Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Як і "наказание", так і нагорода будуть ВІЧНИМИ:

Дан.12:2 І багато-хто з тих, що
    сплять у земному поросі,
    збудяться, одні на вічне життя, а
    одні на наруги, на вічну гидоту.

Чому спотворює характер Бога? Він є як досконала Любов, так і досконала Справедливість: ті хто не захотів прийняти цю Його досконалу любов, Його дар, то ті отримають, нажаль, Його досконалу справедливість- вічну смерть, котра є заплатою за гріх:

Рим.6:23 Бо заплата за гріх
    смерть
    , а дар Божий вічне життя в
    Христі Ісусі, Господі нашім!
    Екл.12:7
    І вернеться порох у землю, як був,
    а дух вернеться знову до Бога, що
    дав був його!

2. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1) Найперше Бог є Любов. То хіба ж Він буде Вічно мучити людину, своє творіння і свій шедевр за те що людина будучи недосконалою грішила протягом свого нікчемного віку.
    Що є 60 років в порівнянні з Вічністю?
    Бог Адаму дав лиш одну заповідь і сказав, що якщо її порушить то напевно помре. Але Бог будучи вельми Милостивим зжалився над людьми і не погубив їх.
    Хіба батько може вкинути свого сина в камеру тортур і вічно над ним знущатися за якусь його провину? Напевно що ні.
    Справедливість.
    Аналогічо - справедлива плата за гріх - смерть.
    А заплата за покаяння і за праведність - воскресіння і вічне життя.
    Неспаведливо розплачуватися за дії які вчинив за 50 років свого мізерного життя протягом вічності (5000000^5000000), або й більше.
    2) Чули таке:
    "Бог дав, Бог забрав".
    Буття 2:7
    І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув в ніздрі її, - і стала людина живою душею.

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Щоб вияснити, в якому розумінні тут вживається слово "душа" треба звернутися до Біблії на інших мовах. На англійській, наприклад...
    7 then the LORD God formed man of dust from the ground, and breathed into his nostrils the breath of life; and man became a living being.
    Genesis,2

Вловлюєте різницю (якщо хоч трохи щось петраєте в англійській)?

4. ABDURAKHMAN

Не забувайте що Лукавий також посилався на Писання промовляючи до Ісуса:
    Тоді забирає диявол Його в святе місто, і ставить Його на наріжника храму, та й каже Йому: "Коли Ти Син Божий, то кинся додолу, бож написано:
    Він накаже про Тебе Своїм Анголам, і вони на руках понесуть Тебе, щоб об камінь коли не спіткнув Ти Своеї ноги".
    [Матвія 4:5-6]

---------- Додано в 00:19 ---------- Попередній допис був написаний в 00:14 ----------

Даєте на церкву, яка побудувала свої догмати на філософських вченнях Платона і на язичницьких обрядах риму.

5. Pedro

Прошу продемонструвати місце. Чи ви як і засновник вашої релігії даєте перевагу брехні?

6. ABDURAKHMAN

з словником трохи петраю.
    " і людина стала живим створінням"

Та вся біда в тому що Євреї розуміли під словом 'ДУША' саме створіння, матеріальну сутність, людину вцілому (whole), а не якусь вигадану платоном транцендентну частинку людини, яка і без нашого недосконалого тіла себе чудово почуває.

7. Pedro

Не євреї, а українці. Можливо, росіяни. Нематеріальна частина людини мабуть більше передається словом "дух". Памятаєте, як Христос доказував своїм учням після воскресіння, що він воскрес в тілі?

39 Погляньте на руки Мої та на ноги Мої, це ж Я Сам! Доторкніться до Мене й дізнайтесь, бо не має дух тіла й костей, а Я, бачите, маю.
    Єв Луки,24

8. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

ви все правильно написали: душа прийшла, постраждала у тілі, відпрацювала відпущену їй дозу страждання і пішла собі далі у духовний світ. Чому так? я точно не знаю, але це єдине логічне пояснення. До того ж, смерті не існує, оскільки душа вічна, то існують лише переходи із духу в матерію і навпаки (Небо-Земля-Небо)

Якщо я не розумію, як саме Ісус ходив по воді, які енергії при цьому Він задіював, то це не означає, що Він не ходив по воді. Чому ви вважаєте, що повинні все розуміти? я також ДУЖЕ багато не розумію. але для того і дано людині можливість пізнавати СМИРЕННЯ.

