ВІЛ/СНІД, вони і ти...

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Leri, 16 жов 2009.

?

Чи ви потисните руку хворому на ВІЛ/СНІД?

1. ні, вітатися за руку не гігієнічно

2 голосів
    8,0%
  2. так, ця людина і так достатньо покарана, а СНІД через потиск руки не передається!

19 голосів
    76,0%
  3. ні... я просто боюсь, береженого Бог береже

4 голосів
    16,0%
  1. А ви цікавилися, як розповідають про СНІД у школах? Вони прямо кажуть, що презерватив захищає від СНІДу. І ні слова про те, що захист далеко не стовідсотковий. Принаймні, у нас було так. Врахуйте, що це діти, і вони вірять всьому тому, що кажуть учителі. Вони навряд чи читатимуть наукові публікації, де написана правда.

• Подобається Подобається x 3
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Тобто у боксера того захворювання швидше за все і не було. Так? А історія однієї людини - то є 50%?
    Про що розмова?!

Н-да....
    По-перше, надійність презервативів відносно ВІЛу є 80-90% і залежить вона від
    - виробника (міжнародний сертифікат - результат вищій)
    - правильність використання

По-друге, презерватив захищає не ексклюзивно від ВІЛу. Захищає і від інших венеричних захворювань, і від вагітності.

По-трете, я впевнена, що фразу про 100% надійності ніхто не вжива. Просто ви так сприйняли цю інформацію.

А намагаюсь до вас донести наступне. Якщо, розповідаючи про презервативи, вживати вислів "презервативи не захищають від ВІЛу на 100%" - то знайдуться діти. які сприймуть як "А нощо його взагалі використовувати"
    Подивіться, що я написала вище під пунктом по-друге, і подумайте про можливі наслідки.

• Подобається Подобається x 3
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Добре, а як бути з тими 10-20% людей які заразяться? Це ж всетаки 10-20 чоловік із 100!
    :pardon:

4. NIK

NIK Well-Known Member

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Це досвід, який іншим варто врахувати. І коли будь-хто розповідає про презервативи, то наголошує, що використовувати треба правильно. Ну, а те, що краще купити дорожчу річ - також відомо. "Жадібний платить двічі" ;).

NIK, я все ще не розумію - що ви намагаєтесь розповісти цими копіпастами?

• Подобається Подобається x 1
  6. Про правильність використання і виробника у школах нічого не кажуть.

Кажуть: "Презервативи захищають". Діти сприймають буквально.

То краще, по-вашому, недоговорювати? А я думаю інакше. Так би діти знали, що можуть заразитися, і 100 разів думали перед тим, як вступати у ранні статеві зв'язки, навіть з презервативом. А так вони скрізь чують про гумову броню і думають, що вони надінуть презерватив - і можуть робити, що захочуть, їм нічого не страшно. Але ж це не так. Краще вчити дітей по можливості уникати ранніх зв'язків взагалі - і здоровіші будуть, і моральніші, і СНІДу менше буде (імхо).

• Подобається Подобається x 2
  7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ви були у всіх школах при подібних висловлюваннях?

І це абсолютна правда. Презервативи - захищають.
    Боюся, Рибко, що ви є жертвою ханжеського стереотипу.
    Основним мотивом, рушійною силою до статевих стосунків є зовсім не захисні властивості презервативів. Особливо у підлітків.
    Інформація про презервативи, так само як і самі презервативи мають бути максимально доступні - це зменшить вірогідність багатьох проблем. І це практичні висновки, а не теоритичні.

• Подобається Подобається x 4
  8. андрей-25

андрей-25 Well-Known Member

Наверное у вас скромная преподавательница была :)
    Моим одноклассницам не то что рассказывали, даже показывали как правильно одевать! (на банан правда :) )
    А про мировых производителей сейчас еще с детства все все знают. Реклама уже второй десяток лет идет. Да и логически не трудно определить что качественней: китайские за 2 гривны или "фирменные" за 20.

9. Ні, я знайомилася з підручниками з ОБЖ.

Але не на 100%. І цього в підручнику не сказано.

У нас це доступно. І що? Як ви поясните те, що за часів СРСР, коли такого у школах не викладали і презервативи були не такі доступні, був значно менший відсоток підліткових вагітностей і статевих захворювань? Виходить, все навпаки, ніж ми хочемо.

Не треба робити з мене жертву. У мене є своя голова і свої думки.

Да обыкновенная.

А одноклассникам? :) Им оно больше надо.

Знаете, не всем детям родители дают такие деньги. Да и вообще, зачем оно детям в 13-14 лет? Пусть учатся, на кружки ходят. (Тогда просто времени на секс не будет ;)). И я, и знакомые мои так делали. Живы-здоровы, ничем не обделены. Хотя это от воспитания и окружения зависит.

