Війна Росії проти України

Discussion in 'Політика і політики' started by Slav, Feb 22, 2022.

1. IMG_20220615_063842_664.jpg
    Ну що? Агов, учителі, які освоїли ПКМ та СПГ і тепер валять з них окупантів! Агов підприємці, які тепер командують піхотними відділеннями! Агов яйтишники, які тепер водять танки! Агов менеджер з продажів, який любив куховарити вдома, і тепер годує цілу роту. Агов офіцери-мобіки, які тепер керують людьми. Агов, фермери, сантехніки, булівельники, які в окопах під вогнем тримають фронт.
    Бачте як колеги діючого президента пояснюють чому вони не фронті? Правду кажуть, краще б мовчали.

2. Gyppsy

Gyppsy :hi:

3. Gyppsy

В Кремлі скаженіють від безвиході. Росія намагається атакувати відразу на дев'яти напрямках

Росія намагається витискати із своєї армії в Україні по максимуму щоб віджати максимум територій до того моменту, коли в Україну прибуде дальнобійне важке озброєння. Паралельно працює пропагандистська машина і ведуться намагання змусити Зеленського сісти за стіл переговорів на вигідних для Кремля умовах.

4. Gyppsy

Рашисти мухлюють

Патрушев каже, що РФ прагне якомога швидше досягти з Україною домовленості

Патрушев каже, що РФ прагне якомога швидше досягти з Україною домовленості

Джерело: російська державна інформагенція "ТАСС" з посиланням на виступ Патрушева на засіданні високих представників країн БРІКС

Пряма мова Патрушева: "Росія зацікавлена в якомога швидшому досягненні політико-дипломатичних домовленостей, які би дозволили припинити бойові дії.

Проте перемовини між Москвою і Києвом наразі заморожені українською стороною".

5. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

Вчора кацапи обстріляли з артилерії Глухівську громаду. Сильно постраждала місцева ферма: майно і тварини.
    photo_2022-06-16_21-42-41 (2).jpg photo_2022-06-16_21-42-41.jpg photo_2022-06-16_21-42-42.jpg

6. Шокуючі порівняння.

Про закатані в асфальт життя українців

#Елена #Арехова

"Як написав мій друг три місяці тому : "Ціково було б накласти карту нових доріг на карту вторгнення "

#Сергій #Дібров

Рік 2021-й. «Велике будівництво» мостів та шляхів.

Для чого саме?

Останнім часом дивуюсь, наскільки шляхи «Великого будівництва» співпадають зі шляхами наступу російської армії.

Ось, наприклад, карта початку масштабного вторгнення:

❗️1 — дорога М-02 Бачівськ — Глухів — Копти. Її реконструювали в 2020-му році.

❗️2 — дорога Н-07 Київ — Суми — Юнківка. Її реконструювали в 2021-му.

3 — дорога Н-24 ❗️Благовіщенське — Миколаїв. У 2021-му її капітально відремонтували на ділянці від Миколаїва до Вознесенська, новий міст збудували.

❗️4 — дорога Н-26 Мілове — Старобільск, яку дуже активно ремонтували у 2021-му.

❗️Або, наприклад, Чорнобаївка. Чому росіяни так вперто туди лізуть? Тому що там знаходиться міжнародний аеропорт «Херсон». Нещодавно його кардинально реконструювали, злітну смугу продовжили до 2600 метрів та розширили до 60 метрів. Саме тому вона тепер дуже зручна для ворожої авіації. Реконструювали аеропорт — так, звісно! — в 2021 році, і теж за кошти «великого будівництва».

Так, усьому цьому є розумне пояснення. Окупанти їхали ключовими, важливими шляхами. Важливі шляхи треба хоча б інколи ремонтувати. І міжнародний аеропорт Херсону, з його населенням 250 тисяч, теж конче потрібен. Тому дійсно — витратити кошти на його реконструкцію було важливіше, ніж на кисень для ковідних лікарень.

Але певні нехороші думки інколи виникають.

❗️Подивіться на карту. Коли росіяни намагалися охопити Київ зі сходу, їм довелося їхати аж з самих Сум, шляхами 1 та 2. Це, на хвилиночку, 350-ть кілометрів. Чому вони не зайшли з півночі, з боку Білорусі? Що їм завадило?

Завадила їм сама природа, тому що це - Полісся.
    Ліси та болота Полісся сторіччями були непридатними для проходу війська. Ані Наполеон, ані Гітлер не намагалися тут пройти — Наполеон обійшов Полісся з півночі, а Гітлер — двома шляхами, наступаючи на Київ і Мінськ.

