Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. По такій логіці віслюка непотрібно було заглядати в сраку хуйлу, а зміцнювати оборону України.

2. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Як казали всякі кисельови і скабєюшки, за цих 500 днів рашиська армія мала би вже дійти до Ужгорода і назад, та і забути про всякі "СВО", а чому такого нема?

3. УПячка підключилась до відмазування заду влади за (ТМ)"про*б" Півдня.

Із цього інтерв'ю ми дізналися, що підірвати мости військові таки намагалися.

Тобто розповіді про "хітрий план", "неможливість оборонятися в степу проти авіації", попередні брехні про "запустили ворога всередину країни, щоб легше його вбивати серед своїх жилих кварталів", - в пєчку.

Військові не намагалися запустити ворога. Військові просто не змогли його стримати.

А отут найбільш цікаво.
    - Це ви мали підірвати мости?
    - Я.
    - Чому не підірвали?
    - Не вдалося.
    - Ну ок, ну ок.

Тобто залишаєте батальон морської піхоти проти угрупування ворога в 35 тисяч і потім запитуєте полоненого, чому він там бігав серед розривів і не міг виконати задачу.
    Шикарний план.

Оголюєте Гостомель за пару тижнів до війни, залишаєте на ньому замість 4-ї бригади 150 строковиків проти 800 десантників, а потім саджаєте стрілочника за спалену Мрію.

Чому 59 бригада, яка мала обороняти західний вихід з Криму, 24 лютого - на полігоні за 80 км?

Військ не вистачало, бо у ворога була перевага в живій силі, в арті, ППО і РЕБ?
    А хто створив для ворога перевагу у живій силі, в арті, ППО і РЕБ?

Знаю, Порошенко. І точно не той, хто закінчив війну в своїй пустій голові.

4. По такій логіці віслюку непотрібно було заглядати в сраку хуйлу, а зміцнювати оборону України.

• Баян Баян x 1
  5. MayorMayor

MayorMayor Well-Known Member

Планктоша, ти довбойоб. Зелупа віддав наказ розмінувати Чонгар. Його поплічники з ДБР заарештували клістрони, знищивши комплекси ППО.

6. Good man

Good man Обычный человек

В Пензе?

7. Slav

Slav Well-Known Member

Не в Пензе.

8. Slav

Slav Well-Known Member

Чому ти мене називав трєплом і балаболом?

9. MayorMayor

Тому, що ти трєпло, балабол та довбойоб, який борсається у гівні.

10. Почнемо з географії:

Півострів Крим з'єднаний з материком природним шляхом завдяки вузькій смужці суші в районі населених пунктів Перекоп і Армянськ. Ця вузька смужка суші є болотистою, розрізаною північно-кримським каналом та системами іригації (штучними струмками і каналами для для ведення сільського господарства).
    Веду до того, що порівняно з територіями які довелось мінувати після вторгнення, площі мінування (для того щоб не затримати ворога в цих вузьких місцях) просто мізерні.
    Звідти ведуть 2 дороги на материк: західніша - через Каланчак на Херсон і східніша - через Чаплинку на Нову Каховку.
    Крім описаних вище іригаційних споруд, важко прохідних і вузьких місць (якщо замінувати) там є купа мостів. Зокрема через 15 км від адмінмежі з Кримом є міст. Його не підірвали. Через 5 км від цього поста не підірвано інший міст через річку Каланчак, далі не підірвано жоден міст через північно-кримський канал.
    В напрямку Чаплинки на відстані 10 км також є міст (по боках іригація і болота). Міст не підірвано. Ще через 5 км, за Чаплинкою (якщо їхати з Криму) міст не підірвано. Ще через 5 км біля села Новий гай міст не підірвано (там канали розрізають місцевість з півночі на південь і з заходу на схід), тобто об'їхати без наведення переправи не можливо.

Крім цього природного з'єднання півострова Крим з материком є 2 штучні шляхи.
    Бля населеного пункту Чонгар. 2 мости. Жоден не підірвано. Ці мости могли б стати не єдиним головним болем ворога, бо вийти з цього шматка суші він міг би тільки через вузькі місця біля сіл Веснянка і Салькове.

І третій шлях (другий штучний): з Арабатської стрілки в Генічеськ. Де теж є 2 мости. Один з них намагався підірвати ціною власного життя воїн ЗСУ (в останній момент).

Отже, крім болотистої місцевості, каналів і струмків, крім вузьких місць, на 3 ділянках з Криму у безпосередній близькості до півострова було, як мінімум, 9 мостів, ЖОДЕН з яких не був підірваний.
    Відстань між найзахіднішим непідірваним мостом біля Криму і найсхіднішим - близько 150 км.

9 мостів у безпосередній близькості до Кримського півострова (крім природніх і штучних перешкод) (про дальші мости, як то Антонівський я вже й не кажу), 150 кілометрів між ними, ЖОДЕН з них не підірваний... і суспільству втюхують байку що все це контролював і особисто не підірвав сапьор Вася.

Продовжимо уроки географії уроками історії.
    В жовтні 2021 новина про широкомасштабне вторгення росії стає публічною. Як потім стверджували американські посадовці публічність була пов'язана з тим що деякі політики не вірили і публічність була єдиним шляхом зробити тему актуальною.
    Хто не вірив - не сказано, тому не буду когось звинувачувати, проте хочу відмітити, що очевидно в Зеленського ця інформація мала з'явитися раніше жовтня 2021. В листопаді 2021 була опублікований план вторгення, який відрізнявся від реального тільки відсутністю висадки десанту в Одесі. Тобто, за півроку до вторгення було відомо про напрямки, чисельність ітд. За цих півроку не зроблено нічого для оборони.
    Ну ок, я теж на початку сприймав інформацію скептично. Але навіть в такій ситуації, що заважало привентивно замінувати хоча б тих 9 мостів у безпосередній близькості до точок вторгення з Криму?
    Ну ок, але 20 лютого 2022 (після визнання "незалежності" днр і рішення про надання дозволу російському війську на вторгення) стало все зрозуміло і було ще 4 дні. Але нічого за ті 4 дні не відбулось, окрім масового вивозу ЇХНІХ дітей закордон. І за останній день, коли було абсолютно зрозуміло що росія нападе теж не відбулось.

