Ось ще одна танкова армія на 91р. в Україні. Одна т.д. на збереженні друга дещо скорочена але боєздатна. Три повнокровні вивчені модернізовані дивізії це дуже багато. 91 і 2015 звичайно далеко тому і писав про сучасні танки, хоча б роту для початку, на додачу до модернізованих старих танків. Я звичайно не є військовий експерт щоб говорити яка найкраща структура для такої групи в умовах нинішньої війни. Але вважаю що десь така приблизно. Детальніше це до військових спеціалістів і скорше воно не форумна тема якщо детальніше. 8-я танковая ордена Красной Звезды армия ШТАБ - Житомир На вторую половину 1980-х г.г. в состав 8-й ТА кроме формирований "армейского комплекта" входили 23-я танковая Будапештская и 30-я гвардейская танковая Ровенская дивизии, причем первая из них в 1987 г. была преобразована в учебную танковую дивизию, а в 1989 г. - в 6065-ю базу хранения вооружения и техники. На 19 ноября 1990 г. 8-я танковая армия располагала 539 танками, 151 БМП и БТР, 67 орудиями, минометами и РСЗО. 199-я гвардейская ракетная Дрезденская ордена Александра Невского бригада (Новоград-Волынский): 12Р-145БМ 138-я зенитная ракетная бригада 441-й отдельный вертолетный полк (Коростень): 35 Ми-24 боевых; 23 Ми-8 513-й отдельный вертолетный полк (Бердичев): 43 Ми-24 боевых; 21 Ми-8 18-я отдельная вертолетная эскадрилья (Житомир): 7 Ми-8, 1 Ми-6, 3 Ми-24К, 3 Ми-24Р 379-й отдельный полк ДПЛА (дистанционно пилотируемых летательных аппаратов) 532-й отдельный понтонно-мостовой батальон 1591-й отдельный инженерный дорожно-мостовой батальон (Новоград-Волынский): 6 ИРМ 93-й отдельный полк связи (Житомир): 9 Р-145БМ, 2 Р-409Б, 1 Р-156-Б, 1 П-241БТ, 1 ЗС88 54-й отдельный радиотехнический батальон 983-й отдельный батальон РЭБ 2241-и отдельный батальон РЭБ 144-й отдельный батальон химической защиты (Новоград-Волынский): 5 РХМ-4 88-я бригада материального обеспечения (штаб) 226-й отдельный ремонтно-восстановительный батальон базы хранения армейского подчинения: 6066-я БХИ (Новоград-Волынский): 2 ПРП-4, 6 - 1В18, 2 - 1В19, 1 Р-145БМ 4606-я БХВТ (Житомир): 72 МТ-ЛБТ, 1 Р-145БМ 6065-я БХВТ (Овруч) (в 1945-1987 г.г. - 23-я танковая Будапештская Краснознаменная ордена Суворова дивизия , в 1987-89 г.г. - одноименная учебная танковая дивизия, с 1989 г. - 6065-я БХВТ): 315 Т-55; 53 БМП (38 БМП-1, 15 БРМ-1К), 2 БТР-70; 12 БМ-21 "Град"; 9 МТУ-20, а также: 6 БМП-1КШ, 12 РХМ, 12 ПРП-3, 23 - 1В18, 1 - 1В19, 13 Р-145БМ, 3 Р-156БТР, 9 ПУ-12; 5 БРЭМ, 1 ИРМ 30-я гвардейская танковая Ровенская Краснознаменная ордена Суворова дивизия (Новоград-Волынский) В целом в 1991 г. 30-я гв. танковая дивизия при сокращенном танковом парке была соединением, располагавшим дивизионной артиллерией (также сокращенного состава), однако мотострелковый полк дивизии был "обозначенной" частью и бронетехники для мотострелков не имел. Управление дивизии: 1 ПУ-12 276-й танковый Могилевский Краснознаменный полк (Новоград-Волынский): 67 Т-72; 10 БМП (8 БМП-2, 2 БРМ-1К), 11 БТР-70; 4 ПМ-38; 1 БМП-1КШ, 3 РХМ, 1 МТП; 2 Р-145БМ; 2 МТУ-20, 1 МТ-55А 282-й танковый полк'" (Новоград-Волынский): 67 Т-72; 10 БМП (8 БМП-2, 2 БРМ-1К), 2 БТР-70; 