Випічка (торти, пляцки, печивка і т.д.)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 17 чер 2010.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Вишневий пиріг:
    4 яйка
    0.5 ст. цукру
    4ст. л. води кім. температури
    5 ст. лож.згущенки(не вареної)
    5 ст.л. муки
    1 пак.розпушувача.

    Процес:
    Яйка цукор і вода збивається до білої піни,поки не будуть утворюватись пуухирці
    Додається мука з розпушувачем і згущенка,все ще раз збити,але не довго до 1 хв.
    Вилити в бритванку перестелену пергаментом,потім зверху по тісті накидати вишню, у кого,яка є - морожена,консервована( в мене з компоту)головне,аби без кісточок....:)
    Випікати при 180 град. десь приблизно 50 хв,але треба перевіряти паличкою,щоб була суха.
    Просто , а як смачно,ум!!!!!Ми вже доїли.
    П.С. Зверху можна присипати пудрою,або кокосовою стружкою.
     
    • Подобається Подобається x 10
  2. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Кекс для тих,хто постить:
    Пісний КЕКС:
    [​IMG]
    Рецепт:
    2 ск.борошна
    1 ск. цукру
    2 ст.л. олії
    3 ст.л. какао
    1,2 лимона
    1 склянка повна води
    1 ч.л соди

    Процес:
    Воду закип"ятити з цукром,охолодити до 30 гр.
    Лимон збити в пюре
    окремо змішати муку,соду 1 ч.л. і какао
    Потім до води додати лимонне пюре і олію,потім борошняну суміш,все гарно вимісити,змастити посудину маслом і випікати при 180 гр. 30 хв.:pardon:
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 10
  3. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Спекла хліб селянський з вівсяними пластівцями:
    [​IMG]

    ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ----------

    Рецепт тут:
    П.С. Відповідно давала менше цукру і без родзинок....
    http://myhelper.in/index.php?newsid=4860
     
    • Подобається Подобається x 10
  4. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Рулетище "Банонові очі":)
    [​IMG]

    Шоколадний бісквіт,заварний яєчний крем і аж три цілих банана,вийшов такий величезний рулет....а зверху збила білок з цукровою пудрою і лимоном і з кондит.мішечка оформила,розтопила шоколадку і все....:)Якщо треба в деталях напишу пізніше,бо треба файно розписати, а на мене ше торт чекає....тай снідати вже шось пора...
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 12
  5. Venus

    Venus translator

    Шварцвальдський - наш улюблений торт. Справді дуже легкий, не калорійний. Печу кілька разів на рік. Маю перепис з німецької кулінарної книги. Печеться дуже легко!

    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 13
  6. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща



    Вишиванка Наталі

    Тісто:
    1 п.маргарини
    5 жовтків
    1 скл. цукру
    3 ст.л. сметани
    3 ч.л. розпушувача
    600 г муки
    Жовтки розтерти з цукром, маргарин посікти з частиною муки, замісити не туге тісто. Поділити на 4 частини. До однієї додати какао , розділити її на три кульки і поставити в морозилку.
    На перший корж викладаємо вишні і горішки, тремо темне тісто і печемо.
    На другий корж -мак
    1 скл. маку( запареного )
    1 скл. цукру( втерти з маком)
    2 яйця (мені два яйця було замало, то я ще додала два білки, бо багато з паски залишилось)
    1 ст.л. масла
    1 ст.л. крохмалю
    3 ст.л. манки
    По маковій начинці тремо темне тісто і печемо.
    На третій корж - кокосова начинка
    5 білків
    1 скл.цукру . Добре збити і додати
    200 г кокосової стружки. Зверху терте темне тісто, печемо.

    Крем сметанний. Я робила масляно-сметанний.

