Зміна до конституції була прийнята незаконним шляхом. Але поки не буде прийнятий інший закон Вам доведеться миритись з тим що мови всіх інших меншостей включно із японською мають право на вжиток на форумі, (принаймні за Вашим формулюванням) бо інакше ще хтось може подати в суд закордоном.
Мало того, що подати, ще й виграти цей суд. От для того, щоби обмежити (!) право громадян поставити на місце державу за допомогою міжнародної цивілізованої сили і був придумати отой фінт.Шахрайська влада, шахрайські і витівки.
Ви про 40 мільярдів які напозичав Янукович? Так Яценюк вже домовився що якщо-що то Україна може тягнути з виплатою і нічого їй за те не буде. При умові що ті нікому невідомі люди в яких Янукович позичив не домовляться про реструктуру боргу. Інакше уявляєте у що би перетворилась країна якби знов почалась інфляція 90. Навіть не хочу думати а до того було близько. Тому слава Йолопу.
Про позичання пізніше. Про інфляцію: 2010 - 109,1% 2011 - 104,6% 2012 - 99,8% 2013 - 100,5% 2014 - 124,9% 2015 - 140,1% за п'ять місяців. За даними Урядового кур'єра. Хоча ми, як розумні люди, розуміємо, що дані значно занижені. Тому, такі слава Вальцману...
І ще про інфляцію. За період січень 1998 - грудень 2010 - 495,9% За період січень 1998 - грудень 2013 - 520,3% За період січень 1998 - травень 2015 - 910,7% Класний підйом? От тому-то Вальцман і збільшив свої статки в семеро...
Ви або зовсім не розумієте що відбувається або надто упередженні. Завдяки Вашого Йолопа країна була на межі дефолту і гіперінфляції. Інфляція була необхідна і диктувалась МВФ. Якщо Ви не розумієте що би було якби 100000 гривень дорівнювали одному долару то я Вам вже того не поясню. Звичайно Яценюку пішли на зустріч. Але Йолопу Україна буде дякувати ще довго і не тільки за це. Слава Йолопу.
http://www.economist.com/content/global_debt_clock Ось ще гарна карта з публічними боргами всіх країн світу. В українців на сьогодні борг в 71 мільярд.дол і 1600 дол. на кожного українця. Але тут не це проблемно в нас наприклад 47000 дол. на особу але те що Україна опинилась в ситуації коли не могла обслуговувати борги. Війна, втрата території, безглузді попередні борги і корупція є у витоці проблеми. Саакашвілі говорив про те що одеська митниця краде десь коло 1 мільярда в рік. Я не буду сперечатись з цими цифрами але якщо це вважати за умовно вірну цифру можна собі уявити масштаби розкрадання державних коштів по всіх галузях і по всій країні. І це почалось ще у часи Кравчука. Янукович був напевне максимумом бо економіка вже не витримала. Україна насправді має кошти і на армію і на все інше але вони з’являться тільки за умови знищення корупції.
Ніколи не цікавились великою депресією в США? Як Фед тримав долар стабільним а мільйони людей залишались без житла і як дітей вивозили в табори за містом щоб вони не померли з голоду. Ваш Йолоп не народився вчора. Він вже давно існує. Дуже давно...
http://ieconomics.com/ukraine-foreign-exchange-reserves-forecast Ось цифри по форекс в Україні. Як бачимо стабільне падіння яке почалось за Йолопа. Якщо окупація і війна та втрата індустрії пояснюють 2014 рік питання куди ділись гроші раніше. Що було вкрадене а що потрачене на утримання курсу гривні і інше це розбиратись спеціалістам. А ось втрата інвестицій до війни ще одне питання. Ситуація пішла на покращенні тільки недавно.
Ніскільки не заперечуючи колосальних зловживань, поставлю питання інакше: а звідки Саакашвілі взяв цифру в 1 млрд? Просто цікаво. Три дні, і точні числа... У мого доброго товариша і донька, і зять працюють на кордоні. За їх словами "ясак" виріс вдвічі. Це тільки слова і до справи їх не вчепиш...
Я там наводив його слова записані журналістом. Він говорив щонайменше 1 мільярд тобто швидше більше. Це не точні а приблизні числа. Приблизно таки можна порахувати маючи доступ до інформації на місці. Тим більше що він там здається не один приїхав. Я не маю якоїсь більш точної інформації тому навів цифру для приблизного уявлення масштабів корупції. Точно можна порахувати тільки маючи необхідну інформацію і це серйозна робота. Не хочу писати гіпотетичних цифр по державі але кілька мільярдів там кілька там і це виливається в дуже велику суму. Щодо Саакашвілі я даю йому два місяці до того як почну його оцінювати. В спокійніші часи 4 і навіть 6 було-б справедливіше але тепер часу нема. В нього є репутація яку він здається цінить але побачимо.
Хоча мене і дивує грузинофілія нашої влади, але сам принцип мені подобається : чиновник - найманець. Не справив - вигнали. А хто він і звідки не суттєво. Повернемось до боргів і інфляції. І президент, і прем'єр, і чи не всі чиновники не перший день у владі. Успішно пережили не одну зміну курсу розвитку, не одну каоліцію і опозицію... Невже потрібен був експрезидент чужої держави, аби виявити зловживання? Гадаю ні, не потрібен. А звідси і парадокс: влада знає про колосальні зловживання, утримує корупційно-злочинні схеми тощо, а весь тягар обвалу гривні поклав на найменшзахищених громадян. На пенсіонера, каліку, сироту, одиначку... Не правильно це.
Хто він суттєво він має досвід боротьби з корупцією а це суттєво. А ось з антикорупційним бюро вийшов пшик. Кандидатуру з ґенпрокуратури США відхилили а це поважна інституція, туди випадкові люди не попадають. Через вік хоч можна його було підняти для цієї посади. Вік і досвід тут якраз на користь. АБ зразу ж зробили залежним від парламенту. А тепер ще туди напхали маріонеток. АБ немає, це фальшивий орган який не буде функціонувати окрім показухи. Це свідчить про несерйозність намірів уряду.
В даній ситуації би страждали всі все одно. Не можна сказати що уряд нічого не робив. Але стосовно корупції зробив і робить дуже мало. Якщо ми вважатимемо наміри самого верху щирими тоді єдине пояснення страх. Знищення такого пласту корупції під час війне вкрай небезпечне. Потрібна поступова заміна кадрів на здорові щоб не виникла реакція яка ще може бути озброєною в нинішній ситуації. Якісь кадрові зміни таки поступово відбуваються але дуже повільно. Факт що прогнило все і тяжко на щось опиратись не збудувавши хоч якийсь хребет нової держави. Але це якщо це щирі наміри. Як зазначено у верхньому пості із АБ деякі дії уряду ставлять це під сумнів. Як мінімум існує половинчастість у діях. Нікому ручне Антикорупційне Бюро не потрібне. Я таке в себе дома можу створити з тим же успіхом. Заманити з десять жебраків на пляшку горілки і вони мені все що завгодно попідписують. Тому уряд веде себе досить дивно. Обережність їм можна вибачити але А.Б. і низку інших речей вже вибачати тяжко. Корупцію в даній ситуації усю за раз не накриєш але якийсь системний прогрес повинен бути і його мало хоч і є. Таке враження що на верху йде боротьба між особами які за системні зміни і особами які це саботують. І поки-що рахунок в користь останніх.