4 ПМ-38; 2 РХМ, 1 МТП; 3 Р-145БМ; 1 МТУ-20, 1 МТ-55А 325-й танковый Чаплинско-Будапештский Краснознаменный орденов Кутузова и Богдана Хмельницкого полк (Новоград-Волынский): 67 Т-72; 10 БМП (8 БМП-2, 2 БРМ-1К), 2 БТР-70; 4 ПМ-38; 3 РХМ, 1 МТП; 3 Р-145БМ; 3 МТУ-20 319-й гвардейский мотострелковый Севастопольский полк (Новоград-Волынский): 22 Т-72; 6 БМП (4 БМП-2, 2 БРМ-1К), 2 БТР-70; 4 ПМ-38; 1 БМП-1КШ, 3 РХМ, 2 МТП; 1 ПРП-3, 2 Р-145М, 1 ПУ-12; 1 МТ-55А 855-й самоходно-артиллерийский полк (Новоград-Волынский): 27 - 2СЗ "Акация", 12 БМ-21 "Град"; 3 ПРП-3, 6 - 1В18, 2 Р-156БТР 937-й зенитный ракетный полк (Новоград-Волынский): 6 ПУ-12, 2 Р-145БМ, 1 Р-156БТР В составе 30-й гв.тд также имелись: - 54-й отдельный разведывательный батальон (Новоград-Волынский): 1 Т-72; 15 БМП (8 БМП-2, 7 БРМ-1К), 7 БТР-70; 1 Р-145БМ, 2 Р-156БТР - 214-й отдельный батальон связи (Новоград-Волынский): 8 Р-145БМ, 1 Р-137Б - 151-й отдельный инженерно-саперный батальон (Новоград-Волынский): 1 ИРМ, 2 УР-67 -1043-й отдельный батальон материального обеспечения - 108-й отдельный ремонтно-восстановительный батальон Всего на 19.XI.90 30-я гв.тд располагала: 224 танками (Т-72); 51 БМП (36 БМП-2, 15 БРМ-1К); 24 БТР (БТР-70); 27 САУ(2СЗ "Акация"); 16 минометами (ПМ-38); 12 РСЗО БМ-21 "Град"
Хотела сегодня на 1+1 посмотреть Савика Шустера, а нету... Сняли с эфира. Что происходит? То аресты, то программу Шустера закрывают... Коломойский психанул, что его не хвалят в эфире? (1+1 ведь его канал..)
Римляни програвали приблизно десь 70% битв. Тим не менш перемагали що можуть засвідчити кордони Римської Імперії. Вони банально повертались знову і не ховались опісля програної битви під мінську діжку. Не зовсім так але мені лінь сперечатись на відгалужені підтеми. Перемога не обов’язково означає спалення Москви. На останнє поки-що нездатна. Що було зроблено за півтора року щоб це питання було усунене? Півтора року! І при тому що Україна мала дуже потужну ПВО і навіть аж так її сильно не роз-ла. Для Росії дуже великий ризик задіяти авіацію. Бо серйозні втрати авіації означають втрату стратеґічного впливу у світі. Також Росія не може зняти всю армію і кинути в Україну. А що якщо Україна почне воювати на території Росії? Якщо багато є. Тільки скажіть мені що буде якщо завтра Росія задіє авіацію. Візьме і задіє. Ви думаєте що хтось окрім української армії в такій ситуації буде мати якийсь вплив? Я Вас розчарую. Порошенко покричить про санкції, захід заборонить Моторолі купатись у фонтанах в Цюриху а Кобзону купувати паризькі перуки. Це все. Ніяких інших санкцій не буде навіть якщо Україну окупують і знищать. Всі санкції вже ввели більші можуть ввести хіба при дуже страшному для світу розвитку ситуації. Найбільший удар по Росії був не від санкцій а від падіння цін на нафту. Вона на щастя буде внизу ще до-овго. Але Україна може сподіватись на захист тільки від своєї армії. Це реальність. Іншої немає. коні і офіцери Потрібно вчитись вигравати тим що є. Чому США змогли збільшити кількість бойових літаків за рік від 300 до 6000 (2св.)? Індустріальна база більша? Згоден. Але до 1000, до 800... Півтора року Карл...
