Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 1
  2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Цікавий діалог. Я зранку, коли ще вставати було рано, а уже виспався, послухав.
    Про Кіровец, Владіміровец, Івановец та "учєнія" на совєцко-русском флотє. А також про нинішні порядки во второй в мірє армії.

View: https://youtu.be/F-u_fEzg1HM

З коментів
    В СА,я служил ПВО на "С-200" и у нас, было 60 штук" Зил 130" и ни на одном, не было,, ни аккумулятора, ни стартеров, а дежурные тягачи "Кразы", которые в случае тревоги тянуть ТЗМ с ракетами к стартовым пушкам, стояли под горку, чобы скатить, для заводки потому, что на них, не работали стартеры...

Я, Медведо, також служив в ПВО - полувоєнная організація.
    Колись, пам'ятаю, мала приїхати комісія, то щоб та комісія не побачила те, що залишилося від одного КрАЗа (розібрали на запчастини), командир віддав розпорядження закопати в землю.

Останнє редагування: 4 лют 2024
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Порохоботи, а яку хуйню ви далі будете нести, якщо і така цинічна брехня не подіє? Дно, справжнє дно.
    Чому його досі не забанив адмін за таку пропаганду?
    Така свиня не писала б на жодному форумі українському.

От що він вкидає сюди? Чого б це маріупільці мали до війни евакуюватись би? Всю Україну евакуювати треба було до нападу? І куди це стільки евакуюєш і хто захоче, головне? Ну маячня.
    Про який план Залужного річ? Це для "загадковості", мабуть, для впевненої брехні.. Гебельс в чистому вигляді :facepalm:.

Вочевидь, заказчики антипіару Зеленського вже не тримаються якогось правдоподобія, бо їм вже не важливо.
    А Хомчин взагалі людина, якій треба к психотерапевту негайно.

Бідна україна, раз кацапи та порохоботи взялись разом її знищити.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Silver bullet

Гапсі, хто захопив форум, як ви думаєте? Бо сюди таке вкидують, просто страшне.

5. medwedo berlogsoni

достовірності (правдоподібність також згодиться, але достовірність краще)

6. medwedo berlogsoni

Запитання не до мене, але я висловлю власне бачення. Форум ніхто не захоплював. Він давно був підготовлений для антиукраїнської пропаганди. Допоки мова йшла про котиків, це помітно не було.
    Але потім, ще до виборів 2019 року тут з'явилася цинічна паскуда "Гудман", який нап'ялив український прапор і почав сіяти відверту кремлівську пропаганду. Все, що було проти нинішньої кремлівської влади, у нього було "погане". ВІн почав перед виборами агітувати за Порошенка (сільная лічность, хорошій прєзідент, Путін сільний презідєнт по-своєму, а Порошенко - по-своєму, как боксьори - Клічко і Ломачєнко. У каждого свой стіль, но оба сільниє).
    Адміністрація форуму і модератори не забанили його відразу, не примусили змінити хоча б аватарку. Згадаймо, як навічно забанили ІгорМ (який тепер Гапсі) саме за "не таку" аватарку. Тобто, прецедент був, але ним не скористалися.
    Потім, з початком активних бойових дій з форуму прибрали модераторів та всяких там "споглядачів з лінійкою". Залишився лише адміністратор, тому що форум без адміністратора - це взагалі нонсенс. Займається тим, що з нуля банить всяких новачків з рекламами.
    А таких паскуд, як Хомчин, який - очевидний ворог України, тому що грає на руку агресору, адміністратор "не помічає".
    Звичайно, Адміністратор міг би забанити мене, Вас, Ланктошу, Капітошечку, Гапсі, зараз - Василя, Пунайнена, але це було б дуже смішно. Залишилися б лише порохоботи.
    Тому сприймайте це як данність. ЛФ - проросійський форум, на якому Вам чи мені поки що не заборонено писати і жалітися.
    Як казали класики "шрайбен, шріб, ґешрібен - и никто не вынимает".

Остап молча взял европейского гостя за руку, подвел его к висевшему на стене ящику для жалоб и сказал, как глухому:

– Сюда. Понимаете? В ящик. Шрайбен, шриб, гешрибен. Писать. Понимаете? Я пишу, ты пишешь, он пишет, она, оно пишет. Понимаете? Мы, вы, они, оне кладут жалобы... И никто их не вынимает. Вынимать. Я не вынимаю, ты не вынимаешь...

