Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. Good man

Good man Обычный человек

Уверен, все замечали, что кацалапый урод нередко здесь цитирует "правильных русских" и при этом постоянно намекал, что российские олигархи недовольны и мечтают сбросить Путина.
    А теперь немного сухих фактов.
    82 российских олигарха способствуют ведению войны в Украине, – LRT

По данным издания, российские олигархи осуществляют свой вклад в войну в Украине разными способами. В частности, производством самолетов, танков и компонентов для бомб и предоставления услуг.
    Согласно статистике, наибольший вклад вносит миллиардер Михаил Шелков. Его компания поставляла армии РФ титан для производства техники. На втором месте Юрий Ковальчук, заключивший страховые контракты с армией в сумме 47 миллиардов рублей. На третьем – Борис Ротенберг, компания которого занималась строительством объектов, транспортировкой и монтажом оборудования.

Просто в следующий раз, когда увидите сообщение кацалапого, думайте над тем, с какой целью он это пишет. Все его сообщения направлены только на одно: расслабить, представить, будто Зеленский всё делает идеально.
    А теперь вспомните любой боксерский или теннисный поединок, который вы смотрели. Когда наносят самый сильный и эффективный удар? Правильно, когда противник расслаблен и считает, что у него всё идёт хорошо.

2. А пам'ятаєте як розводилися деякі "знавці і знавчині" (кацалапий і буля) що москітний флот то фігня і стібалися на кожному кроці. Як виявилося, що використання саме малих суден станом на сьогодні є найбільш ефективним. За ними майбутнє. Україна змінює концепцію морської війни, в якій малі надводні дрони становлять серйозну загрозу для флоту загарбника, як військового, так і торгового.
    Дякую всім причетним. певнений, далі буде.

3. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Не знаю, чи хто пам"ятає, як я на початку війни півтора року тому казав про важливість використання дронів у сучасній війні.
    Є кілька художніх, напівфантастичних творів на цю тему, про повітряні дрони, про морські дрони. Я колись читав англійською книгу Swarm (Рій) про повітряні дрони, цілий рій яких намагався знищити енергетичну інфраструктуру США (книга написана добрий десяток років тому), є також книга німецького письменника про морські дрони.

А тепер, очевидно, українські інженери "сказку дєлают билью"
    Йде масове виготовлення морських дронів, які вже зробили багато корисних справ, зокрема, частково зруйнували керченський міст, вивели з ладу два військові судна росії та танкер.
    Приємно усвідомлювати, що і я вніс свою посильну лєпту на створення таких дронів, коли Зеленський оголосив збір коштів на їх виготовлення.

1. «Армії дронів» один рік. За цей час із проєкту, що реалізовується в межах UNITED24, «Армія дронів» перетворилася на системну державну програму. Програму, яка змінює доктрину використання дронів на фронті й стимулює масове виробництво вітчизняних безпілотників. Українські компанії змогли масштабуватися в десятки, а деякі — у сотні разів. Але це тільки початок.

View: https://youtu.be/ZD6JOIJfKa4

4. medwedo berlogsoni

Що ще цікаво: Серйозно пошкоджений десантний корабель "Олєнєвод" був побудований ще за радянських часів у Гданську, Польща.

Корабль построен на верфи Stocznia Północna в Гданьске (Польша), заводской номер 775/5, вошел в состав флота 30 июня 1976 года[2] Оленегорский горняк — Википедия (wikipedia.org)

Зараз росія втратила здатність будувати кораблі такого типу. Ну, а Польща, звісно, для росії такого корабля більше не побудує.
    Останній вздох угнєтьонной тварі (маю на увазі росію) був, коли росія замовила два вертольотоносці у Франції.
    Але оскільки росія анексувала Крим, то їй ці судна не продали.

Еще в июне министр иностранных дел Франции Лоран Фабиус заявил, что Париж не откажется от поставки двух вертолетоносцев класса "Мистраль" по контракту объемом в 1,2 млрд евро (1,6 млрд долларов). Однако в связи с украинскими событиями Франция пересмотрела эти обязательства.Франция отказалась поставить России первый "Мистраль" - BBC News Русская служба

Ну, а здається так, що українські дрони поступово видзьобають усі російські військові кораблі в Чорному морі.

5. Good man

Good man Обычный человек

Вот это точно фантастика. Из нескольких разных источников получил подтверждение, что это английские морские дроны. И любой здравомыслящий понимает, проектирование, создание и испытание таких дронов занимает несколько лет. А тут вдруг за пару месяцев создали и применили. Морской дрон гораздо сложнее воздушного по понятным причинам. Морского нет, а воздушный раз и создали. Кацалапый настолько заврался, чтобы выгораживать своего кумира Зеленского, что готов нести любую ерунду.
    Лжец, интриган и сплетник. Доказано.

6. Good man

Good man Обычный человек

Леопарды - украинские танки, а F16 - украинские самолёты? Зеленский лично проектировал?