За журналістів поки-що не взялись тільки за інші партії. Тому скорше Шустер прогризся з власником. В нього таке буває...
Згадайте якої прикурки римлянам давав Ганнібал? Поразки за поразками і слони були набагато гірші чим російська авіація. І витоптали вони Італію не гірше від ракетних військ. І переможених або вбивали або продавали в рабство як зрештою і закінчив Карфаґен. Римляни не спартанці вони не були аж такі блискучі вояки. Хоч вчились на своїх помилках і міняли тактику. Напевне їхня найсильніша риса. Але потрібна стійкість і насамперед на горі. Все це вже було. І на жаль буде.
От нащо ви використовуєте стандартні штампи запущені рускою пропагандою. Ви що знаєте скільки в руских авіації. От по даним китайської розвідки в руских на 1/6 частину світу боездатних не більше 300-400 бойових літаків. Скільки з них може задіяти проти України, не більше ніж Україна проти росії. З тої рускої авіації зробили пугало. Якби росія могла використати авіацію то вже давно б використала. але на відміну від вас у рускому генштабі добре володіють інформацією про українське ПВО, яке в Грузії збивало рускі літаки і тому не рішаються на використання авіації і скоріше всього не рішаться. А навіть коли рішаться то толку з того не буде. Так само як не буде толку з української авіації, бо уже так натикали ПВО що аж малазійського пасажира збили з перепугу. Точно знаю про певні сили ПВО які закривають Львів. І якщо є сили закрити Львів то по фронту БД напевно натикано ПВО у подвійному розмірі. Так що не вибачайте а свої персональні страхи тримайте в себе в дома і не позповсюджуйте міфів про непереможну руску армію. Насправді руска армія абсолютно переможна і не така страшна як вони самі про себе розказують
а Коломоський не дружить з Порошенко. То чому влада заборонила Шустера? правда, сьогодні я б назвав програму Ляшко лайф, а не Шустер лайф.
Да ведь Ляшко всегда лайф. У него голос, как иерохонская труба, заглушает всех и без микрофона, и с микрофоном.
Я не Шустер тому не знаю чому він так сказав. Там не тільки Ляшко. Зрештою нічого нового. БПП прогнив від корупції. В раді замало опозиції що я відразу сприйняв як щось дуже погане. Москаль зробив з себе дурня. Не новина. А назагал сумно це все. Вибори принесуть багато недоброго. Брехні і підкупів буде багато. БПП найбільший ворог собі ж. Вони забрехались до ручки.
Пройдуть місцеві вибори, і політичне болото України перестане булькати. Зараз кожен хоче показати себе плоть від плоті - народом.
Гра у шахи ведеться двома гравцями за дошкою, що має 64 клітини чорного та білого кольору, фігурами білого та чорного кольорів. Шахова дошка зазвичай називається шахівниця. Шахівницю розміщують таким чином, що її перша горизонталь перебуває біля гравця, що грає білими. Кожен з гравців має 16 шахових фігур: вісім пішаків, дві тури, двох коней, двох слонів, ферзя та короля. Шахи — Вікіпедія