Останнє редагування: 10 січ 2010
  10. nata-k

nata-k Well-Known Member

А що є джерелом цієї інформації? Поділіться статистикою, будь ласка.

11. http://www.edu.kiev.ua/pidrozd/innovac/dixi2/page_4.htm

http://postup.brama.com/dinamic/i_pub/usual.php?what=52130

12. nata-k

nata-k Well-Known Member

Рибко, ви помітили, що обидва лінки на те саме джерело? І воно сумнівне, скажу я вам.

У "них" (в розвинутих країнах) значно нижчий рівень і підліткових вагітностей і венеричних захворювань.
    І в СССР не було все так ідеально (то вам певно мама з бабцею кажуть "у наші часи..." :) Та?). Одна тільки статистика абортів чого варта - в середньому по 14 на жінку. А сексу не було.....

То про що ми тут сперичаемось? Окресліть тематику.

13. Ну правильно, якщо більше аргументів немає - джерело не таке. :) Аби заплутати опонента. Я вже звикла.

Тоді дайте, пліз, посилання на ПРАВИЛЬНЕ джерело.

І на це посилання, будь ласка.

Про те, що не завжди статеве виховання у школах має позитивні результати.

Нє-а. ;) Нічого не казали. Сама думаю.

14. nata-k

nata-k Well-Known Member

Рибко, я спробую знайти посилання, колись читала, то у друкованих виданнях. Джерело інформації - то дійсно ключовий момент.
    Однак, от що цікаво. Хіба це тема нашої розмови тут?
    Як так вийшло?

І ще, а звідки ви знаєте як було в СССР? ;)

15. Уроків статевого виховання не було (принаймні у моїх знайомих, а тоді програма була стандартна). Щодо статистики захворюваності серед підлітків, то десь читала, але не пам'ятаю, де саме. Але точно пам'ятаю, що цей рівень був набагато нижчий, ніж зараз.

Тоді прошу модераторів перенести у відповідну гілку.

16. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так, я також прошу перенести. Але вас таки прошу подумати, чому ж стався такий перехід?

Рибко, думаю, що знайти справжню статистику про часи СССР складно. Та й шукати треба не про ВІЛ ;). А про щось більш банальне, типу сифілісу чи гонореї. Думаю, що було досить, хоч може не серед підлітків.

Ось думки професіоналів (а не журналістів поступу)
    http://www.mednovosti.by/news.aspx?id=483
    Тут є про культорологічні аспекти і про стан справ в СССР. Якщо буде ліньки все читати, навіть переглянувши таблички все стане зрозуміле http://www.demographia.ru/articles_N/index.html?idR=23&idArt=904

А це щодо статевого виховання і його наслідків http://sexology.narod.ru/info182.html

17. Нато, а як ви поясните те, що, незважаючи на цю програму, кількість підліткових вагітностей і захворювань не зменшується в Україні? Якщо вже заговорили про школу і підлітків - чому у нас так багато малолітніх наркоманів і алкоголіків? Адже про шкідливі звички у школах теж багато розповідають. Програми не такі? Як на мене, не в цьому справа. Справа в оточенні, вихованні, суспільстві загалом. Мало батьків розповідають дітям про шкоду статевих захворювань, алкоголю, наркотиків. У магазинах, особливо маленьких, дітям продають алкоголь і сигарети, я сама була свідком. Тому я не бачу, щоб такі програми приносили велику користь. Вони потрібні, так, але слід пам'ятати, що не лише школа виховує дитину.

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Добре якщо навіть ефективність презерватива від ВІЛу становить 80%, то маємо таку ситуацію:
    Людина за життя нехай використає 1000 презервативів, то з 20% ймовірністю заразитись. То під час 200 статевих актів, з використанням презерватива ви заразитесь. Логічно?
    І який же то захист?

19. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

держался бы подальше ....

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

От говориться в темі про ймовірність заразитись на ВІЛ з презервативом. А яка ймовірність заразитись на ВІЛ не використовуючи презерватив?

Про школи. Думаю, що нічого нема поганого в тому, що дітей зі школи привчають до того, що презерватив захищає. Навіть нехай і якщо не на 100%, то все одно в головах закладається думка "треба займатись сексом з презервативом". Якщо казати дітям - можете вживати, а можете і ні, бо це і так не гарантія того, що ви не заразитесь, тоді хто вживатиме презервативи взагалі?? Краще нехай вони дізнаються про те, що вони не на 100% захищають у дорослому свідомому віці, а не тоді, коли гормони грають. Та і це лише сприяє поширенню презервативів. І що в цьому поганого? Звісно, на них хтось заробляє. Як і заробляють на всьому іншому: медикаментах, продуктах, засобах побутової хімії, техніці, електроприладах тощо. Тим більше презерватив не лише від ВІЛу може захистити, але і від вагітності.

• Подобається Подобається x 4
а де твій аватар? :)