Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ваш приклад розрахований на дилетантів. Фахівці, які знайомі з усіма складностями проявів оригінальної мови не завжди перекладають дослівно. Якщо я запитаю вас:- ви що, язик проковтнули?, то перекладач може перекласти:- чому ви мовчите? Це буде не дослівний переклад, але вірний. Без знання тонкощів мови ви не можете судити, де помилка, а де ні.
    Пізнайте Христа, пізнаєте Істину.

• Подобається Подобається x 2
  2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

в даному випадку мова йшла не про ідіому а переклад поняття в який вкладали конкретний зміст. і цей зміст вконкретному вірші був захований некоректним перекладом
    Така сама ситуація із словом шеол яке перекладають як могила, пекло, тощо

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

От по звичці... надибав...і сюда...:scratch_one-s_head:
    Ну мне офтоп ж...:dntknw:

Юрий Нестеренко

Монолог

All passes - money and fame

Все преходяще - деньги и почет.
    Нет ничего банальней утвержденья
    О том, что все куда-нибудь течет;
    И ежели я начал рассужденье
    С него, то это только оттого,
    Что просто вспомнил собственную строчку,
    Но не сказал доселе ничего -
    Пора и к делу; посему не точку
    Поставлю здесь, а точку с запятой;
    Итак, не отрицая факт теченья,
    Рассмотрим с надлежащей прямотой
    Теперь вопрос о пункте назначенья.
    Смерть, разложенье - это не ответ,
    Он просто заслоняет перспективу;
    Допустим, смерти нет, и "этот свет"
    Имеет некую альтернативу -
    И все ж и в этом случае: куда?
    Я думаю, отбросить можно сразу
    Идеи типа Страшного Суда -
    Смотри вышенаписанную фразу
    О перспективе: далее-то что?
    Уж коли наблюдается движенье
    Во времени, естественно и то,
    Что каждый миг имеет продолженье.
    А значит - признаем ли высшим дух
    Иль царство механических изделий,
    Но выбирать приходится из двух
    Взаимоисключающих моделей:
    В обеих пункта назначенья - нет,
    Но только в первой время безгранично,
    Движенье мыслей, атомов, планет
    Всегда необратимо и различно,
    И сколько бы ни прожили мы лет -
    Хоть миллиарды, хоть квадриллионы -
    Они лишь миг, и им идут вослед
    Других квадриллионов легионы.
    Альтернативной же модели суть -
    В четырехмерной замкнутой вселенной,
    Где приведет всегда к началу путь,
    Не вечной, но однако и не тленной -
    Поскольку времени там нет вообще!
    Есть только бесконечное круженье,
    И всякое усилие вотще -
    Все поражения и достиженья,
    Все мысли и дела закреплены,
    Есть только повторение, и баста!
    И если это так - тогда верны
    Известные слова Экклезиаста.
    Нам истина доселе не видна,
    Наш разум все сомненью подвергает,
    И все ж - из пары схем верна одна;
    Которая вас более пугает?
    Не жутко ли, коль замкнут мир в кольцо,
    Где все повторено - дела и мысли?
    Не жутко ли и вечности в лицо
    Глядеть всегда - всегда в буквальном смысле?
    Вот так, от быстротечности монет
    Придя к вопросам этого размаха,
    Мы начали с того, что смерти нет -
    Но это не избавило от страха.
    Страх смерти - только следствие. Она
    Пугает тем, что вслед за нею - вечность.
    Вот рассужденья нашего цена:
    Людей страшит не смерть, а бесконечность.
    Страшат слова "всегда" и "никогда"
    И мир с хвостом во рту, подобно змею.
    И что нам с этим делать, господа?
    Сказать ли вам? Понятья не имею.

4. plastic

plastic Well-Known Member

5 Живые знают, что умрут, а мертвые ничего не знают, и уже нет им воздаяния, потому что и память о них предана забвению,
    6 и любовь их и ненависть их и ревность их уже исчезли, и нет им более части во веки ни в чем, что делается под солнцем(еклесиаста 9/5)
    Притча о богатом и Лазаре символическая, и смысл ее не в том что одни люди будут жариться в аду на сковородках, а другие будут смотреть на ето из рая. Даже само ето понятие искажает характер Бога-Он как будто будет вечно мучить грешников, а родные тех людей из рая будут на ето всю вечность взирать. Наказание будет, но оно когда-нибудь закончится, и все грешники окончательно погибнут-ето смерть вторая, после нее нет воскресения.
    В Библии написано про 2 воскресения:
    1-праведных
    2-неправедных.