Добре, припустимо. Але чому з протилежного, правого боку Дніпра, зі сторони Чорнобиля природа не завадила ворогам атакувати та хутко просунутися до Ірпеня, Бучі, Гостомеля?

Все просто — там було «Велике будівництво».

❗️Більш того, там був один з найбільш дивних проєктів «програми президента» — будівництво мережі автошляхів в зоні відчуження.

Ось, наприклад, новина квітня 2021 року: «У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги».

Читаємо: «Укравтодор… за програмою президента «Велике будівництво» розпочало ремонтні роботи на ділянці 40-ка км дороги між КПП «Дитятки», КПП «Прип'ять» та під'їздом до Чорнобильської АЕС».

❗️А тепер подивимося на карту:

КПП «Прип'ять-1» — це у зоні відчуження, той самий «Рудий ліс», 10 кілометрів до білоруського кордону.
    КПП «Дитятки» — межа зони відчуження.
    А до КПП «Чорнобиль» веде ще одна дорога з Білорусі — Р-56.

Тобто виходить, що напередодні російської навали зробили новенький 40-кілометровий автобан — від білоруського кордону через поліські ліси чорнобильської зони в бік Києва.

❗️Для кого треба було це будувати в розпал пандемії?
    Для туристів-екстремалів?! Та невже?

Далі ця дорога веде через Прибірськ на Іванків. Завдяки «великому будівництву», в Іванкові російські танки були в перший день війни. І Чорнобильську АЕС захопили — теж завдяки йому.

В Іванкові дорога з Чорнобиля перетинається з трасою Р-02, яка через Димер та Вишгород йде на Київ.

❗️Пам'ятаєте, на початку березня в бік Києва стояла довжелезна колона російської бронетехніки? Вгадайте, яким шляхом вона рухалася. Так, звісно — через Прибірськ та Іванків.

Пам'ятаєте, як ворожа техніка не могла з'їхати з дороги, тому що одразу застрягала в болоті? Це було саме там, це Полісся.

❗️Тобто — твердий асфальт новеньких доріг став фактично плацдармом, навіть «плацом» для російської важкої техніки.

Так, я знаю, чия це була програма «Велике будівництво».

Так, я знаю хто був координатором.

Так, я розумію, що за бажанням можна знайти розумне пояснення ухвалених рішень.

Але, все одно,
    мені дуже цікаво дізнатися, хто саме, в межах яких саме своїх повноважень, за якою конкретно процедурою визначав перелік об'єктів для «програми президента «Велике будівництво»????

Руслана Гочіяєва Шевчук

Росія має здохнути!

7. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Тут Хомчин два місяці поспіль стверджував, що мінні поля в Херсонській області були розміновані за розпорядженням Верещук. Що наче б то поля розміновував давній друг Зеленського Сивохо ("шутка"). Так от, не Сивохо, а Садохін.
    Названо имя предателя, из-за которого Россия быстро захватила Херсонскую область

• Смішно Смішно x 1
  8. Good man

Good man Обычный человек

Сейчас можно любую сказку сочинить. Важен результат. А результат таков - прошли, как нож сквозь масло.

9. medwedo berlogsoni

Цікаво послухати припущення одного аналітика, що раптом трапилося, що українські ракети почали попадати "в яблучко" за шістдесят кілометрів в тилу ворога.

View: https://www.youtube.com/watch?v=m_Q8kJnMEBg

10. Шило в мішку не сховаєш! #Геть_зелєпутінську_нечисть!

Який цікавий розвиток подій !

Екс-генерал СБУ #Наумов затриманий у Сербії за спробу незаконного перевезення 600т.$ незадекларованої валюти та коштовного каміння, серед якого діаманти, смарагди тощо.
    А от тепер, пане #Зеленський, увесь світ подивиться на ваші дії -- зрадника, який співпрацював з ФСБ, якого ви позбавили звання генерала і проти якого наразі відкрита справа за ст. 111 «Державна зрада» затримано і тепер ніщо не заважає вам вимагати його екстрадиції. НІЩО ! Окрім того, що йому чомусь (?!) досі
    не оголошено підозру і він не перебуває у міжнародному розшуку.
    Ви, пане президенте, у своїх відосиках такий сміливий та мужній, такий чесний та справедливий, такий самовідданий патріот України. То доведіть це нарешті на ділі -- подайте негайно запит на екстрадицію і нехай друг вашого любого Баканова дасть покази. Дасть покази про те, як він кришував корупційні схеми, як вимагав відкати, розкаже хто був його куратором в ФСБ, пояснить звідки у нього мільйони долларів готівкою, купа дорогоцінного каміння і, головне, хай розкаже який відсоток з усього того отримував ваш любий пан #Баканов і чи є діючий керівник СБУ також завербованим агентом ФСБ?..
    *** Євген Шевченко Marianna Ventcek

11. Виявляється Зеленський і Данілов правду кажуть, що вони знали про напад і активно готувались до широкомасштабної війни!

