Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. IMG_20221102_150059_477.jpg

Річниця

2. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

Ну, тут думаю, у Пуйла пупок розв"яжеться.
    Звичайно, збитки промисловості України вже нанесено немалі, скоріш за все, будуть ще більші. Але зовсім знищити українську промисловість, думаю, у росії не вистачить ні крилатих ракет, ні дронів.
    У України немає вибору, крім як протистояти цій агресії.

3. medwedo berlogsoni

Я забув, чому заходив в цю тему.
    А хотів дати посилання на відео, яке мені дуже сподобалося. Мнюк @Good man , подивися, тій Совбензя виступає.

View: https://www.youtube.com/watch?v=XSD98ycpxLQ&

4. Rabinovich

Rabinovich Well-Known Member

Достаточно уничтожить 30 и более энергостанций. . И обрати внимание русея накрывает подстанции которые можно восстановить. Это предупреждение. Например для понимания - попадание в машинный зал днепрогэса выведет станцию из строя на пол года- год

• Тупо Тупо x 2
  5. medwedo berlogsoni

Половина електроенергії виробляється на АЕС. Навіть якщо зруйнують всі машинні зали ГЕС, Україна без електроенергії не залишиться. Не забуваємо, що саме при Зеленському українська електромережа повністю від"єдналася від Росії і об"єдналася з європейською

Опівночі 24 лютого енергетичну систему України від'єднано від енергосистем Росії та Білорусі. У спільній енергосистемі з цими країнами Україна залишалася ще з радянських часів.

Це від'єднання було плановим - і від цих планів не стали відмовлятися навіть на тлі подій 23 лютого та запровадження надзвичайного стану, який в ніч проти 24 лютого перетворився на воєнний стан.

За планом відключення має тривати до 26 лютого (включно). Воно потрібно для того, щоб випробувати, як українська система працює автономно та у єдиному блоці з Молдовою, аби згодом Україна могла підключитися до європейської системи операторів передачі електроенергії - ENTSO-E. До неї входять 42 оператори із 35 країн.

Це - стосвно того, чи готувався Зеленський до вторгнення Росії. Так, готувався. Саме тому напередодні вторгнення енергетичну систему України повінстю від"єдналися від енергосистеми Росії.

6. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Про що я говорив, без "Євангелія" від чорноволохів ну ніяк.

Про збільшення російських військ поблизу кордонів говорили і було помітно після майдану і Кримнашу.

7. Рік тому.
    Щоб не забували чия зелена тотальна брехня призвела до того, що ми маємо сьогодні.
    І це в кращому випадку брехня, а не навмисна дезінформація суспільства.
    FB_IMG_1667470107667.jpg FB_IMG_1667470120023.jpg FB_IMG_1667470124166.jpg FB_IMG_1667470127598.jpg

8. Rabinovich

Я немножко засомневался. Ни в одной стране мира нет более 30 процентного запаса в производстве электричества. И такого же запаса в распределении.
    Поэтому если вам буцнут половину энергосетей то , с учетом того что есть системы жизнеобеспечения которые нельзя отключать , большая часть производства станет. Кроме того в ааждом районе есть трансформатор который понижает с 15 квт на 380 если его накроет то микрорайон остантся без света . Заменить его работы на пару дней плюс отключение всей ветки на переподключение. Все не совсем так как поет арестович

Останнє редагування: 3 лис 2022
    • Тупо Тупо x 2
  9. medwedo berlogsoni

Поживемо - побачимо.
    Якщо Вас не влаштовує Арестович, я своїми словами перекажу, що казала Латиніна.
    А вона, посилаючись на достовірні джерела, казала, що в західних регіонах колишнього СРСР готувалися до гіпотетичної війни з Заходом.
    Тому система резервування з постачання електроенергії значно потужніша, ніж це було б потрібно. Так це, чи не так, я не знаю.
    Ще раз кажу: половина електроенергії в Україні виробляється на АЕС. По АЕС рашисти бити не стануть - собі дорожче. А руйнування ГЕС не призведе до критичної ситуації з постачанням електроенергії, оскільки частка ГЕС в виробництві електроенергії порівняно незначна.
    До війни Україна експортувала ее на Захід. Зараз не експортуватиме. Тобто, будуть менші надходження валюти, зате перекриватимуться власні потреби.
    Я дивлюся, як у моєму селі. Після того масованого нальоту ракет та дронів минулого понеділка світло вирубилось о шостій ранку і з"явилося після третьої години дня. Напруга була близько 200 вольт, навіть інколи трохи нижче. Сьогодні я чекав вимкненя світла зранку за графіком, але не вимикали. Напруга - 220 вольт. Вчора було вдень приблизно 215, може і 210 - циркулярка (різав дрова) працювала трохи гірше ніж зазвичай.

