Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Британський серіал Війна Флойда. Про Англію в 1940 році. Коли вона сама вела війну с фашистською Німечинною.
    Тіж проблеми що і в нас зараз. Нестача зброї, проблеми з мобілізацією, хабарі щоб відкосити, ріст цін, падіння економіки, Люфтваффе бомбить мирні міста, руйнування, гинуть мирні жителі. Німецькі шпигуни і п'ята колона.
    Європа окупована, СРСР союзник Гітлера, а в США не хочуть вмішуваться і воювати.
    Британський чиновник - В США вважають що ми програли цю війну і найгірше, що їм на це наплювати.
    Відповідь американця - Ми посилаємо вам зброю, але боїмося, що через кілька місяців вона буде в руках німців. Нам треба переконати населення в необхідності підтримувати Британію і воювати проти Гітлера.
    Нічого нового немає в світі. Тому ми і переможемо, як Британія з союзниками.

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

3. Іноді читаючи новини з тилу, я думаю чому і досі на ROZETKA не продаються нові @хуев@тори.

Сьогодні НАБУ з СБУ прийшли з обшуками до Сергій Пашинський, по справі 2015 року, коли завдяки він будучи головою комітету з питань оборони і безпеки Верховної Ради України, домігся того, що у Курченка та держави агресора було конфісковане пальне, яке тоді належало «роснефті». Згодом,саме це пальне пішло в ЗСУ, про що було знято просто купа репортажів.

Все б нічого, і я б спостерігав на це, як на звичайні розбірки політиків. Але ж один момент.
    Саме він в свій час привіз ПТРК «Стугна», які були вилучені з арабського контакту для оборони Києва.

Саме ця людина вірила в САУ «Богдана» коли всі навколо її поливали лайном, і стиснувши зуби далі працювала.

Саме його роботі держава завдячує створенню та освоєнню ракетного комплексу «Нептун», ПТРК «Стугна» та «Корсар», РЗСО «Вільха», а ще вкрай потрібних боєприпасів та 120мм мінометів.

Я можу сказати, що через других людей просив щоб дістати вкрай потрібні 120 міномети, і всі мене посилали, а коли його попросили, то цей скарб був вже на позиціях в найкоротші строки!

Тобто по факту, прийшли не до якогось політичного опонента, чи російського агента, чи колоборанта, а прийшли до голови найбільшої асоціації оборонних підприємств України!

Ви мене пробачте, але це навіть не політичні розбірки, це підрив обороноздатності країни, який роблять свідомо.

Хочете ви того чи ні, але в світі останніх подій навіть в мене закрадається проста думка - «Поки ми тут іб@шим, хтось в тихому і ситому тилу нас капітально зливає»…

Маю честь!

UPD. Це фото зроблене 25.02.2022 року на базі 206 батальйону ТРО. На них ті самі ПТРК «Стугна», якими обороняли Київ, і які були тупо забрані з контракту, оскільки за гроші столицю було не можливо врятувати. А ці «Стугни» зробили в цьому визначну роль.
    FB_IMG_1707754949940.jpg
    https://www.facebook.com/share/i7WZV8Tzj7wJfcx2/?mibextid=2JQ9oc

4. Більш за все, мене зараз лякає втрачений час через розірвані умовні "нейронні зв'язки" в управління ЗСУ. Особливо в молодих напрямках, які трималися на персоналіях. Ні, в глобальному та на стратегічному рівні управління втрачене не буде. Буде часовий провал в темах які не є фундаментальними та основними в збройних силах. Це, якраз все те нове та незвичне, що з'явилось за останні два роки вже під час війни.

Зразу заспокою, це не буде стосуватися безпілотних систем, бо вони зараз визначені пріоритетними. А от ті речі, які не визнані, а робилися та робляться на "політичній волі" та особистій відповідальності, і тільки починають оформлюватися в систему, можуть застопоритися та впасти в кому. От наприклад питання підготовки пілотів, може деякий час почати буксувати. Там де це залежало від підпису доручення або розпорядження посадової особи, чиє місце зараз зайняв інший офіцер. Або підготовка такмедів яка часто не прописана в керівних документах, а робиться ініціативними людьми дуже часто всупереч системі. Бо для кожного кроку який робиться не правилам системи, треба законна підстава.
    Наприклад щоб взяти на навчання людей, їх треба зібрати з підрозділів та відрядити до певної точки. А на підставі чого? На підставі доручення, або розпорядження. Це так працює військова бюрократія та облік. Без цього не можна. А зараз людям які зайшли на посади голови забиті на 100% текучкою та намаганням як найскоріше увійти в стан справ по самим важливим напрямкам.

Через якийсь час важливі напрямки знову запрацюють і тоді з’явиться час на менш важливі.
    І так поступово воно все повернеться і до всього дойдуть руки. Але це час. Всі пілотні проекти, всі новаторські якісь теми, все те що почало працювати півтора року тому, рік тому, пів року і ще не оформлене в систему, буде замирати. Бо то все в самому кінці "харчового ланцюга".
    І це те чого я боявся і боюсь найбільше. Втрачений час. Де знову прийдеться повторювати весь шлях, переконувати та доказувати, щоб з'явилася довіра до того, що пропонується. Щоб у нових людей з'явилась впевненість в потрібності того що робиться. А це можливе тільки за наявності результату. Результату на полі бою. І це теж великий часовий інтервал.
    Зараз вже стикнулися з ситуацією, коли деякі командири бригад (особливо ТРО) не виконують розпорядження та доручення за підписом Шаптали та Залужного які їм не вигідні. Є розпорядження відправити людей у відрядження? Людям відмовляють і кажуть що ці підписи вже не дійсні. Така собі історія. Чи то холуйство. Чи то недолугість через нерозуміння що прізвище на документах нічого не значить поки нема відміни наказу або нового розпорядження. Це стара хвороба армійська. Все завмирає.

