Суть не когось мирно слухати, не заперечувати, якщо це "Євангеліє" від чорноволохів і хлопати ухами. А гівнометання з такими нецікаве.
Нехило сьогодні вдарили по Луганську. Таймз оф Індія (здається, проросійське чудо), виклав цілий ролик. П'ять працівників постарждали і були доправлені в лікарню з пошкодженнями середнього ступеня тяжкості. Ох, яке "горе"! Як рашисти вбивають мирних жителів у житлових масивах, то це кахбе і нічаво. Україна "спровокувала" бідненьку-мирненьку Росію... Watch: Massive blaze engulfs Luhansk Oil Depot after Ukraine missile attack | Watch (msn.com)
@Mykhaylo Khomchyn , ви читали мій попередній допис щодо контрнаступу? --------------- Ще передайте своєму другу MayorMayor, що гівномана вже нема на форумі. Він буде дуже радий.
...російський диктатор Володимир Путін не хоче переговорів і він не зацікавлений у переговорному процесі, бо для нього це не "перемога". "Для нього перемога - це знищити Україну. Оскільки же ви хочете, щоби ми говорили з людиною, яка хоче тебе вбити? Просто вбити. Він каже: або ви частина Росії, або ми усіх вас знищимо", - наголосив Зеленський. https://www.unian.ua/war/zelenskiy-...orgnennya-rosiji-v-ukrajinu-amp-12606741.html
Говорили версію, що раз не обстрілювали аеропорт Львова, як в Одесі, Дніпрі, Луцьку, Івано-Франківську... Оскільки зі Львовом існувало велике сполучення з турецькими містами, тут працюють турецькі авіакампанії,... багато турками вкладено в інфраструктуру, тому тут своєрідною "кришею" став Ердоган. Блок-пости навколо аеропорту від ракетного удару не врятують.
Щось мені часто стали траплятися заяви, мовляв, а чого це Порошенко лінії оборони не збудував? От, мовляв, якби Порошенко будував фортифікаційні споруди то тоді!.. У відповідь я нагадаю, що за Порошенка, від 2015 р. починаючи, Україна не втратила жодного клаптя території, а навпаки - потрохи відгризала землі у ворога. Питання фортифікації тоді не піднімалося навіть тодішніми зрадофілами (нині вони прибічники чинної влади), навіть під час боїв за Авдіївську промку Очевидно, військо справлялося своїми силами. Проте. Тут нещодавно у відповідь на заяви, що нинішня повномасштабка це прямий наслідок обрання Зеленського у 2019 р., натовпи "експертів" навели приклади, що ще у 2018 р. Путін готувався до великої війни, явно сподіваючись захопити Україну. Україна, до речі, теж ударно готувалася, розроблялися ракети "Вільха" і "Нептун", ремонтували техніку, армію насичували автотранспортом - МАЗ-Богдани в ЗСУ катаються й зараз у великій кількості. Пригадуєте? "АРМІЯ. МОВА. ВІРА". А тепер питання. За всіх оцих умов, ЧИМ займалася зелена влада протягом трьох років, між відставкою Петра Порошенка і повномасштабним вторгненням? Скільки фортифікацій було збудовано - і де? Я можу більш детально запитати - скільки польових укріплень було збудовано під Києвом після того, як ЗЕ про загрозу вторгнення приїхав попередити особисто керівник ЦРУ Вільям Бьорнс? Як учасник оборони Києва і колишній військовослужбовець 72-ї механізованої бригади, повідомляю - я не знаю жодного випадку, аби під Києвом війська займали зазделегідь підготовлені позиції. Всі укріплення будували по ходу справи. Бійці з якими я служив, часто згадували як рили окопи прямо в бронежилетах - бо стріляли. І під Харковом про зазделегідь підготовлені укріплення я нічого не знаю - чув протилежне. Про Чонгар і Херсонщину, навіть незручно згадувати. Зелені намагаються перекласти відповідальність на Порошенка? А чому не на Ющенка та Кучму? Хай краще розкажуть як вони готувалися до вторгнення протягом трьох років. Хай пояснять чому ЗСУ у лютому-березні 22-го зупиняла ворога на околицях міст (Києва, Харкова, Охтирки, Чернігова тощо) в міській забудові, повній мирних мешканців, яких ніхто не евакуював? Теж Порошенко винний? А чим займалися зелені протягом трьох років? https://www.facebook.com/share/dQo1Qfu14XT6Hcqi/
І до речі, запорток, тобі пора купляти окуляри. Ти не всі слова бачиш, не те що букви. Прочитай ще раз: "У відповідь я нагадаю, що за Порошенка, від 2015 р. починаючи, Україна не втратила жодного клаптя території, а навпаки - потрохи відгризала землі у ворога."
Вже забембали порохоботи, такий самий стиль, як деякі ватани доказували, що от не скидали би Януковича, був би Кримнаш і не було би АТО, і нічого, що з такими настроями і з такою армією, ворог міг здійснити марш-кидок із Луганська до Ужгорода, тепер інші мусолять, що війни би не було, вже бачили закінчення АТО за години.
В субботу в Харьковской области второй день идут ожесточенные бои. Россия заявила, что захватила пять населенных пунктов, а Украина в свою очередь утверждает, что отбивает атаки и контролирует ситуацию. https://www.golosameriki.com/a/fierce-fighting-rages-ukraines-kharkiv-region/7607225.html
А тепер ми з чудовіщним інтересом послухаємо як міжнародні партнери та Конгрес півтора роки заважали нам фортифікувати і замінувати небезпечний напрямок на Харків з боку Вовчанська. Не порожні бумажки було треба підписувати та вчити американців як голосувати - а лити бетон та мінувати підходи біля кордону, який окупанти вже раз пройшли як на параді. Ну, і як вам результати "ревізії фортифікацій" депутатами "монобільшості"? Красиві фотозвіти були, правда? Хто знову "проєбалі" (тм)? .............. А Порошенко ж місяцями криком кричав в парламенті - беріть мою техніку, будуйте, мінуйте та призначте ТСК чому такий провал в укріпленнях, але кому то було цікаво на фоні єдиномарафонного сцяння в очі. Валерій Прозапас
І ще один рік без відповіді. https://www.facebook.com/share/p/2njREDAgznWBGwGU/ View: https://www.facebook.com/johnsmith4enko/posts/3152853485011715 Як так вийшло, що на Півдні орки тупо проїхалися гусеницями по будкам прикордонників, бо наших військ там не було, бо та ж 59-а бригада перебувала за 80 км на навчаннях, а не на заздалегідь викопаних лініях оборони? А відповідь проста: розслідування очевидно вийшло саме на себе. Бо як розповів генерал Наєв, ще 23 лютого він не мав від Зеленського повноважень вивести війська у поля і зайняти позиції, а тому 23 лютого ввечері віддав такий наказ сам на свій страх і ризик. Але було вже пізно. Військам не було які позиції займати, бо зі слів генерала Соколова, армія не має права в мирний час відчужувати землю фермерів, будувати на ній окопи, мінувати поля. Бо Зеленський за законом про оборону був зобов'язаний ввести правовий режим, яким би надав армії такі повноваження. А він ще ввечері 23 лютого заявив: - Причин для вашої безсонної ночі немає! І ліг спати. А тому генерал Наєв, який одразу після цих слів вирішив зробити навпаки і цивільного президента не слухати, здраво розсудивши "що там цей уклоніст може розуміти у війні?", вирішив довірився власній чуйці і віддав наказ всім командувачам і військам зайняти пости. Але це вже ні на що не вплинуло.