І шо? Я на оригінальність не претендую, але й не дивуюсь, коли істина співпадає з моїми висновками З повагою, д`Артан"ян.
По досвіду своєї строкової служби можу сказати що поганий стан армії. При чому вже був поганий за кучмостабільності, а за сьогоднішньої кризи навіть не уявляю. Навчання... На маневрах в Ровенській області Західне Оперативне командування навчало обкопуватися. З ранку до ночі обкопувалися, закопували танки, артилерію, "Гради", все що було. Копали командні пункти, при чому коли один вже майже був готовий вирішували що він мусить бути на 50 метрів лівіще і починали копати інший. Це безперервний процес. Біля кожного окопу ставили таблички. Таблички в українській армії - це оновне. Ще з самі знаєте яких часів - "Солдат без бирки - как п.... без дырки". В десантників техніки не було - тому вони бігали стометрівку з ранку до ночі. Звязківці попрокладали кабелі звязку, потім прийшов якийсь чорт і почав плюватися що по цьому місцю пройдуть танки і намотють дроти на гусениці. Коротше розказувати- не перерозказувати. Румунська армія думаю нічим не ліпша, але є кільканадцять країн, які нас просто перекинуть одним щулбаном.
А как же иначе? У Вас есть более радикальные предложения по укрытию и маскировке техники? Значит, на халяву проложили. ---------- Додано в 11:21 ---------- Попередній допис був написаний в 11:20 ---------- Лично у меня большие сомнения в победе.
ПМР а не ПМР + Росія. Без Росії, заблокована між Молдовою і Україною, навіть без воєнних дій, ми перекриваєм подачу газу, електрики, закриваємо повітряний простір і вони самі здадуться
Кстати, забыл спросить. Как это вам удавалось? Они (танки, пушки, "Грады") все в одном примерно месте дислоцировались? Как в игре "Противостояние"?
Насправді є лише 2 варіанти - озброєння радянського типу і озброєння натівського типу. Перший варіант - це ми і араби з африканцями, технології відстали на 10 років. Другий варіант - високорозвинуті країни. Взагалі НАТО демонструє останні роки що тенденція сучасної війни базується на ВПС - повітряні удари основа військової операції. Сучасні винищувачі можуть рознести все на світі, Лівія і Ірак показали що радянських систем ППО вистачає на тиждень максимум. Тобто регулярна військова інфраструктура знищується в лічені дні (першочергову роль тут грає повітряна і супутникова розвідка), а потім стороні що обороняється лишається ховатися в печерах і проводити короткочасні партизанські вилазки (що до повномасштабної війни погодьтеся вже відношення не має). З нашими МІГ-29 без солярки і льотчиками, які раз на рік бувають в повітрі ми просто випадаємо з цієї схеми. На Росію в цьому питанні теж не варто молитися. Останні роки вони просто кидають якісь декларації що БУДУТЬ щось впроваджувати, підвищувати. Насправді Америка робить вигляд що сприймає ці декларації серйозно, а Росію влаштовує те що Америка робить вигляд. Т-90, який переважно на парадах лише був і ніхто не знає його справжніх можливостей, винищувачі останнього покоління в двох екземплярах, ракета "Булава", що запускається з восьмого разу - це все сирі розробки з недостатнім фінансуванням і більше годяться для стримування і залякування. ---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:58 ---------- Всі окремо.
Так в СНД і війни не буде з заходом. Достатньо натякнути про замороження активів і оголошенням невиїзною правлячу еліту якоїсь СНДшної країни, як вони будь-який документ підпишуть.
Хм, а нам пока нападать и не надо. Пока пусть на нас не нападают (стримування і залякування). А уже потом будем посмотреть. Вам-то есть чем лякать агрессивную Румынию?
Я про об'єктивні речі говорю. Озброєння НАТО об'єктивно краще. Ну а Румунія - це прикол звичайно. З циганчуками воювати - я навіть не уявляю цього, це смішно просто. Техніка вся наша, літаки МІГ-21 - ще смішніше. Які вони вояки вони показали давно.
Взагалі, радянська система ППО - це дуже складна і мудра структура. Ні в Іраку ні в Лівії СИСТЕМИ ППО не було, можливо були поодинокі дивізіони та підрозділи з арт озброєнням. Якби була справді система, то вона могла протистояти довго і ефективно. Бабла це коштує дуже багато, на країну яка в стані підтримувати таку систему ніхто ніколи не рипнеться. Хтось мабуть отримав звання героя Сполучених Штатів за те що українська система ППО сама собою зруйнована наніц.
То це по принципу - не треба нас закопувати, ми самі ---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 12:33 ---------- Він до речі хитрий засранЕц. Бачив його інтерв'ю американській пресі - він їх просто задавив фактами... До речі нагадав заходу про виведення ядерної зброї і порушення закону 94-го року про співпрацю... ---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:40 ---------- Це була симуляція військових дій. Хотів бачити чим вояки в нас дихають. ................................................... ---------- Додано в 12:44 ---------- Попередній допис був написаний в 12:41 ---------- Ви так написали - типу ви в цьому щось розумієтеся
Свято, я вам дивуюся.... якщо мій напис виглядає так, мов я щось розуміюся, то варіанта два: або я щось розуміюся, або десь поцупив чужу думку. У вас є підстави стверджувати друге? У вас достатньо знань, щоб дискутувати по темі? Чи то ви так, по інерції, через те що наші погляди на героїв не збігаються?
Я мав на увазі не структуру, а озброєння - "Бук", "Куб", "Шилку". Тим більше їх подавляють "Томагавками".