Випічка (торти, пляцки, печивка і т.д.)

Тема у розділі 'Форумна кухня', створена користувачем poetka, 17 чер 2010.

  1. poetka

    poetka Дуже важлива персона


    Сирна запіканка
    На 1 кг. сиру(перетертого) цукор за смаком ...
    2 яйця(білок відокремити..)
    Жовток збити і змішати з сирковою масою,додати 2 ст.ложки манки і в кінці легесенько вмісити у цю масу збиті в круту піну білки ...
    Викласти у деко,чи який у вас там посуд...у мене скляний ..(до мікрохвильовки)
    рівномірно його розприділити і зверху теж рівномірно полити сметаною....запікати у розігрітій до 180 гр. духовці,приблизно 30-40 хв.поки сир не схопиться, а я завжди орієнтуюсь по сметані:) трохи підрум"янилась...вимикаю....
    П.С.Ставлю на верхній і нижній обдув...
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 7
  2. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Дівчата даю обіцяний рецептик кексів кока-кола:
    Нам знадобиться:

    100 гр. вершкового масла
    150 гр. цукру
    150 гр. муки
    2 ч. ложки разрыхлителя
    20 гр. какао
    2 яйця
    125 мл. кока-коли.
    Для помадки:

    100 гр. сахарной пудры
    10 гр. какао
    2ст.л. ложки кока-колы.

    Змішуємо борошно с розпушувачем,какао и цукром. Додаємо розтоплене охолоджене масло і яйця. Добавляєм кока-колу і ретельно перемішуємо. Тісто викладаємо у формочки (обов"язково вкладуємо у них паперові форми,пергаментні ) ставимо в духовку. Випікаємо ~ 30 хв.при температурі 180 С.
    Поки кекси випікаються готуємо помадку. Для цього змішуємо цукрову пудру какао і потихенько починаємо вливати кока-колу,ретельно претираючи. Помадку наносимо на охолоджені кекси.
    [​IMG]

    Показую кокакольні кекси,вийшли супер...такі бомбочки виросли, аж не думала....доооовго будемо їсти:)
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 8
  3. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Ось ще один рецепт кексу з кока-колою

     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 4
  4. Summer

    Summer Well-Known Member

    пишу-пишу Цветаевский яблочный пирог :) пекла по такому рецепту:
    напишу мовою оригіналу
    _________________
    тепер напишу дещо свого: форма силіконова в мене на 24 см та невеличкі бортики, тому я брала велике яблуко та крем розділила на 2 рази, бо не влазилось більше :pardon: Найкраще смакує на наступний день.Смачного! :hi:
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Манник :good:

     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 5
  6. deva

    deva Well-Known Member

    Запіканка з манки.
    Берем 4 яйця, трошки менше як стакан цукру ( я брала пів стакана,бо не люблю дуже солодке)-добре збити в густе піну. Окремо взяти 1 стакан манки, 100 грам масла, чуть солі добре вимішати і зєднати з збитими яйцями. Викласти в невелику по обєму форму-запікати до готовності. Скипятити 1 літр молочка. Коли запіканка вже готова, то її викласти в велику миску і маленькою струйкою лити на нього кипячене горяче молоко. Запіканка все це молочко вбере. Смачна і горяча і холодна. Можна додати собі в тарілочку любий джем. смачного.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 5
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    Гарбузове тісто

     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 4
  8. Lady Vesna

    Lady Vesna Батярка

    Гарбузовий пиріг
    Рецепт:
    2 скл. тертого на грубо гарбуза
    півсклянки цукру
    3 яйця
    3 ч.л. кориці
    1 ч.л.соди(гасити лимонним соком)
    1 пач. ванільного цукру(але я давала пів,бо буде засолодке)
    3 скл.борошна
    1 скл. (200 мл) олії
    грецькі горіхи (жменька)
    1 ст. л. меду*(за бажанням)
    Яйця збити з цукром додати олію, борошно, ваніль, соду, корицю, мед. Все гарно вимішати ложкою додати гарбуз, горіхи. Тісто вилити на форму і випікати при температурі 180 градусів приблизно 50 хв. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.

    Рецепт взятий з Інтернету.Пиріг вийшов ням-ням,знищили все миттю...
     
    • Подобається Подобається x 6
  9. Маруся-мама

    Маруся-мама найкраща

    По-парні тістечка з масою з гарбуза і кленового сиропу

    Знимка не моя.