---------- Додано в 23:46 ---------- Попередній допис був написаний в 23:36 ----------

а що то таке? Бог? :)

9. ABDURAKHMAN

1) Це вже щось нове. Я то так наївно вірив що живу своє життя перший і останній(?) раз. Вірив, що нова душа народжується під час запліднення. Люди не народжуються дорослими, але ними стають. А ви стверджуєте про переселення душ і реєнкарнацію.
    І тепер я вас ще раз запитаю: "Де ж та справедливість, якщо на то божа воля?"
    2) Якщо любов божествена, то відповідно та любов є досконалою...

10. SemperTiro

Я колись вірив, що морозиво роблять із туману... :)
    Як ВІЧНА душа може народжуватися (в сенсі творитися)? Теоретично може народжуватися (в сенсі проявлятися, приходити) тільки в матерії під час запліднення. Про реінкарнацію не я стверджую, я надто "ніхто" в цьому Всесвіті... Ці механізми описані ще 5 тис. років тому. Але виключно в "загальних рисах", оскільки людський розум не здатний їх осягнути навіть частково. Однак саме цей механізм пояснює, що випадковостей нема і все, що має людина у своєму житті - вона заслужила (т.б. заслужила душа)

угу, так точно.

Подивіться на то не з погляду людини. а з погляду Бога: Він сам встановлює закони, відповідно все, що би Він не робив, є справедливим :)
    Проста аналогія: я маю дітей і деколи забороняю їм дивитися телевізор, вони вважають, що то несправедливо, можуть навіть аргументи наводити, але все одно дивитися телевізор не будуть, бо я заборонив, вважаючи своє рішення справедливим (враховуючи свої аргументи і, можливо, їхні, дитячі). Для дітей рішення несправедливе, а для мене справедливе і буде по-моєму.

---------- Додано в 00:10 ---------- Попередній допис був написаний в 00:05 ----------

1) Звідки така точна інформація?
    2) Звідкіля вам відомі потреби Бога?
    3) Хто таке сказав? Мабуть, ті, хто "продає" виключно Біблію. Але варто логічно подумати й уважно почитати ту ж Біблію, як ми зрозуміємо, що Господь - це ТВОРЕЦЬ УСЬОГО!!! Як Творець УСЬОГО сущого (видимого і невидимого, Начало всіх Начал, Альфа і Омега) може не бути причетний до чогось... поза ним же нічого не існує! :)

• Подобається Подобається x 2
  11. ABDURAKHMAN

12. ABDURAKHMAN

Ви самі відповіли на поставлене вами питання.
    НІЯК! Вічної душі не існує, вона народжується, живе своє нікчемне життя і вмерає безслідно, не залишаючи нічого по собі.
    Вічний Лише Один Бог, а всі решта створені Богом отже не вічні. Де в Біблії сказано, що людина має вічну душу? Де сказано що душа існує до народження на землі? Де говориться про те що після смерті є життя?

13. SemperTiro

вічна душа існує, вона приходить на землю, живе своє нікчемне життя і вмирає безслідно, не залишаючи нічого по собі.
    Вічний і Бог, всі решта створені Богом, отже є часточкою вічності. Де в Біблії сказано, що людина НЕ має вічну душу? Де сказано що душа НЕ існує до народження на землі? Де говориться про те що після смерті НЕМА життя? :)

я ніколи не претендував на знавця Біблії. Але вже не раз у ваших дописах бачив ваші претензії на звання знавця цього Святого письма. Тож попрошу вас проциптувати уривки, ДОСЛІВНО із відповідними тезами. Ні в якому разі не цитуйте якісь уривки, дописуючи "з цього робимо логічний восновок, що..." (оскільки практика підтверджує, що логіка - річ суб"єктивна)

14. Pedro

Знову, в черговий раз, ХТО СКАЗАВ???
    Вас безліч разів тикали носом в Писання, а наша теща одне плеще.
    Якщо вже так подобається, що ви тварина, то пишіть, як я радив - на думку суботників, єговістів і атеїстів.
    По крайній мірі так буде чесніше.

