Я не був військовим але добре знаю історію в тому числі воєн. З античних часів змінилось багато і ніщо не змінилось. Загроза наступу є вкрай ефективним засобом дипломатії. Відсутність такої можливості є повною втратою дипломатичного суверенітету. Що ми і спостерігаємо 1.5 років і будемо спостерігати далі до змін. А якщо чекати на млинці з неба це загибель 45 мільйонів. Інформаторів знищується вироком військового трибуналу. Раніше викладав відео розстрілів німецьких шпигунів американськими солдатами. Рідкісні відео тому що більшість страт відбувалась таємно в невідомих локаціях. Можливість російських контрзаходів лімітована. Ударна група повинна постійно збільшуватись від корпусу до армії і далі. Пройшло півтори роки. Півтори роки а не місяць-два. Кравчук тут ні до чого. Ніхто і не збирався на військові рейки переходити. Торгашам не вигідно витрачати "свої" гроші на такі незрозумілі їм речі. А державні кошти вони вважають своїми. Втрата територій і мільйони втікачів їх мало турбують. П’ятирічка буде виконана в рекордний трирічний термін. Збільшуються надої молока і поголів'я великої рогатої худоби. Все язиком і на папері а не в реальності. Окрім поголів'я рогатої худоби. Це єдине що збільшується якщо судити по деяким емігрантам до Києва. Вони не можуть такі планувати тому що це не в їхній компетенції і було б державним злочином. Який вони вже вчинили під Іловайськом. Де Порошенко уявив себе фельдмаршалом і знищив частину українського війська. Потім документи "пропали" і з солдат та офіцерів почали робити цапів-відбувайлів в стилі капітана Дрейфуса (Мається на увазі відсутність будь-якої основи в звинуваченнях. Родич однієї моєї коханки в той час один із найкращих дуелістів в Парижі відправив кількох відомих офіцерів на той світ в ті часи. Але нинішній світ більш підлий і в Україні винних не покарають). Документи таки знайшлись. Президент повинен призначати компетентних армійських офіцерів а не бавитись в солдатики а потім упісюватись в шортики вже рік. Президенти ніде не командують арміями. Хіба такі як Гітлер або Путін. Але це якраз слабкість яку можна і потрібно використати. Іде війна. Завмерло немає і не буде. Справді? Вже почали перетворення 2 танкового корпусу в танкову армію? Ой забув це в 91 такі були. А зараз нема і не створюється навіть у планах не передбачається. Чи Ви про тер.бати які перетворили в моторизовані батальйони які насправді виглядають як засушені і куці полки з заржавілою технікою і зброєю. Так вони можуть вирити окопи і трохи стримати ворога. Це все. Чи Ви про браву нац.ґвардію яка ловить 12 розбійників без Алі-Баби по Карпатам на броньовиках з кулеметами? Так броньовики варто віддати армії але і це не є поступовим нарощенням міці. І я не бачу як таке можливе без мобілізації. Чи ви хочете платити професійній армії як США. Прошу дуже. Подивимось на бюджет 2015. 1.11 трильйонів доларів в мирний час військовий бюджет. Подивився на бюджет в Україні. Я не експерт в економіці але мені здається що у Вас не вийде утримувати професійну армію без мобілізації. Або нарощувати міць. Ніщо не буде іти само по собі. Поки ішак Путін помре або падишах пришле лендліз хитрого українського мудреця повісять.
На початку війни з Японією Рузвельт послав групу самовбивць-добровольців бомбити Токіо. Без можливості повернення назад. Практичного в цьому нападі не було нічого але воно мало інше значення незрозуміле нинішньому українському уряду. І не тільки. Півтора року. Півтора року Карл.
