляти.
    Тісто ділите на кілька кульок. Кожну розкачуєте і ділите на 8 частин (трикутників). Начинку кладете на більшу сторону і скручуєте до середини.
    Начинка:
    1. Яблука з корицею.
    2. Сир солений з зеленню.
    3. Сир солодкий.
    4. Вишні.
    5. Мяско варене.
    6. Грибочки і т.д. і т.п., тобто, на ваш смак.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 15
  6. Кохана

    Кохана LuBimaya

    Отже,
    Гарних нам переписів!!!!
     
    Останнє редагування модератором: 11 жов 2011
    • Подобається Подобається x 6
  7. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Ну добре!
    Відновлюємо старі традиції ( принаймні намагаємось)

    Мій тортик на 1 рочок дитинці:
    [​IMG]

    ---------- Додано в 17:20 ---------- Попередній допис був написаний в 17:11 ----------

    Перепис від Марусі -мами,торт яблучний.
     
    Останнє редагування модератором: 12 жов 2011
    • Подобається Подобається x 21
  8. olya_d

    olya_d Well-Known Member

    Пляцок "Яблука в перині"
    4 яйця
    1 скл цукру, 1 скл муки, 1 ст.л порошку до печ.,
    4 ст.л. олії, 150 г топленого масла,
    1 ст.л. цедри лимона
    приблизно 1 кг яблук, кориця (за бажанням)
    пудра для посипки
    Яйця збити з цукром, дати поступово все решта. Форму змастити і посипати манкою, вилити тісто і повтикати вертикально четвертинки яблук, посипати корицею.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 12
  9. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Пирожки жареные.
    Жена Настоящего Полковника научила, спасибо ей большое - хит сезона, хоть и простой до невозможности.
    в 300 гр. теплой воды разводим 50 гр. дрожжей. В миску всыпаем 2, 5 стакана муки, две стол. ложки сахара, щепотку соли, вливаем дрожжи и 2 ст. ложки масла подсолнечного и замешиваем ОЧЕНЬ мягкое тесто. Даем подойти (около 20 минут - и готово).
    Пирожки разделываем руками, смазанными маслом. Выходит около 16 штук.Я делаю, как первоисточник - с густым айвовым , грушевым, яблочным повидлом. Но уверена, что с мясом, рисом и яйцом, капустой - будет вкусно. Жарим на большом количестве масла, готовы быстро.
    С момента замеса теста до вымытой сковороды - около 40 минут.
     
    • Подобається Подобається x 3
  10. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Яблоки в тесте.
    10 кисло - сладких яблок вымыть, разрезать на две половинки, вычистить сердцевинку.
    Топим 250 гр. маргарина. Маслом не заменять - привкус не тот. Даем остыть, добавляем стакан магазинной сметаны, 1 ч.л. соды, перемешиваем. Добавляем муку - тесто должно не липнуть к рукам.
    Делим на 20 частей. Каждую скатываем в шарик, тонко раскатываем, заворачиваем в неё половинку яблока. Остатки теста аккуратно скрепляем в сердцевинке.
    Теперь окунаем выпуклой частью в яйцо, взбитое вилкой, и в сахар. Складываем на противень.
    Печем около 30 минут, 180 гр.

    Вот так это выглядит.[​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 8
  11. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Рогалики, які смачні, але їх МАЛО)
    Беріть дві порції - буде теж мало, але все ж..))) Виходить штук 25 з однієї.

    Маргарин, 150 грамів, має бути м"яким, виделкою розмішати з 2 ложками сметани, 1 жовтком, 1/2ч.ложки соди, 1 ст. л. цукру, трошечки солі.
    Вмісити борошно, тісто м"яке. В мене пішло трохи більше стакану борошна.
    Розкатали тоненько і ріжемо великими трикутниками. Н а широку сторону кладемо начинку і закручуємо до кута. Печемо при темп. 200 градусів до золотистого кольору.
     
    • Подобається Подобається x 4
  12. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Красота яка...

    А в мене серце не лежить до випічки (їсти люблю). Я люблю великий шмат м’яса намаринувати, нашпигувати, підливати, слідкувати за скоринкою... або стейки смажити, відбивні....
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. tenkovir

    tenkovir Well-Known Member

    Гарбузяна запіканка

    [​IMG]

    Тут детальніше rivok.net/?p=1251
     
  14. Luna

    Luna змИючка - сокровище :)

    Тісто: 4 яєчки збити зі склянкою цукру, перемішати з 1 скл. борошна, випікати та розрізати на 2 частини.

    Крем 1. Збити 10 жовтків з 1 склянкою цукру, 1 столовою ложкою борошна, 1 скл. молока, пакетиком ванільного цукру. На водяній бані заварити крем до появи бульбашок - він загусне. Дати охолонути та вбити туди 250 гр. м"якого селянського масла.

    Крем 2. Збити в міцну піну 10 білків з 1 скл. цукру, додати 40 гр. розчиненого желатину, перемішати.

    Змішати обережно та ретельно крем 1 та крем 2. На половину коржа викласти крем ( у роз"ємній формі). Дати застигнути, накрити другою половиною коржа та прикрасити.

