ВІЛ/СНІД, вони і ти...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Leri, 16 жов 2009.

?

Чи ви потисните руку хворому на ВІЛ/СНІД?

1. ні, вітатися за руку не гігієнічно

2 голосів
    8,0%
  2. так, ця людина і так достатньо покарана, а СНІД через потиск руки не передається!

19 голосів
    76,0%
  3. ні... я просто боюсь, береженого Бог береже

4 голосів
    16,0%
  1. А якщо, наприклад, якась дитина з презервативом чимось заразиться? Вона поширить цю інформацію серед однолітків, це спровокує недовіру до цієї програми, до того, що презерватив захищає. Тому краще одразу казати правду.

Такого не треба казати, я на цьому наголошую.

Не згодна. Діти повинні знати все, як воно є, тільки тоді вони зможуть зробити вибір. Так дитина ще подумає перед тим, як займатися сексом, а інакше вона думає, що презерватив - це панацея від усього і не боїться нічого. Але ж насправді це не завжди так.

• Подобається Подобається x 2
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

То по Вашому краще їй не користуватись презервативом? Тоді буде не "якщо", а "заразиться".
    У Вас хоч раз була ситуація, коли був вибір - займатись сексом чи ні? От коли буде, тоді і поговоримо. Бо в таких ситуаціях не думають, не зважують - брати презерватив чи ні, буде ймовірність заразитись чи ні. А просто займаються сексом. Тому вже краще то робити з презервативом. Однозначно. Бо казати дітям - не кохайтесь, бо можете захворіти - це марно в віці, коли хочеться спробувати. Вони і так спробують. Рано чи пізно.

• Подобається Подобається x 3
  3. Зануда

Зануда така зануда

А навіщо дітям секс? Щоб народити ще дітей? А може краще виховувати зрілих особистостей, замість недозрілих статевих партнерів для смаркатих однокласників і випадкових знайомих з дискотеки?

А то залежить від того, як їх виховуватимуть батьки і якими словами будуть казати.

4. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Це треба в Рибки спитати:
    Я лише пояснила, що якщо вже і дитина займатиметься сексом, то краще з презервативом, щоб захиститись від хворіб і вагітності. А чи займатись дітям сексом і як цьому запобігти - не по темі. І відомо, що дитячий секс існує, тому краще його забезпечити.

• Подобається Подобається x 1
  5. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

А ви всі так наївно думаєте що презерватив запобігає підлітковій вагітності? В наш час практично всі користуються презервативами. І що воно змінює.
    Вся справа у вихованні, і зомбуванні дітей закордонними фільмами, які і породжують культ насилля, сексу і алкоголю. Йде підміна моральних цінностей. Те що колись вважалося поганим, неприйнятним, зараз стало добрим, ба більше прикладом для наслідування.

Нас свідомо намагаються знищити, в боротьбі за енергетичні ресурси.
    Нас не могли знищити ні голодомором, ні війною, зате пропагандою будь ласка.

6. Arthur

Arthur Well-Known Member

Звичайно, що презерватив суттєво зменшує шанси заразитись ВІЛ.
    Але мені здається, що це не правильний підхід. Щоб не заразитись, треба або не займатись сексом (наркоманів та інше пропускаю), або займатись з одним (перевіреним) партнером (для одружених це жінка/чоловік).
    Просто мене дивує сам підхід, виходить таке «Ви сексом займайтесь побільше, побільше купляйте презервативів, вони захищають, може повезе, може ні».
    Тобто нічого не говориться про те, як уникнути проблеми, а говориться про те, як зменшити ймовірність отримати цю проблему.
    В голові має закладатись ні слова «треба займатись сексом з презервативом», а як мінімум «не треба займатись сексом з ким попало».
    Це все одно, що дати людині гранату, вдіти її в захисний костюм і сказати «Йди, покидай, ти захищений», замість того щоб порадити людині не кидати гранату взагалі.

• Подобається Подобається x 5
  7. ???
    Такого я не писала. Не перекручуйте мої слова. ТРЕБА користуватися, але й ТРЕБА пам'ятати про ризик.

"Якщо" має невелику ймовірність, а "заразиться" - набагато більшу.

