якраз ваша метода є маніпулятивна. Ми говоримо в "межах України". Я ж би теж міг поділити загинувших в ДТП на тих, хто живе в селі і на тих, хто в місті. Або тих, хто є шофер і не є шофер. Був пяний і не був пяний і т.д. Ясно, ризики на війні значно більші. Навіть у мирний час у військових ризик загинути є значно вищий. Але втрати в межах України є втрати. А сьогодні є однозначно, що в Україні від ДТП вмирають в десятки разів більше, ніж в зоні АТО.
В абсолютних цифрах. Питома ж вага загинувших на фронті значно більша, аніж деінде. І це відношення щодня збільшується.
а колись було інакше? так все було. Навіть у різних видах спорту, різних професіях питома вага на смертність є різна.
То чого тоді розповідаєте, що у нас все чудово? Чого захищаєте бариг? Колеги по цеху? От побачите, доберуться і до вас. Бо не існує в природі злочину, який барига не скоїть за гроші.
Василь, чудово буде в раю. Запитайте поляків. Вони скиглять на життя. Питання стоїть одне: ми йдемо вгору, чи вниз? На мій погляд, вгору. Не швидко, якби хотілося, та все ж. Оце й дає підстави для оптимізму.
Пане Василю, мені цікаво, чи Ви самі пости пишете, чи доручаєте це своїй дружині? Тому що в суперечках із своєю дружиною я чув саме таку логіку. Коли говориш про одне, вона згадує про інше. Ви дали посилання, що окопна війна - гірше активної фази. Мова йшла саме про зараз. Зараз, під час окопної війни (згідно з повідомленнями) гине в середньому один військовий на добу. А коли починати наступати, загинуть тисячі, або й десятки тисяч протягом місяця. Ви ж аргументуєте свою думку посиланням на тоді. Але про тоді ми вже з Вами говорили. Тоді президентом не був Порошенко. Тоді для того, щоб знищити сепаратизм, потрібно було в Донецьк і Луганськ прислати львівських силовиків, бо місцеві силовики і влада була в більшості своїй за відокремлення і приєднання до Росії. (Ну, не бажали вони "годувати Куєв і бєндєровцев"). Коли б тоді послали туди львівських силовиків, у 90 відсотків місцевого населення було б до галичан таке ставлення, яке було б, якби Янукович раптом прислав у Львів батальон донецьких. Зараз, зараз що Ви пропонуєте робити? Поїзд весни 2014 року уже пішов, разом з тимчасово виконуючим обов"язки президента Турчиновим. Чи варто зараз починати активну фазу (посилання на "експерта" Ви дали на цьому тижні), і до чого це призведе? Для мене вислови на кшталт "барижна влада", "вальцманоїди" не є аргуметом. Оффтоп. Читав про метод вивчення англійської, пропонований М.Шестовим - посилання в мовній гілці. Потім читав відгуки. Критик методу говорить аргументовано і без образ опонента. Прихильник - переходить на особистості, голослівні звинувачення в бік опонента. Так і Ваші "аргументи": "вальцманоїди", "бариги", "оранжоїди" мене особисто не переконують ні в чому. Ще раз запитую, що Ви пропонуєте робити зараз?
Для початку на державному рівні визначитись - що зараз коїться. Чи війна з Росією, чи громадянська війна, чи боротьба із організованими терористичними організаціями. З усіма регламентними нормами, указами, голосуваннями в Раді, обговоренням в РНБО тощо. З оформленням відповідних документів. З оприлюдненням їх в можливих межах як в Україні, так і на міжнародному рівні. ООО, Рада Європи, Конгрес США та ін. З відповідними наказами і директивами всім силовим відомствам. А далі починаємо діяти. Якщо війна з Росією, то воєнний стан, загальна мобілізація, перехід економіки на воєнний час, припинення всіх відносин, націоналізація всієї промисловості, загальна трудова повинність і т. д. згідно закону про воєнний час. Одночасно просити допомоги у світу для ведення визвольної війни Далі залучаємо пів мільйона штиків і виганяємо агресора з Донбасу. . Якщо громадянська війна - тимчасовий кордон з втраченими територіями, припинення постачання всім, що є, залучення миротворчих сил ООН для припинення кровопролиття і пошук політичного, чи силового шляху припинення війни. Якщо АТО - вимагати допомогу світу на боротьбу з тероризмом. Вони зобов'язані її надати згідно міжнародних угод. Мобілізація всіхнаявних сил, а це біля 350 тисяч, оточення Збройними Силами населених пунктів з наступною зачисткою мусорами і есбеушніками. Тут фронтів не треба, а їх і так нема. Є лінія розмежування з опорними пунктами. Сценарії прості, але спочатку необхідно визначитись з природою цього явища. А далі все просто.
