Відновлення історичної справедливості

Тема у розділі 'Історія', створена користувачем Чернобылец, 3 січ 2007.

1. Danilo

Danilo Well-Known Member

Відповідь: "Восстановление историческая справедливости"

От цікаво звідкі ВИ про це знаєте?:D

2. Чернобылец

Чернобылец Well-Known Member

Да, только Крыма. Я конечно не знаю, как было в Мелитополе, Донецке, Запорожье. Но по моему там им можно было. Хотя на 100% не могу быть уверенным.
    "Советский народ" разделялся по национальности в паспорте, по 5 главе в анкете и пропискам. :)

3. Чернобылец

:D :D Данилка на посту ! Молодец, бди !

4. Ivan

Ivan Well-Known Member

Я поки уникаю дискусій на тему українського націоналізму. Лише поки і лише зі своїх особистих причин. Моє самовизначення у попередньому дописі було жартом, але дєдушка Фрейд і тут не дасть заснути. То "націоналіст" є повною протилежністю "патріоту", виходить? :D

У ЄЕС досить високий рівень життя, причому, порівняно з нашим, для всіх без виключення груп населення. А з народжуваністю там як? Ніколи не цікавився? Ну то й не цікався... Мрій далі... :D :D :D

Красиво звучить, от тільки як можна досягти загальної рівності? Більшовики вже спробували - всім не сподобалося. "Історична справедливість" та, відповідно, її "відновлення" за потреби - є не видумкою якихось хитрих штабів, а реальними ідеями, які стають реальним стимулом до дій великих мас людей, часом навіть між собою не знайомих. Тобі не подобається? То що тоді - ігнорувати ці ідеї і стимули? Чи активно протидіяти, бо, бач, вони, на твою думку, деструктивні за визначенням? Ти русскій до кістяного мозку, Чорнобильцю - саме русскій, а не руський... Так колись Єрмаку муляли незрозумілі і малоцікаві інородці за Єнісеєм... Муляли в принципі... Гамузом... :D :D :D

• Подобається Подобається x 1
  5. Ivan

Ivan Well-Known Member

Думаю, особисто виселених за давниною вже мінімум і всі вони вже аксакали. Переважно нащадки. Однак виселяли ж не окремих нехороших осіб "кримсько-татарської національності", а всіх без виключення кримських татар - саме, як цілісну спільноту. Таке вже було бачення вирішення національного питання у колишнього "ленінського наркомнаца" товариша Сталіна. І "відновлення історичної справедливості" однозначно стосується або всієї спільноти, або нікого. Тут все чітко ;)

6. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Та мені інше цікаво. Якщо люди хотіли повернутися на Батьківщину, то що їм заважало це зробити у період з 1954 по 1991 рік? Тим паче якщо в Узбекистані і т.д. було не мед. Не віриться, що були якісь "секретні" обмеження щодо прописки та працевлаштування. То чому раніше не поверталися, а 90-х роках стали повертатися масово? Який відсоток депортованих (їх нащадків) скористався можливістю повернутися, а який залишився? Адже для нащадків Батьківщиною уже був не Крим, строго кажучи.

7. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Степаничу, поодинокі випадки повернення були.
    Один нащадок кримських татар (хоча й наполовину росіянин, жив у Києві) розповідав, що його родина за дуже великі хабарі повернулася в Крим у 60-х роках. Але "зовні" сиділи там тихо, хоча вони є прямими нащадками ханського роду.

Другий кримський татарин (приблизно 52 року народження) народився в Узбекістані. Якось його батькам вдалося придбати будиночок в селі Орлиному (неподалік від Севастополя). Звідти хлопця призвали до армії. Раптом отримує листа від батька - пише, що виганяють. Тоді солдат пішов до командира частини (1971 рік !!! Уявіть собі !!!) - заявив, що відмовляється від присяги, більше не візьме зюрою в руки, якщо так чинять з його родиною (а батько - ветеран ВОВ).
    І йому пощастило - командир виявився людяним і впливовим - зв"язався з кримською сільрадою та парткомом, полагодив проблему. Солдат каже - не вірю, надайте відпустку, щоби я переконався.
    Про цей випадок моя дружина почула безпосередньо від його чоловіка (він працював кухарем в барі на базі відпочинку). Весь персонал бази піддтверджує цей факт (там третина працівників - з Орлиного) і дуже поважає цього чоловіка.

В 1987 в Криму я познайомився з кримською татаркою - кореспонденткою узбецького радіо, дуже інтелігентною. Вона приїхала як туристка і трохи боялася від"їхати до рідного міста батьків - Бахчисарая. З її слів, можна було нарватися на певні проблеми. В Бахчисараї до неї уважно придивлявся старий вірменин-фотограф. Пошепки спитав - "Ви - кримська татарка?". Розповів, що й вірмени, й греки теж певною мірою потрапили під депортацію. Вона багато чого розповідала, просто я неуважно слухав (точніше, багато випив).
    А в 1989-1990 довелося спілкуватися з маніфестантами - кримськими татарами перед ВР. Колеги при мені записали "ліві" інтрев"ю з Р.Чубаровим і М. Джемілевим.

