Це трішки не так. Вітри не постійно. Літом - так, спекотно. Але здоровою людиною - спека переноситься добре, тому що повітря сухе. В Турціїї - важче. Вода на єгипетських курортах на протязі року рідко коли буває холоднішою за 20 градусів. В сезон - температура 26-28 градусів. В Турції - більш холодніша, звичайно, якщо "не сезон". А, ось що ще... Шарм-Ель-Шейх, наприклад, надзвичайно швидко забудовується, житлові квартали вже добрались до гір, тому іноді можна очікувати, що поряд з вашим готелем (якщо він не на першій лінії) щось будуватиметься. Правда, будують вони швидко, досить тихо і без пилу. В Хургаді - бідніше море, кращі піщані пляжі, більше арабської екзотики і трохи дешевше, бо Шарм-Ель-Шейх - місто "синтетичне", курортне, яке досить недавно виросло в пустелі "з нуля", а Хургада - колишнє містечко нафтовиків, якому 100 років. Більшість пляжів в Шармі - коралові, тобто, в воду треба заходити з пластикового понтона, який стоїть на якорях, а під ним - глибина 10-40 метрів. Тобто, варто вміти плавати... Правда, є й піщані пляжі, але вони так собі... До них треба їхати готельним автобусом, як правило, безкоштовним.
Я була взимку у Хургаді. Готель Beach Albatros Resort, готель оправдує свої 4+ зірки. Готелі 4-5 * всі більш-менш одинакові, якщо є можливість - вибирайте нім.-італ. готелі, бо туроператори пропонують готелі для російськомовних, а наші північні сусіди дуже буйні, як відпочивають... Пляж піщаний, взимку вітру не було, температура 25, море було тепле, зате темніло швидко. Після заходу сонця плавати неможна. З Хургади близько на екскурсію в Луксор (Карнакський храм), та далеко в Каїр та плато Гіз (піраміди). Взимку тепло, але як їхати на екскурсію треба брати тепліші речі, бо в Каїрі холодніше, ніж в Хургаді.
Я була і в Туречині і в Єгипті, хочу сказати що мені імпонує більше Єгипет, турки є набагато хамовитіші, і навіть у далеко недешевих готелях якось бруднувато. Їжа нормальна і там і там, залежить від готелю. В кожному випадку ми завжди були задоволені, бо перед відїздом і вибором готелю що разу перечитувала масу відгуків в інтернеті, бо навіть хороший готель може зіпсуватись через зміну контингенту чи власників. Одне точно, більше не хочу ні туди, ні туди, після відвідин європейських морських набережних-хочу в Європу
і я туда же. тільки мене без відвідин Турції і Єгипту - тєгне до Європи.. європейка, що не кажіть. галубая кровь
наскільки мені відомо,то свинини там і близько немає,бо це мусульманська країна. за такі гроші на червоне море,та рибки можна і по тв подивитися!я не кажу,що це не гарно,справді це дуже класно,але ціна має відповідати сервісу! жили ми в Continental Garden Reef (Континенталь Гарден Риф), 5* AI, Шарм Эль Шейх половина з того,що пише турфірма,там і близько немає!джакузі поломане,кімнати,цвілістю смердять(деяякі,ми заплатили 20дол.щоб переселили) і всіх "наших" відсилають дуже далеко від моря т.д і т.п. власне можливо через те важко порівняти! ми з сімєю були в багатьох країнах і готелях,тому є з чим зрівняти(перший раз після Криму,чи Одесси в будь-якій країні,та готелі буде ідеально)але знов ж таки ціна має відповідати якості!турки-роботяги,а єгиптяни халтурщики! то можна поїхати "дикарем" в палатках на березі моря жити,а на тких курортах сервіс на першому місці! я розумію можливо в Савої(Єгипет)за 6тис.дол.за 2-тижні і буде все ідеально,за двох людей,але 12тис.за 15днів на нашу сімю з 4-х дорослих(це задорого,краще машинку купити за кордоном відпочиваєм вже більше ніж 10 років,бо в Україні тратити такі ж самі гроші немає змісту,хоча є море,а сервіс нижче 0...
А як в Єгипті з харчуванням? Чула, що не у всіх готелях воно триразове або "все включено" як вТуреччині, що велика кількість готелів пропонують лише сніданок,або сніданок і вечерю.
Свинини там справді немає, але досить великий вибір страв з говядини, індика, купа риби та морепродуктів, голодним точно не залишишся. стовідсотково правильний вибір Велика перевага Туреччини чи Єгипту у Львові для батьків з маленькими дітьми, тому що швидкий переліт, без доїзду до Києва, що важливо.
ну в нашому готелі це хіба одна назва риба.... звісно також так думаю Європа не до порівняння,особливо Франція....мммм порівнювала лише Єгипет і Туреччину(а не найкращий відпочинок)
Завдяки тому, що посиденьки зараз на ЛФ тут почуваєшся, як вдома Дівчата, а хто-небудь відпочивав у Макаді БЕЙ? мене ще готель цікавить, і хтось щось чув про Harmony makady bay? бо внеті відгуки настільки різнопалнові...і ще турфірми - одні хвалять , інші навпаки...я щось залуталаь зовсім з тм всім...Хелп!!!
