справа і у вихованні, і у самій людині... чому я уступаю місце, а поряд сидять хлопи з навушниками і не встане, навіть не поворухнеться, вони що особливі??? не знаю який то був водій, але можу навести безліч прикладів, коли таких чмо брали в маршрутку, коли воно залізти не могло, коли брали з них оплату, і коли то чмо ще обригало весь салон... і скажіть о то приємно їхати в такому??? а ще воно потім вилізти не могло??? в мене нервів не вистачає на те, тому я стараюсь не їздити в тому ....
А те, в якому стані старенька людина, вагітна жінка, чи хвора людина маму аж ніяк не цікавить. Не засуджуйте таких мам, в них такий інстинкт. Кожен дбає про своє, найдорожче, при цьому не помічаючи інших, комусь дорогих людей. Ні фіга тій мамі і дитині не станеться, якщо візьме дитину на руки і дасть місце вагітній жінці, щоб не штовхали її зі всіх сторін.
Йдеться не про дітей до колін(такі самі в маршрутку не забігають),а про цілком спроможних дітей.Маму з немовлям звичайно посадять,не раз бачила. Мова йде чомУ і звідки появляються черстві люди. ---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ---------- thinkers,:cowboy:
Нога болит. В пальцях. Давно'м в бальона не копав. То не офтоп. Маю нині дуже важливу справу. В єдному місци. О. Але до нього треба їхати. До того місця. Ото'м заліз в 117-й і їду. І тут,скрегіт гальм...маршрутку аж розвернуло,мене на шкло лобове викинуло. Якийсь п'яненький фацет вирішив проїжджою частиною си порайзувати. Ото я вийшов і від душі приложивсі му до дупи. Капцьом. О. Нога болит. Тре ходити пішки.
Ще не бачив ні разу маршрутки, забитої сидячими дітьми і стоячими вагітними. Завжди вистачає сидячих бугаїв, яких, вважаю, і треба піднімати, щоб звільнити сидяче місце для вагітних чи людей похилого віку. І ще... Спробуйте в деяки наших маршрутках помістити ноги при сидінні перед собою. Я вже не кажу про взяти на руки дитину.
Я теж ще ні разу не бачив маршрутки забитої сидячими бугаями і стоячими дітьми. Йшла мова про те, що мама з дитиною зайшла в маршрутку і зразу забронювала дитині місце, навіть не думаючи про те, що може комусь воно буде більш потрібне. Особисто я не раз таке бачив. Дитина сідає, а мама випнувши зад в салон маршрутки, стоїть над дитиною і їй плєвать на того, хто зайшов пізніше. Це явний ігнор і вияв неповаги. Вже краще б сіла і взяла на коліна дитину. Особисто я жодного разу не сидів, коли біля мене знаходилась дитина до 2-3 - річного віку. Нормальна людина завжди поступиться місцем. Стосовно бугаїв, які сидять і не дають місце вагітній жінці, на щастя не бачив. В ібльшості випадків люди піднімаються зі старту, як тільки бачуть вагітну. Дитина, яка вже в змозі сама зайти в маршрутку і зайняти місце, може і постояти 10 хв. біля мами і ніхто її не задавить, мам є на то. Набагато гірше тій дитині, яка ще не народилась, а після різних гальмувань та поворотів, та пресингу пасажирів хто знає, що може бути ще з тим майбутнім новонародженим...
Я і сам це помітив... Та й не тільки в Києві, в Тернополі, Франківську часто бував - схожа ситуація - нема аж такого рагулізму. Складається враження, що до Львова з"їжджається все бидло з Заходу України і катається на маршрутках (що за кермом, що пасажирами)
Сьогодні, їду на пари, шофер зупиняється на зупинці, з задніх дверей виходить бабця, років 70, водій не подивися чи всі вийшли і рушив з місця, короч бабуля чуть під колесо не попала, шось сталось з ногою, вона якось вигнулась (ходити могла)... А шофер коли то побачив, вибіг до бабулі, сказав давайте я вас зараз до поліклініки на сихові відвезу, вона сіла в маршрутку, але на наступній зупинці вийшла. во так...
Пам'ятаю один випадок. Їхала я в маршрутці, переді мною сиділи три глухонімих хлопчика років 15-16. (Видно було, що вони глухонімі, тому що перемовлялися між собою мовами жестів). Сидячі місця в маршрутці закінчилися, і тут раптом заходить жінка з товстим хлопчиком років восьми-дев'яти, та й каже глухонімим хлопчикам: "Поступіться моєму маляті місце". А вони не розуміють, що вона їм говорить. Тоді вона як почала кричати на них на всю маршрутку. У результаті там пів-маршрутки піднялося, щоб поступитися її тюхтія місця, щоб вона не репетувала. І глухонімі хлопчики теж піднялися, тому що здогадалися. А мені так гидко після цього було ...
Мені здається, що причина в загальному озлобленні частини населення. Воно думає: "там, нагорі, вони нам плюють на голову! То і я буду плювати!" А раз "нагору" не допльовує, то плює на ближніх, без розбору...
Є такий контингент. Напхаються по посвідченнях з торбами (ходити кілометри кругами по базару торгувати є сила, а стояти в маршрутці - нема дурних) І починають репетувати "молоді, посідали... і т.п." Я одного разу так їхав після перелому ноги (тільки недавно гіпс зняли). Так я їй сказав. Може довідку показати? Я стояти не буду. То хіба після цього трохи заспокоїлися... В інших випадках, звичайно ж завжди поступаю місцем старшим (навіть тим самим базарним бабулькам, най їм вже буде), чи вагітним, чи т.п. Ще є такий нюанс, останнім часом помітив, що в трамваях чи тролейбусах (державному транспорті) ніби з цим особливо проблем немає. А от у приватних маршрутівках - на кожному кроці. Чому так?
У тролейбусах і автобусах зручніше стояти, ніж у маршрутках. А в маршрутках - незручно стояти (особливо тим, хто на підборах). Народ і не любить стояти в маршрутках. Вони, власне, і не призначені для стояння.
Та не кажіть, куме. Замість того, щоб на пенсії спокійно собі по Єгиптах та Турціях їздити, воно преться на базари, розважатися. А потім їде, як поміщиця, на шару (а ми всі платимо), і ще й сісти хоче... Шоб ми так жили на старість, як вони. Нє?
Ну а що, не так? Доречі за кордонм в Європі пенсіонери завжди платять у танспорті (мають знижку 15% і все). Я розумію, що там і рівень пенсій і, взагалі, рівень доходу, зовсім не той, що в нас, але все ж одно. Там квиток на автобус коштує, скажем, в районі 10-20 грн (як в якому місті) а то й більше. І все-таки я за це, щоби пенсіонери платили у транспорті, нехай менше, ніж працюючі люди, нехай, так як студенти (студіки часом мають меншу стипендію ніж мінімальна пенсія), але щоб платили. Не буде такої спокуси кататися Просто з пенсіями треба вже щось вирішувати!