"Закону" про заборону на репатріацію не було, але, Степаничу, хіба ми тоді жили в правовій державі ?
    А трохи раніше був закон, яки заважав євреям вступати до вузів ?

8. Басанець

Басанець Well-Known Member

Борисе з Києва!
    Судячи з постів ти далеко не "тєхнарь" і не компютерник. Враховуючи твої знайомства в минулому, стилістику висловлювань ти "масовік-затейнік", ге?
    Щось мені підказує, що ти був командиром на Майдані, та й тепер не гребуєш проведенням різних маніфестацій, мітингів та демонстрацій. Не скажи, правий?

9. Mariya

Mariya Well-Known Member

:D :D :D :D :D :D

Сміялась довго. Можу порадити ще раз, Басанцю, краще жувати, ніж говорити. І ще: перед тим, як щось сказати, треба подумати і, бажано. головою.

10. Чернобылец

1, Множества пересекающиеся, но не равнозначные.
    2. ЕЭС, особенно наиболее развитые страны, работает как пылесос втягивая население из Восточной Европы. Я говорил об общем уровне жизни и втягивания туда населения Восточной Европы, а не только прирост рождаемости. Повысится уровень жизни в РОссии, тоже самое произойдет. И там можно не только сантехниками пристроится как полякам во Франции.

3. А я сам себя так не могу определить. По разным причинам, А основная, то что чистой этничности нет и не может быть. Из-за движения разных народов через тысячилетия и огромные территории. Каждый может опеделить себя к той или иной нации лишь условно в сидк места рождения и основного языка (обычно языка матери).
    Поэтому я скорее, космополит.

И последний вопрос. Вы не улыбаетесь а ржете все время. Вас там кто то еще веселит ? :)

11. Ivan

Ivan Well-Known Member

Басанцю, попри всю мою до тебе симпатію цього разу мушу приєднатися до думки дєвушки з Техасу... Гм-гм... :confused:

12. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Нехай Басанець вважає, що я - онук Фанні Каплан :)
    Й ім"я моє майже єврейське :)

13. Ivan

Ivan Well-Known Member

Ти ж щойно писав практично протилежне... Ладно, здається, ти просто видихаєшся вже ;)

Набір банальностей. Небанальна лиш непоборна віра в вічнопрогресуючу і перспективну Росію і її місію флагмана зємєль постсовєтскіх. Якби ще хоч трошки віри в Україну... :rolleyes:

А ти ніколи не чув вираз "політична нація"? Здається, ти вирішив боротися з націоналізмом (у своєму розумінні), що називається "на упрєждєніє" :D :D :D

Я всьо врємя (а точніше - частенько) вживаю смайлик [:D], повторений тричі. Це моє бачення певного емоційного акценту в тексті, що відповідає певній ситуації. Текстових визначень смайликів "Львівський форум" не подає, отже кожен дає їх самостійно, відповідно до власних потреб і можливостей. Якщо для тебе я "ржу", то це зовсім не означає мою спорідненість з кіньми і їхніми акустичними особливостями. Це лиш твій "авторський" матеріал для вже нещодавно згадуваного мною дєдушки Фрейда - твої обмовки, зауважу, стають все промовистішими і промовистішими, трапляються все частіше і частіше... :)
    Стосовно ж того, хто мене "вєсєліт", то за кандидатурами далеко ходити не треба. Після завершення попереднього діалогу з Валерієм-професіоналом ти, братику (старший) - поза конкуренцією... :D :D :D

14. Чернобылец

Патриотизм может быть одинаково присущ лицам разных национальностей. Когда француз Зидан играет за Францию, то он патриот, хоть и марокканец. А когда француз, считающий себя этничным французом, говорит ему - "Чемодан, вокзал, Марокко", то это национализм. Вы националист ?

Мне без разницы, кто станет лучше жить ЕЭС или Россия. Я надеюсь, что на Украине за экономику возмутся, а не за "пятую кролонну" а разбудову этничной нации. Вы за что ? Так хочу понять.

Если движение к "политичной нации" через борьбу с пятыми, шестыми и несвидомыми колоннами, то я против этого. Определитесь.

Ну тепер ми разом Іван посміємося.Ти відчувається теж антимоскаль, але такий трохи поообразованєє. Тим цікавіше буде. :D :D :D Спершу розкажи мені про політичну націю. А також про свій буржуазний націоналізм. :D А потім і про дідуся Фрейда. :D :D Всі ваші думки починаються, але не закінчуються логічно. Спробуйте закінчити і визначити, а потім ми і посміємося.