7. medwedo berlogsoni

Дуже показовий і цікавий репортаж Євгенія Кисельова. Раджу подивитися абсолютно всім.

View: https://youtu.be/nYmE2P6xvjk

8. Good man

Good man Обычный человек

Какой молодец кацалапый. В теме о войне рекламирует гражданина России. Мягкая сила в действии. Сначала общество должно привыкнуть к хорошим русским, а потом и соглашение о перемирии с ними можно будет подписать.
    Но мы, патриоты Украины, чётко реагируем на такой план действий. Пусть кацалапый вместе с Киселев идут к чёрту.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Good man

Good man Обычный человек

У меня появилась информация про переговоры, которые сейчас проходят в Саудовской Аравии. Информацию публиковать не буду, а то кацалапый опять заверещит, что я из России пишу. Скажу лишь две вещи:
    1) Мирный план Зеленского, который он тут лохам втирает, даже не обсуждался.
    2) Что обсуждалось, чётко подпадает под мой прогноз от 2022-го года:
    https://forum.lvivport.com/threads/ukrajina-vs-rosija.113178/page-245#post-3296131
    https://forum.lvivport.com/threads/prezident-zelenskij.119617/page-222#post-3299316

10. Good man

Good man Обычный человек

К моим словам выше:

Майора кацалапый не обвиняет в проживании в России. Я за славой не гонюсь, пусть это майор через Wall Street Journal подтвердил мой прогноз 2022-го года.

11. medwedo berlogsoni

Давно вже не слухав Ю.Латиніну, а це вирішив послухати.
    Особливо мені не сподобалося, що вона - проти ударів дронами про Москві. Типу, якщо росіяни б"ють по Києву, а українці - по Москві, то на Заході вважатимуть, що "обоє рябоє" і припинять допомогу Україні. Тобто,може вийти начебто так, як колись воювали Іран і Ірак.
    Бо там, каже Латиніна, в Москва-Сіті живуть мирні громадяни.
    Але ж, я собі думаю, ніхто не постраждав, якщо розібратися.
    Як казав Льолік "біть буду аккуратно, но сільно". Наші вдарили в Москва-Сіті дуже акуратно - в той поверх, де сидять міністерства, що мають відношення до російської агресії проти України. Причому - вночі, коли там нікого не було.
    А те, що, росіяни прикриваються цивільним населенням, то проблеми самих росіян. Їдьте в Нечернозем"я, там вас ніхто не дістане.

Другий момент, Юлі Латиніній не сподобалося, що пенсіонерам телефонують пранки і просять підпалити воєнкомат.

Кто организовал "поджог"
    Свои действия пожилые люди объясняли тем, что у них украли деньги, а предлагали вернуть их за сожженный военкомат. Другая версия – звонили вроде бы сотрудники ФСБ и просили "помочь" в следственном эксперименте – сжечь военкомат. И таким образом найдут преступников, которые "могут работать на Украину", отметил Олевский. Исполнители поджогов откровенно "велись" на манипуляторов, которые просто вытаскивали из них деньги.

"За этим может стоять ФСБ, ГРУ, это может быть ИПСО – кто угодно и что угодно. Главный вопрос – какой результат. Так ФСБ могут демонстрировать, мол, смотрите как Украина вредит России и сколько военкоматов они "защитили". Но по правде – бабушки и дедушки не несут существенного ущерба. Они просто бросают бутылку зажигательной смеси под дверь", – добавил редактор.
    В России поджигают военкоматы - кто за этим стоит - новости России - 24 Канал (24tv.ua)

https://24tv.ua/ru/rossii-podzhigajut-voenkomaty-kto-za-jetim-stoit-novosti-rossii_n2366996
    Якщо пенсіонер підпалює воєнкомат, то такий із нього громадянин.
    І неважливо, хто зателефонував. Я так зрозумів, зі слів Юлі, що це - робота СБУ.
    Якщо це навіть так, то це - саме те що потрібно. Адже чим більше згорить військоматів, тим менше призвуть військовозобов"язаних, а отже - меншою буде чисельність армії, що воює в Україні.
    Згоріли документи - і слава богу. Адже не люди горять, як горять, наприклад, мирні люди під ударами рашистів.
    Одним словом, стосовно Латиніної цілком можна сказати, що скільки вовка не годуй, а у неї своя сорочка ближче до Рубльовки (там її будинок).
    Було би непогано, якби наші почали бити по Рубльовці. Прості росіяни лише б вітали це. Довбанути по палацу Шуйги, наприклад. Дуже було би повчально.

12. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Тут багато чого вирішує Залужний, не раз говорили, що війна має бути поступово перенесена на росію і там мають відчути все те саме.

