Тому що Болгарія з авіа виходить практично по тій самій ціні, що і Чорногорія/Іспанія, не кажучи вже про Туреччину/Єгипет...
Хочемо поїхати в Болгарію. Підкажіть де ліпше. Хочеться щоб був ринок морепродуктів, фруктів, домашнього вина і щоб затишно але не нудно.
Мин року відпочивали у Поморьє. Серед плюсів хочу назвати приємні ціни і за квартиру (знімали однокімнатну відразу на березі моря) і у кав,ярнях, якщо порівнювати з іншими курортами, досить непоганий пляж. Серед мінусів сам вигляд міста. Старе місто ще більш менш, а нове досить пошарпане (багато обдертих будівель).
А ще забули вказати про ціни на фрукти - два роки тому назад вони були як мінімум в два рази менші ніж в Україні.
Ну по морепродуктах, то з натяжкою. Свіжовиловленою і завудженою рибою, як на балтиці в Польщі, не обрадують. Копчених молюсків на патичках як в Криму теж не бачив. ... Фруктів кругом багато. В першій лінії дорожче, далі від берега дешевше. Але фрукти переважно привозні, грецькі. Принаймі так пояснювали. Щодо вина, то там більш популярна ракія. Хоча можу й помилятися Не смію питати, діти малі є?! Якщо відповідь позитивна, тоді нудно точно не буде А так, по побережжі ходять буси, типу маршруток. Є час і гроші, можна махнути будь де
ракія - це прототип горілки- самогонки)) вино є. і досить велике різноманнітя. по ціні і якості. дуже смачні вермути.
Чому так зразу? Якщо є шенгенська віза, то дорога в Хорватію краща і інколи навіть менше їхати. Наприклад в Поморьє приблизно 1200км, а в Хорватію на острів Крк 1100 км. З них відсотків 80 це дорога автобаном. Якщо по дорозі у Будапешті в Ашані закупити продукти і самим готувати - то харчування не суттєво буде дорожчим ніж в Болгарії. Єдине, що дорожчим буде проживання, але й умови будуть комфортнішими. Але як порівняти криштально чисте море в Хорватії і Чорне море в Болгарії, коли після першого ж занурення пішли з малим купувати маску і ласти, щоб бачити, що риби на дні роблять ?
Це не подвиг, це любов до подорожі, до процесу водіння, до споглядання, можливості зупинитись де схочеш... Я сама така.
Ні, це якщо ви в круїз хочете. А просто до місця дістатися - це щоб дешево і сердито. До того ж якщо тиждень відпустки взяв - чотири дні проїздив.
Перти 300 км по автобану - в чому романтика? Ну ясно, наш брат в курнику буде жити і мівіну їсти тиждень, але 50 грн. зекономить. Це не людей критика, а нашого способу життя, кримського підходу оцього.
Їдеш швидко, картинка міняється, як в калейдоскопі, при чому цікава картинка. Зупинитись, коли схочеш, змінити напрямок коли схочеш. І тут не так в романтиці справа, як тих уподобаннях, що вище писала.
Я не можу відпочивати лежачи "пляцком" на пляжі. Я так не люблю. А брати авто на прокат у кожній країні, яку відвідую, мені ще поки бюджет не дозволяє, а власне авто дає свободу пересування і я цим вдало користуюсь.