Яке чудо? Я просто дав посилання на відео. Я цю людину слухаю регулярно, і мені сподобалося те, що придумали бійці, які зараз перебралися на лівій берег Дніпра в Херсонській області.
Зеленський: Відповідальний лідер чи «наполеон»? Про Зеленського, Залужного і вибори навесні. Після публікацій Валерія Залужного в «The Economist», реакції на них Володимира Зеленського конфлікт у найвищому політично-військовому керівництві держави став відкритим. Про ситуацію, що виникла між президентом і Головкомом, вже написала американська преса («The New York Times», 5 листопада). Для українців протистояння глави держави і командування ЗСУ – вкрай погана новина. Адже настав ключовий момент для розвитку ситуації на фронті та подальшої військової, фінансової й політичної допомоги з боку Заходу, зокрема США. Для підтримки консолідованої позиції наших союзників ми самі повинні проявити максимальну єдність, згуртованість і спільне бачення шляхів перемоги. Натомість оточення президента і сам очільник держави вирішили видовищно побити посуд із військовим керівництвом. Завдання: відновити маневр Українська влада віддала себе підготовці до президентських виборів навесні 2024 року. Після останніх подій також стало зрозумілим, що оточення Зеленського не задовольняє його образ як «батька нації», який її врятував під час російської агресії. Їм наснилося доповнення цієї характеристики «наполеонівськими» рисами «найвидатнішого воєначальника сучасності», який всупереч генералам добився блискучих успіхів під Києвом, Черніговом, Харковом і Херсоном. Він єдиний гарантує остаточну перемогу. Для цього йому потрібно навести лад серед командування ЗСУ. І перш за все необхідно «притерти роги» Залужному, якщо взагалі його не позбутися. В офісі вирішили, що статті Залужного до цього ідеально підходять. Головком констатував, що війна стала позиційною, отже зайшла «в глухий кут». Ситуація на фронті «не патова» – відповів Зеленський. Пояснення тверджень президента просте: «Росія контролює небо. Ми бережемо наших військових. Просто кидати, як Росія кидає як м'ясо своїх людей, ніхто не хоче... Як побороти це? F-16, треба чекати, коли хлопці навчаться, коли вони повернуться. Коли на фронті є ППО, військові йдуть уперед, використовують техніку». Фактично президент у стислому викладі переповів основні тези Головкома. Звідки Зеленський позичив «мудрість»? Американський Інституту вивчення війни (ISW) підсумував, що «в колонці Залужного йшлося про те, як відновити маневр у позиційній війні, а не про те, що війна зайшла у глухий кут». Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі авторитетно заявив, що стаття генерала Залужного - це «один із важливих аргументів, який підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України». Отакий із Зеленського вийшов воєначальник «наполеонівського штибу». Він елементарно не розуміє, що таке позиційна, а що таке маневрена війна. Йому незнайомі уроки «глухого кута» західного фронту Першої світової війни. Кожен, хто вивчав історію знає, що тодішній «глухий кут» не означав «патової ситуації», бо в листопаді 1918 року німецька армія була змушена капітулювати. Залужний на пальцях перерахував чинники, які не дають нам повторити стратегію антинімецької коаліції 1914-18 років. Росія має перевагу в мобілізаційному потенціалі, можливостях ВПК та економічних ресурсах. Коли б его Зеленського було меншим за розмірами, а фаховість його радників більшою, тоді він зрозумів би, що генерал Залужний подав стратегічний