Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Зараз - ні на яких.

2. medwedo berlogsoni

Ви нікого ні в чому не переконаєте. Я намагався.

• Тупо Тупо x 1
  3. Slav

Slav Well-Known Member

"З точки зору лексики найближчою до української мови є білоруська 84% спільної лексики), потім польська 70%, словацька 68%, і лише на четвертому місці — російська 62%. "
    https://tsn.ua/blogi/themes/politics/top-5-mifiv-pro-ukrayinsku-movu-1034590.html

"Лексика української мови на 38 % відрізняється від російської, на 32 % від словацької, на 30 % від польської та на 16 % від білоруської мов."
    https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Українська_мова

Отже в українській мові та російській мові є 38% ( 100% - 62% = 38% ) різної лексики, різних слів. Якщо виходити з того, що в українській мові є приблизно 17 000 полонізмів ( https://uk.m.wikipedia.org/wiki/Полонізм ) та один із словників української мови містить 250 000 основних слів ( http://irbis-nbuv.gov.ua/ulib/item/UKR0000989 ) , то елементарний підрахунок показує, що кількість полонізмів становить не більше 20 % серед різних слів, не спільної лексики української та російської мови. А це означає, що українська мова аж ніяк не могла виникнути з російської мови шляхом ополячення (полонізації, спольщення) російської мови, як часто стверджують російські шовіністи разом з путлером-хуйлом.

Взагалі навіть можна точно порахувати, скільки не спільних, різних слів ( не спільної лексики ) української та російської мови належать та не належать до полонізмів.

Ще також треба брати до уваги, що в російській мові також є приблизно 7 000 полонізмів, частина яких відрізняється від полонізмів української мови.

Останнє редагування: 13 гру 2023
  4. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

5. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Багато рашиських пропагандюг, чим більше говорять, після "Кієв за 3 дня" про корейський сценарій.

6. Good man

Good man Обычный человек

Арестович переполнил чашу счастья. За 2-3 недели.

7. Good man

Good man Обычный человек

Чудики, вы когда друг друга облизываете, меня не касайтесь. Мне ваши говнометания неинтересны.

8. Slav

Slav Well-Known Member

Ти мене перший почав безпідставно і брехливо обсирати на цьому форумі і далі неодноразово безпідставно та брехливо обсирав, і ти при цьому можеш мені виставляти якісь претензії? Нагадати тобі, як ти мене безпідставно та брехливо обсирав?

• Тупо Тупо x 1
  9. medwedo berlogsoni

• Смішно Смішно x 1
  10. Slav

Slav Well-Known Member

Ви звернули увагу на мій попередній допис про доведення точним методом, що українська мова не виникла шляхом ополячення російської мови?

11. medwedo berlogsoni

У Ваші дискусії із тролем-гамнюком з Москви Гудманом я не вникаю.
    Для мене Гудман - однозначно пропутінський гамнюк, який пише з Росії, тому я його заігнорував, щодня не читаю, тим, що він там пише, і на що Ви йому відповідаєте, я не цікавлюся, за незначними винятками.

Тому якщо Ви маєте на увазі якусь Вашу відповідь гамнюку Гудману, то я їй не приділив уваги.
    У мене є інші інтереси. Я читаю зараз турецькою Стівена Кінга, звіряю з англійським оригіналом, таким чином, удосконалюю знання двох іноземних мов.

Якщо хочете зі мною поспілкуватися, я задам Вам запитання в мовних темах. Трохи пізніше.

12. medwedo berlogsoni

Росія почала погрожувати країнам НАТО. Цікаво, що раша може зробити альянсу, якщо вже майже два роки не може зладнати з розграбованою за тридцять років Україною?

If Ukraine uses airports in Poland, Romania and Slovakia to send F-16 fighter jets in combat missions, this will be considered by Russia as an intervention by these three respective countries in the conflict, Konstantin Gavrilov, the head of the Russian delegation, said during the OSCE plenary session for military security and arms control in Vienna.

Russia warns Romania over logistic support given to Ukraine's fighter jets (msn.com)

Літаки F-16, які будуть передані Україні найближчим часом, базуватимуться на території України, а для їх розміщення є сотні придатних для цього летовищ. Ці літаки - невибагливі.