Так хай думають!

Пардон, я вже не дитина. І мислення в мене вже не дитяче.

Цілком згодна.

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Особисто я думаю, що ймовірність завагітніти кохаючись з презервативом значно менша, ніж без. Про них ми маємо окрему тему.
    Звідки така статистика? Знайомі мого віку переважно користуються таблетками чи пластирами. В підлітковому віці рідко хто - часто не було за що купити, або просто не встигалось. А потім бігають по лікарях.. :nea:
    Отож бо й воно.
    А де таке було написано? о_О
    І презервативи тоді не потрібні? о_О А якщо той один партнер раніше кохався з ВІЛ-інфікованим? Або зраджує?
    Я говорю про те, якщо вже і займатись сексом, то з презервативом, бо тоді менша ймовірність заразитись, ніж без нього.
    Я чудово знаю, що Ви такого не писали. І де я перекрутила Ваші слова? Я лише запитала! А запитала, бо не зрозуміла що Ви маєте на увазі.
    Ще раз кажу - поспілкуємось тоді, коли хоча б раз побуваєте у ситуації, коли справа доходитиме до сексу. Тоді будете знати про що люди думають в такі моменти. Наразі Ви просто припускаєте і насправді не знаєте, тому Вашу думку не вважаю правильною і доцільною обговорювати.
    А це тут до чого? о_О Я відповіла на Ваші слова про дітей, а Зануда спитала чому я про дітей говорю, то і навела цитату Вашу:

Людоньки, навчіться уважно читати і не придирайтесь за ті слова, які не були мною написані, але ви їх мені допридумали. Буду вдячна.

• Подобається Подобається x 4
  9. Arthur

Arthur Well-Known Member

Nirvanka, я не планував коментувати ваш пост, просто в ньому були слова від яких я вирішив відштовхнутись. Я не заперечую вашу думку.
    Не кохатись з ким попало стосується всіх і того партнера теж.

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Виключно з особистого досвіду знайомих. Хоча я виходець не з дуже великого міста 40000 населення ми практично завжди використовували презервативи, економили на будь чому, але не на них, ми ж бо всі вважали, що отримували цілковитий захист...
    Але насправді дійсність видалася іншою.

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Не зовсім логічно. Бо мова іде про статеві акти із людиною, яка має ВІЛ. Чи всі статеві акти будуть саме їз такою людиною?
    А, взагалі, звичайно, краще пити чай :). Це найбільш надійно.

Рибко, нема у нас такої програми. Нема! Те, що в деяких школах (не у всіх) щось там пробурмочать про презервативи - це ще далеко не освітня програма.
    Нажаль, нам ще далеко до системного підходу статевої освіти, яка вже встановилась у Західній Европі.

Найперше, треба щоби відбулись зміни у свідомості.
    а хіба зріла осибистість не повинна мати базові знання про сексуальне життя?
    "Недозрілі статеві партрери" виходять якраз з найменш освідчених у цьому питанні дітей. Тих, хто є "самоуками".
    Поки ми не зрозуміємо, що статеве виховання - це захист дитини - ситуація в нас не зміниться на краще.

12. Зануда

Зануда така зануда

А хіба я заперечувала потребу статевого виховання? Для мене очевидно, що поняття "зріла особистість" включає в себе і сексуальне виховання. А правильне статеве виховання включає впорядковані статеві стосунки. Чим менше партнерів тим менший ризик венеричних захворювань, ВІЛ/СНІД та менше психо-сексуальних розладів.
    Діти не повинні народжувати дітей і в тому повинна бути не заслуга презервативів, а грамотного виховання.

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Тим не менш, знання про презервати - це частина грамотного сексуального виховання.

Статеве виховання оже бути без практичних занять ;). Виховання не включає статеві стосунки. Виховання - інформує про статеві стосунки, їх природу, варіанти, наслідки і т.п.

14. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Нажаль західний досвід такого виховання не надто оптимістичний. Так діти вміють користуватись презервативами, знають багато чого іншого але в середньому починають статеве життя в 15-16 років.

