Від чиєї волі що залежить?

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем D.M., 26 лип 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Від чиєї волі що залежить?

Це притча. І тут треба розуміти це як притчу. Якщо волі Божої не буде - Ви ту волосину не відірвете.

2. D.M.

D.M. Well-Known Member

Отже, вчинки проти Божої волі можливі, але лише тоді, коли Бог вирішить не зупиняти такий вчинок. Така позиція католицизму, відповідно до пояснень Миха.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви не зрозуміли...

Вчинки проти Божої волі існують. І нічого без Божої волі не стається. Що це означає?

Візьмемо який вчинок. Наприклад вбивство.
    Щоб вбити людину - нема такої волі Божої. Але людину вбиває вбивця, бо вбивця має вільну волю, дану Господом.

Але, якщо б була Божа воля вберегти цю людину, то у вбивці нічого не вийшло. Але воля Божа не була - "вбити" і не була воля Божа вберегти її від убивства. Зрозуміло?
    Ви можете запитати, а чому Бог не вберіг життя людини? Але невідомо у яких стосунках ця людина була з Богом, адже у жертви також був вільний вибір - жити з Богом, або без.

Тому звідси висновок. Якщо Ви живете з Богом, то Божа воля буде берегти Вас, навіть якщо хтось захоче зробити Вам (не дай Боже) якесь зло, то Бог Вас збереже.

Так пояснює церква і так я це розумію, і не лише з церкви, а й з власного досвіду.

• Подобається Подобається x 1
  4. D.M.

D.M. Well-Known Member

Мих, Ваше пояснення означає якраз те саме, що я написав вище, так що я не згоден з цим Вашим твердженням:

Але по ходу виникає ще одне питання. Ви вважаєте, що Бог активно оберігає віруючих іще за життя, причому оберігає в тому числі від смерті. А чи не згодні Ви з протилежною думкою - що Бог швидко забирає до себе праведників, а грішникам дає довге життя, щоб дати шанс виправитись?

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

"штрафне коло" - як в біатлоні ;)

6. Черешенька

Черешенька Well-Known Member

Швидше новий старт (рестарт на технічній мові) я б сказала ;)

• Подобається Подобається x 2
  7. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

нє - рестарт - то "мама, роді мєня обратно" ;)
    а тут - звичайнісіньке подовження дистанції ;)

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оберігає від наглої смерті.
    Я думаю, що кожному вже передбачено скільки жити.
    Крім того, я думаю, що Бог може забрати людину в інший світ, бо краще людині скоріше перейти туди, ніж по іронії долі згіршитися і таким перейти в світ інший.

9. Олена_ua

Олена_ua Well-Known Member

Якщо тільки побажаєш – заповіді збережеш,
    і дотримати вірність у твоїй добрій волі.
    Перед тобою Господь поставив вогонь і воду;
    куди лиш захочеш, туди і простягнеш твою руку.
    Ось перед людиною - життя і смерть:
    що забажає, те їй і дасться.
    Бо велика мудрість Господня;
    Він сильний владою і Всевидющий.
    Його очі на тих, які Його страхаються,
    і сам Він відає кожне діло людське.
    Нікому не велів Він бути нечестивим,
    нікому не давав Він дозволу грішити.
    (Сир.15:15-20)

10. Василь

Василь Well-Known Member

Від божої волі нічого не залежить, бо в нього немає ніякої волі. Наприклад, у нього немає волі навіть для такого елементарного вчинку, як написати допис на форумі. Усі події чи вчинки, які люди приписують богу, насправді є вчинками людей.

11. cap

cap Well-Known Member

Навіть те, що Він терпить Вашу хулу, це теж Його Воля. Видно для того, щоб другі мали можливість аналізувати Ваші помилки. Будучи Всемилостивим, чекає на Ваше прозріння, не дивлячись на Вашу єресь...

12. night

night Well-Known Member

а як тоді пояснити вибір людей який іноді не керується ні логікою ні здоровим глуздом а приходять до своєї мети? невже банальним повезло? як люди знаходять свої половинки в житті? також виходить повезло?
    Тоді чому виживають люди в авіакатастрофах для прикладу? Значить вони не виконали ще своє призначення чи волю Божу.

13. SATKUR

SATKUR Well-Known Member

Від волі Бога залежить стабільність атомарних процесів в матерії.

14. Василь

Василь Well-Known Member

Ніякої хули тут немає! Я просто пишу те, що є.

Ні, просто кожен реалізує свій власний вибір.

Бо рівень поранення цих людей виявився недостатнім для того, щоб вони померли.

15. night

night Well-Known Member

але чому тоді такий саме вибір а не логічний? що ним керує на вашу думку?
    але чому саме цих людей? адже умови практично рівні.

16. Василь

Василь Well-Known Member

Керує, мабуть, те, що життя підкорюється не законам логіки, а законам фізики. Оскільки є фізичним процесом.

Практично багато чого в житті людей залежить від випадку.

17. cap

cap Well-Known Member

Хіміки можуть образитись.:)
    А що таке випадок? Від чого, чи від кого залежить його поява?

18. Василь

Василь Well-Known Member

Випадковими є таки події,які не передбачені, тобто відбуваються з порушенням певної закономірности, наприклад, очікують, що жертви авіакатастрофи загинуть, а вони ожили. Поява такої непередбаченої події залежить виключно від випадку.

19. VasMT

VasMT Дуже важлива персона

— Стрелялся, стало быть, местный помещик Кутякин. Стрелялся раз – осечка, стрялялся два – осечка. Э, думает, не судьба. И верно. Продал пистолет, а он у него дорогой был, с камениями. А уж после напился, упал в сугроб да замерз.

20. cap

cap Well-Known Member

Чому порушується певна закономірність, які причини?

а де твій аватар? :)