А ще, всім чиновникам в погонах дуже хочеться простих рішень, які вони зараз будуть з усіх сил намагатися реалізувати щоб показати свою ефективність під час змін та проходження зони турбулентності.
    Це виглядає приблизно так - а надайте пропозиції по тим питанням які у вас так гарно працюють. Для того щоб ми їх могли масштабувати. Коли починаєш пояснювати що треба змінювати повністю підхід, що це важка праця з кожним бійцем та офіцером, що це відбір та "перетягування в свою віру", що це процес на місяці, то поважні пани полковники та генерали втрачають зацікавленість. Бо вони в таке не вміють. Вони вміють в два аркуша А4 формату з текстом, щоб розіслати по військам, квадратно гніздовим методом наказати виконувати і доповісти, які вони молодці я як вони врахували і що тепер все буде заїбісь.
    А коли заїбісь не виходить, вони народжують нові 2-3 аркуша, називають це передовим досвідом та аналізом і знову квадратно гніздовим по військам.
    І знову вони молодці, все зробили заїбісь. Що там десь в полях та підрозділах як нічого не працювало так нічого не працює, то вже не їх клопіт. Вони ще пізніше "зміни" розішлють. Або на підвищення підуть.

Дуже боюсь що втратим час. Час який такою дорогою ціною нам виривали ті хто вже загинув, хто отримав поранення, хто зараз стоїть на смерть щоб ми могли підготувати їм заміну. Дуже боюсь.
    Роман Донік

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

6. І грошей теж

7. Надзвичайно цікавий матеріал Ройтерс розповідає, що висловлена в інтервʼю Карлсону путінська ідея припинення вогню не була просто мильною бульбашкою - він висловив її цілком серйозно (з усіма пересторогами щодо трюків старого чекіста).
    Цікаве тут інше - відмова американців це обговорювати. Формально - через неучасть України в перемовинах. Але я впевнений, що за нею стоїть щось геть інше.
    Не буду тут перераховувати різні версії, котрі я одна за одною відмітаю через маловірогідність, перейду до основної. Судячи з усього, наші західні партнери вирішили знекровити російську армію й економіку до стану, коли вона вже категорично не зможе являти собою загрозу для країн НАТО.
    Ви, звичайно, зараз почнете нарікати на підступний Захід, котрий вирішує свої проблеми за рахунок життів українців. Але, як я вже не раз казав, зовнішня політика - це не про мораль, а про національні інтереси. І оскільки ми за 30 років незалежності не навчилися ефективно самі захищати свої інтереси (створивши потужну армію чи вступивши до НАТО), то можемо лише дякувати долі, що вони наразі співпали з інтересами цивілізованого світу.
    Головний висновок, якщо я правильно зрозумів ситуацію - напризволяще нас ніхто не кине.
    І зброя, і гроші будуть надходити доти, доки не виконаємо свою історичну місію.
    К.В.

8. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Доповню: Порошенко свого часу навіть відмовлявся від канадських винищувачів, американських ракет та не побудував за свої п'ять років патронний завод, де виготовляли б патрони та снаряди різних калібрів. Більше того - не організував перевезення уже наявних боєприпасів (у величезній кількості) із Харківської та Чернігівської областей у більш безпечні місця. Не бачив реальної загрози з боку Росії. Або не хотів бачити.

Так що ніяка потужна армія за часів Порошенка так створена і не була.
    Яка ж це армія без винищувачів, ракет і снарядів?

9. А в кацапа параноя
    Зато колоду в оці не бачить.

Підозрюю що кацалапий і планктоша - скриті порохоботи.
    Ні дня без Порошенка прожити не можуть

10. Феномен соцмереж
    Я спостерігаю щодо декількох моїх мордокнижних "друзів" цікавий феномен. Кілька тижнів чи місяців тому, я, більш за все, написав щось, що їх добряче тригернуло. Вони промовчали, але образу запам'ятали. Тепер вони регулярно приходять до мене, щоб капнути свої три краплі отрути із жовчю. Навіщо? Якщо я так вас вибішую, то можна просто перестати мене бачити. Ми ж не в сартівській готельній кімнаті. Я вже з місяць чекаю, коли або признаються що не так, або просто відчепляться.
    Іван Хом'як

11. З Авдіївки ЗСУ відступати нема куди, жодної лінії оборони зеленими піздунами "випадково" не збудовано...

12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Не так давно писали, що такі бої, Авдіївка захищена, це Порошенко під час АТО так укріпив прифронтові міста... А тепер виявляється, що не так.

13. Запорток, зникни, не смерди тут.

Що було зроблено для укріплення і відновлення побудованих позицій, побудованих 6-7 років тому?

14. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Нема бажання розпочинати срач із ботами

Хоча би здійснився прогноз чиПушиліна про захоплення всієї Донецької і Луганської областей?

15. Ну що сказати, запорток є запорток. Може тільки смердіти сірководнем

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зеля розвів і карав за стрільбу за відповідь.

18. Gyppsy

Gyppsy :hi:

Росіяни почали активну фазу інформаційної операції "Перун" для виправдання агресії проти України, - ГУР МО

Джерело: https://censor.net/ua/n3473563

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

а де твій аватар? :)