    Цитриновий/Лимонний пляцок
    (з записничка моєї теточки)

    Тісто:
    600 гр муки
    1 ч.л. порошку до печива (розпушувач)
    2 яйця
    200 гр цукру
    8 ст. ложки сметани
    140 гр маргарини/масла
    цедра цитрини

    Муку перемішати з порошком і посікти на стільниці з маргарином. Додати цукор, яйця, сметану, цедру і замісити тісто. Розділити на 6 рівних частин. Розкачувати тоненькі коржі. Пекти на зворотній стороні бритванки, щоб були рівні.

    Пересмарувати масляним кремом.
    Крем:
    300 гр масла
    1-2 цитрини, обшпарити кип’ятком два рази і стерти на терці цілий фрукт, або перекрутити через м’ясорубку
    3 жовтки
    1,5 скл цукор пудри (регулювати в залежності від того якої солодості любите крем)
    1 ст. ложка коньяку

    Масло втерти з цукром до білої і пухкої маси, по-одному додати жовтки і цитринову масу, в кінці влити ложку коньяку. Все має бути кімнатної температури і дуже добре збивати після кожного додавання нового продукту, інакше маса зрудиться і треба буде її відживляти щоб була однорідна.

    Пересмарувати масою коржі і зверху посипати тертим горіхом.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 12
  7. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Спекла хліб з дивною назвою ""Обезьяньий хлеб"
    Фото не моє
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 8
  8. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    А це той сирник "Сльози ангела",
    [​IMG]

    Рецепт.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 14
  9. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А,шо там такого складного в сметанковому крмі????Відцідили за ніч сметану на друшлаку з марлею,додали ванільки і збиваєте з УВАГА!!!! цукровою пудрою,якщо зарідкий додаєте смету(загущувач),в кінці для пікантності додаєте розтоплений білий шоколад.
    А взагалі найкращий крем то - вершковий,таким самим способом збиваєте вершки,тільки їх цідити не треба і додаєте теж білий шоколад,можна пудинговий крем зробити,його варите за інструкцією,і одразу в гарчий вкидаєте білий,або чорний,(дивлячись який хочете крем) шоколад і збиваєте з маслом до пухкого стану,Або звичайний заварний на крохмалі або манці.....
     
    • Подобається Подобається x 10
  10. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Вишня,родзинки,запарений чорнослив і багато горіхів...
    Прошу дуже,все що зосталось:
    [​IMG]


    Рецепт:
    100-150 гр топленого і охолодженого маргарину( я беру масло)
    2 ст-борошна(просіяти) 1 пачечка порошку до печива
    200 гр - сметани
    1 стак. цукру( можна дати 2 ст.л. меду і тоді менше цукру)
    2 яйка
    кориця на кінчику,мускатний горіх мелений на кінчику,ванільки трохи,тертої цедри( як є)
    Топлене масло виливаємо в миску і до нього всі інгредієнти висипаємо і мішаємо все гарно-пригарно ложкою,до консистенції густої сметани.потім (вкінці) додаємо вишню проціджену,запарений і подріблений чорнослив,родзинки,горіхи порублені,все гарно вимішуємо і випікаємо при 180 гр. десь 45 хв.будете самі бачити,як потикаєте паличкою,як буде суха -вже готовий...
    Кекс з форми не виймати,аж доки не охолоне....
    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 16
  11. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Іруська,то дуже простий заварний крем.
    0,5 л. молока,з них 1 стак залишаєш, а решту ставиш кип"ятити.
    В холодне молоко,що залишилось додаєш 1і 1,2 ложки(півтора ложки) крохмалю і жотки, я мала від білкового крему якраз 5 жовтків, і шоб їх не викидати використала всі 5,але ти можеш дати 1 ,або 2 жовтка більше не треба,все гарно взбиваєш,щоб не було грудок і як тільки закипіло молоко( в молоко попередньо даєш десь 1 стак цукру) виливаєш ту крохмальну суміш і вариш на малому вогні весь час помішуючи,аби не було грудок,як загусне виключай і дай вистигти,потім по ложці до того всього додаєш 200 гр. масла і добряче взбиваєш,до пухкого крему,треш цедру лимона, я не терла,бо торта не пасувала, а дала лимонної есенції,її також можна дати і разом з цедрою,для того шоб крем був жовтий, як в мене, я додала троха куркуми(вона без запаху і смаку) але колір виходить бомбезний,краще ніж я б додала барвник.....
    Все крем готовий,виходить справді ніжний-ніжний,нині ним переклала бісквіт для своїх ...Смачно!!!!
    Можеш імпровізувати додати в ще гарячий крем шоколад,або чорний,але найкраще білий,можеш додати сухий кисіль,персиковий наприклад,буде смачно,але додавай не багато кисілю,десь 1- 2 ложки,коли взбиваєш крем з маслом.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 7
  12. Filosof

