Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Знаєте, що найбільше мене вкурвило в просторікуваннях Данілова, в його інтерв'ю? Ні, не те що він не бачить в Україні опозиції. Він загрози Москви до самого 24 лютого не бачив - чому дивуватися?

Мені вкурвила його заява, що Україна - в трійці країн-виробників БПЛА і це ніби їхнє досягнення. Паралельно ЗМІ цифру підкинули - виробництво БПЛА зросло у 100 разів.

Я готовий повірити, що так зросло і що так, у 100 разів (може й більше). Я одного не збагну. А оця вся зелена банда до цієї події яким боком? Її досягнення там - У ЧОМУ?!

От вам приклад. БПЛА "Валькірія". На 24 лютого... не випускався. Бо після перемоги на виборах у 2019 р. босів Данілова (штибу "мир в очах Путіна" і "просто перестати стріляти") надходження у волонтерів впали так, що волонтери з АрміїСОС виробництво мусили згорнути. Зараз "Валькірія" - один з найбільш масових БПЛА на фронті - завдяки своїм надійності, простоті і доступності. Знайшлися люди, які підняли з небуття. Створилася фірма "Бойові птахи України", яка почала випускати "Валькірію" на потік. Волонтери збирали кошти, купували "Валькірії", передавали пілотам...

Ви долю участі держави помітили?

Ще один приклад. ФПВ. Їх виробляти почала державна структура? Ні фіга. Я не знаю хто був першопроходцем, але живцем перші ФПВ я побачив у волонтерів "Вікторі Дронз" Марії Берлінської - вони ж розгортали прогаму навчань.

Ще приклад. Держава мали на 24 лютого БПЛА-розвідник для вирішення задач бригадного рівня? Так мала, ПД-2, з посадкою по системі VTOL. Скільки їх випустили? Відповідь - не знаю. Я знаю інше, що ледь не основним БПЛА бригадного рівня став "Посейдон" від Фонду Петра Порошенка. Держава якось допомагала його випускати? Я знаю протилежний приклад - коли держава перешкоджала ввезенню "Посейдонів".

Тощо, тощо, тощо й тощо.

Так, українці збільшили виробництво БПЛА. Добряче збільшили. В рази збільшили. Навіть без жодної допомоги зеленої влади.

Зеленої влади вистачило лише тої... Запропонувати українцям збирати ФПВ вдома. Правда - от така.
    FB_IMG_1705691340903.jpg
    https://www.facebook.com/share/AB5BPdu254UdMrnL/

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Іноді накатує відчай… Така шалена хвиля, з місця майже зносить. Озираєшься назад і розумієш, що майже десять років життя у тебе вкрадене війною. І скільки ще вона забере, невідомо нікому. Може так статися, що забере всі роки що залишились! Хто зна?! Скільки планів та мрій так і залишились десь там, глибоко в серці. І вже ніколи вони не здійсняться, тому що… війна триває, яку принесли так звані «браття». Дивишся на власні фото 2011 чи 2012 року і не впізнаєш ту людину. Хто це взагалі? Ба більше, вже не впізнаєш того себе, який на фото 2015 або 2016 року.

Відчай від того, що окрім окупантів, які пруть на Україну із завзятістю білих ходаків, країну щохвилинно ґвалтують власні політичні (та навколо політичні) так звані еліти. Виходить, що наш ВОП із позивним «Україна» оточений з усіх боків? Горстка людей на ньому залишились. Одні воюють, інші допомагають. Як сказала нещодавно одна чудова людина «Або ти в ЗСУ, але для ЗСУ». І всеодно, оточені! Хоча, коли в схожій ситуації опинився американський генерал Ентоні Маколіфф він сказав, «Чудово! Тепер ми можемо наступати в будь якому напрямку».

Відчай від того, що майже щодня бачиш якусь напрочуд дурнувату картину. Тут волонтери сивіють на очах, аби закрити потреби підрозділів, якимось дивом достаючи все, що просять. Від вологих серветок до дронів, які коштують мільйони гривень. І в той же час десь там, двонога тварина не соромлячись трахає бюджет країни, (рахуйте всю країну), на шалені гроші поставляючи в армію неякісну форму. У воюючу армію, на хвилиночку. А до цього були яйця по 17 гривен в ту ж саму армію. А до цього, дивним чином так сталося, що до повномасштабної війни про яку навіть німі говорили, нам приготували на складах одне велике «ніх@я». Потім прикрилися фразою «проїб@ли» і погнали далі… прой@бувати, але тепер нарядившись в тактичний лук. Правда, коли спитали за мобілізацію, вони дістали з кишені улюблену свою карту, «Ось вона! Бачите? Туз масті пр@бали». Що тут поробиш? Але винних в цьому чомусь намагаються зробити бойових генералів.

Відчай від того, що в промисловій країні ми вже докотились до «збирайте дрони вдома». А за цим напевне буде, «якось і самі боєприпаси до них колхозьте». Хоча чому напевне?