13. medwedo berlogsoni

А може Єрмак? Жартую. А якщо серйозно, то звідки Вам відомо, що все, що стосується військових дій, вирішує один Залужний?
    На Ставці присутні багато вищих керівників, починаючи із Зеленського. І вирішення, скоріш за все, колективні.

Коли і по чому вдарити - дуже непрості рішення. І вони повинні бути зважені, а отже - обговорені і схвалені.

14. medwedo berlogsoni

@mypucm , бачите, як добре, що є українські військові льотчики, які вільно володіють англійською? Відразу можуть сідати в кабіну винищувача, не чекаючи сертифікованого перекладу на українську.

Обрали першу групу з восьми українських пілотів, які вільно володіють англійською, та повністю готові до навчання на американських винищувачах F-16.

Вони розпочнуть навчання після того, як європейські країни розроблять офіційний план підготовки й затвердять його у США. Точні терміни початку тренувань залишаються невідомими.

Навіть Зеленський "політав" на симуляторі і "збив" російський бомбардирувальник, бо добре знає англійську.

Зеленський у День Повітряних сил проінспектував роботу симулятора, повідомили в Офісі президента.
    Зеленський випробував роботу комплексу на практиці та навіть влучив в одну з віртуальних мішеней – Ту-95.

Допомога Україні: Чехія передала симулятори для навчання на F-16 | Новини на Gazeta.ua

Шкода лише, що передача цих винищувачів іде так повільно. Там, кажуть, існують якісь політичні домовленості. Росія не передає Ірану Су-35, а Америка Україні - F-16.

15. Good man

Good man Обычный человек

Лживый кацалапый в своей манере. Любого, кто прочитает эту новость, смутит небольшое количество лётчиков. Неужели Украина хочет всего восемь самолётов?
    И думающий читатель не ошибётся. Легко погуглить и узнать: Украина предоставила список из 40 летчиков, а США и их союзники выбрали из них только 8, кто владеет английским. Президент и вся его команда, оказывается, не знали, что для управления самолётом F16 нужно знание английского. Но об этом наш кацалапый не сказал.
    Также наш кацалапый переврал, сказав про первую группу. Никакой первой группы нет. Это всё количество. Украина очень хочет самолёты и предоставила максимальный список лётчиков - 40 человек. Но внезапно для команды Зеленского возникла необходимость знать английский для управления самолётом. Уровень управления государством 10 из 10.:good:

16. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Не тільки, але я писав, від кого залежить найбільше.

А ті всі російські ліберали і демократи, чим виділялись Сахаров і Новодворська, а більшість тих, що зараз, критикують путінархів не стільки за війни, а за неправильне веденя війни і прагнення реваншизму, ніби, будь я при владі, війна проти України проходила би інакше. Не один політолог говорив, у цьому плані бутербродний Навальний не кращий і навіть небезпечніший за путіна.

17. mypucm

mypucm 7777+ цікавих повідомлень

я не проти іноземних мов...
    я проти масового їх вивчення у школах за державний рахунок...
    на тисячу таких льотчиків є мільйони учнів, які мучаться сотні годин, потім все одно все забувають...

ніхто не забороняє вивчати іноземні за власний кошт хоч із народження...
    ніхто не забороняє перекладати все на українську мову...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може-може:

upload_2023-8-7_10-0-54.png

19. medwedo berlogsoni

Я ще раз повторюю (більше не буду повторювати, хіба що ще разів десять чи двадцять) - мову слід вивчати не так як її вивчають зараз, а по-іншому. В грі, граючись, розважаючись. Щоб діти не відчували, що це - учителі-мучителі.

20. medwedo berlogsoni

Для України найкращим російським президентом є той, який приведе росію до розпаду на кілька малих держав.
    Мені здається, Путін з цим упорається непогано.
    Тому що сильні російські президенти, які зроблять росію процвітаючою - це біда. Російська Імперія була дуже сильною, найстабільнішою валютою був рубль. Японія була архаїчною відсталою країною. Те ж саме - Китай.
    Але потім до влади прийшли більшовики, настав терор, що далі було, ми знаємо.
    Те ж саме, існує небезпека, що який-небудь Навальний поборе в росії корупцію, зробить її сильною і могутньою, а потім до влади прийде якес чергове Хуйло і, користуючись могутністю росії, почне шантажувати весь світ, як це зараз робить нинішнє Хуйло.
    Росію вже не переробиш. Якщо через півтора року після того, як сотні тисяч молодих росіян загинули в цій непотрібній війні, до насєлєнія ще не дійшло, якщо насєлєніє ще вірить у вєлікую і могучую расію, яке все ще вважає, що Грузія, Україна, Казахстан, Фінляндія - це ісконниє рускіє землі, якщо якийсь чукча чи бурят вважає себе руськім і воює за росію, то таке насєлєніє уже невиправне.

Їм краще житиметься в невеличких державах, де значно простіше буде навести лад. І не буде причин для імперського шовінізму.

• Тупо Тупо x 1
а де твій аватар? :)