• Подобається Подобається x 1
  5. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

у вас є тіло...
    у вас нема психіки, то тільки хімічні процеси в межах окремого органа у тілі...
    у вас нема логіки, оскільки вона не матеріальна і ви не зможете довести її існування в межах вашого тіла
    у вас нема совісті, це тільки красиве слово, яке придумали люди задля вироблення в людині умовного рефлексу стримуючого характеру.

Якщо ж ви стверджуєте, що у вас є совість, то слід враховувати, що саме цей термін дехто застосовує для адекватного перекладу санскритського слова ПАРАМАТМА, що позначає "представництво Бога в душі людини". Відповідно, ще раз маємо підтвердження тези про вашу безсовісність внаслідок бездушності :)

а тепер РИТОРИЧНЕ питання: як можна вести дискусію з бездушною і безсовісною людиною??? :)

• Подобається Подобається x 5
  6. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Душа то є жива істота зі своїми думками і сподіваннями. Коли людина померає - відповідно гине і душа.
    Психіка є у кожного, але не в кожного вона є в порядку.
    Логіка також існує за рахунок роботи головного мозку.
    Совість - це внутрішній закон існування людини, який був закладений Богом. Цей закон є у всіх але більшості людей на нього начхати.
    П.С. Душа - це красиве слово яке придумав Платон, прагнучи переконати всіх і себе в тому числі, що він не зникне безслідно, а житиме вічно. Лише філософія, і не більше.

7. Levko

Levko Well-Known Member

А в моїй Біблії написано, що кара для грішників ніколи не закінчиться, що це буде тривати вічно:

"І ці підуть на вічную муку, а праведники на вічне життя."Матв.25:46

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Хто сказав, Адурахман??? Ви так любите цитувати Еклезіаста. То чому, сказавши А не кажете Б.
    А для цього прочитайте розділ 12 вірш 7.

9. SemperTiro

є дуже гарна притча від мусульман:
    Якось мулла вирішив провідати одного чоловіка, який жив розпусним життям, вирішив поставити того чоловіка на шлях істинний. От він приходить до розпусника і кажу:
    - Що ти, сину, живеш таким життям, так же не можна, нам Коран забороняє так жити і так діяти!
    Той відповідає:
    - Мулла, хіба ви не знаєте Корану? Адже там написано: "Пий, гуляй і веселися..."
    - Сину, але ж треба було читати далі, а там сказано: "Пий, гуляй, веселися і ти загубиш свою душу!"
    - Мулла, ми недосконалі і не можемо у всьому повністю дотримуватися того, що сказано в Корані, тож я уже знайшов ту частинку, якої буду дотримуватися! :)

я написав тези, відповідно до логіки мислення Василя, щоби вказати йому, в якому напрямку слід шукати відповіді на його питання. Це абсолютно не означає, що я дотримуюся цих тез :)
    А з приводу душі, то просто не розумію, звідки ви взяли інформацію про її смертність, адже ВСІ релігії кажуть, що душа - безсмертна субстанція, оскільки не належить до матеріального світу, а виключно до духовного (зрештою, на так важливо, яким терміном ми будемо називати цю субстанцію, але у нашій мовній традиції прийнято використовувати слово ДУША).
    Основна проблема для пізнання душі - це недосконалість наших способів пізнання і, так би мовити, вимірювання нематеріального (т. вічного, безмежного) засобами матеріальними. Це все одно, що міряти лінійкою океан...

10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Дух -руах і душа нефеш різні поняття. Дух життєва сила яку Бог може повернути при воскресінні.

11. ABDURAKHMAN

12 Тому пророкуй та й скажеш до них: Так говорить Господь Бог: Ось Я повідчиняю ваші гроби, і позводжу вас із ваших гробів, мій народе, і введу вас до Ізраїлевої землі!
    13 І пізнаєте ви, що Я Господь, коли Я повідчиняю ваші гроби, і коли позводжу вас із ваших гробів, Мій народе!
    14 І дам Я в вас Свого Духа, і ви оживете, і вміщу вас на вашій землі, і пізнаєте ви, що Я, Господь, сказав це й зробив, говорить Господь!
    [Єзекії 37:12-14]

Дух це є життєва сила, як зі смертю людини повертається до Бога.
    Душа людини зі смертю припиняє своє існування, гине.

Не всі релігії! Суботники і свідк Єгови не вірять в безсмертну душу.
    Євреї Душею називали саме матеріяльне єство, людину вцілому, а не якусь там духовну частинку людини.
    Безсмертна душа це небіблійна вигадка Платона, яку було дуже хвацько запроваджено в традиційній церкві.

12. SemperTiro

і перші і другі є не власне релігією, а тільки сектанськими вченнями на базі християнства.