І власне, тут якраз і криється один з головних пропагандистських стовпів: мовляв, хотіли підірвати, але не вийшло в останній момент. А якого хера ви мали підривати в останній момент? Ви мали, як мімінум 4 дні (після усвідомлення що буде війна) щоб це зробити. Щоб підірвати тих грьобаних 9 мостів і ЦИМ (навіть без військових дій) затримати ворога на дні.
    Тим паче ви мали це робити, розуміючи що ворог сильніший, бо це був єдиний варіант встояти в такому випадку.

І ще одна брехня: "це нічого би не змінило". Змінило би. Херсон ніколи б не був окупований. За 300 кілометрів від межі з Кримом у Вознесенську Миколаївської області не гинули б українські солдати, намагаючись втримати ворога від просування на Одесу. Сотні військових не загинули б у Правдиво і Снігурівці, намагаючись просунутись вперед і не можучи зробити це через ті самі системи іригації, які використовував ворог в цілях оборони.
    Тисячі громадян не було б закатовані по наперед підготовлених списках, бо встигли б виїхати. І дітей-сиріт, скіфське золото встигли б вивезти. І ті хлопці в Херсоні не загинули б з коктейлями молотова в руках проти танків.
    Як мінімум - це.
    Але дивлячись на форсування ворогом Сіверсько дінця - далеко не тільки це.

Якщо б ворогу не дозволили пройти парадним маршем. Наголошую, ворог виходив таким чином, що навіть не передбачав спротив. Тобто, вони були впевнені, що ніхто їх не буде зупиняти.

І розказувати тепер що це зробив сапьор (навіть на сапьор) Вася, не підірвавши 9 мостів на відстані 150 км між ними - це чергові танці на костях і крові. Бо такі речі говорять про невипадковість, комплексність і спланованість. І реалізувати їх не міг отой заступник баранова, і він сам теж не міг це потягнути. Це могли зробити тільки двоє людей, але відповідальність все рівно на одному.
    Mason Lemberg

11. Slav

Slav Well-Known Member

Ні, це ти такий, тобто ти є трєпло, балабол та довбойоб. Ти свої слова жодним чином не зможеш обгрунтувати.

12. MayorMayor

Навіщо обгрунтовувати аксіому?Ти постійно лізеш у гівно, намагаючись привернути увагу до москальського лайна Гудмана, та постиш якісь тупі наративи на кшталт "домовитися" з москалями.Звідси можна зробити тільки два висновки.Перший- ти довбойоб. Другий- ти на службі у москалів. Який тобі більше подобається?

13. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Не звертайте уваги. То - путінська скотина, яка прийшла сюди, щоб розводити срач, тролити і лукаво захищати Порошенка.
    Ця путінська скотина також насміхається над українськими військовими, вихваляє міжнародного злочинця путіна-хуйла і підгавкує тим, хто тут виступає проти нинішньої української влади, якій і так нелегко в такий скрутний час.
    Я коли думаю про модерацію цього форуму, чомусь на думку відразу спадає відома байка Глібова:

"На той раз суддями були
    Якіїсь два осли,
    Одна нікчемна шкапа
    Та два стареньких цапа"

Я не можу бути абсолютно впевненим, але мені здається, що присяжні цього форуму таки отримують від когось своїх карасиків живеньких або линів гарненьких.
    Інакше вони або б запитали, звідки йому відомо, що Медведо наводить ракети із свого глухого села, або заткнули б йому писок за його брехню.

А так воно, оте гудман-гімно пливає вільно у колись чистих водах ЛФ і засирає все навколо себе. Уже більшіть форумчан розбіглася звідси.

14. Slav

Slav Well-Known Member

Тобі світить перспектива бути мобілізованим і попасти на фронт?
    Якби це було так, ти би зовсім інакше думав. Хамити до мене ти перший почав.

15. MayorMayor

Яким чином моя можлива мобілізація стосується того, що ти розкручуєш москальське гівно Гудмана та тягнеш сюди расєянські наративи? До того ж, тебе мобілізація торкнутись не може, бо ти забіг з України.

16. Slav

Slav Well-Known Member

Я виїхав з України 20 років тому.

Я думаю, що мобілізація йде дуже важко в Україні. Виходячи з того, що мобілізація йде важко, я пишу свої тексти.

З ним в мене є свої рахунки. Я хочу всім показати, що він, дуже м'яко кажучи, зовсім неправий.

17. MayorMayor

Те, що виглядає, як гівно, смердить, як гівно, це і є гівно. То ти гівно, яке тягне сюди москальське гівно Гудмана, та розкручує москальські наративи. Тобто- ти теж є таким самим гівном.

18. MayorMayor

І ще. Якщо ти виїхав, то живи там собі, та не смерди. Твоє "я думаю" усім по цимбалах.

• Подобається Подобається x 1
  19. Slav

Slav Well-Known Member

Смердиш тільки ти, йобане і тупориле бидло.

Я розумію, що тобі, безмежно тупому та смердячому бидлу, дуже важко здогадатися, що в мене в Україні живуть родичі і в мене в Україні є майнові інтереси.

20. MayorMayor

Та насрати на твої майнові інтереси. Бо не заради цих "інтересів" українці гинуть.Так що забігло ти з України, то не смерди.

а де твій аватар? :)