Останнє редагування: 5 лют 2024
    • Подобається Подобається x 1
  7. Gyppsy

Gyppsy :hi:

А я всього запорідком не читаю )

8. medwedo berlogsoni

Цікаво було би запитати того висеранця, а скільки людей залишилося б живими, якби при Порошенку "евакуювали" склад боєприпасів, який при тому ж таки Порошенку знищили? (До речі, не один)
    Снаряди і ракети до ЗРК із задоволенням би "евакуювались" десь туди - в Львівську чи Іванофранківську область. А потім, з початком повномасштабного вторгнення вони б ой як пригодилися!

От погленемо, для прикладу
    Поже́жа на скла́ді боєприпа́сів у Балаклі́ї — катастрофа, під час якої займання на складах викликало подальшу детонацію боєприпасів на військовому складі у місті Балаклія Харківської області.

Пожежа почалася близько 3-ї години ночі 23 березня 2017 року.

Самий розквіт президентства Порошенка. Царював уже два роки, а боєприпаси, що на кордоні із Росією, так і не "евакуював". Все про томос думав.

А що ж там зберігалося?
    Кажуть, що
    Інформація про займання на території 65-го ракетно-артилерійського арсеналу боєприпасів надійшла до Державної служби з надзвичайних ситуацій о 02:56 23 березня[3]. Пожежа охопила кілька майданчиків зберігання танкових та артилерійських снарядів калібру 125 і 152 мм, вогонь поширився приблизно на третину території бази, площа якої становить 368 га.[4] Навколо зони пожежі було організовано 7-кілометровий кордон[5], територію в радіусі 50 км оголошено надзвичайною зоною.[6]

Танкові і артилерійські снаряди, виявляється, зберігалися.

Хто винен?

Ну, є версія

За заявою народного депутата Надії Савченко, яку вона зробила без будь-яких доказів 29 травня 2019 року в ефірі 112 каналу, пожежа на складах була нібито спричинена цілеспрямованим їх підривом за особистого наказу Президента України Петра Порошенка.

Порошенко подавав на Надію Савченко з даного приводу в суд??? Ні. Питань немає.

У будь-якому разі, не було особистого наказу Порошенка вивезти ці боєприпаси подалі від гріха.

Між іншим, лише в Балаклії було знищено боєприпасів на більш як 12 мільярдів гривень.

13 23.03.2017 Балаклія, Балаклійський район, Харківська область 1 4 19,506 12,1 млрд грн[9]

Всі думки Порошенка на той час були спрямовані на те, як би пролізти на Банкову ще й на другий термін.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якби підірвали б мости, збудували не шатли, а оборонні споруди, не розмінували прикордонні поля, рили б окопи, не закривали б ракетних програм, ото би було, нє?

10. Весь цей пізд@ць з атакою на вище військове керівництво ЗСУ… Із шаленою спробою дискредитації Головнокомандувача українського війська, все більше схожий на класичний, та усім відомий сюжет. Візити Швондера і Ко, до професора Преображенського. І тотальний булінг з боку Шарікова.

- Валерій Федорович, Ви оперуєте?
    - Так! Важлива та надскладна операція.
    - Там до вас еті, як їх?… Швондер з кодлом. Хочуть сказати, що знімати вас будуть.
    - Добре. Нехай знімають. Але я оперую. Не заважайте будь ласка.
    (Через пʼять хвилин знов стук в двері операційної).
    - Валерій Федорович! Там та прийшла, й@бнута. З месткома.
    - Що хоче?
    - Питає, чому ви її забанили? Їй треба поговорити.
    - Це так важливо зараз? Я же оперую.
    - Вона каже, що їй відповідь потрібна саме зараз.
    - Передай, що я дійсно зайнятий. Дійсно важлива операція. Може потім?
    (Крик в коридорі).
    - Що там трапилось?
    - Федорович. Та навіжена неочікувано плюнула на двері операційної, крикнула «піська» та втекла.
    - Ну і Бог з нею. Можу далі працювати?
    - Ні.
    - Чому?
    - Прийшли три якихось чудака і кажуть, що ви неправильно оперуєте.
    - А хто такі? З якої клініки?
    - Ну судячи з очей та зовнішнього вигляду з тієї клініки, де лікують… ну ви зрозуміли. (Крутить пальцем біля скроні).
    - А чого тоді вони вирішили, що я неправильно оперую?
    - Кажуть в газеті прочитали.
    - Добре. Мають право читати. Я пішов оперувати?
    - Ні.
    - Та що ж таке? Що знов?
    - Швондер знов прийшов. Каже, перезавантаження треба. Знімати вас буде…
    - Він може почекати хоч трохи? Мені треба закінчити операцію. Пацієнт же може померти.
    - Таке враження, Валерій Федорович, що йому… їм… байдуже, що буде із пацієнтом! БАЙ-ДУ-ЖЕ!