Макаді-бей - це ж Хургада, вірніше, поряд з нею. Там все нове, і вони, в принципі, мають "затягувати" туристів нижчими цінами і кращим сервісом. Пляжі там хороші. Про ваш готель не знаю, я в Макаді не відпочивав, тільки так, прокатався подивитися. Єдине, що там може бути "не дуже" - це можливе будівництво навпроти ваших вікон. ---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:21 ---------- Цю... Так це ж зовсім ріжні речі! Париж - жах... Були з родиною, в серпні минулого року... Щоб зекономити - зупинились в кемпінгу за 30 км від Парижа... Париж влітку? ЖАХ! Мільярд туристів, таке тлумисько... Не люблю! Треба їхати восени, коли погода "ностальжі", але не влітку, ні-ні-ні! Ну його! До речі, ціни в Парижі такі самі, як у нас! Тільки в євро. Тобто, що у нас - 20 грн, то там - 20 Євро.
відпочивала у Шармі в 2006 році в червні. готель називався "Холідей ін" , здається 5 зірок, все включено. готель складався із двоповерхових комплексів по території. номер у нас був двох-кімнатний (наперед цього не знали, тому були приємно здивовані), прибирали в номері добре і з рушників всілякі приколи викручували, чайові залишали звичайно. територія готелі гарна і величезна, свій пляж, харчування хороше усякого-різного вдосталь. їздили на екскурсію в Кемер, коли вертались назад ввечері за 200км від Шарму попали у жахливу аварію, до ранку вивчали попутні лікарні, до яких нас перевозили різними швидкими а-ля Львівські, тобто ти не впевнений, що на цьому транспорті безпечно пересуватись. коли нарешті нас довезли до Шарму у центральну міжнародну лікарню, російською там взагалі не розмовляють, англійською зрідка. ні лікаря, ні медсестри не докличешся, якщо знайдеш не порозумієшся. оскільки я була "слабонько ранена", то бігала по лікарні за тим всім персоналом і за шиворот притягала до "наших" постраждалих... потім бачачи мене в іншому кінці коридору персонал ховався по можливих дірках медицина в них жахлива, навіть перев"язку толком зробити не можуть, краще там не хворіти і в аварії (які там трапляються дуууже часто, але про них всі мовчать і навіть скло з дороги за 15хв після аварії вже позамітане)не попадати. я встигла ще загоріти і викупатись у морі. хочу ще! з дітьми краще відпочивати в Туреччині, там теж була, в Сіде, також сподобалось і їжа для дітей адаптована є, дієтична, молоко свіже щодня, дитячі майданчики, басейни, няні, ігрові кімнати, малий був у захваті і летіти зовсім не довго, 2 год
чому різні??? писала про Францію а не про Париж!-(хоча там була також і восени!) в Франції DIDIO є не лише Париж море також є !
І ще питання (певно вже вас всіх замучила, але все ж): у скільки вам обійшовся відпочинок. Нам наразі пропонують за двох , 11 ночей, ол інклюзів - 1725 долярів. 5- ти зірковий готель,але кажуть, що реально там 4 зірки. то найдешевша ціна більш менш пристойного готелю? і ще: за скільки часу до відльоту викуплли путівки? (ну і бажано признатись де А назву теми читали? ВІДПОЧИНОК У ЄГИПТІ.
Ціна нормальна, буде реально 4 зірки. Якщо ви не дуже вередлива, їдьте. Взагалі, відпочинок дуже залежатиме від вашого власного настрою. Мій партнер літав з дружиною в Мексику. Дружина... Ще те стер... :shutup::redface: Сувора вона в нього. Все життя. А він - добрий до неї. Аж занадто. Коротше кажучи, як завжди - він з"їздив у пекло... Маю надію, що ви не така. ---------- Додано в 17:31 ---------- Попередній допис був написаний в 17:30 ---------- Фе.
Як нині пам'ятаю столик з написом "Російська кухня" (анг мовою), і там прямо на вогні смажиться/тушиться свинина. Хоча можливо я наплутала з говядиною, спорити не буду.
Та є в Єгипті свинина! Ви що! Звичайно, для неї є певні ресторани тощо. Є і в деяких готелях, де приймають європейців. В Єгипті ж і місцкві християни є, копти. До речі, вони татуюють розп"яття в себе на руці, принаймні, чоловіки. Жінок не досліджував. Я запитував - навіщо таке тату? Він казав, що на випадок, коли щось трапиться (він мав на увазі зіткнення між мусульманами і християнами-коптами), натільний хрестик можна зірвати і заховати чи викинути. А тату - не викинеш. Не знаю, як це оцінювати - фаталізм чи героїзм... Єгипет взагалі толерантний. Студентки-єгиптянки ходять у футболках і джинсах, навіть повз мечеть. В іншій мусульманській країні - її забили б камінням. Так само толерантні Емірати, насамперед, Дубаї. Довелось там попрацювати... Там в одній фірмі у нас були англієць, індуси, я, араби, і навіть пара євреїв-американців. Всі мирилися пречудово. Звичайно, треба поважати їх звичаї і "не нариватися" на проблеми. Тобто, якщо ноги-плечі будуть закриті на екскурсіїї в Гізу (Каїр - піраміди), вас більше поважатимуть. Все-таки, це гробниця. Цвинтар.
Я чогось не зрозуміла - Шарм - це Шарм-ель-Шейх в Єгипті? А Кемер це ж ніби Туреччина? Чи Ви мали на увазі Каїр?