Надо смотреть правде в глаза - украинское "командование" имело все возможности успешного завершения АТО с ликвидацией бандитских образований, которые успешно просрало в августе 2014 стоя на параде и говоря громкие пустые ничем не подкреплённые слова. Успешно воюя с диверсантами, обладающими лишь лёгким вооружением, "командование" не въехало ,что желательно думать наперёд. Российские танки уже давили солдат, а керевники произносили заздравные речи. Российские установки залпового огня и артиллерия жгли военнослужащих и технику, а они говорили - не надо паники. Всё под контролем. Поэтому, про какую успешную наступательную войну тремя дивизиями идёт речь - ума не приложу. Лишь нечеловеческое мужество и стойкость солдат и добровольцев, волонтёров плюс неспособность РФ вести полномасштабную успешную оккупационную войну на чужой территории дали возможность нынешнего "баланса".
До Челябінська навіть гітлер не планував. Хто контролює територію до Уралу той автоматично і від Уралу на схід. Від Уралу до Камчатки настільки тяжко жити що потрібні дотації з сторони. На сьогодні це нафтогазодолари. Але нафтогазодолари будуть тоді коли ресурси пройдуть по европейській частині. Україна відійшовши від контролю росією починає контролювати 50-60% руских ресурсних потоків - це і є основною причиною війни України з росією. В геополітичному значенні росія попадає на тих самих 50-60% під контроль України. Звідси і ці всі обходи газопроводів поза Україну. Так що немає потреби йти до Челябінська - вистарчить вийти на свою границю і росія уже програла - бо попадає в залежність від України і навіть військовим шляхом не зможе позбутись цієї залежності. Україна мусить вийти на свої границі скільки б їй це не коштувало. бо все інше грозить їй набагато більшими втратами.. Вийшовши на свої границі по всьому периметру Україна позбавить росію можливості стріляти з своєї території і не признаватись до цього. Так як росія робить сьогодні. Якщо росія буде стріляти з своєї території то це уже буде офіційна війна - і боятись цього немає потреби бо ця війна і так уже йде тільки рускі не признаються до цього, а від признання по суті нічого не зміниться Це типова помилка людей які не розуміють справжню причину війни. По перше дворцові перевороти в росії велика рідкість і грозять великою не визначенністю. До влади може прийти придурок який може натиснути атомну кнопку. Ймовірність того шо до влади може прийти людина яка признає поразку росії майже нульова. Рускі олігархи є абсолютно залежні від рускої влади. Більше того при іншій владі вони перестають бути оліхархами і банкрутують... так само до речі як і наші українські. Бізнесмени такого типу можуть існувати тільки розкрадаючи публічні гроші - бюджет. Путін забезпечує своїм олігархам доступ до руского бюджету. Так що ніхто нікого не буде бити табакеркою по голові,а путін буде поки сам не здохне. а як здохне то на його місце прийде подібний- така реальність. Так що не в самому путіні проблема
Крим можна взяти застосувавши блокаду. Відрізавши воду, доступ продуктів. Але без потужного флоту і авіації вона не буде 100%. Все ж таким чином оборона Криму буде дуже ослаблена. Але з такими темпами розбудови армії це дійсно буде можливим ніколи. Перепрошую за анґліцизм.
Нет, ребята, вы действительно смешные . Еле-еле какой-то "баланс" после потери практически всей бронетехники удалось получить, а вы уже планы захвата Сибири выстраиваете .
Зрозуміло. Авіації в України немає, флоту немає, є трохи танків і артилерії, в тому числі - ракетної, а ми хочемо воювати Росію, де біля влади чоловік, дурний на всю голову, інакше б не затівав ці військові авантюри, будучи членом вісімки найбільших потуг світу. Та йому перемолоти два мільйони якутів в Україні - раз плюнути. (Знову - образно, бо якутів два мільйони не небереться.)
Ви воюєте з Росією півтори роки і будете далі воювати хочете ви того чи ні. За півтори роки цей факт варто усвідомити усім. В більшості країн усвідомлення бере не більше тижня.
