Вишневий пиріг: 4 яйка 0.5 ст. цукру 4ст. л. води кім. температури 5 ст. лож.згущенки(не вареної) 5 ст.л. муки 1 пак.розпушувача. Процес: Яйка цукор і вода збивається до білої піни,поки не будуть утворюватись пуухирці Додається мука з розпушувачем і згущенка,все ще раз збити,але не довго до 1 хв. Вилити в бритванку перестелену пергаментом,потім зверху по тісті накидати вишню, у кого,яка є - морожена,консервована( в мене з компоту)головне,аби без кісточок.... Випікати при 180 град. десь приблизно 50 хв,але треба перевіряти паличкою,щоб була суха. Просто , а як смачно,ум!!!!!Ми вже доїли. П.С. Зверху можна присипати пудрою,або кокосовою стружкою.
Кекс для тих,хто постить: Пісний КЕКС: Рецепт: 2 ск.борошна 1 ск. цукру 2 ст.л. олії 3 ст.л. какао 1,2 лимона 1 склянка повна води 1 ч.л соди Процес: Воду закип"ятити з цукром,охолодити до 30 гр. Лимон збити в пюре окремо змішати муку,соду 1 ч.л. і какао Потім до води додати лимонне пюре і олію,потім борошняну суміш,все гарно вимісити,змастити посудину маслом і випікати при 180 гр. 30 хв.
Спекла хліб селянський з вівсяними пластівцями: ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:46 ---------- Рецепт тут: П.С. Відповідно давала менше цукру і без родзинок.... http://myhelper.in/index.php?newsid=4860
Рулетище "Банонові очі" Шоколадний бісквіт,заварний яєчний крем і аж три цілих банана,вийшов такий величезний рулет....а зверху збила білок з цукровою пудрою і лимоном і з кондит.мішечка оформила,розтопила шоколадку і все....Якщо треба в деталях напишу пізніше,бо треба файно розписати, а на мене ше торт чекає....тай снідати вже шось пора...
Шварцвальдський - наш улюблений торт. Справді дуже легкий, не калорійний. Печу кілька разів на рік. Маю перепис з німецької кулінарної книги. Печеться дуже легко! Шварцвальдський вишневий торт Для тіста: ½ плитка чорного шоколаду, 4 яйця, 4 ст. л. гарячої води, 150 г цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 75 г муки, 75 г кукурудзяної муки(я даю картопляний крохмаль), 2 ч. л. (плоских) порошку до печива. Для першої начинки: 1,5 кг вишень, 250 г цукру, 3 ст. л. вишневої чи звичайної горілки, 30 г кукурудзяної муки(я даю картопляний крохмаль), Для другої начинки: ½ л збитих вершків(сметани), 15 г желатину(я даю Смету), 5 ст. л. вишневої чи звичайної горілки, 150 г цукру пудри. На гарнір: ½ плитки чорного шоколаду, 16 вишень. Розтопити ½ плитку шоколаду, відділити білки від жовтків. Збити білки. Жовтки збити з гарячою водою, цукром і ванільним цукром в піну. Додати розтоплений шоколад. Додати збитий білок, борошно, крохмаль і порошок до печива, швидко перемішати. Дно круглої форми діаметром приблизно 23 см змазати жиром, викласти пергаментом, також змазаним олією. Краї форми не змащувати. Випікати в духовці при 200°C приблизно 35 хв. Охололий корж розрізати на три однакової товщини коржі. Вишні помити, вибрати кісточки. Протушкувати недовго з цукром. Дати стекти. Сік перемішати з горілкою. Додати крохмаль і дати скипіти. Додати знову вишні(кілька залишити на гарнір). Зняти з вогню і вистудити. Збити сметану, в кінці додавши Смету, цукор пудру і горілку. На нижній корж покласти половину вишень, 1/3 сметани, притиснути злегка середнім коржем. Викласти знову ½ вишень, 1/3 сметани, покласти верхній корж і злегка притиснути. Торт обмазати з усіх боків сметаною. Решту шоколаду потерти і обсипати торт, викласти вишні. Або розтопити шоколад і облити торт.
