Ясно. І там обговорювалися такі питання? До речі, Полковник - ваш хід. Що би ви робили в цій ситуації? ---------- Додано в 16:15 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ---------- Клас. А можна детальніше? Мені здається, що все би відбувалося за сценарієм Вісаріоновича... Я лише описав хід подій із зупинкою військ - Ясно, що як би була повномаштабна війна, то хід війни не опише жодний військовий генерал, не говорячи про полковників і менших рангом. В кіні все файно. І танки йдуть в атаку, коли якийсь сталоне всіх вже перебив... Бачили. А як би було в житті? ---------- Додано в 16:22 ---------- Попередній допис був написаний в 16:15 ---------- До речі глянув на летовище в Чернівцях...досить довге, але зовсім не вмістиме - і майже в центрі міста... Багато техніки туди швидко не доставиш... Залізничне сполучення теж не дуже вдале - на вокзалі багато техніки не зосередиш а під'їздні станції теж не дуже зручні для розвантаження. Хіба що знімати озброєння в полі - прямо з платформ...
Почали відлов гусей, реквізицію куркі-яйкі-млєко-шнапс. Патріотично налаштоване населення підсовує загарбникам отруєні продукти. 17:00 Війська загарбників частково сплять, частково сидять зі спущеними штанями. Сільські молодички з вилами легко беруть їх у полон.
Какой Вы тупой... (с) Є.Лукашин При чім тут історія Ця дівізія розташована у Черноуцах. Розказати, що таке механізована дівізія? Чи самого Господь надоумить? Які нафік ешелони в полі ...
Надоумте недосвідченого, проведіть лікбез... А електрифіковані дивізії є? (сарказм) Мене цікавить за скільки часу вони дістануться місця дислокації ворога і що їм може в цьому завадити (відстутність вказівки зверху (центральна нервова система) відсутність пального, не проплачені рахунки лукору чи лукойлу... Справність ракетного комплексу, наявність платформ поблизу ВЧ для перевезення танкових військ...А що може допомогти - інженерні війська на місці а не в полі, наявність прямих інструкцій на час Ч, і т.д. Невже в нас в армії все відлагодженно, як годинник? (можете не турбуватися за населення воно тут читати не буде і спить спокійно)
Населення побежит занимать очереди в румынские комендатуры для получения заветной белой повязки. Потом русские погромы. Потом поиск "пидлабузников". ВасМТ где-то писал, что ТА груша ещё жива....
З цього можу зробити висновок, що ви маєте досвід або просто стібаєтеся? Я думаю в цей час багато народу би не спало і дивилося останні новини. Керівництво би парило собі мізки, як розрулити ситуацію. Праві би вийшли з мітингами зрівняти Румунію з землею, Ліві би собі ціхо мовчали і думали би як заробити на світовій революції... 21.53 А тим часом в замку...Почалися довгі нічні перемовини про залагодження ситуації. Дехто би згадав, що нам Росія і Америка пообіцяли недоторканість за те, що ми погодилися вивести атомну зброю з своєї території. Штати би заявили, що рішення про військову допомогу має зробити сенат і в нього є 2 дні на слухання. Вважаючи, що завтра п'ятниця - цей процес може затягнутися на довго (в них купа своїх витрат - Ірак, Ірвн, Афган, Північна Корея - а тут ще якась Україна без стратегічних запасів нафти чи опію) Сенат гроші не виділить - прощавай домовленість. Рада Європи висловить обурення і на завтрашньому слуханні прийме рішення засудити дії Румунії. Росія думаю буде готова ввести війська хоч вчора, але це не важливо - УСІ БУДУТЬ РОЗІГРУВАТИ КАРТУ - як найкраще нажитися на ситуації - політики, бізнесмени, держави - рідко хто по справжньому висловить обурення і захоче допомогти просто так... Червоному хресту ще рано буде вступати в дію але він заявить, що необхідно ввести війська ООН для наданя допомоги жертвам конфлікту. Можливі військові сутички на цей час (обстріли з гармат моторизованої техніки противника з обидвох сторін.) Через можливість великих втрат серед мирного населення авіація задіяна ще би не була... Все ж цікаво - які найкращі кроки в ході такого конфлікту треба би було зробити зі сторони України? Варіанти відповіді, як на мене: а) Рознести в пух і прах колони противника ще на перших 10 кілометрах від кордону (коли вони йшли би ще колонами) Удар нанести протягом перших 10 - 15 хв. б) Оголосити ноту протесту Румунії і дати 30 хв на відступ. (після 30 хв напасти на Румунію - на всі стратегічні об'єкти). Протягом вирішення вести активні бої з допомогою ручних гранатометів - з метою завдати максимум незручностей в просуванні військової техніки) в) Нічого не робити - дочекатися втручання дипломатів і мирно розрулити конфлікт протягом кількох місяців... г) інші варіанти (можна додавати) Як я розумію в будь-якій ситуації, як і під час військових дій - найважливіші перші хвилини... Якщо момент втрачено - можна тільки вичікувати - шукати найкращий варіант для своєї сторони...