Ви реально знаєте скільки хто втратив що розказуєте про втрати Україною майже всієї бронетехніки... Ви напевне ніколи не були на ТБЗ. Україна не втратила навіть 1% всього що має, якщо не рахувати що залишилось в криму. До вашого відома густина зброї в Україні на кожного жителя виша ніж у росїї. Сибір нам нах не потрібний. Нам вистарчить контролювати рускі ресурси. А рускі нехай самі мастять собі голови з якутами, хантами, татарами і іншими і витягують з землі ресурс. Важливо не то хто витягує ресурс, а то хто контролює його продажу. Араби з ОПЕК уже це доказали - взяли і опустили ціну на нафту в два рази і ніхто не міг їм у цьому помішати
З того що українці успішно розі-ли за 25 років. Як виглядала 6 танкова армія. Це для роздумів що може зробити такий кулак якщо підсилений м.д. і відповідною артилерією із червонодупими дистрофіками на Донбасі. Ні це і багато іншого вже давно роз-ли але створити нове не так аж складно тільки вже пройшло півтори роки. Півтори роки Карл. 6-я гвардейская танковая армия ШТАБ - Днепропетровск На начало 1991 г. штаб 6-й гв. ТА. помимо формирований "армейского комплекта" и 5359-й гв. БХВТ, имел в своем подчинении 17-ю гвардейскую танковую Криворожскую дивизию, в дополнение к которой в состав армии из Южной группы войск (Венгрии) прибывала 93-я гвардейская мотострелковая Харьковская дивизия. На 19 ноября 1990 г. с учетом техники, прибывшей к этому времени из состава 93-й гв. мсд, 6-я гв. ТА располагала 462 танками (все - типа Т-64), 228 БМП и БТР, 218 орудиями, минометами и РСЗО, а также 5 транспортными вертолетами. 269-я зенитная ракетная бригада 977-й противотанковый артиллерийский полк (Новомосковск): кроме противотанкового вооружения - 5 Р-145 БМ, 48 МТ-ЛБТ 16-я отдельная смешанная авиационная эскадрилья (Подгородное): 4 Ми-8, 1 Ми-6 121-й отдельный полк связи (Днепропетровск): 5 Р-145БМ, 1 Р-137Б, 1 П-240БТ, 1 Е-351БР, 1 Р-409БМ 93-й отдельный радиотехнический батальон (Днепропетровск): 1 Р-145БМ 5359-я гвардейская БХВТ (Ждановка/Новомосковск) 314Т-64; 49 БМП (24 БМП-1, 15 БРМ-1К); 20 минометов (ПМ-38); а также: 27 Р-145БМ, 7 Р-137Б, 2 Р-156БТР, 3 БТР-50ПУМ, 2 ПУ-12, 1 ПРП-3; 3 УР-67 6067-я БХИ (там же): 24 - 1В18, 8 - 1В19, 2 ПРП-3, 5 Р-145БМ 2897-я БХИ (там же): 18 - 1В18, 6 - 1В19, 2 ПРП-3, 5 Р-145БМ 6299-я БХВТ (Гвардейское): 12 - 1В18, 4 - 1В19, 4 ПРП-4; 22 Р-145 БМ, 4 БТР-50ПУ, 3 Р-156БТР; 8БМП-1КШ, 4РХМ 17-я гвардейская танковая Криворожская Краснознаменная ордена Суворова дивизия (Кривой Рог) На начало 1991 г. дивизия имела "свернутый" танковый парк (танки Т-64), располагала дивизионной и полковой артиллерией, однако мотострелковый полк дивизии бронетехники