15. Калиниченко

Калиниченко Well-Known Member

Звичайно, на всі питання відповідь - так, СПІД - не єдина хвороба, що передається через кров, чим той СПІД кращий чи гірший за інші... Всі ми ходимо під Богом, не знаємо, на що хворіють ті, з ким ми спілкуємось, заразитись - не заразитись - на все Божа воля... Я просто не зовсім розумію, чому така увага саме до СПІДу?

Я вважаю, що ніяких уроків сексуального виховання дітям взагалі не потрібно - подивіться, що твориться в тих країнах, що ввели в школах уроки сексуального виховання... Любов перестала бути таїнством продовження роду, заборонений плід перестав бути солодким, він став ніяким, різні збочення прирівнюються до нормальних статевих стосунків... Чим пізніше батьки розмовляють з дитиною про секс, тим краще для дитини, а ще краще про це взагалі не розмовляти, у всякому разі не ініціювати таких розмов...Пояснити дівчинці що таке місячні чи хлопчику про полюції - і досить фізіології, і це функція батьків, а не школи... А ролики про гумову броню - не знаю, як це культурно чи цензурно назвати тих людей, що причетні до цього ролику, але чому діти мають цю фігню вислуховувати по кілька разів на день, це саме натуральне зомбування... Чому не подавати альтернативну інформацію? http://www.youtube.com/watch?v=K3yUB_hMAmw

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Сергію, це не наслідок статевого виховання. І це не просто моя особиста думка, це висновки серйозних досліджень.

Калиниченко , та "альтернативна інформація" неправдива. Нема в латексі таких пор, які могли б пропускати бактерії і сперматозоіди. Нема. Дуже рідко можуть проникати віруси.

Але ще раз підкреслю, більшість випадків зараження з презервативом були через неправильне використання або ушкодження презерватива.

Останнє редагування: 12 січ 2010
  17. Калиниченко

Керівнику центру наукових досліджень гарвардського університету довіряю, а вам, Нато, не довіряю... І навіть папі римському теж довіряю...
    http://www.politarena.org.ua/2009/03/23/ne_bojjsja_spida__vykin_prezervativy.html

18. Максим

Максим Well-Known Member

Розглянемо, як отримуються статистичні дані щодо (не)ефективності презервативів для запобігання зараженню (те саме стосується і запобігання вагітності). Думаю, кожному зрозуміло, що ці дані не отримують експериментальним шляхом.

ВІЛ-інфікованих опитують зокрема щодо їх сексуальних практик, а також чи користувалися вони презервативами. Те, що конкретний опитаний відповість "так, користувався", не означає, що він А) користувався при кожному статевому контакті, В) користувався правильно, С) жоден використаний презерватив не був старим, пошкодженим тощо, D) врешті-решт, що опитаний взагалі говорить правду. З цих відповідей пізніше і формуються результати, в яких х% інфікованих вказали, що користувалися презервативами.

Це саме стосується і небажаної вагітності. Статистично, жоден метод контрацепції не має 100% ефективності - навіть вазектомія ефективна лише на 99,95%.

Африканці відмовляються користуватися презервативами, от і вся причина, це не має нічого спільного з ефективністю самого методу.

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

А тепер покажіть мені де він сказав, що латекс презервативів здатен пропускати бактерії і сперматозоїди?!

І зверніть увагу, що його ремарка стосується тільки країн третього світу (зокрема Африки). І причина не у презервативах.

20. Калиниченко

Для того треба прочитати всю ту книжку, і не факт, що з моїми знаннями іноземної мови я щось зрозумію... А осьо що пише шановний спеціаліст доктор Агаров з Ростова РФ ( "дуже" люблю читати всякі наукові статті написаних науковим жаргоном, але висновки нібито зрозумілі) :
    http://forums.rusmedserv.com/showthread.php?p=407340#post407340 Знижують ризик - це не значить, що запобігають:nea:І отже, той ролик про гумову броню є маніпулятивним, і неправдивим, і годиться хіба що для пропаганди розпусти серед дітей...:sad:
    Бо не довіряють блідолицим - то в рабство вивозили, то зброю продають, то народжуваність намагаються знизити - винищують всіми способами...:)))

а де твій аватар? :)