Відступники УГКЦ

Тема у розділі 'Львівська газета', створена користувачем gazeta, 1 січ 1970.

1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Відповідь: Відступники УГКЦ

А лефевристи,як я зрозумів - то "ісчадія ада"?
    От,клас!Гуляють свідки,бігають "Хара Крішна",сотні людей вірують по-своєму,а Ковпак - ну чистий відступник.Видно "бабок"нагору недодав...
    А,рясне,мабуть буде стерте - дуже вже грішні там люди...
    А Ви були в тій церкві?

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Миху, зі священиків його віку одиниці не були в МП. Лише ті, що прибули з діаспори, ну й одиниці з підпільників, котрі ще живі. То не показник.

Додано через 1 хвилину
    Вони не претендують називатися греко-католиками.

Додано через 5 хвилин
    такі, як і всюди

у мене родич належить до прибічників Ковпака. І "традицію" я читала, і часописи теж. Цього достатньо?

3. Romko

А,може він і є справжній греко-католик?
    Справа в тому,що його я поважаю,на відміну від більшості священників.
    Читав про традицію,нічого крамольного там не бачу.
    А,відносно грошей...Спитайтесь в церкві Юра,де поділись гроші,перечислені з діаспори(Австралії)на ремонт,куди продали меблі Шептицького
    Ох,багато що можна сказати...

4. Ука

угу, а Свідки - справжні християни.

Право називатися греко-католиком визначається не Вашою повагою.

Було сказано Петрові: "що зав'яжеш на землі, буде зав'язано і на небі, а що розв'яжеш на землі - буде розв'язано і на небі". Не нам то судити. Його екскомуніковано. Після сотень попереджень. Він, замість покірно прийняти припис церковної влади, пішов на спротив, і, що гірше, потягнув за собою людей. Якби він відступився з парафії і продовжував відстоювати свою думку, не прикриваючись підтримкою людей, котрі, в своїй більшості не вникали в суть конфлікту, а просто піддалися його авторитету, я би його дуже поважала. А так, він - пастир, що свідомо звів свою громаду на манівці.

• Подобається Подобається x 1
  5. Romko

http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=127314&postcount=313
    http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=127713&postcount=329
    І т.д
    Так,звання Священник визначається моєю(і людською)повагою і визнанням.До таких належить о.Чухній з Преображенської церкви,ще інші(але дуже мало)
    І,якщо він Священник,то це так,а не проосто людина,яка вдягнула рясу.

6. Ука

А знаєте, Ромку, оті наведені Вами цитати є свідченням індивідуалізму - однієї з тих тенденцій в суспільстві, проти котрих чи не в першу чергу повстають левфевристи, а з ними і Ковпак.
    Паядокс...

7. Romko

ІМХО.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

цього недостатньо, мусить бути благословення....

9. Оля

Оля Старожилка форуму

Послухайте, люди!
    Я не римо/греко католичка, не православна, але дозвольте мені висловити свою думку зі сторони. Для чого вся ця ваша дискусія тут? Взагалі, ця стаття в ЛГ і перший коментар, що розпочав цю гілку? Невже ви не знаєте, що в Біблії написано: "Не судіться в невірних!"Виносячи в світську газету всякі церковні розбори, а ще тим більше осуджуючи священнослужителів, кого ви цим збудовуєте, яке світло даєте для світу??? Якщо нема суто церковного друкованого органу для таких цілей, то це повинно робитися на зборах прихожан, де люди повинні висловлювати своє не/задоволення священником, чи якісь претензії до нього.
    Ще досі мені перед очима ті репортажі з телебачення на початку 90-х, де йшли суперечки між різними конфесіями за церковні приміщення і де люди вели себе не те, що як нехристияни, а взагалі, як дикуни. Як ви думаєте, хто скористав знову з того всього розбрату?:cool:

• Подобається Подобається x 3
  10. Romko

В Дюма Портос сказав мудру фразу"Вбивати гугенотів за те,що вони співають по французьки ті псалми,які ми(католики)співаєм по латині".

Церква - це в першу чергу громада людей,які моляться до Бога.А не бидло(як вважають в Юра)І,якщо ця громада поважає,любить свого священника,і не хоче іншого,якого навязують їм зверху,то це її право.А називати цих людей відступниками - ну що ж...

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Ніхто не каже убивати.
    Якось, пам'ятаю, молився у Рясному о.Михайло Димид біля статуї Богородиці. Прийшли парохіяни о.Ковпака, агресивно спілкувалися. Це єдине, що не сподобалося. Все решта - нічого проти не маю.

Додано через 53 хвилини
    Дивна річ, бо до коментування витягнули статтю з минулого року. Зараз ситуація вже є іншою, наскільки мені відомо.

Одне треба сказати, що традиція греко-католицької церкви не вихоить із латинської, а все-таки із православ"я. Відповідно, латинізація все-таки не є дуже позитивною для обряду.
    Взяти ті ж маївки до прикладу. Звідки вони взялися? З того, що в латинській Літургії немає згадування Богородиці. От і з'явилися окремі богослужіння до Богородиці. У східній церкві натомість Богородицю згадують дуже часто, і в Літургії, й у Вечірній та Утрені. Таким чином окремі богослужіння до Богородиці не виникли органічно у східному обряді, а були радше накинені.
    Я волію все-таки традицію без домішку. Хоча чистої традиції не існує в природі. Усе було кудись звідкись колись запозичене. Органи спершу були саме у східних, православних церквах, А латинське богослужіння фактично би існувало, як читане. А тоді Сіхд перейшов на спів, Захід прийняв орган. Залишки давньої традиції бачимо у вірменській церкві.
    Але все одно явну латинізацію не сприймаю. Говорю за себе. Я люблю або до латинників іти, або до православних, чи до нашої церкви. У латинізованих церквах почуваю себе незатишно. Знову ж таки, це суто мій досвід. Є люди, котрі не знають, де є латинізація, де немає. Вони лише дивляться, що гарно, що приємно. Їм так добре. Амінь!

12. Romko

http://www.traditional-church.com.ua/documents/2006/09/01.php
    http://www.traditional-church.com.ua/documents/2006/09/01.php
    Почитайте і скажіть,в чому тут така страшна:eek: єресь?
    П.С.Правий був Портос...
    Люди є люди.Пам"ятаю,під час приїзду папи до Львова,наші православні(з Рясне)вуркотіли:
    - Вже його в світі не хочуть, вигнали,то він сюди приїхав....
    То,що,по таких будем судити Українську Автокефальну церкву?

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Та хто каже про єресь? Є певна небезпека, то все. А крім того, єпископ наче вже вибачився перед о. Ковпаком. Тому мене й дивує, що витягли стару статтю до коментування.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

В. Коовпак (з біографії)
    Повернувшись із військової служби 1987 р., в рік великих суспільних перемін, Василь Ковпак ходив до православного храму Різдва Пресвятої Богородиці в Брюховичах. Він мав намір поступати до Ленінградської семінарії Російської Православної Церкви, до якої його готував священик Ярослав Ощудляк.

а де твій аватар? :)