Причому, за словами полковника авіації Світана, наші винищувачі ніколи не сідають в тому місці, звідки злетіли. Летовища зльоту та посадки вибираються випадковим чином, навіть льотчик, коли злітає, не завжди знає, куди йому накажуть сідати.
    Саме тому досі рашистам не вдалося знищити наші винищувачі.

Поточне обслуговування F-16 виконуватиметься на території України, а капітальні регламентні роботи - на території Польщі.

Так що Гаврілову - аби прокукурікати, а там хоч не розвидняйся.

13. Capitoshechka

Capitoshechka Наймоскальніший москаль

3,14здіти - не мішки таскати

14. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Може, Світан припинить пиздіти, та піде воювати?Полковник, 59 років- чому він не у ЗСУ?

• Смішно Смішно x 1
  15. MayorMayor

Ось Світан і пиздить. Такий собі Обдристович №2.

16. Slav

Slav Well-Known Member

Цей допис гудмана не стосується. Цей допис не був відповідю гамнюку гудману. Я мав на увазі цей ще раніший, попередній допис до допису, в якому містилася відповідь гудману, про українську мову. Ось він:

Останнє редагування: 14 гру 2023
  17. medwedo berlogsoni

Народження "Богдани" тривало довгі сім років. Її конструкторів переслідували бюрократія, суди з Міноборони, банкрутства підрядників, а з 2022 року додалася війна.
    Стаття написана позавчора.
    САУ Богдана: история богини артиллерии | Экономическая правда (epravda.com.ua)

Якщо від року 2023 віднімемо "довгі сім років", то це буде 2016 рік. Хто в нас був Президентом в 2016 році? Га?.
    Отож-то.
    Тому що, цитую звідти ж:
    Уперше САУ показали на параді до Дня Незалежності у 2018 році, коли "Богдана" ще не стріляла. До першого контракту належало пройти десятки випробувань.
    Через рік після показу на параді розробку поставили на паузу.
    Результат суперечки – два втрачені роки. "Богдана" мала б стати на озброєння у 2020 році та піти в серійне виробництво. Однак попередні вогневі випробування завершилися аж у січні 2022 року, за місяць до великого вторгнення Росії.

Хто у нас був Президентом у 2018 році, коли розробку поставили на паузу? Га?
    Томоси-томоси-томоси...

Але зараз, слава Богу, уже налагоджене серійне виробництво.
    ЗСУ отримали 30 штук. Щомісяця виготовляється 6 штук, згодом буде більше.

"Богдана" стала одним з винятків. Завдяки вчасно зробленому замовленню виробництво встигло масштабуватися. Зараз робота йде за кількома контрактами Міноборони, а випуск досяг шести одиниць на місяць. Для порівняння: у такому ж темпі французька компанія Nexter випускає гаубиці Caesar.

Два втрачені роки... І тут паскудні порошисти ще щось вякають проти нинішньої влади, захищають Баригу, через якого було втрачено цілих два роки.
    Про те, що не було побудовано за тих п'ять порошенківських років заводу з випуску боєприпасів, я вже й мовчу.

18. medwedo berlogsoni

Я те вже давно знаю. Сто разів чув і читав. Навіть канадський поліглот Стів Кауфманн про це казав.
    Це - об'єктивна неупереджена інформація. Факт.
    Навіть нічого обговорювати чи сперечатися.
    Є таке поняття, як лінгвістична відстань між мовами. Десь бачив діаграму, на якій позначені різні мови і наскільки вони в порівнянні віддалені одна від іншої.
    Якщо хочете поговорити на мовні теми, переходьте в Мовні теми, калі Ваша ласка.

19. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

Може майори припинять пердіти в калюжу та підуть займуться своїми справами, хоч трохи пороблять - такого великого директора підлеглі, мабуть, забули в обличчя)
    Як правило, завжди таких невігласів чути, вони трендять голосніше...Хоч би почитав, хто такий Світан, де воював, через що пройшов в полоні, яке наразі у людини здоров'я.
    Сцуко майорське тупе, ні в чому ні про кого не петрає, але вкинути - вкине, бо знає як на форум зайти та літери знає.:facepalm:Здохни, кажу - зроби повітря чистішим..

Останнє редагування: 14 гру 2023
  20. MayorMayor

Я людина чемна. таку злобну самицю, як ти, уперед пропущу.

а де твій аватар? :)