Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Тварини теж мають душу?!
    І принесеш данину для Господа від військових, що входять до війська, одну душу від п'яти сотень від людини і великої худоби, і від ослів, і від худоби дрібної. (Числа 31:28)
    Душа не є безсмертна:
    Тож усі душі Мої: як душа батькова, так і душа синова Мої вони! Душа, що грішить, вона помре.
    Я не заперечую існування душі, а лише стверджую що вона може померти, а отже тут про безсмертя не може йти мова.

2. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Окстись, пане! В Євангелії, в усіх 4 книгах, цілі глави про дії Христа по Воскресінні!
    А про кару в геєні вогняній теж Він не раз казав! А притча про Багатія та Лазаря! Тай сам Еклезіаст (гл.11:8-9): "і коли б людина жила й довгі роки, хай за всіх їх вона тішиться, і хай пам'ятає дні темряви, бо їх буде багато, усе, що надійде, марнота! Тішся, юначе, своїм молодецтвом, а серце твоє нехай буде веселе за днів молодощів твоїх! І ходи ти дорогами серця свого й видінням очей своїх, але знай, що за все це впровадить тебе Бог до суду!"

3. ABDURAKHMAN

Плата за гріх - смерть. Тобто грішники не воскреснуть для вічого життя. І всьо...

4. аксакал

Та не все. Страждатимуть. Так Сам Бог-Син казав.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Деяка інформація є тут

6. ABDURAKHMAN

Якщо довести те, що душа жиє і може померти, тоді й не буде жодного аргументу щодо існування пекла. Бо хто тоді буде вічно страждати в огні? Ви не можете зрозуміти що значить - ВІЧНО. Людство всього існує на планеті Земля 6000 років, а кажете вічно. Невже ви всі думаєте що Бог будучи надзвичайно довготерпеливим, безмежно люблячим і головне справедливим, давши людині 100 років життя буде її мучити вічно в пеклі? Для чого він взагалі нас створював? церква вчить кажучи: на всьо воля Божа. Цебто Бог як тільки нас створив, зразу вирішив: ти-ти-ти і ти будете вічно палати в пекельному огні, а ти - будеш служити Мені і попадеш до Раю. Хіба Бог може вічно катувати творіння рук Своїх, за те що людина наробила за якихось 60 років? Вічно це далеко не септильйон років а набагато більше.

• Подобається Подобається x 2
  7. ovod

ovod Well-Known Member

ну офіційно Бог дозволив жити людині не більше 120 років.
    Крім того пекло це необовязково пекельний вогонь, це може бути, наприклад, "зупинка розвитку душі"

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Абдурахман..часом вартує...:nea:
    во..наприклад.. дехто кров’янки...тойво.. втлумне...:scratch_one-s_head:або,не приведи Боже,дриглів?:shutup:
    Тут септильйоном років ніяк не обійдешсі...:sorry:

• Подобається Подобається x 1
  9. ABDURAKHMAN

СМЕРТЬ і крапка.:sorry:

10. Romko

Romko Дуже важлива персона

Нє,то мнєгко...за таке... Сиптильйон,або квадрильон!!:ireful1: о...:sorry::scratch_one-s_head: Ну,а потім можна і смерть...

11. ABDURAKHMAN

Нє, якраз в самий раз! Сеп>квад:haha:

12. аксакал

Страждатимуть. Так Сам Бог-Син казав. Тому думки-розрахунки людей (богословів і ні) тут вже нічого не варті.

13. Zoli

Zoli Well-Known Member

Доброго всім дня.

Дякую. Перечитав.
    Однак не знайшов жодного посилання на Біблійний вірш, який би підтверджував цю церковну догму.

14. ABDURAKHMAN

Не треба сприймати буквально те, що говориться символічно.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ви так кажете,
    а Ісус каже:

54 Хто тіло Моє споживає та кров Мою п'є, той має вічне життя

16. ABDURAKHMAN

А хто не слухаєтьсю і не виковує Його волю, то просто вмирає і не отримує життя вічого в раю на землі.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Тобто лише канібали та вампіри мають вічне життя!

18. nata-k

nata-k Well-Known Member

Точно! Якщо слова Ісуса сприймати буквально, то так і є. Та, Миху?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага, то не кожному дано, не кожен то може осягнути.

20. ABDURAKHMAN

Угу, наш релігієзнавець мені теж завжди так казав коли не знав відповіді: 'Людський мозок не здатний це осягнути'. І хоча дисципліна мала на меті вивчення різних релігій, я нічого крім католицьких ритуалів від нього і не чув.

а де твій аватар? :)