Нащо згадувати колись ефективну систему, якщо її зараз немає? НАТО вже собаку з'їли на тому як подавляти ППО. Навіть висадка в Нормандії з чого починалася? Знищити зенітки! І кожна компютерна гра про американців у ВВ2 починається завданням "знищити зенітки!" Також вертольоти використовують для знищення позицій ППО, вони літають по тій же системі що й Руст.
Так, випадок з Рустом був дійсно показовим. Але знову ж: до системи ППО, а ПВН входить до системи ППО, він відношення не мав, а мав відношення до неприйняття вірного рішення! Хоча не правда моя, мав! Всеж таки він вскрив неефективність виявлення малорозмірних нимзьколетючих цілей. І після цього три кільця комплексу С-25 навколо Москви замінили на С-300ПТ. Ну а кадрові зміни - само собою. ---------- Додано в 15:03 ---------- Попередній допис був написаний в 15:01 ---------- НАТО жодного разу не мало справу з повноцінною системою ППО!
Правильно, тому що провадять грамотну оборонну політику. Країни з масштабними системами ППО, і взагалі сучасним озброєнням - свої, натівські.
- напомню, обсуждаем утверждение . Ливия и Ирак не показали ничего в отношении советских систем ПВО. - вот думаю, что бы из событий последних лет 20 отнести к "обороннной" политике НАТО...
Ні , не стали, чого б це?! Просто внесли корективи у формування загального радіолокаційного поля. Це логічно, але більш логічнішим було б самим взкрити недоліки, не чекаючи на німців. це до чого?
Неудобно просить почитать ещё раз... а цитировать себя ещё неудобнее, но напомню: я служил на том самом участке границы, который нарушил Руст. Ничего там не изменилось через несколько лет после его пролёта, кроме "звездопада" с погон офицеров, т.к. ничего в "радиолокационном поле" в сопках не изменишь. То, что между ними летит, как не было видно, так и не видно, и не будет. Почти По крайней мере, идентифицировать на радаре невозможно. На этот случай было и есть визуальное наблюдение, которое сработало. Есть вариант патрулирования с воздуха РЛК, установленными на самолётах (несколько оживляет картинку) и космическое направление, это тоже система ПВО, но уже другая её составляющая...
Я теж не буду цитувати себе самого Під загальним РЛ полем мається РЛ поле країни, а не того участку, де Руст порушив кордон і де служили ви. До складу С300ПТ входить НВО, це й були ті корективи які я мав наувазі. Да, доречі, наявність сопок ускладнює, але не унеможливлює створення суцільного РЛ поля, яке формуються перетинанням реальних зон виявлення незьколетючих цілей РЛС розвідки. Тобто достатньо було частіше РЛР натикати. Ще, доречі, все залежить від задачі, яка стояла. Може РЛ поле і забеспечене було, але для висоти цілі 100 метрів. А на 50 м буде зовсім інша картина, мушу зауважити.
4-х місний літак із пілотом на борту міг взяти на борт 250 кг вантажу і як порядний камікадзе зрівняти Москву з землею (кіко там той томагавк з ураном важить ) ---------- Додано в 17:07 ---------- Попередній допис був написаний в 17:04 ---------- Як там - час підльоту значення не має. Важливий результат... Ну, нє - пів країни пролетів і сів в Москві (певно втікав від загниваючого капіталізму на власному літаку ) ---------- Додано в 17:11 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ---------- Ви ж самі написали - її не існує Прикалююся, знаю, що ви про Лівію шрайбали - можете сер'йозно не відповідати
І не просто в Москві сів, а на Красній площі - символі влади, .... Як можна було таке допустити військовим, які так собою пишались? Щодо "військових навчань" - можна замилювати очі різним комісіям, бо вони не проти, щоб іх "задобрили" для кращого результату, та реальний теперішній стан готовності набагато складніше виявити.
- это уже система подачи сигналов Стоит чел на вышке с биноклем и смотрит. Ну, и сигналы подаёт Как правило, по телефону. Прошлый век, а на сложном рельефе без этого не обойтись. По крайней мере, так раньше было. Может, на современных РЛС каждую птичку в стае за сопкой можно на экране различить - сомневаюсь, скорее, они просто поджарят тех, что из-за неё вылетят. Людей микроволновые РЛС жарят только в путь в нашем батальоне, к счастью, их не было, самый вредный - дециметровый РЛК, в боевом режиме рядом с ним только в защитном костюме можно находиться, а нам их не выдавали. Надо сказать, что те несколько раз когда комплекс работал в максимальном боевом я был внутри, а то бы кто его знает... Майор наш лысым был как коленка. Это к слову о если б ещё сопки в шахматном порядке выстроить...
сбили бы его - как бы "прогрессивное человечество" ... изошло!... После Боинга ещё и "беззащитного заблудившегося гражданского"...
- бушлат утеплённый У нас в батальоне вышка пустовала (несколько точек ближе к границе формально к нам относились, там постоянно наблюдение велось), только по тревоге кто-то из высотомерщиков-казахов скакал туда (правда, тревога у нас была раза по два-три в неделю - кроме реальных и "проверочных" боевых включений ещё полёты своей морской авиации обеспечивали), ясно, всё натаскивали - и даже плитку умудрялись, при проверке комбат скидывал всё вниз, изверг...
не обов"язково, як правило станції, що стоять на самих високих горушках успішно працюють на від"ємних кутах закриття. Нічого неможливого в тім немає. Ще раз кажу, це залежить від поставленого завдання. ---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:27 ---------- так ніхто б і не знав. Не бачили, не знаємо може десь і гепнувся