Відчай від того, що в країні, де економіка вже докотилась до передсмертних судом, бізнес стикається із неймовірним тиском, який зростає постійно. І якщо не дай Боже, щось піде не так, фахівці-пр@бателі за лічені хвилини опиняться в Європі, з табличкою на грудях «Уряд у вигнанні», а що буде з мільйонами тих хто остався? Та кого взагалі цей факт цікавить? Самі. Якось самі.

Продовжувати можна нескінченно…

А в той же час, коли відчай придавив бетонною плитою аж не продихнути, ти розумієш, що треба йти вперед. Стиснувши зуби, через не можу і не хочу, йти вперед! Протистояти як тим, хто пре з півночі та сходу, так і тим, хто користуючись моментом, цілодобово ґвалтує країну. І ти ж цілковито розумієш, якщо схибити хоча б на одному напрямку, зжеруть тварини. Як не одні, так інші. І що потім онукам сказати: «Вибачте, знов про@бали Україну»?

Фууууххххх! Вдох! Видиииих! Погнали далі…
    FB_IMG_1705769603870.jpg

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навіщо Україні такий секретар ради нацбезпеки, коли він не бачить небезпеки, коли стотисячні війська оточили північні і східні кордони?

НАВІЩО?

4. Good man

Good man Обычный человек

Если с Зеленским России повезло, то с Даниловым это просто огромная удача.

5. Радник Байдена та директор розвідки на зустрічі з законодавцями повідомили, що найближчими тижнями в України вичерпаються певні можливості протиповітряної оборони та артилерії: bukvy.org/yakshho-kongre…

20240121_171040.jpg

View: https://twitter.com/Bykvu/status/1749048527789916656?t=7fmd88F5133IrSKzx_aPFw&s=19

6. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Бухоє ліцо путінськой расії. Агітує за "сільного прєзідєнта", точніше, він впевнений, що Хуйло переможе. Цікаво також спостерігати реакцію тих, хто в студії. Прекрасно усвідомлюють, що вони всі запряжені з ним в одну тєлєгу.

View: https://youtu.be/jT9rbpbvNdk?t=215

7. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Знову загавкав алкотитан гурульов

8. Ну а ось тепер інженерний розбір по Усть-Лузі від Доброго Шубіна (з деякими скороченнями та літературним редагуванням щоби цукермейстери не вирубили):

Що взагалі таке цей комплекс? Це комплекс з фракціонування і перевалки стабільного газового конденсату, який дозволяє переробляти стабільний газовий конденсат в легку і важку нафту, дизельну фракцію і компонент суднового палива (мазут) і відвантажувати готову продукцію на експорт морським транспортом. Комплекс також дозволяє перевалювати стабільний газовий конденсат для його поставки на експорт. Це новий, введений в експлуатацію у 2013 році комплекс. Він дозволив оптимізувати логістику і скоротити транспортні витрати.

У 2022 році комплекс переробив 6 943 тис.т стабільного газового конденсату і виробив 6 825 тис. т товарної продукції, в тому числі 4 208 тис. т легкої і важкої нафти, 1 052 тис. т гасу, 1 487 тис. т дизельної фракції і компонента суднового палива (мазуту), 78 тис. т скрапленого газу.

Також, у 2022 році там було добудовано новітній комплекс гідрокрекінгу, який дозволив збільшити глибину переробки стабільного газового конденсату в світлі нафтопродукти з більш високою доданою вартістю. Тобто, це один з найважливіших терміналів, який орієнтовано на експорт. Жирнюча ціль, знищення якої – не тільки катастрофічні матеріальні втрати, а й ще потужний іміджевий удар для орків.

Цілком зрозуміло, що ЗСУ дуже професійно підійшли до реалізації завдання – від аналізу до кінцевого результату та вийшли на зовсім інший рівень професіоналізму. Для орків то дуже погана новина – за дефіциту ППО (яке аналоговнетна промисловість не наштампує вже завтра) ЗСУ буде ставити на шпагат усю інфраструктуру, яка буде попадати у радіус ураження. А цей радіус вже сьогодні досяг Балтики! Уявіть собі «ліцо» Шойгу)) Де прилетить наступного разу? Саратов? Пітєр? Вароніж? А, може одразу в декількох?)

ЗСУ знищили або суттєво пошкодили ключовий компонент виробничого циклу терміналу путінських посіпак Михельсона та Тимченка.

Так, на об’єкті купа резервуарів, але без технологічної установки вони самі не наповняться. Влупити у резервуар було б більш видовищно, але це не спричинить таких проблем, як при пошкодженні/знищенні технологічної установки, де частина обладнання – гейропські, закуплені до тотальних санкцій.

Відновлення комплексу витягне дуже великі кошти з оркоскарбниці, а головне – потребуює дофіга часу, якого в Оркостану не так багато, як здається.

І насамкінець деякі деталі. На фото №1 бачимо як горить десь у районі технологічних печей нового комплексу гідрокрекінгу. Для розуміння як це виглядає - на фото 2 з мапою.
    Порівняйте фото 3 та 4. Вони відрізняються тільки кутом зйомки. Тобто, прилетіло у задню частину технологічних печей, які підігрівають сировину під тиском 80-100 атм до температури 350-390 градусів Цельсія. У процесі бере участь водень) Тому лупануло та горіло так смачно).