Дехто стверджує, що у Володимира Олександровича навіть був свій план!

Крім зриву обороного замовлення для ЗСУ, термінового розширення і будівництва доріг та розмінування мостів на напрямках основних ударів і наступу росіян вони ще й збройні сили України встигли оптимізувати! Андрій Борисович Єрмак не дадуть збрехати!
    Допис від 2020 року! Ще майже два роки до початку широкомасштабної війни РФ проти України!

"З’явилася інформація про скорочення Збройних Сил України на 40 тисяч осіб! Під час війни Росії проти України це можна було б вважати фейком, та два поважних генерала коментують ці події, а я, як засновник Збройних Сил України, не можу нехтувати думкою цих поважних генералів!

1. Генерал-лейтенант Забродський:
    "...вже заплановане скорочення чисельності Сухопутних військ більш ніж на десять тисяч чоловік, Повітряних Сил, Морської піхоти та ДШВ – по декілька тисяч осіб. Загалом близько 40 тисяч посад.
    Зокрема мова йде про скорочення декількох ескадрилій тактичної авіації, розвідувальних, артилерійських і танкових підрозділів в ДШВ і Морській піхоті.
    Екс-командувач десантно-штурмових військ наголосив, що існуючі структури бойових частин і підрозділів були запроваджені у відповідь на виклики часу, які постали перед ЗСУ протягом останніх 6 років. І є вкрай небезпечним і безвідповідальним ставлення до існуючих структур як до перевантажених або ангажованих...".

2. Генерал-лейтенант Радковець:
    «Я, Радковець Юрій Іванович, як генерал-лейтенант ЗС України, як учасник бойових дій двох збройних конфліктів (Балкани /Косово/ і Україна /АТО-ООС/), як колишній заступник начальника ГУР МО України, нарешті як аналітик з питань міжнародної і національної безпеки з більш ніж 45-річним стажем роботи в ГУР МО і СЗР України маю відверто заявити: подібні дії нічим розумним пояснити не можна!
    Не вдаючись в деталі, аргументуватиму коротко і наступним: ці новостворені підрозділи були сформовані відповідно до невідкладних вимог часу, пройшли реальні випробування вогнем і кров'ю, показали свою практичну боєспроможність і нагальну (точніше - невідкладну!) потребу в умовах сучасних бойових дій з російською навалоччю.
    На сьогодні, в умовах важкопрогнозованості подальшого розвитку оперативної обстановки на Донбасі та в Криму, збереження високого рівня вірогідності відновлення як широкомасштабних бойових дій по всій лінії зіткнення-фронту (в т.ч. під прикриттям у серпні-вересні ц.р. СКШН "Кавказ-2020"), так і підступних та провокаційних бойових дій на нових оперативно-тактичних напрямках - на Каховку та на Одесу-Миколаїв-Херсон (в т.ч. з Криму та ПМР), на Дніпро-Запоріжжя, на Харків, на Чернігів (в т.ч. "полякати та приструнити бацька Лукашенка"!) ліквідовувати ці перевірені часом бойові підрозділи у найбільш боєготових видах і родах військ - є вкрай поспішним, малообдуманим та безвідповідальним, бо не на часі! Я так вважаю! І, дай Боже, щоб мої прогнози не справдилися!".

Vitaliy Lazorkin (с)

12. Шокуючі порівняння.

Про закатані в асфальт життя українців

#Елена #Арехова

"Як написав мій друг три місяці тому : "Ціково було б накласти карту нових доріг на карту вторгнення "

#Сергій #Дібров

Рік 2021-й. «Велике будівництво» мостів та шляхів.

Для чого саме?

Останнім часом дивуюсь, наскільки шляхи «Великого будівництва» співпадають зі шляхами наступу російської армії.

Ось, наприклад, карта початку масштабного вторгнення:

❗️1 — дорога М-02 Бачівськ — Глухів — Копти. Її реконструювали в 2020-му році.

❗️2 — дорога Н-07 Київ — Суми — Юнківка. Її реконструювали в 2021-му.

3 — дорога Н-24 ❗️Благовіщенське — Миколаїв. У 2021-му її капітально відремонтували на ділянці від Миколаїва до Вознесенська, новий міст збудували.

