Нічого, я створив тему для всіх і тому назвав "Вічний студент". У всіх ВНЗ (І-ІІ акредитації) стипендія однакова, просто стипендія (з відрахуванням у студ.раду) в межах: 510 - 530 грн. (офіційно 530 грн.), для викладацьких спеціальностів на 10 % більше. Підвищена, точно не знаю, до 600 грн.
Таки підняли.. Як невчасно я закінчила навчання! В нас була десь по 140.. Це рік тому. Ціни втричі не підняли, тому мене дивує чого студенти ще на стипендію скаржаться. 7 років тому стипендія була 40 грн, вафлі "артек" по 1 грн. Зараз стипендія в 13 разів вища з тих часів, а "артек" - в 2 чи 3 рази..
Зараз я відчуваю більше фінансово незалежним від батьків, І семестр 1 курсу отримували 140 . Але обіцяють підняти до 700-1000 грн., кому гірше буде (така студентська натура). А зараз з цим курсом доларом і підняттям цін (економічною кризою), кожна копійка потрібна. Може скоро "Артек" буде коштувати 30-40 грн. (жарт, але з правдою).
Уявіть, як ми вперше отримали 500 грн. . У всіх був радістно-"офігевший" вигляд. Відповіді: "Ось, це я понімаю стипендія!!!!!!!"
А я зовсім не одержую стипендії, бо ВУЗ комерційний.. А ще завтра у мене екзамен ..і все, сесію здано.
Треба було мені поступати на рік-два пізніше.Змогла б і я трошки потішитися і відчути що отримуєш якісь грошенятка. А то тих 100 грн вистачало тільки на проїзд тролейбусом і на заколки-шкарпетки
моя остання екзаменаційна сесія вже позаду місяць як, і слава Богу! лишилось ще три заліки навесні отримати та диплом захистити)
У мене: "Диференціальні рівняння", але здав на 4 (дуже задоволений). Там всі методи були, вчив і ШАРУ кликав.
Так-с, мене поновили в аспірантурі, отже я теж студент! Це добре, зле те, що вчитися я вже не хочу. А за стипендію... Моя перша стипендія... 17 гривень! Ми її просиділи в піцерії. Якраз вистачило нам на піцу з пивом.
О так, на першому курсі їхав на навчання думав: "Що я не вивчив", а зараз: "А що мені з'їсти". У нас найбільш популярні все ж таки "дворики".