Вигадані штампи і стереотипи

Тема у розділі 'UA-RU', створена користувачем Чернобылец, 25 січ 2010.

1. Fremut

Fremut Well-Known Member

Щаз.Для тех,кто в танке,Нюрнбергские документы велись на языках коалиции стран-победителей и русский язык там был на тех же правах,что и остальные.Не умеете по-русски читать,ищите перевод сами

2. Salata

Salata Well-Known Member

Давайте начнем с того, что в 1939-1941 г.г. в конкретном месте существовала некая емкость, использованная кем-то в преступных целях.
    Я не буду предполагать для чего она могла быть использована в индивидуальном хозяйстве (оно ведь было индивидуальным?).
    Либо: на каком заводе изготовлена, куда перевезена и куда потом делась.

А свидетельства людей на 40% состоят из эмоций, на 40% из стереотипов. И оставшиеся 10% не все в состоянии запомнить как есть, не выкинуть из головы за ненадобностью.
    Есть еще миф из свидетельств очевидцев про резиновые доты на линии Маннергейма. Неединичные и широко растиражированные. Однако, ни здравым смыслом, ни документами не подтвержденные.

• Подобається Подобається x 2
  3. Arthur

Arthur Well-Known Member

Та не вже.
    А для чого тоді взагалі існує поняття «свідок», так для краси.

• Подобається Подобається x 3
  4. Ома

Ома Дуже важлива персона

Кто бы сомневался! Еще пару таких "выборов" как 11 октября и одобрямс будет не 2/3, а 100%. Говоря "Юридическим" языком 100% поддержка президента.
    То, что вы назвали это "юридическим" языком, поменяло суть происходящего? Ничуть. Я рада, что вам нравится суть происходящего в лучшей из стран.

Лица, занимающие высокое положение, публичные, не должны позволять себе такого рода высказывания. Это касается не только упомянутого товарища. А так же и тех, кто позволяет себе выражения "сучка блох", "бомж", "мазурик", "продули они" и пр. Уровень культуры должен быть выше личных амбиций и неприязней. Вы не согласны?

Я обещала только учебник. Маркса читайте сами. Это же ваш учитель. Успеха.

• Подобається Подобається x 4
  5. Fremut

Fremut Well-Known Member

Ещё один штамп или миф , кому как больше нравится.Какие документы?Вы их читали?Нет?Тогда откуда вы можете знать,что в них содержится и существуют ли они?Сами же пишите,засекреченные,откуда же вы можете знать,что в них?
    Тут два варианта:либо это очерелной миф , либо вы работаете в этих архивах,но,из-за данной вами подписки о неразглашении,не можете рассказать о прочитанном по месту работы.А ооочень хочется:)
    Кстати,вчера в буфете,это не вы за Полковником стояли,в розовой кофточке?:)(шутка)

• Подобається Подобається x 1
  6. Ома

Ома Дуже важлива персона

Есть чудное галицкое выражение. Мне оно очень нравится: "Не грайте вар'ята."
    Поинтересуйтесь, в конце концов. Доступ запретили даже ученым.

• Подобається Подобається x 4
  7. свидетель это тот, кто что-то видел сам. Тот, кому рассказывали надёжные люди, которые врать не будут, но сами тоже не видели, им их родич рассказывал - слушатель. Ну и иногда - писатель. Уважаемый писатель.
    -

• Подобається Подобається x 5
  8. Fremut

Fremut Well-Known Member

И это тоже штамп.Всё,что не устраивает можно обосновать,что это с русских ресурсов,"а разве им можно верить"
    Хотя,не скрою,противная сторона тоже не брезгует,к сожалению,таким доводом

9. Arthur

Arthur Well-Known Member

От і чудово.
    Так вод від свідків, які ще живуть, і надходить інформація про «звірства» НКВДістів

10. - может она от них и исходит, но про чаны сюда не доходит.

11. Arthur

Arthur Well-Known Member

Чого ж це не підходить? Що люди не могли бачити?
    А може, то колишній НКВДіст вирішив покаятись і розказав, а може десь по п’яні розказав, всяке буває, в такому випадку він не тільки свідок, а і співучасник.
    І в будь-якому випадку я більше довіряю інформації від людей, які це пережили, ніж радянським байкарям.

Останнє редагування: 26 січ 2010
  12. - с глазами чего или под приглядом старших товарищей осваиваете прогрессивные способы "ведения беседы", то бишь азы передёргивания?
    - замечательно, так где же информация от людей, которые это (варку в чанах) пережили или (давайте-ка не кощунствовать :ireful1:) видели?

13. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

У 1968 мій однокласник, брат дружини кагебіста (кагебіст згодом розкаявся і вискочив з контори без наслідків) показав чорно-білі фото вулиць Праги. В тому числі молодої жінки, яку переїхав танк. І ще багато цікавого.
    Знімав сам кагебіст. Ось тільки "власні екземпляри" сховав вдома неналежним чином. Він не знав, що мій однокласник - слюсар від Бога.
    І в хаті "старшого" ми, школярі, тихенько тусувалися, і скриньку "молодший" відкрив.