11. Бутусов плюс
    Вчора в Авдіївці я побачив та почув кілька шокуючих та незабутніх подій

В Авдіївці два оператори дронів 110-і механізованої бригади після того, як їх будівля була знищена прямим влучанням авіабомби, дивом вижили, розкопали себе самі з під уламків, повернулись на базу, і відмовились від госпіталізації, "тому що не можна залишити наших".

Бачив з дрона, як штурмова група росіян сьогодні атакувала будинок, де двоє наших бійців відстрілювались до останнього, будинок згорів, у полон ніхто не здався. "Їх всього два там залишилось, бо людей не вистачає". Росіяни туди зайти не змогли, бо оператори, які місяцями сплять не більше чотирьох годин на добу, розбомбили волонтерськими дронами штурмову групу.

Потім бачив як з іншої позиції, яку ворог захопив вчора, вели нашого пораненого бійця у полон. "Мабуть, ще хтось з ремонтників". Вчора ворог виклав допит нашого полоненого бійця з ремонтної роти, товариші коментують: "їм сказали, що для захисту Авдіївки зараз потрібен кожен, хто може тримати автомат, і вони пішли, бо треба втримати ці вулиці до дороги, і ці діди пішли, більшість загинули у бою".

Весь день я бачив як відчайдушно бʼються за Авдіївку наші люди, в яких умовах, як їм буквально усього не вистачає, і вони просять у волонтерів, щоб їм купили зброю та забезпечення, яке не дає держава, бо у держави не вистачає грошей та підготовлених поповнень для захисту Авдіївки, і тому герої платять за цю нестачу своєю кровʼю.

А увечері я побачив розслідування Бігус.інфо, як інші військовослужбовці, 30 кадрових офіцерів ДЗНД СБУ, здорові, ситі, вгодовані, на хороших машинах, які їм дає держава, на гроші, які їм дає держава, під час війни проводять три дні у київському готелі, незаконно встановлюючи відеокамери у спальнях дівчат-журналісток.

І я подумав, що ті, хто це зробив, і ті, хто відправив цих підготовлених військовослужбовців СБУ у готель, коли у окопах Авдіївки змушені битись насмерть літні ремонтники, і ті, хто знаходить гроші на незаконне стеження, на зняття номерів, обідів, машини прикриття, камери, а не знаходить на машини, дрони, антени, камери, РЕБ для Авдіївки - справжні безсоромні покидьки та зрадники України.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

13. Silver bullet

У мене в Балаклії двоюрідні брат та сестра та ін.родичи.
    Сказати, що були налякані взривом на складах в Балаклії - це нічого не сказати. Вони схопили дітей і в основному пішки йшли\бігли куди очі бачать, ніхто не евакуював, не допомагав людям, ніхто навіть не придумав з цього приводу нічого, а в місті і лікарні, і приюти для старих та сліпих, школи, садочки ...керівництво міста збігло світ за очі першими, бо вони знали найкраще, що там було.. Дома що ближче до полігону були розбиті, стояло зарево і кілька годин небо розривали вибухи. Дороги були щільно забиті людьми..

• Інформативно Інформативно x 1
  14. ВІДКРИТЕ ДЛЯ РОЗУМНИХ.