    Filosof Well-Known Member

    Я не так давно готувала лаймовий мус. Смачно як у дитинстві.

    Яйця - 4
    Желатин - 4 ст. л.
    Лайм - 1
    Сметана - 3 ст. л.
    Цукор - 1 склянка
    Сіль - на кінчик ножа

    Лайм почистити. Видавити сік у ковшик. Залишити 1 ч. л. Цедру очистити від плівки і добавити у ковш, разом із жовтками і цукром. Поставити на водяну баню. Поступово помішувати.
    Розвести желатин у гарячій воді з рештками лимонного соку. Дати охолонути трохи. Додати сіль, сметану, жовтки з лимонним соком і білки. Добре усе взбити.
    Розлити по склянкам, дати охолонути остаточно і поставити у холодильник
     
    • Подобається Подобається x 9
  13. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Щойно з духовки - медовик швидкий і смачний...особливо зранку з кавусею....Мнямка!

    [​IMG]


    Торт медовий:
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 9
  14. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Шоколадно-банановий торт
    Понадобится: 200г печенья (например, «К чаю»), 100г сливочного масла, 400мл сметаны, ½ стакана молока, 4 ст.л. сахара, 3 ст.л. с горой какао порошка, 1 упаковка желатина (15г), 2 банана.
    Печенье измельчить в блендере. Масло растопить на водяной бане. Смешать измельченное печенье с маслом.
    Разъемную форму (20см) выстелить пергаментом для выпечки. Высыпать туда печенье, утрамбовать и поставить минут на 15 в холодильник.
    Желатин залить 4 ст.л. воды комнатной температуры на 15 минут.

    Сметану смешать с 2 ст.л. сахара.
    Сварим горячий шоколад. Для этого смешаем 2 ст.л. сахара, какао и молоко. Поставить эту смесь на ооочень маленький огонь и варить, непрерывно помешивая, 2-3 минуты.
    Чуть остывший шоколад смешать со сметаной. Желатин подогреть на водяной бане до полного растворения, но не кипятить! Добавить желатин к сметане и хорошо перемешать.
    Бананы перерезать вдоль и уложить их на застывший корж.
    Вылить сверху крем. И поставить торт в холодильник на 4-5 часов, а лучше на ночь.

    [​IMG]

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 13
  15. Дарія Цвек

    Тісто: 300г борошна, 150г вершкового масла або маргарину, 100г цукру, 2 варені жовтки, один сирий жовток, на кінець ножа солі і соди
    Начинка: 500г румбару, 250г цукру, цедру з одного лимона, півсклянки води.