    [​IMG]

    Для тіста:

    110 гр масла
    100 гр цукру Granulated Sugar
    1 ч.л. порошку до печива
    1/4 ч л. соди
    дрібка солі
    1 ч.л. ванільного екстракту
    тертий мускатний горіх (дрібка)
    1 яйце
    2,5 скл муки

    Тісто: масло розтерти з цукром, додати яйце і ваніль. Добре збити. Муку змішати з порошком, содою і мускатом. Потрошки додати муку в масляну суміш і міксером, а тоді ложкою замісити тісто. Тісто буде мягке, його можна заморозити.

    Розвалкувати його на дошці і виробити тістечка. Випікати хвилин 5-6хв при температурі 180 градусів.

    Для крему:

    110 масла
    0.3 скл гарбузового пюре
    0.5 ч.л. цинамону
    0.25 ч.л. змеленого імбиру
    екстракт ванілі
    1.5 ст.л. кленового сиропу
    1 скл цукру пудри

    Міксером збити гарбузове пюре і масло. Додати цинамон, імбир, кленовий сироп, ваніль. Все гарно збити. В кінці додати цукор-пудру потрохи поки крем не буде мягкий.

    Пересмарувати тістечка і зліпити по парно. Прикрасити можна розтопленим шоколадом.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 7
  10. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    [​IMG]

     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 4
  11. deva

    deva Well-Known Member

    Я знайшла в себе перепис того тора "Пяна вишня" звідкись такий, прошу Роетку поправити що не так, але якщо мені не зраджує память(все ж таки пройшло десь близько 20 років, ну 18 точно, коли я робила останній раз цей торт)
    1. Спочатку „дістаємо” вишні та алкоголь.
    Вишні мають бути консервовані у своєму соці без кісточок близько 400 грам, бажано щоб це було домашнє консервування. Алкоголь - можна горілку або коньяк, достатньо 100 грам.
    2. Вишні спочатку звільняємо від соку, потім заливаємо алкоголем . Алкоголь повинен покрити вишні повністю. Вишні мають настоюватися в алкоголі не менше доби
    3. Купуємо решту продуктів:
    Треба 6 яєць, 350 гр. масла, какао, банку згущенки, склянку цукру, горіхи (бажано грецькі).
    4. Приготування торта починаємо з того, що включаємо духовку грітися. Час на приготування тіста для коржа і розігрівання духовки приблизно співпадає.
    Далі робимо тісто для коржа:
    6 яєць з цукром перетираємо дуже гарно до білого кольору, тобто робимо це старанно і з душею.
    Окремо беремо стакан муки і змішуємо з 3 столовими ложками какао, додаємо муку з какао до яєць. А потім чайну ложку соди гасимо в оцті і додаємо до всієї маси.
    Ось і готове тісто, воно має бути густим як найсмачніша сметана. Заливаємо тісто в тортівницю.
    Якщо духовка нагрілася, то скручуємо газ в ній, і кладемо тортівницю в духовку на 45 хвилин.
    5. Перевіряємо чи спікся корж. Є такий метод: протикаємо його сірником чи зубочисткою – сірник має проникнути повністю весь корж і не залишити на собі тіста. Спечений корж виймаємо з духовки і залишаємо його в спокої на певний час – даємо йому остигнути. Якщо дуже кортить зробити торт швидше, викладаємо корж на холод.
    6. Зрізаємо верх торта тонким шаром. У мене така асоціація для цієї процедури – „потрібно зняти кришку з під каструлі”. Далі потрібно зробити цю „каструлю” пустою , тобто з готового коржа-бісквіту вийняти серединку і залишити тільки стінки для торта.
    7. Готуємо крем - масу щоб наповнити нашу „каструлю”. Для цього спочатку робимо крем: добре перетираємо масло, додаємо згущенку, витягуємо наші вишні на світ божий, зливаємо з них рідину і додаємо до крему. Залишаємо 3 столові ложки крему окремо для того щоб потім покрити верх торта.
    До крему додаємо серединку бісквіта (цей бісквіт треба гарно пом’яти) перемішуємо з кремом, додаємо вишні та горіхи , і теж все гарно перемішуємо. Готову крем-масу закидаємо в „пусту каструлю” і накриваємо торт „кришкою” – верхом торта.
    8. Змащуємо верх торта кремом і посипаємо тертим шоколадом або іншими забаганками.
    9. Торт готовий. Смачного!!!!
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 4
  12. Alias

    Alias Львів-місто моєї мрії..