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. MasU

    MasU Member

    Малиновый пирог на кислом молоке

    1.5 стакана = 210 гр муки для выпечки
    1 чайная ложка разрыхлителя
    ½ чайная ложка соды
    ¼ чайная ложка соли
    ½ стакана (= 110 гр) несоленого сливочного масла
    1 стакан (= 200 гр) + 2 столовых ложки (отдельно) сахара-песка
    ¾ чайной ложки ванили
    2 яйца
    ¾ (= 180 мл) хорошо взбитого кислого молока
    1 стакан (=150 гр) малины

    Разогрейте духовку до 180 °C.
    В маленькой миске смешайте муку, соду, разрыхлитель и соль. Отставьте в сторону ненадолго.
    В большей миске миксером на средней скороски взбейте масло с сахаром. Добавьте ваниль. Вбейте яйца и тщательно перемешайте. Медленно в 3 подхода всыпайте подготовленную заранее мучную смесь и кислое молоко.
    Мука – молоко –мука – молоко – мука – молоко – мука... каждый этап должен заканчиваться мукой, после чего надо хорошо перемешать тесто.
    Выложите тесто на противень. Сверху равномерно разбросайте малину и посыпьте заготовленными 2 столовыми ложками сахара (24 гр).
    Выпекайте пирог до золотистой корочки от 35 до 40 минут. Зубочисткой проверьте пирог на готовность. Оставьте на 10 минут в выключенной духовке, после чего смело доставайте и дайте остыть.
    Вкусняшка! :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. solokia

    solokia Member

    БАГАТІ ВАФЛІ

    Кілька днів тому мене пригостили пресмачними вафлями. Зразу взяла рецепт, а тепер ділюся з Вами.
    На 1 пачку вафлів (треба брати такі з грубими дірками):
    0,5 л. згущенного молока
    пачка масла
    1 скл маку(запарити і розтерти)
    200 гр кокосової стружки
    1 скл горіхів
    1 пачка крекеру вершкового(подрібнити)
    все збити в комбайні і перемазати вафлі.
    Ну дууууже смачно!
     
    • Подобається Подобається x 4
  17. randylv

    randylv Well-Known Member

    Додайте ще 1 ст.л хорошого какао, або тертого хорошого чорного шоколаду (якщо любите, звісно) а ще до будь-яких десертних смаколиків не забудьте дрібочку СОЛІ (потім, думаю, подякуєте) :good:
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Margaritka

    Margaritka Member

    Шарлотка з яблуками

    Простий та швидкий рецепт шарлотки.
    4 яйця + 1 склянка муки + 1 склянка цукру. Усе це перемігати разом, найкраще у комбайні. Я додаю ванільні каплі у тісто, тоді аромат виходить чууудовий. Виливаєм це у змащену жиром форму і висипаєм заздалегідь нарізані кубиками яблука ,яблуки злегка перемішуєм ( у формі) з тістом .Слід "втопити " яблука у середину тіста. :blush: Посипаю корицею і ванільним цукром і відправлчяю у духовку.:give_rose: P.S. беру зазвичай 3-4 великих яблука, потім тісто росте і яблук здається мало.
     
  19. Un.Known

    Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

    Cukroví (дрібне чеське печиво).

    [​IMG]

    Ванілінові рогалички.

    300 г муки, 200 г масла, 100 г мелених горіхів перетерти, тісто покласти в холодильник принаймі на півгодини. Потім формувати з тіста малесенькі рогалики. Спечені обваляти в цукровій пудрі. Потім покласти на декілька днів у холодильник - будуть крихкими і танутимуть в роті.

    Лінецьке тісто (з нього робляться подвійні тістечка)

    1/2 порошку до печива
    1 ваніліновий цукор
    250 г масла
    1 жовток
    500 г муки
    цукрова пудра, мармелад

    Жовток, масло, цукор посікти, додати муку з порошком до печива, замісити тісто, дати його в холодильник на годину. Розвалювати, вирізати різні форми, в половині з них зробити дірочку, змазати мармеладом і склеїти. Обсипати цукровою пудрою. Лишити два-три дні, щоб зм'якли.


    Шоколадне тісто (на горішки і не тільки)

    300 г масла, 150 г цукру-пудри, 2 жовтки, 400 г муки, 2 ложки чорного какао, ванілін

    Масло посікти з жовтками, цукром і мукою, випрацювати тісто, залишити в холодильнику на ніч. Потім пекти у формочках для горіхів, або звичайні тістечка, перемазувати вареним згущеним молоком з ложкою рому.


    До речі, чи продаються в Україні класичні роз'ємні форми для горіхів? В мене поодинокі, тобто, я кожну половинку горішка печу окремо, що є досить марудна робота.
     
    • Подобається Подобається x 5
  20. Bambook

    Bambook Persona non grata

    Учора з дружиною пекли брауні. ДУже файна річ, коли треба швиденько замутити щось солодке. 10 хв, щоб розколотити, півгодини пекти.

    Плитка чорного шоколаду
    200 г вершкового масла
    100 г горіхів
    300 г цукру
    1 ч. л. ванільного цукру
    3 яйця
    100 г борошна

    Приготування.
    Увімкнути духовку на 175 градусів
    Горіхи скласти у чистий пакет і подрібнити качалкою.
    Шоколад поламати на шматочки і покласти у вогнетривку мисочку. Поставити її у миску з окропом. Масло порізати на шматочки і додати у мисочку з шоколадом. Вимішувати на водяній бані, поки шоколад і масло розтануть. (не кип’ятити) Вилити усе в іншу миску, додати цукор і ваніль.
    В окремій посудині збити яйця. Розмішуючи масло із шоколадом, потрохи додавати збиті яйця.
    Просіяти у миску борошно, додати подрібнених горіхів. Добре усе вимішати.
    Вилити суміш у форму і розгладити поверхню ножем.

    Пекти півгодини при температурі 175-180 градусів.

    Коли трохи підвистигне, зверху можна додати згущик або сметанковий крем. А можна просто порізати і їсти як тістечка...
     
    • Подобається Подобається x 3
а де твій аватар? :)