для мотострелков не имел. 25-й танковый полк (Кривой Рог): 31 Т-64; 10 БМП (8 БМП-1, 2 БРМ-1К), 12 БТР-70; 12 - 2С1 "Гвоздика", 4 - 2С12 "Сани"; 1БМП-1КШ, 3 РХМ; 2 ПРП-3, 3 Р-145БМ, 1 ПУ-12; 2 МТ-55А, 1 МТУ-20 92-й танковый полк (Кривой Рог): 32 Т-64; 10 БМП (8 БМП-1, 2 БРМ-1К); 12 - 2С1 "Гвоздика", 4 - 2С12 "Сани"; 1БМП-1КШ, 3 РХМ-4, 3 РХМ; 2 ПРП-3, 1 Р-145БМ, 1 ПУ-12; 3 МТ-55А 230-й гвардейский танковый Могилевский ордена Суворова полк (Кривой Рог): 31 Т-64; 10 БМП (8 БМП-1, 2 БРМ-1К); 12 - 2С1 "Гвоздика", 4 - 2С12 "Сани"; 1БМП-1КШ, 4 РХМ-4, 3 РХМ; 2 ПРП-3, 4 Р-145БМ, 1 ПУ-12; 2 МТ-55А 187-й мотострелковый полк (Кривой Рог): 10 Т-64; 5 БМП (3 БМП-1, 2 БРМ-1К); 12 - 2С1 "Гвоздика", 8 - 2С12 "Сани"; 1 БМП-1КШ, 3 РХМ; 2 ПРП-3, 3 Р-145БМ, 1ПУ-12; 1 МТУ-20 869-й самоходно-артиллерийский полк (Кривой Рог): 15 - 2СЗ "Акация", 3 - 2С1 "Гвоздика"; 2 Д-30; 3 ПМ-38; 12 БМ-21; 5 ПРП-3 1069-й зенитный ракетный полк (Кривой Рог): 1 Р-156БТР В составе 17-й гв.тд также имелись: 74-й отдельный разведывательный батальон (Кривой Рог): 10 БМП (3 БМП-1, 7 БРМ-1К), 2 Р-145 БМ, 1 Р-156БТР - 28-й отдельный батальон связи (Кривой Рог): 10Р-145БМ, 1 Р-137Б, 1 Р-156БТР - 26-й отдельный инженерно-саперный батальон (Кривой Рог): 4 УР-67 - 1055-й отдельный батальон материального обеспечения - 129-й отдельный ремонтно-восстановительный батальон Всего на 19.XI.90 17-я гв.тд располагала: 104 танками (Т-64); 45 БМП (30 БМП-1, 15 БРМ-1К); 12БТР(БТР-70); 66 САУ (51- 2С1 "Гвоздика", 15 - 2СЗ "Акация"); 2 орудиями Д-30; 23 минометами (20 - 2С12 "Сани", 3 ПМ-38); 12РСЗО БМ-21 "Град" В состав 6-й гв. ТА поступала также выводимая из Венгрии 93-я гвардейская мотострелковая Харьковская дважды Краснознаменная ордена Суворова и Кутузова дивизия (Кечкемет), с дислокацией в Черкасское под Днепропетровском. На 19.XI.90 из Венгрии прибыли 198-й гв. сап, 446-й оптадн, 108-й оисб, 73-й орвб, 89-й омедб и техника: 44 танка (Т-64); 80 БТР (49 БТР-70, 31 БТР-60); 42 БМП (41 БМП-2, 1 БМП-1); 60 САУ (57 - 2СЗ "Акация", 3 - 2С1 "Гвоздика"); 2 орудия Д-30; 3 миномета ПМ-38; 18РСЗОБМ-21 "Град". 93-я гвардейская мотострелковая Харьковская дважды Краснознаменная ордена Суворова и Кутузова дивизия (Кечкемет) На начало 1991 г. на территории Венгрии дислоцировались следующие части 93-й гв. мсд. Управление дивизии: 1 ПРП-4, 1 Р-145БМ 96-й мотострелковый полк Щебрецен): 48 Т-64; 8 БМП (2 БМП-2, 4 БМП-1, 2 БРМ-1К); 17 - 2С1 "Гвоздика", 12 - 2С12 "Сани"; 2 ПРП-4, 3 Р-145БМ, 2ПУ-12;1МТ-55А 110-й гвардейский мотострелковый полк (Кечкемет): 48 Т-64; 89 БМП (44 БМП-2, 43 БМП-1, 2 БРМ-1К); 18 - 2С1 "Гвоздика", 12 - 2С12 "Сани"; 2 ПРП-3, 1 Р-145БМ, 2 МТП; 1 МТ-55А 112-й