    Простий як двері,але смачний:)
    Випекли бісквіт..вийшов легенький і пухкий
    Крем..згущенка з маслом,а так як масла виявилось замало ,крем вийшов рідкий,то зварили густий заварний крем і збили разом з масляним і до крему додали трохи Бейлізу:)

    Яблука,груші,айву порізали на невеличкі плястерки і підсмажили на вершковому маслі з цукром і трішечки коньячку влили,протушкувалось,вистигло і до крему.Апельсин,ківі,ананас,шматочки консервованого кокосу теж до крему.Пересмарували,прикрасили фруктами ...і з"їли!Вийшов дуже соковитий і смачний
     
    • Подобається Подобається x 5
  13. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Я пекла цей Шварцвальдський торт,можу поділитись рецептом.:)
    Шварцвальдський торт пекла з рецепту по нету:http://relax.ua/menu/schwarzwald-cake/lang/ua

    ---------- Додано в 11:44 ---------- Попередній допис був написаний в 11:39 ----------

    Нічого складного абсолютно.....але треба мати лікер вишневий для пропитки, я немала,прпитали сиропом з вишень з додавання 2 ч.л. коньяку.:dntknw:
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Медівник
    [​IMG]

    Рецепт медовика економ-варіант:
    3 яйця відокремити білок і поставити в холод
    Півтора стакана штучного меду і 2 ст. ложки. натур. перетерти із 100 гр. масла,по одному додавати жовтки і поступово взбиваючи додавати 3 стакана просіяного борошна(до борошна всипати 0,5 ч.л. соди не гашеної) додати 2 ч.л. кориці і дрібку солі розведої і 2 ст. ложках води,добре збити....Потім збити в круту піну білки із 0,5 стак цукру.....і легко з низу в верх вимішати з тістом,шоб білки не остіли.....випікати при темп. 170 град. 40-45 хв.Залежить від духовки,перевірити зубочисткою готовність
    До тіста можна додати родзинки,горішки і т.д.
    Потім присипати медовик цукровою пудрою.

    Медівник буз меду
    Тісто: 1 кг борошна, 400 г цукру, 4 яєць, 200 г маргарину, 2 склянки кави, 2—3 ст. ложки молока, 30 г дріжджів, 1 ч. ложка соди, 1/2 ч. ложки кориці, цедра з 1/2 лимона, 150 г горіхів, 100 г ізюму, 100 г цукатів або варення без сиропу.

    Приготувати карамель: 250 г цукру підсмажити па сковороді на сильному вогні до жовтого кольору, пильнуючи, щоб не пригорів, і залити кавою. Маргарин розтирати з цукром, додаючи по жовтку, всипати корицю, лимонну цедру. Влити дріжджі, розведені з 2—З ст. ложками молока, і карамель. Всипати просіяне борошно з содою і розтирати до появи пухирців. Тісто повинно мати консистенцію густої сметани. Вимішати його з білковою піною, посіченими горіхами, ізюмом, нарізаними цукатами або варенням. Викласти на лист, змащений жиром і посипаний борошном, і залишити на ніч. На другий день пекти при температурі 180 грд. протягом години.

    Спечений медовик повинен відстати від бортів листа, а на середині з'явиться тріщина.
    Потім присипати пудрою.
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 11
  15. deva

    deva Well-Known Member

    давайте обміняємся рецептами медівника, в мене мій медівник розрахований на велику порцію, я собі його ділю коли печу, але дам рецепт такий як маю
    Медівник
    12 яєць
    0,5 літри меду
    150 гр. олії
    1 ложка горілки
    0,5 літри цукру
    2ст.ложки порошку до печива
    2 чайні ложки амоняку
    муки давати стільки щоб тісто було густе і викладати на бляшку його ложкою

    ---------- Додано в 20:14 ---------- Попередній допис був написаний в 20:09 ----------

    мої домашні дуже люблять печиво з маком і корицею, але печу дуже рідко, але воно смачне і порція велика
    1 стакан смальцю
    1 пачка маргарини
    2 літри муки
    1 стакан сметани
    1 стакан маку
    1 стакан цукру
    3-4 чайні ложки амоняку (рівні без чубку)
    Замісити тісто, розкачати, вирізати формочками ( я ріжу фігурним ножем кондитерським- полоски), спекти його , а коли вже витягнете з духовки, то обкачувати його в кориці.
     