Дуже файний і смачний перепис. Мій муж дуже втішився, бо сказав що я ніц путнього не вмію спекти , хоч би яку вишиванку зробила. Ну от я і зробила. Вишиванка Наталі Тісто: 1 п.маргарини 5 жовтків 1 скл. цукру 3 ст.л. сметани 3 ч.л. розпушувача 600 г муки Жовтки розтерти з цукром, маргарин посікти з частиною муки, замісити не туге тісто. Поділити на 4 частини. До однієї додати какао , розділити її на три кульки і поставити в морозилку. На перший корж викладаємо вишні і горішки, тремо темне тісто і печемо. На другий корж -мак 1 скл. маку( запареного ) 1 скл. цукру( втерти з маком) 2 яйця (мені два яйця було замало, то я ще додала два білки, бо багато з паски залишилось) 1 ст.л. масла 1 ст.л. крохмалю 3 ст.л. манки По маковій начинці тремо темне тісто і печемо. На третій корж - кокосова начинка 5 білків 1 скл.цукру . Добре збити і додати 200 г кокосової стружки. Зверху терте темне тісто, печемо. Крем сметанний. Я робила масляно-сметанний. Цитриновий/Лимонний пляцок (з записничка моєї теточки) Тісто: 600 гр муки 1 ч.л. порошку до печива (розпушувач) 2 яйця 200 гр цукру 8 ст. ложки сметани 140 гр маргарини/масла цедра цитрини Муку перемішати з порошком і посікти на стільниці з маргарином. Додати цукор, яйця, сметану, цедру і замісити тісто. Розділити на 6 рівних частин. Розкачувати тоненькі коржі. Пекти на зворотній стороні бритванки, щоб були рівні. Пересмарувати масляним кремом. Крем: 300 гр масла 1-2 цитрини, обшпарити кип’ятком два рази і стерти на терці цілий фрукт, або перекрутити через м’ясорубку 3 жовтки 1,5 скл цукор пудри (регулювати в залежності від того якої солодості любите крем) 1 ст. ложка коньяку Масло втерти з цукром до білої і пухкої маси, по-одному додати жовтки і цитринову масу, в кінці влити ложку коньяку. Все має бути кімнатної температури і дуже добре збивати після кожного додавання нового продукту, інакше маса зрудиться і треба буде її відживляти щоб була однорідна. Пересмарувати масою коржі і зверху посипати тертим горіхом.
Спекла хліб з дивною назвою ""Обезьяньий хлеб" .Фото немає чим зробитиХлібчик дууже смачний і робити легко.Рецепт з тирнету викладу так як там написано,перекладати лінь Фото не моє
А це той сирник "Сльози ангела", що пекла на Паску і обіцяла показати.Трохи корявенький,але дуже смачний Рецепт.
А,шо там такого складного в сметанковому крмі????Відцідили за ніч сметану на друшлаку з марлею,додали ванільки і збиваєте з УВАГА!!!! цукровою пудрою,якщо зарідкий додаєте смету(загущувач),в кінці для пікантності додаєте розтоплений білий шоколад. А взагалі найкращий крем то - вершковий,таким самим способом збиваєте вершки,тільки їх цідити не треба і додаєте теж білий шоколад,можна пудинговий крем зробити,його варите за інструкцією,і одразу в гарчий вкидаєте білий,або чорний,(дивлячись який хочете крем) шоколад і збиваєте з маслом до пухкого стану,Або звичайний заварний на крохмалі або манці.....