пас йому і президенту Джо Байдену. Для розмов з частиною республіканців, які перед тим, як проголосувати за багатомільярдну допомогу Україні, хочуть ознайомитися із стратегією завершення війни. Головком таку стратегію представив, у Вашингтоні висловили задоволення і подякували. Натомість Зеленський прагнув продемонструвати, що у військових питаннях він «мудріший» за генерала Залужного. Але він не пояснив, звідки отримав цю «мудрість» . Звідки пішло слово «тупик»? За Володимира Зеленського відповісти вирішило його оточення, зокрема Ігор Жовква, заступник голови Офісу президента. «На місці військових – заявив він у «Телемарафоні – я б, напевно, найменше, що б робив – це б коментував для преси, для відкритої публіки те, що відбувається на фронті, те, що може відбутися на фронті, якісь варіанти. Тому що ми ж тоді полегшуємо роботу агресору». Драматургія ситуації не вичерпується «роботою на ворога» військових. «Перед тим, – Жовква прочинив двері дипломатичної таємниці – як я прийшов у студію, до мене був дзвінок одного з керівників кабінетів лідерів, і вони просто в паніці мене запитують: "А що доповідати моєму лідерові? Ви дійсно в тупику?" Ми цього ефекту намагаємося досягти цією статтею?"». Тепер ясно, звідки в Зеленського з’явилося слово «тупик». Першим вжив його Жовква, який почув його від «керівника кабінету одного з лідерів». Саме так розуміє механізми прийняття рішень демократичними країнами, НАТО та ЄС головний радник українського президента із зовнішньої політики. Виявляється, лідерами керує паніка, бо їхні співробітники неспроможні прочитати із розумінням стратегічний документ з військового планування. Наше щастя, що подібні проблеми відсутні в Білому домі. Геніальний «цар» і його свита Заступник керівника ОП не зупинився на переказі життя залаштунків світової політики. Він захотів показати командуванню ЗСУ ази справжньої військової професійності та їхнє місце в державній структурі. «Ця стаття, резюмував Жовква – поставила більше запитань, ніж відповідей. Це перше. Друге – у наших військових теж є свої канали комунікації. Нагадаю про формат "Рамштайн", де, наприклад, міністр оборони зі своїми колегами з понад 10 держав світу спілкується в тому числі і щодо питань зброї, і того, що нам потрібно». Мабуть, Ігор Жовква – це випускник військових академій передових держав світу, в нього великий досвід ведення бойових дій у фронтових частинах і Генштабі. І тому його критика документа з військової стратегії має прискіпливо аналізуватися генералом Залужним і його співробітниками. Я іронізую, щоб показати, наскільки глибоко атмосфера «царського двору» запанувала в кабінетах на Банковій. Геніальний не лише «цар», а й вся його свита. Під час засідання формату «Рамштайн» міністра оброни супроводжують військові, як правило, разом з першим заступником Головкома. Бо військові доповідають про ситуацію на фронті, стратегію ЗСУ й потреби нашої армії. Нам треба зробити все, щоб ця практика не змінилася. https://www.facebook.com/1000441639...hUuHo2Aigrw4ERmszjVwnRLPuL8zAKc1jMMANdBWaU2l/
Я не впевнений, що моя. Я в одному із своїх постів передав "привіт" Мартину, а чи це послужило причиною місячного бана мана, чи ні, я категорично стверджувати не можу. Можливо, що щось інше. Випадковий збіг обставин.
В любому випадку є дуже приємно, що це лайно не повзе на форумі. Можете показати, де оголосили, що його забанили саме на місяць і саме за жопоязик? Кажуть, що саме за використання ним жопоязика його забанили.