    жир посікти з борошномі содою, додати протерті крізь сито варені жовтки, сирий жовток цукор, сіль. поставитив холодильник на годину. 2/3 тіста розкачати і викласти в змащену жиром тортівницю, на нього викласти холодний джем з румбару. з решти тіста зробити решітку на джемі, змастити білком. випікати при 210С 30хв

    Джем з румбару: з 250г цукр і склянки води зварити густий сироп (близько 10-15хв), румбар промити, нарізати, залити кип'ятком; злити воду і покласти в сироп, додавши лимонну цедру варити до утворення однорідної маси (я варила десь 25-30хв)

    Смачного :)
     
    • Подобається Подобається x 9
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Отже рецепт:
    3 яйка,відокремити жовток від білка.
    2 скл. муки і пакетик розпушувача
    100 гр. маргарину "пампушок"

    Жовтки збиваєте з цукром,муку січете з маргариною,змішуєте ці дві маси і замішуєте гарне пухке тісто,ставите його в духовку гарно поколовши виделкою на 15 хв. потім викладаєте на нього підготовлений проціджений ревень,присипаєте корицею і запікаєте десь 20 хв,будете бачити. як тільки зм"якне ревень,потім збиваєте білок з цукром в добру піну і накладаєте її зверху і допікаєте з білком десь 15 хв....можна скрутити газ до 110-115 гр. і сушити білок довше десь 40-45 хв,але я останнім часом не маю на то терпіння....
    Смачного!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 6
  17. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Спекла кекс..кокосово-апельсиновий.Але в мене замість апельсину було апельсиново-гарбузове типу варення:)Апельсини подрібнені в блендері разом з шкіркою,а гарбуз порізаний на кубики,проварено і без цукру.
    Кекс,якговоре поетка-БОМБА!:)
    Рецепт з тирнету
    [​IMG]

    [​IMG]
    Апельсиново-кокосовый кекс
    1 стакан сахара
    2 яйца
    1 стакан кефира
    1 ч.л. разрыхлителя
    1,5 стакана муки
    40 г кокосовой стружки
    1 крупный апельсин
    Яйца растереть с сахаром добела
    Влить кефир
    Добавить муку, кокосовую стружку и разрыхлитель и все перемешать
    Апельсин очистить от кожуры и нарезать маленькими кусочками
    Добавить в тесто и перемешать
    Выложить тесто в смазанную и посыпанную манкой (сухарями, мукой) форму
    Выпекать при 180*С минут 30 (до румяной корочки)
    Готовый украсить на ваше усмотрение. Я горячий кекс смазала медом и посыпала цветной кокосовой стружкой
     
    • Подобається Подобається x 18
  18. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Якбисьте прийшли до мене в гості вчора, з нагоди Першого Урочистого Причастя моєї доні, то мали б багато файного до поїдання, і додому б ще понесли таку коробочку:

    [​IMG]

    Доречі в коробочці там є пляцок з румбамбару. Дуже файний вийшов. Я власне румбамбар покраяла на кусочки, присипала цукром, а щоб тісто не відвогкло то я його посипала вишневим польським кисилем. Вийшло СУПЕР!

    А тісто простеньке:
    200 гр. масла/маргарини
    150-200гр цукру
    4 жовтки
    1 скл кефіру/сметани
    1 ч.л. порошку до печива (розпушувача)
    3 скл муки

    Тісто буде досить мягке. Можна ложкою викладати. На низ викласти половину тіста і мокрими руками розрівняти. Посипати 1/2п кисилем, викласти румбамбар (попередньо посипаний цукром, щоб лишній сіл стік), зверху решта кисілю і друга половина тіста.
    Якщо тісто дуже мягке, то його можна пробувати розкачати на пергаментному папері а потім перенести на пляцок, а можна і покидати кусочками зверху, залишаючи дірки.
     
    • Подобається Подобається x 12
  19. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    В мене ревеневий пиріг
    [​IMG]

    [​IMG]

    Там вгорі ще прекрасний медовичок з чорносливом - БОМБЕЗНИЙ!!!!!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 12
  20. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Фотка поганюча,Наталка забрала фотік,а до завтра боюсь,що не діждеться рулетик.
    [​IMG]
    Звичайний бісквіт,крем:Полуничне пюре+желатин ,додати до збитих вершків,перемішати.Якщо треба рецепт повний,напишу:)
     
    • Подобається Подобається x 13
а де твій аватар? :)