• Подобається Подобається x 2
  15. plastic

plastic Well-Known Member

І створив Господь Бог людину з пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і стала людина живою душею. (Буття 2/7)
    9 І сказав Він мені: Пророкуй до духа, пророкуй, сину людський, та й скажеш до духа: Так говорить Господь Бог: Прилинь, духу, з чотирьох вітрів, і дихни на цих забитих, і нехай оживуть!
    10 І я пророкував, як Він наказав був мені, і ввійшов у них дух, і вони ожили, і поставали на ноги свої, військо дуже-дуже велике!...(Іезек 37/9)
    І дам Я в вас Свого Духа, і ви оживете, і вміщу вас на вашій землі, і пізнаєте ви, що Я, Господь, сказав це й зробив, говорить Господь! (іезек 37/14).Без Духа Господнього-нема життя, Наше людське життя-не наше- воно запозичене.

---------- Додано в 02:24 ---------- Попередній допис був написаний в 02:17 ----------

Після 1 смерті(звичайної) люди воскреснуть
    Блаженний і святий, хто має частку в першому воскресінні! Над ними друга смерть не матиме влади, але вони будуть священиками Бога й Христа, і царюватимуть з Ним тисячу років( Обявлення 20/6). Звідси -є 2 воскресіння. Одне воскресіння праведним, потім воскресіння неправедних. Суд над неправдними.Потім Смерть друга для неправедних. Праведні живуть з Богом: І почув я гучний голос із престолу, який кликав: Оце оселя Бога з людьми, і Він житиме з ними! Вони будуть народом Його, і Сам Бог буде з ними,
    4 і Бог кожну сльозу з очей їхніх зітре, і не буде вже смерти. Ані смутку, ані крику, ані болю вже не буде, бо перше минулося!(Об явлення 21/3-4)

16. ABDURAKHMAN

1) І вони повбивали вістрям меча кожну особу, що в ньому, зробили їх закляттям, - не позосталася жодна душа, а Хацора спалив огнем. [Навина 11:11]
    Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова - Мої вони! Душа що грішить, - вона помре.[Єзекії 18:4]
    ще Ісаї 53:12
    2) Душа не існувала до народження тому що:
    І створив Господь Бог людину із пороху земного. І дихання життя вдихнув у ніздрі її, і СТАЛА людина живою душею. [Буття 2:7]
    Так і написано: "Перша людина Адам СТАВ душею живою", а останній Адам - то дух оживляючий.
    [1Коринтян 15:45]
    3) Бо знають живі що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, - бо забута і пам'ять про них,[Еклезіяста 9:5]
    Все, що всилі чинити рука твоя, теє роби, бо немає в шеолі, куди ти йдеш ні роботи, ні роздуму, ані знання, ані мудрости![Еклезіяста 9:10]
    Не надійтеся на князів, на людського сина, бо в ньому спасіння нема:
    вийде дух його - і він до своєї землі повертається, - того дня його задуми гинуть!

17. plastic

Що до нечестивих-вони загинуть Другою Смертю.
    38 переступники ж разом понищені будуть, майбутність безбожних загине!(Псалом 36/38)
    Доказати легко. Та запевнити вас може лише Дух Святий.

Смерть же та ад були вкинені в озеро огняне. Це друга смерть, озеро огняне. (Обьявлення 20/14).
    Якщо ад зникне, то куди подінуться грішники, що там "мають перебувати"?

18. ABDURAKHMAN

Тварини теж мають душу, або правильніше сказати зовуться душею живою. Читайте:
    Числа 31:28
    І принесеш данину для Господа від військових, що входять до війська, одну ДУШУ від п'яти сотень від людини й від великої худоби, і від ослів, і від худоби дрібної.

---------- Додано в 02:13 ---------- Попередній допис був написаний в 01:45 ----------

Вічна духовна душа відділена від тіла - це софістична вигадка яка під собою немає біблійного підгрунтя.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

На думку СЄ і не більше.

20. plastic

Давайте поговоримо про вічне життя праведників.

а де твій аватар? :)