Відносини Україна-Румунія

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем pukhnastyk, 7 тра 2010.

1. nikolas

nikolas Well-Known Member

А якої ви ще реакції очікували від антидержавного уряду,який роздає землі на ліво і на право.Їм головне,аби кишеня була повна - своя.Часом виникає таке відчуття,що у нас взагалі немає держави.

---------- Додано в 23:36 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

Знаєте,є така поговірка,що румун це той же молдован,тільки в експортному виконанні.Я думаю,що це все таки одна народність чи нація,на кшталт німців та австріяків,так склалася історія.Доречі,хто підкаже,чому австріяків називають ракушанами.

• Подобається Подобається x 3
  2. Agaton

Agaton Well-Known Member

від цілком офіційного названня країни
    Rakúsko словацькою
    Rakousko чеською
    мешканьці : ракушанін, ракушанка :pardon:

http://cs.wikipedia.org/wiki/Rakousko
    http://sk.wikipedia.org/wiki/Rakúsko

а що до етимології - мабуть колись, у середніх віках так перекрутили слово "Райх"
    Österreich = східний райх
    :dntknw:

Так-же як і "Австріа" :)

====================
    Знайнов ше таке (польською)

• Подобається Подобається x 5
  3. Replikator

Replikator Well-Known Member

Вже з"явилися перші повідомлення про те, що у найближчий час в Ізмаїлі "постане другий Севастополь" - військово-морська база Чорноморського флоту Росії.
    Сам сьогодні спостерігав зі 30 авто з російськими номерами та георгієвськими стрічками, які колоною переміщалися містом.
    Нерухомість у місті "підстрибнула" у ціні за тиждень приблизно на 50%.
    Отже, наші землі, ймовірно, захищатиме ЧФР...

• Подобається Подобається x 1
  4. nikolas

Про офіційну назву я знав,мені було цікаво,чому саме так їх називають,звідки походить саме слово.Польський варіант,більш менш все пояснює,дякую Agaton,вже вкотре ви мені допомагаєте з тлумаченням.:good:

5. nikolas

Знайшов мапу Півд.Буковини,українці тут проживають в основному у північних районах.

а де твій аватар? :)