Самий гірший сценарій, як на мене. І поганий він двома питаннями. Перше - це зупинка економіки. Друге - утопічність отого - "залучаємо". Цей варіант годиться, якщо москаль полізе широким фронтом і відкрито. статус "громадянська війна" позбавить всього, що дає США і Захід. Вони можуть давати військову допомогу на війну, на АТО, на громадянську війну скажуть: розберіться самі між собою. Але навіть в статусі АТО, я за те, щоб кинути кордон - митний, воєнізований кордон, чи розмежування, називайте, як завгодно. А воно Василю, ні те і ні те, тому його й називають гібридне.
J Особливо хочу погодитись з цим. Це - нове явище в міжнародних відносинах. Робити щось паскудне на рівні міжнародних відносин і брехати в очі, що це не я. Оголосити війну і воєнний стан - теж не діло. Хай навіть у нас буде півмільйонна армія. Росія жартуючи виставить втричі більшу. В Росії необмежені ресурси своїх енергоресурсів (нафти), нам потрібно все це десь брати (більшу частину). Ну, і крім того (це вже до п. Василя) якщо виставити півмільйонну армію і починати виганяти агресора, напевне, щоденні втрати будуть більші, ніж один-два солдати. Якби перед Заходом появився варіант розв"язання конфлікту: Росія стрирає з лиця землі Україну, і в Європі запанує мир і спокій, і гарантія, що Росія далі нікуди не полізе, а встановить нормальні добросусідські відносини, Європа з радістю пішла б на такий варіант, за винятком кількох сотень захисників прав людини. І. (це я поставив крапку, як наче б я сказав І і замовк на секунду). Про розв"язання гарячої фази протистояння нашому керівництву турбуватися не слід. Про це потурбується Путін. Він настільки неадекватний на всю голову, що думає, що правий не той, хто правий, а той, що перебреше опонента. Якщо зварганити "диверсійну групу", притулити горбатого до стіни і прошити все білими нитками, то цього буде досить, щоб світ повірив, що таки дійсно Україна - терористична держава. Раз уже подібний номер пройшов, коли Європа аналізувала, хто винен у російсько-грузинському конфлікті і дійшла "висновку", що "Грузія каже, що винна Росія, а Росія каже, що винна Грузія". Подібні "висновки" заохочують Росію до повторення подібних штук. На закуску, читаємо Радзіховського; Розглядаються два варіанти: 1. Путин врет. 2. Путин говорит правду. В цьому "ребусі" єдина достовірна гіпотеза " Путин так прикалывается"
Нема чого боятись зупиняти те, що і так ледь жевріє. Дефіцит бюджету в 16 разів більше минулорічного, доллар переступив позначку 25, інвестицій нуль, грошей ніхто не дає, розходи бюджету на 22 відсотки перевищують норму. Чого боятись? Потривожити бариг? Прийдеться, Романе, поділитись з державою.
Це барижна влада на чолі з Вальцманом придумали схемку, коли і народ можна дурити мантрою путіннападе, і вести бізнеси в Росії, провертати схеми з путіним і сепарами, дерибанити гроші, обирати народ, знищувати найбільшактивну частину населення..., і назвати це гібрид5ою війною.
Ці два варіанта первинно не вірні. Бо не берется до уваги основна константа - Вальцман працює на путіна. Якщо підставити її в наше українське рівняння, все стане на місце. І здача Криму, і здача величезної території Донбасу, і нищення економіки, і нищення українців, захоплення абсолютної влади, і інше, інше і інше... Стане зрозуміло, чому говориться про російську агресію, а водночас підписуються міліардні контракти, коли говориться про боротьбу з терористами, і в них же купується вугілля, коли в ворожій державі процвітає бізнес президента, а в Україні закуповлюють ворожі автобуси. Спробуйте, і зразу все зійдеться, без вигаданої придворними технологами брехні про гібридність.
Якщо хвора людина звернеться за допомогою до хірурга, то ясне діло, він її лікувати настоянками трави не буде. Ваша позиція військового є в межах військового розуміння вирішення проблеми. Було б дивно, якби ви говорили про дипломатичні рішення. Тому вт, як хірург з скальпелем і вам все ясно що тре робити.
Справді? по-моєму, то фейк. Як прийшов до влади Янукович, дефіцит бюджету був рекордним 2010 рік майже 6% від ВВП. Не дивно, дорвалися голодні до влади. Навіть у 2014 році дефіцит становив майже 5%, коли була розруха і грабіж втікачів ПР. За Ющенка у 2008 році. дефіцит становив 1,32% !!!! А в 2015 році дефіцит від ВВП становив 2,28%. Отже, є що втрачати. Економіка починає відживати.
Маєте хоч одне іноземне офіційне тлумачення? Можливо якась країна світу визначилась із т. з. гібридною війною, включила в плани силових відомств? Просвітіть...