Війна Росії проти України

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Slav, 22 лют 2022.

1. medwedo berlogsoni

medwedo berlogsoni Das stud nemödik a del binos gudikum.

2. lvivn

lvivn Well-Known Member

Вони слухають Порошенка із роззявленим ротом тому що хочуть істи.

• Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  3. Покажи мені бідного прибічника України?
    Зате зелених голосраких прибічників кацапстану куди оком не кинь

20220906_122314.png

4. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

• Подобається Подобається x 1
  5. Gyppsy

Gyppsy :hi:

6. medwedo berlogsoni

"Слухати з роззявленим ротом" - це фразеологізм, який в українській мові має цілком певне значення.
    От кілька прикладів.
    https://www.google.com.ua/search?tbm=bks&hl=uk&q=слухати з роззявленим ротом
    Всі вони означають "слухати і вірити кожному слову", "дуже уважно слухати", "поглинати сказане" тощо.

7. medwedo berlogsoni

Мова йде про українців, які слухають Порошенка із роззявленим ротом. Трапляються й такі, не будемо грішити проти дійсності.

8. medwedo berlogsoni

@Good man , там твоє хуйло-єдиноборець (чи єдинорожець, одним словом, єдрось срана) кілька разів розказує, що "расія пріобрєтаєт".
    З пріобрєтєнієм!
    Іншим також раджу дивитися Стерненка. Очевидно, що він працює не сам, а в складі великого колективу, що підбирає інформацію та компонує, але тим не менше я періодично дивлюся. Цікаво і захоплююче.

View: https://www.youtube.com/watch?v=_nKK0FiQfo4

• Зе бест! Зе бест! x 1
  9. Зелена пропаганда дуже ся ображає, коли главклоуна не асоціюють зі здобутками армії.

Тільки от моя Армія сьогодні відвойовує тисячі квадратних кілометрів земель, втрачених без бою, з опором беззбройних людей проти танків. Втрачених через буковельські бухаловки і шашличні майскіє.
    В той час коли обісране шапіто ганяється за волонтерами, вивозить портнових, розкрадає гуманітарку, влаштовує коаліції з ОПЗЖ і дозволяє кремлівській агентурі водити "хресні" хороводи під час війни.

10. Silver bullet

Silver bullet Well-Known Member

ВСУ погнали рашиздов на восток.:uanew::yahoo::dance3:

• Зе бест! Зе бест! x 1
  11. Gyppsy

Яніна Соколова

Пентагон надіслав Україні свої найточніші артилерійські снаряди Excalibur із GPS-наведенням, про що раніше не оголошувалося — Bloomberg.

12. lvivn

lvivn Well-Known Member

То у тебя не тот фразеологізм. То назывется "смотреть в рот", а не "слушать раскрыв рот":)))

13. Gyppsy

Ги-ги, а Лвівн правий :)))

14. medwedo berlogsoni

@Mykhaylo Khomchyn, Хомчине, Ви таки неадекватний.

Але я не про це. Я про те, що українські воїни воюють із російським агресором, хоча для них рідна мова - російська. Російськомовні українці - такі ж українці, такі ж патріоти, як і ті, що не мають нічим іншим хвалитися, як тим, що думають, що тільки вони - справжні патріоти.

І українськомовні, і російськомовні воїни воюють пліч-о-пліч і звільняють Україну.
    Я от виставляю ролик в тому місці, де російськомовний український воїні піднімає у визволеному населеному пункті український прапор.
    Але подивитися цікаво весь ролик. Я регулярно дивлюся цей канал.

View: https://youtu.be/5vFrKSAEWNQ?t=153

15. medwedo berlogsoni

Пошукайте в гуглі "дивитися в рот" багато цікавого взнаєте.
    У мене, наприклад, гугл знаходить лише російське "смотреть в рот". Що свідчить про те, що вираз "дивитися в рот" в українській мові вживається нечасто.

А от "слухати, роззявивши рота" підкреслює наявність емоцій того, хто слухає - захоплення тим, що він чує, сприймання на віру всього сказаного тощо.

От, будь ласка. Український Гугл, шукаю українською, а видає російське. Цікаво, чи у Вас буде такий самий результат?
    дивитися в рот.jpg

16. Gyppsy

А назагал Львівн має рацію.

• Оптимістично Оптимістично x 1
  17. medwedo berlogsoni

Назагал він російськомовний. Недарма він навів російське "смотреть в рот"
    У нього першою емоцією було "щоб в рота щось поклали"
    Для мене ж "роззявлений рот" у переносному розумінні - це означає вияв емоцій у того, хто слухає.
    Це дуже легко образно уявити собі наглядно.
    Я, до речі, не заперечую, що "роззявлений рот" - це захоплення тим, що чуєш. Віра всьому сказаному.
    Діти слухають казочку, роти повідкривали і вірять усьому почутому.
    Ну, як порохоботи, наприклад, вірять казкам Порошенка про повернення території за кілька днів, про доларповісім, про відрубані руки тим, хто в армії краде.
    Кінець зв"язку на ранок, бо у мене ще город крім форуму.

18. Gyppsy

Йой, та най буде... Мені то в десь. Але він підмітив вірно ;)

Останнє редагування: 9 вер 2022
а де твій аватар? :)