Американські війська за підтримки есмінців Європейського командування США в суботу та неділю знищили понад 80 ударних безпілотників і щонайменше шість балістичних ракет, запущених у бік Ізраїлю з Ірану та Ємену. Про це вранці 15 квітня повідомляє Бі-бі-сі з посиланням на Центральне командування Збройних сил США (CENTCOM). "CENTCOM, як і раніше, готовий підтримувати оборону Ізраїлю проти небезпечних дій Ірану. Ми продовжимо працювати з усіма нашими регіональними партнерами для зміцнення регіональної безпеки", - заявили американські військові. Серед знищених цілей - балістична ракета на пусковій установці та сім дронів, уражених на землі до їхнього запуску з районів Ємену, які контролюють хусити. "Безпрецедентна, зловмисна та нерозважлива поведінка Ірану, яка триває, ставить під загрозу регіональну стабільність і безпеку американських та коаліційних сил", - додали в CENTCOM
читав сьогодні, шо за цю атаку Ізраїль загалом знищив десь 320 повітряних цілей... там і шахеди, і крилаті ракети, і балістичні... але пишуть, шо ті ракети з Ірану летять 1000 км... можна спокійно підготуватися, кави випити...
ще Арестович вчора казав, що Іран має важкий досвід війни з Іраком... тому воювати їм не дуже хочеться
Я - ХАРКІВ Я - Харків. Мені боляче. БО - ЛЯ - ЧЕ. Кров тече по будинках і хатах. Я - Харків. Ви чуєте? ХАРКІВ. Дозволяєте просто вмирати? Я - Харків. Мої люди так хочуть цілуватись, кохатись, народжувати. Я - Харків. Хочуть ЖИТИ всі наші. Не на цвинтар, у гості запрошувати. Я - Харків. Я весь в ранах, подряпинах. Прокидаюсь. А світла немає. Я - Харків. Кожен день я із Богом розмовляю, бо часу не гаю. Я - Харків. Врятуйте від обстрілів мої парки, сади і природу. Я - Харків. Мені дуже боляче, що мої не вернулись додому. Я - Харків. Мені дуже страшно, коли помирають цивільні. Я - Харків. Війна ще триває. Нові імена на могилах. Я - Харків. Бомблять мене вранці, вночі, вдень і ввечері рясно. Я - Харків. Закрийте вже небо. Закрийте. Молюсь я у рясі. Я - Харків. Тримаюсь незламно, але помирають тварини. Я - Харків. Мені дуже лячно. Врятуйте мою Україну. Я - Харків. Мене до війни так любили, кохали взаємно. Я - Харків. Не бачу я сни. Бачу лиш як літають ракети. Я - Харків. Два роки війни. Два місяці майже додались. Я - Харків. Мене б'ють вони. Русня клята місто стирає. Я - Харків. Раніше були концерти, івенти з віршами. Я - Харків. Я бачу Ісуса, Марію, апостолів в храмі. Я - Харків. Тривога повітряна кричить як поранена кішка. Я - Харків. Пройдіть в укриття. Телеграм і Фейсбук раптом пише. Я - Харків. Сімсот сімдесят... Вже сімсот сімдесят дев'ять ночей. Я - Харків. В мені є життя. Перемоги жадаю і хочу. Я - Харків. Звертаюсь до всіх. До всіх пабліків в світі, в країні. Я - Харків. Врятуйте мене. Зробіть розголос. Дайте надію. Я - Харків. Війну закінчіть. Вже летять знову КАБИ, Шахеди. Я - Харків. І я не здаюсь. Я благаю. Закрийте нам небо. Автор Таня Гриншпун
Територію Миколаївської області допомагають розмінувати бельгійські вівчарки (відео) https://novosti-n.org/ua/news/Teryt...aty-belgijski-vivcharky-video--290051#image-3
Тим часом Сухопутні війська ЗСУ повідомили, що на кадрах падає літак Ту-22М3 ВКС РФ, який вночі запускав ракети по Україні. Російські ЗМІ публікують епічне відео падіння борту, що палає. https://t.me/astrapress/53640 https://t.me/ukranewscom/21274?single
Після збиття стратегічного ракетоносця-бомбардувальника Ту-22М3 інший російський літак був змушений розвернутися в повітрі, заявив 19 квітня Радіо Свобода (проєкт «Свобода.Ранок») представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов. «Результативна операція. Знищено літак стратегічної авіації противника. Вперше під час виконання бойового завдання власне в повітрі за період повномасштабного вторгнення. Знищено під час виконання бойового завдання. Інший літак, який ішов за ним, був змушений розвернутися. І це означає, що ще низка ракет не була випущена по Україні», – сказав Юсов. йдеться про відстань близько 300 кілометрів від українського кордону. Це справді знакова операція і знаковий результат для України…
Я думаю, знищення ТУ-22 - це робота або F16, або F-35, або обидвох... Нема у нас більше чим збивати такі цілі.
кажуть, тиждень сиділи в засаді, чекали на здобич... збили, як і А-50, удосконаленою ракетою С-200 - на відстані 308 км... потім той літак ще намагався докульгати до аеродрому... да не тут-то было
Теж чув це, але якось... малоймовірно. Петріот валить на 170 км, а стареньке С200 на всі 300 км. Якось воно не тойво... але добре, що не кажуть. Нехай буде С200...
можливо, наші військові зливають ту інформацію, яка і так зрозуміла росіянам... вони ж досліджують уламки, розуміють, чим було збито...