❗️4 — дорога Н-26 Мілове — Старобільск, яку дуже активно ремонтували у 2021-му.

❗️Або, наприклад, Чорнобаївка. Чому росіяни так вперто туди лізуть? Тому що там знаходиться міжнародний аеропорт «Херсон». Нещодавно його кардинально реконструювали, злітну смугу продовжили до 2600 метрів та розширили до 60 метрів. Саме тому вона тепер дуже зручна для ворожої авіації. Реконструювали аеропорт — так, звісно! — в 2021 році, і теж за кошти «великого будівництва».

Так, усьому цьому є розумне пояснення. Окупанти їхали ключовими, важливими шляхами. Важливі шляхи треба хоча б інколи ремонтувати. І міжнародний аеропорт Херсону, з його населенням 250 тисяч, теж конче потрібен. Тому дійсно — витратити кошти на його реконструкцію було важливіше, ніж на кисень для ковідних лікарень.

Але певні нехороші думки інколи виникають.

❗️Подивіться на карту. Коли росіяни намагалися охопити Київ зі сходу, їм довелося їхати аж з самих Сум, шляхами 1 та 2. Це, на хвилиночку, 350-ть кілометрів. Чому вони не зайшли з півночі, з боку Білорусі? Що їм завадило?

Завадила їм сама природа, тому що це - Полісся.
    Ліси та болота Полісся сторіччями були непридатними для проходу війська. Ані Наполеон, ані Гітлер не намагалися тут пройти — Наполеон обійшов Полісся з півночі, а Гітлер — двома шляхами, наступаючи на Київ і Мінськ.

Добре, припустимо. Але чому з протилежного, правого боку Дніпра, зі сторони Чорнобиля природа не завадила ворогам атакувати та хутко просунутися до Ірпеня, Бучі, Гостомеля?

Все просто — там було «Велике будівництво».

❗️Більш того, там був один з найбільш дивних проєктів «програми президента» — будівництво мережі автошляхів в зоні відчуження.

Ось, наприклад, новина квітня 2021 року: «У Чорнобильській зоні відремонтують 40 кілометрів дороги».

Читаємо: «Укравтодор… за програмою президента «Велике будівництво» розпочало ремонтні роботи на ділянці 40-ка км дороги між КПП «Дитятки», КПП «Прип'ять» та під'їздом до Чорнобильської АЕС».

❗️А тепер подивимося на карту:

КПП «Прип'ять-1» — це у зоні відчуження, той самий «Рудий ліс», 10 кілометрів до білоруського кордону.
    КПП «Дитятки» — межа зони відчуження.
    А до КПП «Чорнобиль» веде ще одна дорога з Білорусі — Р-56.

Тобто виходить, що напередодні російської навали зробили новенький 40-кілометровий автобан — від білоруського кордону через поліські ліси чорнобильської зони в бік Києва.

❗️Для кого треба було це будувати в розпал пандемії?
    Для туристів-екстремалів?! Та невже?

Далі ця дорога веде через Прибірськ на Іванків. Завдяки «великому будівництву», в Іванкові російські танки були в перший день війни. І Чорнобильську АЕС захопили — теж завдяки йому.

В Іванкові дорога з Чорнобиля перетинається з трасою Р-02, яка через Димер та Вишгород йде на Київ.

❗️Пам'ятаєте, на початку березня в бік Києва стояла довжелезна колона російської бронетехніки? Вгадайте, яким шляхом вона рухалася. Так, звісно — через Прибірськ та Іванків.

Пам'ятаєте, як ворожа техніка не могла з'їхати з дороги, тому що одразу застрягала в болоті? Це було саме там, це Полісся.

❗️Тобто — твердий асфальт новеньких доріг став фактично плацдармом, навіть «плацом» для російської важкої техніки.

Так, я знаю, чия це була програма «Велике будівництво».

Так, я знаю хто був координатором.

Так, я розумію, що за бажанням можна знайти розумне пояснення ухвалених рішень.

Але, все одно,
    мені дуже цікаво дізнатися, хто саме, в межах яких саме своїх повноважень, за якою конкретно процедурою визначав перелік об'єктів для «програми президента «Велике будівництво»????

Руслана Гочіяєва Шевчук

Росія має здохнути!