Добрий Шубін є тут:

https://t.me/Dobriy_Shubin_Donetsk_ukr
    FB_IMG_1705859611381.jpg FB_IMG_1705859617942.jpg FB_IMG_1705859621614.jpg FB_IMG_1705859624693.jpg

9. Rostyslav Pavlenko:
    Тепер головне, щоб до виробників дальніх безпілотників не прийшли з Держаудиту, ДБР і БЕБ

10. medwedo berlogsoni

Яковина про приліт дрона на малу батьківщину хуйла.

View: https://youtu.be/Ow7NxQGvevk?t=450

поэтому ощутимый удар по
    7:34
    одному из важнейших источников этих
    7:37
    самых денег то есть смысла их жизни это
    7:40
    очень и очень больно для них ну скажем
    7:43
    смотрите гибель сотен или тысяч или даже
    7:46
    сотен тысяч российских граждан или уж
    7:49
    тем более иностранцев для для Владимира
    7:51
    Путина вообще для его команды это фигня
    7:53
    ничего страшного даже это хорошо меньше
    7:55
    надо будет платить им пенсии пособий и
    7:57
    так далее но когда кто-то берёт и ломает
    8:00
    кран из которого льются миллиарды
    8:03
    долларов Вот это для российского
    8:04
    правящего класса настоящая трагедия это
    8:06
    серьёзно Вот это они замечают это они им
    8:09
    от этого больно это у них вызывает Ужас
    8:12
    это у них вызывает панику желание
    8:13
    прекратить войну и уже хоть что-то
    8:15
    сделать чтобы такого больше не
    8:16
    повторялось для них Вот это для них
    8:18
    важно Это для них по-настоящему ощутимо
    8:21
    если что-то и способно в мире нашим
    8:24
    вызвать антивоенное настроение внутри
    8:25
    российской элиты так это вот как раз
    8:27
    удары по нефте экспортной инфраструктуре

11. medwedo berlogsoni

Царьов: Уявляєте - сміхота! Росія розбомбила завод, документи згоріли, і тепер людям не можуть призначити пенсії. Умора!

View: https://youtu.be/xnN90c3TDSI?t=331

12. Втрачені роки з 2019 по 2022. Як би не дороги, як би не серіали, як би не крадівництво, а вкладання грошей у озброєння. Мали б зброю яка наносила б удари по кацапам з початку великої війни. Нищили б нафтобази, заводи, енергосектор. Щоб кацапи відчули війну відразу з лютого 22 року.

13. Lanktocha

Воно то так, а ще би США і ЄС проводили на початку війни, хоча би таку підтримку, як тепер.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перед початком війни Зеленський сказав, що не треба паніки і він краще знає, є небезпека війни, чи нема.
    А тому не треба бігти за гречкою, а готуватись до шашликів, асфальтувались дороги біля кордонів наступу, розміновувались мости і підходи, відкривались пункти на кордонах для ворога.

Якби він закликав готуватись до війни, просив озброєння, то воно б і було, а було б озброєння та підготовка - окопи, бліндажі, то ще не відомо, чи Пуйло б наважився нападати.

Досі не дійшло?

15. Lanktocha

Просити озброєння до вторгнення, постачальники зброї не бачили потреби щось постачати навіть на початку вторгнення.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. medwedo berlogsoni

Про це уже мовилося. Всі західні розвідки були впевнені, що Україна не протримається і двох тижнів, і вся ота західна зброя, яку передали б Україні до початку вторгнення, опиниться в руках божевільних росіян.
    Вони лише готувалися передавати післся окупації України росією зброю, необхідну для партизанської боротьби.
    Порошенко тоді очолив би партизанський загін і ходив би з Манліхером по поліських болотах. Я так думаю (с).
    Ну, а Зеленський, як пророкував чотири роки тому Хомчин та інші паскуди, знімав би у Януковича у Ростові флігель.

Останнє редагування: 22 січ 2024
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Лаптоша, майже рік перед вторгненням партнери попереджали про широкомасштабну війну і постачали зброю навіть тоді, коли Зеленський та Арахамія критикували парнерів за нагнітання. Про що мова???

18. Проблема полягає у тому, що президент закликає до мобілізації не своїх прихильників, а "войовничу меншість", яка від його відосиків блює.

19. Lanktocha

Якщо на те пішло, ще у 90-ті, переважно ветирани УПА говорили, що війна з москалями буде, але були тільки насмішки, все заполонило російське кіно, естрада, телешоу... які любили і тут.

20. medwedo berlogsoni

Хочу нагадати, що я звертав увагу панства на важливість дронів ще шість років тому (а книга, про яку я казав, написана була в 2012 році

А от як виглядає обкладинка книги.
    swarm.png

Тоді це була фантастика, зараз - реальність. На мотив "Летят утки" : Летять дрони, летять дро-о-они, і два Бо-о-бра. До кремлівського добра.

а де твій аватар? :)