гвардейский мотострелковый полк (Сегед): 49 Т-64; 6 БТР (БТР-70), 7 БМП (2 БМП-2, 3 БМП-1, 2 БРМ-1К); 18 - 2С1 "Гвоздика"; 12 - 2С12 "Сани" 2 ПРП-3, 2 Р-145БМ, 1 ПУ-12 87-й танковый Брестский Краснознаменный ордена Суворова полк (Цеглед): 63 Т-64; 19 БМП (12 БМП-2, 5 БМП-1, 2 БРМ-1К); 18 - 2С1 "Гвоздика"; 1 БМП-1КШ, 2 БТР-60ПУ, 2 ПРП-3, 2 Р-145БМ; 4 МТ-55А [198-й гвардейский самоходно-артиллерийский полк- в КВО (6-я гв.ТА)] 1098-й зенитный ракетный полк (Недькереш): 10 БТР-60ПУ [446-й отдельный противотанковый артиллерийский дивизион - в КВО (6-я гв. ТА)] - 16-й отдельный разведывательный батальон (Сольнок): 6 Т-64, 16 БМП (9 БМП-1, 7 БРМ-1К), 1 Р-145БМ, 1 Р-156ТР [108-й отдельный инженерно-саперный батальон - в КВО (6-я гв. ТА)] - 166-й отдельный батальон связи (Кечкемет): 4 Р-145БМ - 1119-й отдельный батальон материального обеспечения [73-й орвб и 89-й омедб - в КВО (6-я гв.ТА)] Всего на 19.XI.90 на территории Венгрии 93-я гв. мсд располагала: 214 танками (Т-64); 139 БМП (60 БМП-2, 64 БМП-1, 15 БРМ-1К); 6 БТР (БТР-70); 71 САУ Ч2С1 "Гвоздика"); 36 минометами (2С12 "Сани")
"Воювати з Росією" і "воювати Росію" несуть різне смислове навантаження. ВОЮВАТИ – Академічний тлумачний словник української мови Я вжив "воювати Росію" в сенсі "перемагати", "завойовувати", "брати військовою силою".
Без образ, просто на майбутнє. "Півтора роки". "Рік" - чоловічого роду, тому "півтора". Але "півтори доби", бо "доба" - жіночого роду. Уроки державної мови. Півтора місяця, а не місяці.
Зовсім не ображаюсь. Безсоння вночі. Не залишилось сил ображатись. Завтра подумаю чи варто ображатись. Але скорше всього ні. Півтори літри на жаль вже не можу вживати. Але. Так от Це жахіття.
Воювати - не означає перемагати. Часто бувало, що воювали, але не перемагали. Рівно п"ятдесят відсотків, якщо бути точним. Одні перемогли, інші - програли. "Воювати кого" має філологічний відтінок, зрозумілий, думаю, лише тому, для кого українська є рідною. "Воювати турка", "воювати ляха", "воювати москаля". Застарілий вираз, який потрібно відчувати. Якраз у цьому випадку це звучить як "мати перевагу" у війні з противником. В той час як "воювати з кимось" має нейтральний відтінок, просту констатацію факту. На даний час співвідношення сил України і Росії таке, що Україна в прямому протистоянні не в змозі перемогти Росію. Чинити запеклий опір, примусити Росію нести великі втрати - може. Але якщо Росія задіє всю свою авіацію - вибачте. "Платон - мій друг, але істина дорожча." Якщо граєте в шахи, то уявіть собі, що у Вас із фігур - лише коні і слони на шахівниці, а у суперника крім коней і слонів, ще й тура. А кваліфікація у Вас обох приблизно рівна.