Слід зауважити, що не лише росіяни можуть жити в бідності (заради вєлічія расєї), а й українці, які пережили голодомор, війну, післявоєнну голодовку, хрущовську відлигу, коли продавали по буханці хліба в руки, причому хліб був такий, що Тарапунька казав, що для цього хліба треба не шлунок, а кормозапарник: хліб чорний з домішками гроху, кукурудзи, ще там чогось. Все життя черги (згадаємо відому мініатюру у виконанні Олександра Філіпенка: "а тут - казьол на саксе") за всім: за м"ясом, за молоком, за туалетним папером, в Москві - за апельсинами.
    (Шо дают? - спочатку займали чергу, а тоді запитували).

Українці перетерплять тимчасові незручності, аби лише відстояти свою незалежність від оцієї навали "брацкава народа".

10. Rabinovich

Латынина не электрик .
    Поясняю на пальцах .
    Ток производится и поступает на лэп по напряжением у разных стран от 25 до 60 квт . В таком напряжении его использовать невозможно. Поэтому стоят подстанции которые понижают до 15 квт а потом и до 380-400. Прилет по подстанции первой ступени оставит без света целый регион и ремонт будет ооочень сложный . Потому что перекинуть с другого региона не получится .переброска происходит на напряжении 25-60 квт . Насчет запаса. Он был тогда. Вспомни 80 годы. Тогда у тебя много было электроприборов в доме?
    Посмотри сколько сейчас . Твое энергопотребление выросло в 3-4 раза минимум .

• Тупо Тупо x 2
  11. Good man

Good man Обычный человек

Забавно наблюдать за общением работника ФСБ, который строит из себя патриота Украины, и еврейского болвана, который строит из себя специалиста по всем проблемам Украины.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Нам до одного місця, українською- "до сраки", що думає дристович і що говорить кацапка латиніна. Кацапські ліберали закінчуються там де виникає українське питання.

13. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Зауважив, здавалося, розпався совок, прийшов ліберал і демократ, підтримуючий мітинги проти ГКЧП Єльцин, але не висохло чорнило на біловежських угодах, війна в Придністров'ї, потім Абхазія і Чечня. Російську опозицію підтримує хіба що Вірменія, враховуючи скільки у Вірменії спірних територій та статус країни "страшилка на Закавказзі", росія є "кришею".
    Таке було і при янукоїдах, військові бази, військові аеродроми більше на Заході.
    АЕС мають і відповідний захист, врахували після аварії на ЧАЕС, реактор не буде пошкоджений від пострілу танка, артилерійських гармат, чи при падінні літака. ГЕС вирбляє десь до 10% електроенергії, не в цьому справа, при прориві дамби може бути затоплення.
    Ще Північна Корея.
    Але які страшилки холодом, на майдані стояли, я також приймав участь, коли заблоокували ОДА і мєнтовські бази, у зимову ніч при -20 біля бочок з вогнем, був стмул.

14. Gyppsy

Gyppsy :hi:

СБУ

З полону звільнили ще 107 українців, - ексклюзивне відео СБУ

Це результат роботи Об’єднаного центру з координації пошуку та звільнення військовополонених, який виконав рішення Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Життя кожного українця – найвища цінність!

Працюємо над тим, аби виконати доручення Президента і повернути з полону кожного українця!