я не ототожнюю поняття національність і віросповідання.

13. ABDURAKHMAN

я думав ви зрозумієте про що йдеться.:pardon:
    Християнство взяло свій початок із Юдаїзму.
    І тому треба зважати на їх вчення. Бо Бог який був за часів Авраама і той що є в наш час є одним і тим же.

14. plastic

А в моей синоидальной Библии пишется:18. Множеством беззаконий твоих в неправедной торговле твоей ты осквернил святилища твои; и Я извлеку из среды тебя огонь, который и пожрет тебя: и Я превращу тебя в пепел на земле перед глазами всех, видящих тебя.
    19. Все, знавшие тебя среди народов, изумятся о тебе; ты сделаешься ужасом, и не будет тебя во веки.(иезекеиль 28/18) Ето пророчество написано к начальствующему в Тире, а также к Люциферу. см, п,13
    Употребляемые в Библии выражения "Во веки веков" (откр 14/11 ,19/3 20/10)также послужило поводом к заключению, сто наказание сатаны и нечестивых будет длится всю вечностью но как в случае с определением "Вечный" значение выражения "во веки" определяется значением етого слова, с которым оно употребляется. Описание наказания Едома- наглядный пример. Пророк Исаия говорит:И превратятся реки его в смолу, и прах его -- в серу, и будет земля его горящею смолою:
    не будет гаснуть ни днем, ни ночью; вечно будет восходить дым ее; будет от рода в род оставаться опустелою; во веки веков никто не пройдет по ней; (Ис 34/9,10) Едом был уничтожен, но он не горит в настоящее время. "Во веки веков" означало- "до его полного разрушения". В Ветхом завете говорится:то пусть господин его приведет его пред богов и поставит его к двери, или к косяку, и проколет ему господин его ухо шилом, и он останется рабом его вечно..,что маленький Самуил должен быть оставлен в скинии навсегда ( 1 царств 1/22) , а Иона думал, что он оказался в чреве огромной рыбы "навек"( иона 2/7). Подобно употреблены ети выражения в Новом Завете. Апостол Павел, например, советовал Филимону принять Онисима навсегда( Флм 15)
    В Пс 91/8 сказано, что нечестивые "исчезнут навеки", а пророк Малахия, пророчествуя о великом последнем огне сказал"§Ибо вот, придет день, пылающий как печь; тогда все надменные и поступающие нечестиво будут как солома, и попалит их грядущий день, говорит Господь Саваоф, так что не оставит у них ни корня, ни ветвей (мал 4/1).Как только все нечестивые-сатана, падшие ангелы и нераскаявшиеся люди -будут истреблены огнем, как корень и ветви, смерть и ад будут более не нужны, Они будут уничтожены Богом на веки .(Откровение 20/14)ю Таким образом, в Библии ясно показано, что наказание как результат, а не как процес будет вечным. Это наказание-смерть вторая. После наказания не будет воскресения, а последствия его будут вечными.

15. ABDURAKHMAN

Перших християн також вважали сектою яка утворилася на базі іудаізму. Їх жортоко переслідували Юдейські священнослужителі. Потім Християнство поширилася за межі Юдеї. Римська імперія також почала нещадно їх знищувати. Згодом імперія почала втрачати свою силу, оскільки були сильно розрізнені їх племена. Не було спільного знаменника. Не було спільної релігії і ідеології. І тут стукнуло одному імператору об'єднати всіх під однією релігією, яку він сам і створить це буде симбіоз апостольського християнства і язичницкого РИМУ.
    Йому в цьому допомогли сотні відступників Христа які пішли на величезний компроміс, забувши про вчення Христа і згадавши про гроші і владу. Згодом Церква повністю узурпувала владу і стала наймогутнішим і найбагатшим гравцем на світовій арені.

16. Pedro

Ось так і треба говорити. Ви, Абдурахман, не бог і не пророк. Тому, коли щось заперечуєте, обовязково додайте - "на думку суботників, єговістів і атеїстів". І ніхто не буде мати претензій.

17. plastic

Про смертність душі чітко сказано в Біблії. Раджу ії почитати з молитвою.

18. Pedro

Читав. І не одне місце. В тому числі історію про багача і Лазаря, яку розповів Ісус.

19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так могло би бути, якби не Божа благодать.

Тит 2:11. Бо з'явилася Божа благодать, що спасає всіх людей.

20. ABDURAKHMAN

А хіба не спасіння теє, що звоветься Воскресінням?
    Що ви розумієте під словом 'воскресіння'?
    Хіба ж можна воскресити того хто й так є живий?
    Якщо душа не вмерла то який сенс у їі воскресінні?

а де твій аватар? :)