Вишня,родзинки,запарений чорнослив і багато горіхів... Прошу дуже,все що зосталось: Нєа,типу самий простий ......не знаю назви,але я його печу,бо він виходе смачний і легкий,печу як з інжиром,так і з сухофруктами іншими,з шоколадом пробувала теж нічого,але з вишнею і чорносливом то - бомба! Рецепт: 100-150 гр топленого і охолодженого маргарину( я беру масло) 2 ст-борошна(просіяти) 1 пачечка порошку до печива 200 гр - сметани 1 стак. цукру( можна дати 2 ст.л. меду і тоді менше цукру) 2 яйка кориця на кінчику,мускатний горіх мелений на кінчику,ванільки трохи,тертої цедри( як є) Топлене масло виливаємо в миску і до нього всі інгредієнти висипаємо і мішаємо все гарно-пригарно ложкою,до консистенції густої сметани.потім (вкінці) додаємо вишню проціджену,запарений і подріблений чорнослив,родзинки,горіхи порублені,все гарно вимішуємо і випікаємо при 180 гр. десь 45 хв.будете самі бачити,як потикаєте паличкою,як буде суха -вже готовий... Кекс з форми не виймати,аж доки не охолоне.... Смачного!
Іруська,то дуже простий заварний крем. 0,5 л. молока,з них 1 стак залишаєш, а решту ставиш кип"ятити. В холодне молоко,що залишилось додаєш 1і 1,2 ложки(півтора ложки) крохмалю і жотки, я мала від білкового крему якраз 5 жовтків, і шоб їх не викидати використала всі 5,але ти можеш дати 1 ,або 2 жовтка більше не треба,все гарно взбиваєш,щоб не було грудок і як тільки закипіло молоко( в молоко попередньо даєш десь 1 стак цукру) виливаєш ту крохмальну суміш і вариш на малому вогні весь час помішуючи,аби не було грудок,як загусне виключай і дай вистигти,потім по ложці до того всього додаєш 200 гр. масла і добряче взбиваєш,до пухкого крему,треш цедру лимона, я не терла,бо торта не пасувала, а дала лимонної есенції,її також можна дати і разом з цедрою,для того шоб крем був жовтий, як в мене, я додала троха куркуми(вона без запаху і смаку) але колір виходить бомбезний,краще ніж я б додала барвник..... Все крем готовий,виходить справді ніжний-ніжний,нині ним переклала бісквіт для своїх ...Смачно!!!! Можеш імпровізувати додати в ще гарячий крем шоколад,або чорний,але найкраще білий,можеш додати сухий кисіль,персиковий наприклад,буде смачно,але додавай не багато кисілю,десь 1- 2 ложки,коли взбиваєш крем з маслом.
Я не так давно готувала лаймовий мус. Смачно як у дитинстві. Яйця - 4 Желатин - 4 ст. л. Лайм - 1 Сметана - 3 ст. л. Цукор - 1 склянка Сіль - на кінчик ножа Лайм почистити. Видавити сік у ковшик. Залишити 1 ч. л. Цедру очистити від плівки і добавити у ковш, разом із жовтками і цукром. Поставити на водяну баню. Поступово помішувати. Розвести желатин у гарячій воді з рештками лимонного соку. Дати охолонути трохи. Додати сіль, сметану, жовтки з лимонним соком і білки. Добре усе взбити. Розлити по склянкам, дати охолонути остаточно і поставити у холодильник
Шоколадно-банановий торт Понадобится: 200г печенья (например, «К чаю»), 100г сливочного масла, 400мл сметаны, ½ стакана молока, 4 ст.л. сахара, 3 ст.л. с горой какао порошка, 1 упаковка желатина (15г), 2 банана. Печенье измельчить в блендере. Масло растопить на водяной бане. Смешать измельченное печенье с маслом. Разъемную форму (20см) выстелить пергаментом для выпечки. Высыпать туда печенье, утрамбовать и поставить минут на 15 в холодильник. Желатин залить 4 ст.л. воды комнатной температуры на 15 минут. Сметану смешать с 2 ст.л. сахара. Сварим горячий шоколад. Для этого смешаем 2 ст.л. сахара, какао и молоко. Поставить эту смесь на ооочень маленький огонь и варить, непрерывно помешивая, 2-3 минуты. Чуть остывший шоколад смешать со сметаной. Желатин подогреть на водяной бане до полного растворения, но не кипятить! Добавить желатин к сметане и хорошо перемешать. Бананы перерезать вдоль и уложить их на застывший корж. Вылить сверху крем. И поставить торт в холодильник на 4-5 часов, а лучше на ночь.