Для скептиків: квартира на площі Лесі Українки, прямо над магазином "Спортмастер", навпроти ЦВК. Хто в темі - той знає відомчу належність того кварталу.

14. Полковник

Полковник миється в бані

Вполне допускаю.
    У меня когда-то была "Белая Книга" о тех событиях.
    Что-то подобное припоминаю.

Чаны на улицах Праги?

15. Arthur

Arthur Well-Known Member

У вмінні пересмикувати, з вами важко змагатись.

В якому вигляд?

16. - ОК, так и не пытайтесь. Объясните как-то факт Вашего передёргивания или это был весь ответ? (зачёт по теме "если уличили в передёргивании, ответь "сам дурак"? - а сдали или нет, сейчас увидим по "одобрямсам") :)))
    - в любом задокументированном. Вы утверждаете, что свидетели живы до сих пор, значит, на непроницаемые архивы ФСБ ссылаться нет смысла.

• Подобається Подобається x 1
  17. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Позавчора чула від однієї доброї знайомої по творчим контактам, літньої жінки, як в часи голоду, "трьох колосків", вона 6-7-літньою дівчинкою, ходила в ліс збирати опалі галузки, бо не було чим розтопити піч. І - так - попутно на колгоспному полі підбирала колоски, щоб вдома ті зернятка полущити і зварити. Це було на Київщині, в одному із сіл.
    І от об'їздчик (так, так, не москаль - кому цікаво, наш запроданець "новій радянській владі", але й НКВД було організацією, задуманою і керованою з ценрту, але наповненою різними національностями) упіймав її, звісно, відібрав хмиз і витряс колоски, а потім застромив, у літньому платтячку, у високий мурашник червоних лісових комах. Вона плакала і кричала: дядечку, будь ласочка, пустіть мене.. З тих пір і досі пересмикується при згадці про лісових мурах.
    Садисти, коли дориваються до недемократичної, абсолютної, тиранічної влади, скрізь знайдуть можливість показати "з Івана пана". І якщо на рівні села садизм до ворога в обличчі 7-літньої дитини доходить до таких меж - то я не здивувалася б якби на "вищому" рівні він би дійшов і до чанів, як дійшов до розстрілів і закопувань, про які є живі свідчення (зібрані і записані від очевидців або родичів жертв). Але якщо про мурашник очевидець може розповісти - то про чани, звісно, ні.

• Подобається Подобається x 8
  18. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Полковнику,
    На сленгу того часу "чан" означало голову.
    Так що "чани" на вулицях Москви...

А вже у 1996 я бачив місце, де загинули Ян Палах і Ян Заїц.
    Випадковому перехожому (літньому художнику-чеху), до якого я звернувся із запитанням, було приємно, що в Україні поважають чеських героїв.
    А торговий аташе посольства (так і не зрозумів - українського чи російського) кричав (в ресторані) в стилі нашого Читателя - "Нє вєрю!".

"День перемоги- це свято", Полковнику?
    БГоня кГепка и танки наши бикицер ?

19. - а если бы он "дошел" до каннибализма, Вы бы удивились? Наверное, нет. Так почему бы не рассказывать, что НКВД-шники "высшего уровня" украинских (исключительно или для достоверности - преимущественно) детей ели - как о факте? Что мешает?
    - да, думаю, что ни один съеденный младенец тоже не смог бы рассказать. Считаем установленным фактом?
    - а уж какой национальности был "центр, задумавший и управлявший НКВД", мы все знаем, не так ли, Фрезiя? Вслух не скажем, но пальцем у бик покажем:
    :sad:

Ну что ж, пока мифичность чанов подтверждается на 100% отсутствием каких-либо (в любой форме) доказательств и убедительными (спасибо Фрезii) разъяснениями механизма уверования.

20. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Взагалі-то, Ви гарну тему зачепили.
    Це правда.. непідтверджені документально перекази людей є, так би мовити, де-юре міфами.
    Проте, на порожньому місці ніякі міфи не виникають. Щось було.. але що конкретно - доведуть лише свідчення або документи. Знаєте, у нас в Києві колись про Чорнобиль теж говорили одразу - передаючи з вуст в вуста "чутки".. але непідтверджені дані називали панікою, я це добре пам'ятаю, ці телефонні дзвінки з попередженнями.. яким не вірилося, бо "по документам" і по радіо та телебачнню все було "добре". Теж, здавалося, був - міф, на початку.

Ніякі підручники історії і "чиїсь" свідчення не будуть сприйматися достовірними поки ми самі по крупинці не зберемо свідчення і не запишемо їх (слово в слово з вуст очевидців чи їх дітей, родин, з датами років народження і місць проживання, свідоцтвами про смерть чи зникненя безвісти, з іменем члена родини, який ці дані записав і з ремарками архівних працівників чи істориків, які б могли прямо чи непрямо підтвердити вірогідність, чи дати пояснення). Шкода, що трохи пізно вже збирати такі "книги пам'яті".. надто багато людей вже пішло з життя. Але треба!

а де твій аватар? :)