Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Правильно казав. Хіба людина може осягнути свого творця? Якщо б людина могла осягнути Творця, вона була б на рівні Бога. І кожному дається по його вірі. Що можна сказати людині, яка на слова Ісуса
    54 Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя.
    робить висновок, що хритияни мають бути ваипірами, або канібалами?

То є просто відповідний рівень і не більше.

• Подобається Подобається x 3
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Миху, Ви знов демонструєте неуважність. Тільки й всього.

Мова йшла про буквальність сприйняття слів Ісуса.
    От Вам ілюстрацію того, що буквально сприймати не можна. І не передбачалось буквального сприйняття. Так, чи ні?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ми приймаємо СПРАВЖНІ тіло і кров Христа під видом хліба і вина. Для декотрих, кого Бог мав надію навернути до правильного розуміння, він робив чудеса, як у Ланчано. Та є ще безнадійні. :tongue:

• Подобається Подобається x 1
  4. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто йдеться не про справжні тіло і кров, а лише про символічні? Тоді й вічне життя - не справжнє, а лише символічне!

5. аксакал

Думаю, якщо в Бога з'явиться надія щодо Вас, буде Вам таке наочно видиме перетворення Вашого особистого Причастя, як у Ланчано чи в П.Кореї. :)

6. nata-k

nata-k Well-Known Member

Небуквальність, передбачає можливість різного символічного сприйняття. Правда?

То чому ви такі впевнені, що саме ваше сприйняття є єдиноправильним? І що мене завжди дивує і цікавить у глибоко віруючих (назвемо так) - на підставі чого ви дозволяєте собі зверхність до поглядів інших? На підставі чого ви дозволяєте собі говорити від імені Бога?
    Хтілось би почути про підстави.

• Подобається Подобається x 2
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

про мою уважність сказав Василь у дописі 104. Я був правий, як виявилося.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Золі, те, що Ісус спустився в пекло в проміжку між Своєю смертю і воскресінням не є церковна догма- це Біблійна істина! Читайте уважніше Слово Боже...:)
    Для нас живих зарас важливішим є не те куди Ісус спускався, а те куди Він піднявся і те що Він є зараз живий і сидить праворуч Отця...

9. Василь

Василь Well-Known Member

Воно й видно: сидить і не може навіть ворухнутись. Сидіння є дуже поважною роботою. Ви забули сказати, що це не просте сидіння, а вічне сидіння!

10. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Васильку, а ти вмієш себе краще поводити? То що ти є трохи тупенький то всі бачать. Але ж тато з мамою могли виховати тебе дещо краще.

11. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго всім дня та миру.

Дякую за побажання, пане Левко:)

Те що Ісус спустився до шеолу - справді Біблійна істина. Цього я не заперечував ніколи. Але про Його які-небудь діяння у шеолі я ніде не читав. Дайте посилання на відповідний Біблійний вірш, де про це говориться. Покажіть де Святе Писання говорить нам про проповіді Ісуса померлим, принісши туди Свою Євангелію, про звільнення "старозаповітних душ", серед яких і Адам та Єва???
    Де ми зможемо прочитати, що все це відбулося саме у другий день перебування Ісуса у могилі? Чому не у перший день?

Зрозуміло, що важливішим є його воскресіння та вознесіння! Тут я з Вами абсолютно згідний. Саме через таку важливість Біблія описує нам ці події, а не ті, які ніби то відбувались під час його перебування у шеолі. Оскільки там нема нічого, як це показано нам через Соломона..., тому і описувати нема чого...

12. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, дуже- я подумав, чомусь, що Ви це хотіли заперечити...

В Писанні дуже скупо описується цей відрізок часу, коли Ісус перебував у шеолі... Думаю, Вам добре відомі ці місця:

А те, що піднявся був, що то, як не те, що перше й зійшов був до найнижчих місць землі?Еф.4:9

...Він(Ісус) і духам, що в в'язниці були, зійшовши, звіщав;1Петр.3:19

Але, якщо розглянути уважно розповідь Ісуса про багача і Лазаря( Лук.16), то можна помітити, що в шеолі існує місце, яке Ісус назвав "Лоно Авраамове". Саме на цьому лоні і був бідний Лазар, котрий вів розмову з багачем, який мучився в полум"ї...
    І ще зверніть увагу на те, що відповів Авраам, тому багачу котрий просив змилуватися над ним. Авраам сказав, що по "поміж нами та вами велика безодня поставлена, так що ті, що хочуть, переходити не можуть ізвідси до вас, ані не переходять ізвідти до нас" (Лук.16.26)
    Отже, якщо не можуть переходити, то для чого Ісусу було проповідувати в шеолі?
    Хіба що Ісус проповідував Аврааму- батьку віри і тим праведникам, котрі були на його лоні і вмовляв їх іти за Ним на небо:) Думаю, Ісус , просто, вивів їх з цього місця...
    Хоча я не наполягаю на тому, про що написав- то мої власні роздуми над цим уривком з Писання... :)

13. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

То все справа рук демонів!

14. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Як усе просто: спочатку підмінюємо поняття, а потім понеслося-поїхало, можна філософствувати скільки завгодно, і чого завгодно. Такого нагородити, що і в найстрашнішому кошмарі не присниться!

---------- Додано в 02:37 ---------- Попередній допис був написаний в 02:31 ----------

Ви ніколи не задумувалися: де Христос сьогодні? Якщо він живий на небі то от вам і приклад вічного життя.

15. Zoli

Zoli Well-Known Member

Я розглядаю цю розповідь у символічному плані.
    Але попри те хочу Вам подякувати за те, що звернули мою увагу на це місце у Біблії із дещо іншої точки зору, що дозволяє мені глибше обдумати написане...

• Подобається Подобається x 1
  16. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ісус проповідував ангелам які в часи Ноя приямали людську подобу а не духщам померлих людейю Жодної вказівки про те що це було саме після його смерті немає.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я от чесно дивуюся, коли всю притчу сприймають символічно. Що хотів показати тією притчею Ісус? Хіба не те, що Лазар хотів покращити своє існування, але було пізно? Ну але раз хотів, значить існував, бо якщо б його не було, то хто б хотів? У СЄ шеол - то місце, якого нема, в якому нічого і нікого нема, проте, чому між тим місцем та раєм є велика пропасть?

18. Сергій аспірант

Ісус вживи доступній для розуміння фарисеїв приклад - адже саме фарисеї проштовхнули ідею про безмертя душі в юдаїзм хоча це відбувалось дуже складно і навідь маймонід ставився до цієї ідеї скептично.

19. аксакал

Як попереджав Христос, стережиться, щоби не повстати проти Святого Духу.

20. Сергій аспірант

усе ви знаєте так чому ж не робите?
    В старому завіті десятки раз згадується про смертність душі наприклад в Второзаконні 9,11 та Чисел 6,6 але чомусь це приховуються від вірян

а де твій аватар? :)