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

That's it! Ось де собака заритий! Хоч трохи не по темі, але Ви, Чорнобилець підмітили дуже разючу деталь.
    Зідан не мароканець, а ФРАНЦУЗ алжірського походження, так само як Трезеґе, Юрій Джоркаєв, Анрі і т.д. До речі, вчора дивився теніс, де грала ФРАНЦУЖЕНКА Таня Головіна (коментатор вимовляв це призвіще на французський манер). Вони всі є французськими патріотами і на питання про національність однозначно відповідають - француз чи француженка.
    І ось питання. Припустимо якби Головіна емігрувала не в Париж а в Київ. Хто б вона була? Правильно, руская. Чому?
    Чому переважна більшість українців російського походження та й багато доморощених манкуртів в Україні почувають себе громадянами сусідньої держави, категорично не хочуть вивчати мови народу серед якого живуть і радше рахують президента сусідньої держави своїм президентом.
    Що перешкоджає їм бути патріотами країни в якій живуть, знати мову цієї країни, будувати нормальне життя в цій країні замість мати дурнуваті думки про пересування цієї країни в часі назад або в просторі на схід?

16. Чернобылец

Педро,

Заметьте, как вы определились. Это вы их манкуртами считаете. А для вас, Данилы, и др. если ты не клянешь москалей и Россию в каждом посте, то уже и манкурт.
    И даже те украинцы с украинским языком, которые никуда не уехали и не клянят москалей за все свои беды, ( не считая русских, греков, поляков, караимов, татар и др. граждан Украины) для вас не совсем "свидомые", если не предатели и манкурты. Так ни хрена не построишь, количество работающих маловато. Одни "свидомые" паны и остальное несвидомое стадо по вашему. Но судя по всему эта и цель. Запановать.
    Вы видели, что произошло, когда Польша решила из украинцев "свидомых поляков" сделать. Чего же не стали ? И школы закрывали и язык один польский делали, не пошло, да потом еще и постреливать ярых польских чиновников стали (Бандера и др) Показали бы пример. Взяли бы да выучили, и стали бы патриотами Польши, а не с немцами в союз вступили и против Польши пошли.
    Уроки истории не понимаете ? И именно в этом слабость таких как Тарасюк, и пр. иже с ним. Всегда их будут мордой по ковру возить. Ну и кто так же думает тоже. :)

Что касается языка, культуры и истории. Я все больше убеждаюсь. Своей истории и культуры большинство, кто такую прозицию поддерживает не знает. Гаслы одни и те же антимоскальские. Реакция, как у Бориса. "Зазнал тiску вiд царского режиму". А ума не хватает соображалку включить. Ему этого достаточно, если вписывается в его менталитет и основную моральную ценность "клясть москалей до потери пульса и говорить, что они во всем виноваты".

Смешные вы ей богу. И никак этого понять не можете. :)

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чорнобилець, Ви чи дуже спати хотіли чи ще продовжуєте відмічати Новий рік. Ви явно не зрозуміли, що я хотів сказати.
    Ні про яких москалів і їх проклинання я і не згадував. Я тільки хотів вирішити питання - чому Зідан чи Головіна почувають себе французськими патріотами, а ось Іванов поселившись в Україні рахує себе патріотом сусідньої держави як і його потомки в третьому і четвертому поколінні.
    Щодо націоналізму, то хто як рахує. Наприклад, в розмові зі мною киянка російського походження сказала - ну і в вас ва Львовє націоналісти!
    Я поцікавився, чому. Вона сказала, що зверталася до них по російськи, а вони відповідали по українськи. І такіє ужасниє націоналісти!..

18. Danilo

Danilo Well-Known Member

В мене на роботі одна жінка родом з Каховки. Так нещодавно такий випадок був. Потрібно було забронювати номер у готелі у Львові. Вона подзвонила, а їй жінка адміністратор каже:-Будь ласка кажіть українською, бо незрозуміла вибачте, та ще й погано чую Вас." Так вона це теж сприйняла "як треба", весь час з обуренням росповідала про націоналізм.:D :D :D
    Ну а як я розробив та роздрукував на принтері зразки інструкцій для користувачів нашої продукції на державній мові, то взагалі в очах в неї було здивування, та казна-що.:) :D

19. Капітан

Капітан Well-Known Member

:eek: стільки помилок наробили? :eek: :D

20. Danilo

Danilo Well-Known Member

А Ви бачили що було коли Росія решила из украинцев "свидомых русскіх" сделать.:D И школы українськи "закрывали и язык один" російский "общепанятний" делали, не пошло, да потом еще и постреливать священнікав стали, та людей з ЗУ та Криму до Сібірі та Середньої Азії "висілялі". НКВД теж "пастрелівалі".:ireful1:
    Тарасюк-остання надія для всіх українців на майбутне, на таких як він все тримається.

а де твій аватар? :)