• Баян Баян x 1
  13. medwedo berlogsoni

А мені цікОво, чи Ви пам"ятаєте наші дискусії стосовно мосту через Прут, який побудували за кілька місяців при Зеленсьокму, після того як він 12 років чекав своєї черги? Як він вписується в "карту нових доріг"?
    Як вписується дорога з Умані до Львова, капітально відремонтована? Як вписується ремонт дороги через місто Західної України, я забув назву, де @VasMT регулярно їздив, відбиваючи собі сідницю? Там ще якась гарна гра слів...
    Взагалі, про відремонтовані дороги Західної України згадується? Перевал в Карпатах? Чи то хитрий Зеленський робив дороги "для отвода глаз", а насправді - продовжував славну ініціативу Порошенка "Маріуполь - Бориспіль"?

Поясніть мені, чому за три місяці Зеленський так і не віддав Україну Путіну? Не виходить? У Порошенка це вийшло б, як два пальці об асфальт.

ЗІ От, для прикладу, що планувалося в рамках Великого будівництва зробити тільки в Львівській області, якби не війна
    Ви розумієте, гамнюки, що Ви підтасовуєте факти під Вашу брехню?
    Велике Будівництво велося по всій Україні, а не лише для того, щоб Росії було зручніше вторгатися, як ви, паскуди, брешете.

Last edited: Jun 20, 2022
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. Згадую.
    Ці дороги були запроектована Омеляном. І відновлюватися почались з 2015 року. При пустому бюджеті, який залишився в спадок від овоща.
    І будувалися спеціально на випадок війни для поставок озброєння від НАТО.
    Віслюк на заході завершував проекти попередників.
    На сході будувались за рахунок бюджету попередників в розрахунку що прийдуть кацапи і ніхто не буде відповідати за велике крадівництво.
    Тому що це не заслуга віслюка.
    Ці дороги були запроектовані Омеляном.

15. Good man

Good man Обычный человек

Я хорошо помню наши многочисленные дискуссии, где @medwedo berlogsoni убеждал меня и всех, будто он живёт где-то под Киевом и является патриотом Украины. Как патриот Украины оценивает недавнее интервью Кошевого из Квартала 95, где он говорит о своем нежелании участвовать в обороне Украины с оружием?
    Напоминаю, что сейчас есть огромный недобор в ВСУ, повестки раздают в бассейнах, в кафе и т.д. Кошевой друг верховного главнокомандующего. Почему бы на своём личном примере не показать необходимость защиты Украины?
    Хочу напомнить также, что сторонники Зеленского очень долго высмеивали службу сына Порошенко. Хочу также напомнить, что вы много раз называли Порошенко хитрым, лжецом и т.п., а Зеленского честным и порядочным. Пожалуйста, отличная возможность продемонстрировать разницу - отправить Кошевого на передовую.
    Для патриота Украины не составит труда ответить на этот простой вопрос.

16. ЗЕзрадники хочуть відмазатись від здачі півдня.
    Спочатку з сбу цапа-відбувайла витягли, тепер Самойленко сцить в очі, мовля, окупанти знали, як пройти повз міни.
    У ЗЕ забули власні рішення по розмінуванню, протест опозиції etc
    Проте, ми пам’ятаємо.
    Від трибуналу ЗЕкодлу не втекти

17. Виходить, клерк облСБУ дав команду не підірвати заміновані мости Чонгару і Херсону, заборонив ЗСУ вступити в бій та дав команду МВС та СБУ втекти з Херсону?
    Вам не здається, що повноваження у нього виявилися як у президента чи, мінімум, як у віце-президента?
    Скільки ж їх таких?
    20220620_160019.png

18. Gyppsy

В полоні у росії зараз перебувають понад 1500 цивільних з України. Серед них – волонтери, активісти, журналісти, священники та представники місцевої влади. Про це 20 червня під час брифінгу повідомила міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

«У нас більше 1500 цивільних на сьогодні в російських тюрмах у Ростові, у Курську в СІЗО. Вони перебувають там як військовополонені, хоча не мають бути у статусі полонених», – сказала вона.

При цьому Ірина Верещу пояснила, що звільнення українців з полону в рф ускладнюється й тим, що вони не підпадають під дію положень Міжнародного гуманітарного права, за якими їх можна було б обміняти на російських військовополонених.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

Болехів...

• Подобається Подобається x 1
  20. Gyppsy

Володимир Зеленський

Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну нарешті надійшли німецькі гаубиці Panzerhaubitze 2000.
    Дальність вогню цієї техніки: 30-36 км.

PzH 2000 здатна випускати три снаряди за 9 секунд або 10 за 56 секунд. Далі темп становить від 10 до 13 пострілів за хвилину в залежності від нагрівання ствола.

Ховайтесь рашисти.
    Україна переможе!

а де твій аватар? :)