Стоит, бибигомать... Ну лікбез, так лікбез. Простенько: Всі ЗСУ поділені по термінам БГ. Є Об"єднані Сили Швидкого Реагування (ОСШР), Основні Сили оборони (ОСО) і Стратегічний Резерв (СР). Це ми змалювали з НАТи. На 13.59 ОСШР вже будуть знаходитись в районах бойових дій та в районах бойового призначення. Чекати, так би мовити, початку. З повним комплектуванням о/складом, озброєнням, бойовою та іншою технікою і засобами матеріально-технічного забезпечення. Тобто все, що треба плюс резерв. ОСО буде готуватись. Збиратись, розконсервовуватись, доукомплектовуватись, поповнювати запаси. Заберуть у всіх. І питати не будуть. Галнафта ти чи ТНК. Рошен чи Світоч. СР буде попереджений... І про термін прибуття і про відповідальність за неприбуття. А на базах зберігання вже народець почне смикати задницею цьвяхи: як загрузити, чим закріпити... Детальніше у Перспективах Розвитку Збройних Сил. Якщо бажання є, знайдете. А теперішні Ваші уявлення про суть цього процесу і зводиться до цього. ---------- Додано в 22:10 ---------- Попередній допис був написаний в 22:07 ---------- Ідіть краще в гілку про державу Принаймі там всі такі. Ніхто толком не знає, як воно має бути...
Вспомнив войну Ю.Осетия - Грузия - на нашем форуме а) всем свідомим сменить авотары на ногу. топчущую румынский флаг. б) остальным - на ногу, топчущую флаг НАТО в) открывается тема "очередная война в Украине" Всьо! Враг деморализован и бежит-бежит-бежит! А если кто остался - то - А как же танки!? - Какие танки? - Ну, те, которые слева! - А, их я отбил. - Как отбил? - Геройски! Их сейчас мой второй номер прикладом добивает... (с) Аты-баты шли солдаты
Упс. Питання на засипку. Коли відбувалися подібні події з Тузлою. Теж була мобілізація ОСО, а ОСШР були вже там? Чи бабло немали де вгрохати - аж на острів...? ---------- Додано в 22:27 ---------- Попередній допис був написаний в 22:23 ---------- Хочете сказати, що буде як на війні Чукчів з Китайцями?
А Ви новин не дивились? Даремно. Але на тузлі не було загрози територіальної цілісності. Тому, скоріше за все, відмобілізування не проводилось. А все інше мало місце. ОСШР був готовий почати, а штаби ОСО починати міроприємства особливого періоду. Якщо Вам так дуже кортить взнати, як і що, слідкуйте за Кореями. Там вже все почалось. І навчання, і тренування, і перехід у вищі ступені БГ.
Ви вбидвоє з України? До речі - великий мінус української армії, що більшість військовослужбовців в армії віком від 17 до 20... (Читав про російську - там 30 відсотків особового складу - не боєздатні - менше 6 місяців служби...)
В мене троє колєгів з армії прийшло...їм автомат тільки на присягу давали А от штукатурити і мурувати навчились...плитку добре кладуть.. Москалі точно бієздатніші...вони в Чечні потренувались...в Грузії