    • Подобається Подобається x 4
  16. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    о_ОЦе домашній варіант....дууууже дорогий медівник,я відкрию вам секрет (троха згодом, як пекти медівник або на штучному меді з 3-яєць або взагалі без нього...я випікаю економні,бо то на продаж. тай для себе спекла із штучного з 2 ст. л. натурального (на фото бачили) росте...клас а на смак справжній медовий......
    Якщо тортики на замовлення медові...тоді даю мід натур.....а в магазин .вибачте,то доооорого...даю штуч.
    Зараз спекла сирну запіканку на вечерю,бо прийшла така втомлена,що до чогось іншого просто сил немає:
    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 9
  17. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    А я до вас ще з одним осіннім десертом з гарбуза ,сиркової маси під гарячим шоко-соусом.
    [​IMG]

    Порізати на кубики гарбуз відварити його,потім збити в блендері з цукром на п"юре.
    Викласти на дно креманки гарбузове п"юре, зверху родзинки,горіхи, і збиту сиркову масу і цю всю радість залити шоко-помадкою...можна розтопити шоколад,але я зробили помадку з какао,молока і масла.
    3 ст. л. какао
    3 ст.л. цукру
    3 ст. л. молока(молока може бути більше,дивлячись ,яку консистенцію хочете на виході):)
    поставити на малесенький вогонь,мішати ,довести до кипіння додати 50 гр. масла,перетерти,остудити трошка і полити....
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 5
  18. redfox

    redfox Well-Known Member

    Вишневый пирог «Наслаждение»

    Ингредиенты

    тесто:
    • 3 яйца
    • 150 г сахара
    • 150 г муки
    крем:
    • 250 г сливок 33-35%
    • 250 г сыра маскарпоне
    • 200 г сахара
    также:
    • вишневый компот
    • 100 г шоколада
    Рецепт приготовления

    Если Вы не смогли купить маскарпоне можно заменить:
    сметана 30% + сливки 30 %
    Сметаны 250 гр

    Яйца взбить с сахаром.
    Добавить муку, замесить не густое тесто.
    Тесто выложить в смазанную маслом форму (у меня форма диаметром 26 см). Поставить в разогретую до 180 градусов духовку. Выпекать в течение 20-25 минут.
    Выпеченный корж немного пропитать вишневым компотом, затем выложить на корж вишню (косточки удалить).
    Приготовить крем. Для этого сливки взбить с сахаром.
    Добавить маскарпоне или сметану, перемешать.
    Выложить крем на вишню.
    Шоколад натереть на мелкой терке.
    Посыпать пирог шоколадом. Поставить в холодильник на 3-4 часа.

    Приятного аппетита!
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Summer

    Summer Well-Known Member

    пишу рисовий пудинг :)
    треба 1 скл рису , 1 скл цукру, 100 гр масла вершкового, 2 скл молока, 4 яйця, 1\4 порошку ваніліну та за бажанням цукати, родзинки, вишні, горіхи і т.д.
    Я брала круглий рис та вишні :)
    добре промитий рис кинути в киплячу воду та варити 10 хв, потім скинути на сито чи злити воду, тоді залити гарячим молоком та варити 15 хв. після чого трошки остудити.
    Жовтки розтерти з цукром + ванілін і змішати з вареним рисом. туди покласти вишні ( цукати, родзинки іт.д) вершкове масло та білки збиті в густу піну. все це перемішати. Масу викласти у форму, змазану маслом та посипану сухарями та поставити на 30-40 хв у духовку на середній вогонь. Пудинг подавати з фруктовим або ягідним соусом. Смачного!:good:
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 5
  20. poetka

    poetka Дуже важлива персона

    Гарбузово-лимонна запіканка

    2 скл. натертого гарбуза ( я натирала на комбайні ,на тій терці ,що для корейської моркви)
    1,5 склянки - манки
    1,5 ч.л. - порошку до печива
    1 скл. - кефіру
    0,5 скл. цукру
    1- лимон

    Процес:

    Нагріти духовку до 180 грд.
    Змішати всі продукти:гарбуз,манку,цедру одного лимона,порошок,цукор і кефір,робиться це швидко,щоб манка не набухла, бо вийде забите...
    І випікати у змащеній посудині 45 хв,(час у кожного різний,бо різні духовки)
    Потім можна зверху пропитати сиропом з лимонного соку і цукру, а можна не пропитувати( я не пропитувала)бо запіканка й без того сочна....зверху мож посипати кокосовою стружкою,мож цукровою пудрою,мож чим душа забажає.
    Смачного....

    [​IMG]
     
    Останнє редагування модератором: 10 жов 2011
    • Подобається Подобається x 10
а де твій аватар? :)