Дарія Цвек Тісто: 300г борошна, 150г вершкового масла або маргарину, 100г цукру, 2 варені жовтки, один сирий жовток, на кінець ножа солі і соди Начинка: 500г румбару, 250г цукру, цедру з одного лимона, півсклянки води. жир посікти з борошномі содою, додати протерті крізь сито варені жовтки, сирий жовток цукор, сіль. поставитив холодильник на годину. 2/3 тіста розкачати і викласти в змащену жиром тортівницю, на нього викласти холодний джем з румбару. з решти тіста зробити решітку на джемі, змастити білком. випікати при 210С 30хв Джем з румбару: з 250г цукр і склянки води зварити густий сироп (близько 10-15хв), румбар промити, нарізати, залити кип'ятком; злити воду і покласти в сироп, додавши лимонну цедру варити до утворення однорідної маси (я варила десь 25-30хв) Смачного
Отже рецепт: 3 яйка,відокремити жовток від білка. 2 скл. муки і пакетик розпушувача 100 гр. маргарину "пампушок" Жовтки збиваєте з цукром,муку січете з маргариною,змішуєте ці дві маси і замішуєте гарне пухке тісто,ставите його в духовку гарно поколовши виделкою на 15 хв. потім викладаєте на нього підготовлений проціджений ревень,присипаєте корицею і запікаєте десь 20 хв,будете бачити. як тільки зм"якне ревень,потім збиваєте білок з цукром в добру піну і накладаєте її зверху і допікаєте з білком десь 15 хв....можна скрутити газ до 110-115 гр. і сушити білок довше десь 40-45 хв,але я останнім часом не маю на то терпіння.... Смачного!
Спекла кекс..кокосово-апельсиновий.Але в мене замість апельсину було апельсиново-гарбузове типу варенняАпельсини подрібнені в блендері разом з шкіркою,а гарбуз порізаний на кубики,проварено і без цукру. Кекс,якговоре поетка-БОМБА! Рецепт з тирнету Апельсиново-кокосовый кекс 1 стакан сахара 2 яйца 1 стакан кефира 1 ч.л. разрыхлителя 1,5 стакана муки 40 г кокосовой стружки 1 крупный апельсин Яйца растереть с сахаром добела Влить кефир Добавить муку, кокосовую стружку и разрыхлитель и все перемешать Апельсин очистить от кожуры и нарезать маленькими кусочками Добавить в тесто и перемешать Выложить тесто в смазанную и посыпанную манкой (сухарями, мукой) форму Выпекать при 180*С минут 30 (до румяной корочки) Готовый украсить на ваше усмотрение. Я горячий кекс смазала медом и посыпала цветной кокосовой стружкой
Якбисьте прийшли до мене в гості вчора, з нагоди Першого Урочистого Причастя моєї доні, то мали б багато файного до поїдання, і додому б ще понесли таку коробочку: Доречі в коробочці там є пляцок з румбамбару. Дуже файний вийшов. Я власне румбамбар покраяла на кусочки, присипала цукром, а щоб тісто не відвогкло то я його посипала вишневим польським кисилем. Вийшло СУПЕР! А тісто простеньке: 200 гр. масла/маргарини 150-200гр цукру 4 жовтки 1 скл кефіру/сметани 1 ч.л. порошку до печива (розпушувача) 3 скл муки Тісто буде досить мягке. Можна ложкою викладати. На низ викласти половину тіста і мокрими руками розрівняти. Посипати 1/2п кисилем, викласти румбамбар (попередньо посипаний цукром, щоб лишній сіл стік), зверху решта кисілю і друга половина тіста. Якщо тісто дуже мягке, то його можна пробувати розкачати на пергаментному папері а потім перенести на пляцок, а можна і покидати кусочками зверху, залишаючи дірки.
Фотка поганюча,Наталка забрала фотік,а до завтра боюсь,що не діждеться рулетик. Звичайний бісквіт,крем:Полуничне пюре+желатин ,додати до збитих вершків,перемішати.Якщо треба рецепт повний,напишу