15. Gyppsy

Gyppsy :hi:

16. medwedo berlogsoni

Почнемо з того, що в моєму селі сьогодні другий день, як не вимикають світло. Причому напруга в районі 220 вольт (о шостій ранку було 225).
    По-друге, перш ніж давати оцінку словам Латиніної, її добре було би послухати. Вона - не електрик, це точно, але вона посилалася на достовірні джерела, і я про це згадав. Ми пам"ятаємо, звичайно, і про "стрілку осцилографа" від Латиніної, і про челябінський метеорит вона колись щось там зморозила... Це так.
    Але Латиніна (повторюю, посилаючись на свої достовірні джерела) сказала, що підстанції (якісь там, я не звернув уваги, якого ступеня), знаходяться під дуже міцними бетонними перекриттями. Тобто, на випадок війни передбачалося, що пряме попадання балістичної ракети руйнує перекриття, а те, що під перекриттям - трансформатори та інше господарство залишається неушкодженим.
    Замінили перекриття на нове і все працює далі. Так це, чи ні, я не знаю. За що купив, за те продаю. Але, погодьтеся, в такому підході щось-таки є.
    Радянський Союз весь час готувався до війни. Наш учитель розповідав, що на макаронній фабриці обладнання таке, що у випадку потреби замість макаронів на цьому обладнанні дуже просто можна перейти на виготовлення пороху для снарядів.
    Про запасні аеродроми - відрізки автодоріг в певних місцях ми тут уже списи ламали з Хомчиним. Ну, і бородатий анекдот про те, як один чувачок виносив через прохідну фабрики, що виготовляла швейні машинки, деталі. Потім дома як не збере, виходить кулемет.

Критерій істини - практика. Побачимо, чи вистоїть українська енергосистема, чи ні.

17. Всіх росіян потрібно не ненавидіти як людей, а потрібно знищувати як тарганів чи щурів.

Без емоцій, без ненависті, просто ТРЕБА.

І знищувати не тільки тих тарганів, які потрапили на очі, вилізли на стіл. Непотрібно ділите тарганів на "поганих" чи "хороших". Розумієте, знищити потрібно всіх. Усіх поголовно. Під корінь. Назавжди

18. Згадалося.

Ну що зелені, видно кацапські танки чи ні?

https://forum.lvivport.com/members/vasmt.4768/

VasMT
    Дуже важлива персона
    Цитата від Мих: ↑
    Та чого чекати? Завтра - вйо! До Паски ще тиждень, чого чекати?
    А я з п’ятої ранку дивлюся на схід, а танків з трикалором не видно.
    Ромцю, коли ви там казали путіннападе?
    22-го, після підрахунку, чи після інавгурації?

19. Прийшла думка в голову, що ще більш мерзенне створіння, ніж безвольний зомбі-росіянин, що підтримує є російський опозиціонер.

Воістину, немає більшего лицеміра і терпіли, ніж російский опозиціонер.

Якщо звичайний росіянин хоча би щирий у своєму безумстві, щирий у своїй вірі в Кремль, щирий і чесний сам перед собою у своїй мерзості, то російський опозиційник — це то й же мерзотник, але який при цьому намагається начепити на себе шкуру добродія.

А закінчується російський опозиціонер тоді, коли справа доходить до реальних дій. До протестів, до реальних бойових протистоянь, до партизанщини.

Останній СПРАВЖНІЙ російський опозиціонер вмер разом із Борисом Нємцовим. Точка. Немає там більше ні одного.

Росіяни, у яких у великих містах повна свобода дій (особливо в умовах корупції, коли всіх і все можна купити) не можуть нічого, в той час як українські партизани на окупованих територіях в умовах фільтраційних і жорстких репресій, відсутності ресурсів і всього — щодня убивают окупантів.

Ще раз повторюсь і скажу те, що сказав не так давно.

Винуваті всі 140 мільйонів.

Скринька Пандори

Останнє редагування: 5 лис 2022
    • Баян Баян x 1
  20. medwedo berlogsoni

@Mykhaylo Khomchyn Було вже, Хомчине.
    Колись КГБ дозвлило називати дисидентом лише одного Солженіцина, якого на той час видворили з Союзу.
    Зараз ФСБ дозволило називати справжнім другом України лише уже мертвого Нємцова.
    Був би він живий, Ви би його також віднесли до тих ста сорока мільйонів, яких потрібно знищити. Окрім, звичайно, сватів та невістки Порошенка.

а де твій аватар? :)