У підручниках для розвідок усіх країн зазначається, що до 90 відсотків потрібної розвіднику інформації знаходиться у відкритому доступі Більшість як навіжена риється по інформаційним звалищам та розповсюджує нічим не підтверджені гівновкиди, вона лякається сама та лякає інших намальованими на Луб'янці загрозами, але в упор не бачать відкриту та підтверджену інформацію яка неминуче "спотворить" їх вивернуте бачення реальності. Дам новини за три дні.

США до квітня планують наростити випуск 155мм снарядів на 30 відсотків, а до жовтня ВДВІЧІ - запрацює новий завод у Техасі який побудували на заказ Пентагону. Половина його випуску буде для України.

Південна Корея почала масовий випуск 155мм снарядів підвищеної дальності - вони мають працювати на дальності 60 км замість 40 нинішніх. Є домовленість між США та Південною Кореєю про надання американцям пробної партії для їх випробування у реальних бойових умовах. Американці випробовують все нове в Україні. Чекаємо.

ЄС проведе переговори з виробниками снарядів всередині об'єднання з тим, щоби вони на час доки запрацюють нові виробничі потужності, призупинили постачання законтрактованих раніше об'ємів у треті країни заради забезпечення України обіцяним мільйоном снарядів. До кінця року виробництво снарядів у ЄС повинне вирости як мінімум наполовину і забезпечити основні потреби України.

США, Нідерланди та Україна досягли домовленостей про те, що літаки F - 16 які будуть передані Україні будуть йти у комплекті з далекобійними ракетами дальністю 300 - 500 км. Тип ракет не названий.

ЄС залучить Україну до розробки промислової стратегії Залучення України до розробки промислової стратегії у Європі допоможе не тільки закривати оборонні потреби України, але й сприятиме узгодженості й спільному плануванню наших військових і ОПК.

Вашингтонський аналітичний центр "Атлантична рада" на основі відкритих та закритих даних, супутникових знімків та даних про випуск бронетехніки у рф дійшли висновку, цитую, "ЯКЩО ТЕМПИ ВТРАТ РОСІЯНАМИ БРОНЕТЕХНІКИ ЗБЕРЕЖУТЬСЯ НА РІВНІ ОСТАННІХ ТРЬОХ МІСЯЦІВ, ТО ЧЕРЕЗ ПІВРОКУ ВОНА ЕЛЕМЕНТАРНО ЗАКІНЧИТЬСЯ. Вони нагадують, що раніше планували вичерпання запасів на 25й рік, але втрати росіян виросли як мінімум вдвічі, а компенсувати їх нічим. Росія випускає за рік до 300 нових та модернізованих танків і два роки не може суттєво збільшити випуск - заважають санкції, брак кадрів та обладнання.

Цей же центр опублікував чотири базових сценарії розвитку подій в Україні. Продовження війни на наступні роки передбачає лише один, усі чотири передбачають неминучу деградацію економіки та політичної системи. Раджу прочитати.

Це реальність, а не маячня про "стрррашенну могутність росії". Зараз, саме зараз вона демонструє свій пік "могутності" і не може зламати сидячу на голодному пайку з-за американських внутрішньополітичних суперечок Україну. І надалі краще їм не стане. Чекаємо на розв'язку у цьому році. Допомагаємо ЗСУ, працюємо на Перемогу та припиняємо панікувати. Все далеко не так погано як здається.

15. Той, що здав, хоче звільнити того, хто відвоював.

Примітка: в цьому тексті жодного разу не згадується прізвище П.О. Порошенка

16. Після того, як Генерал втратив усяку надію переконати Швондєра забути про наступальні понти й почати думати про життя солдатів, він оприлюднив статтю в The Economist із констатацією переходу до позиційної війни. У відповідь той звинуватив Генерала у політиканстві, а потім майже негайно зібрав Ставку й наказав будувати оборонні укріплення.
    Коли Генерал дав наступну статтю в західній пресі й визначив там пріоритетним напрямком використання безпілотників, Швондєр оголосив йому про звільнення, публічно звинуватив у відсталості й моральній застарілості, а потім видав Указ про створення нового роду військ - безпілотних літальних апаратів.
    Ви не відчуваєте, що мова вже про якісь незворотні психопатологічні процеси?
    К.В.

а де твій аватар? :)