Не знаю, за що забанили. А подивитися можна в верхньому меню Members - Banned Members https://forum.lvivport.com/members/banned
Ніхто не зміг краще творчо обробити аналітику генерала Залужного ніж зам. по ніхуям ОП Подоляк. Бла-бла-бла, у росії закінчаться ресурси, бла-бла, там почнуться заворушення, бла-бла, росія розпадеться, вєрьтє лудшим! Оце я розумію стратегія, надійна як інвестиційні няні та вангування про "каву в Ялті в травні" від того ж Подоляка, які там генерали, я вас умоляю. ............. З позітівно обдарованим Мішей все давно зрозуміло, науковий інтерес викликає питання скільки ж ще українці споживатимуть цих кашпіровських на "єдиному" замість нарешті усвідомлювати реальність, щоби раз по раз не вигрібати від неї прям в печінку. Valeriy Prozapas
А ось цей скріншот з сайту СБУ я б хотів втовкти у мозок ще одній групі товаришів, які намагалися виправдати Резнікова в історії з «зимовими» куртками на 1 мільярд, які я назвав «літніми», бо вони тупо не зимові. І ось Президентське СБУ своїми руками написало «військові ЗСУ не можуть використовувати вказану форму, оскільки вона непридатна для експлуатації в холодну пору року». Друзі , я дуже вас прошу: коли я кажу про ознаки корупції десь, то це привід скоріше поремонтувати проблему, а не позоритись потім за підтримку злодєя. Я справді не виношу в паблік всі історії , які маю. Але коли виношу - значить вже є підстави. На скріні саме та історія по говнокуртки від племінника Слуги народу. Це після того як державні аудитори Рахунковоі палати підтвердили, що Міноборони контрактувало яйця саме по 17 гривень за ШТУКУ, і що нам вдалося не допустити розкрадання в таких масштабах саме через оприлюднення цього хамства. https://m.facebook.com/story.php?st...gWYbupUgnJHkPLeMxJYZtHTgTl&id=100065187562367
Цитати блогерiв, якi потужно цитують iнших блогерi, якi потужно цитують вiдомих блогерiв, якi потужно цитують... цитують... цититують..., це так цiкаво та викликає потужне захоплення!
Йому повторювати одне й те ж саме не соромно, а що робити як нічого нема, щоб висмоктати з цього чи зраду, чи якийсь негатив? Треба товкти одне й те ж.
Головне, що скільки порохоботам не кажи, що є офіційні джерела інформації, є зарубіжні ЗМІ - та ні - вони Тарасю Чорновіла не покинуть. Там ще є Полтава, Карлволох, Джонсмит, Федина і ще декілька негідників з телеграм-каналів, яких порошкам треба по методичці копіювати, щоб розганяти зраду, а може в них вийде картинка протесту під Банковою, щоб Зеленського у відставку. Для них - оце перемога, а не та, про що більшість українців мріє.
Уже миллиард чувак украл? Вот мы смеемся, а Хомчины страну спасают))Алярм, коррупция! Что бы мы без их вбросов и попыток влиять на аудиторию делали? Преувеличили разницу в цене, речь шла о совсем не тех куртках, еще какая нескладуха - та ничего - абы пошла негативная инфа. Ну-ка все вместе уши развесьте. А потом же никто из них не скажет - мы сбрехали, мы не то имели ввиду. НИКОГДА. По-моему, по законам военного времени пока прикрывать вот эту лавочку - безответственную болтовню, клевету, неподтвержденные слухи. Я вижу один недостаток власти, которым пользуются нечистоплотные делки и политиканы: недостаток коммуникации. Пока в воюющей стране ради выборов можно разным мразям трепаться и манипулировать, раскалывать и будоражить общество - будет вот такое. Надо во-первых, прихлопнуть ботов, научить один раз, но крепко, чтоб не повадно было через интернет тиражировать неподтвержденную инфу или полностью хейт. А журналистов можно наказывать серьезнее - чтоб теряли возможность вообще работать.
Спочатку були обіцянки "швидкого миру", бо "война вигодна Порошенко". Потім запевнення, що нападу не буде, "не піддавайтесь панікє, нє будьте хуже Скабєєвой". Після нападу - знамениті "2-3 нєдєлі", "конєц войни в 2022", "кофє в має в Ялтє", "конєц в 2023" та інше марафонне побєдобєсіє. Тобто у питаннях війни абсолютно все відбувається рівно навпаки обіцяному - але чомусь саме нам постійно пропонують "пропрацювати травму 2019 року" (тм) А в своїй позитивній пропаганді нічого не хочете "пропрацювати"? Valeriy Prozapas