Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Locke

Locke невиправний реаліст

Шановні Пані і Панове! Чи не здається Вам, що подібні дискусії на релігійні теми ведуться заради самої дискусії і для нічого більше. Деколи буває доходить до абсурдів. Ніхто нікого ні в чому не переконає, як би не старався. То таких понять як віра чи невіра, існування чи неіснування Бога та вічного життя можна прийти тільки самому. І хай буде кожному по вірі його!

• Подобається Подобається x 3
  2. вільний_слухач

вільний_слухач Well-Known Member

ха, та більшість тем на будь-якому форумі (не спеціалізованому) є для того, щоб "а пагаваріть?"
    ну хіба хтось якоїсь поради питає чи шось шукає, а так нікого ніхто не переконає... кожен просто висловлює свою думку і Ваша справа прийняти її, заперечити чи ігнорувати...

що до теми... чомусь виникла деяка аналогія з перпетуум мобілє - багато хто хоче створити, але нікому не під силу)), але розповідаааааааають)

3. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

концепції еволюції суперечать ДРУГОМУ ЗАКОНУ ТЕРМОДИНАМІКИ другий закон термодинаміки, тобто ЗАКОН НЕСПАДАННЯ ЕНТРОПІЇ(еволюції) ,стверджує,що еволюція термодинамічних систем приводить до збільшення безпорядку в них.
    і тим самим каже , що еволюція не можлива. Василь ви далі гадаєте , що всі від мавпи?

• Подобається Подобається x 1
  4. Zoli

Zoli Well-Known Member

Тобто, є система, функцією якої є життя, а ця система підтримує "постійний потік негативної ентропії". Наскільки мені відомо, ентропія є мірою невпорядкованості. А ваша відповідь передбачає, що ентропія (міра невпорядкованості) може бути позитивною та негативною. Це як? Поясніть, бо не розумію про що Ви. Якщо маєте на увазі її матиматичне значення то, на мою думку це не зовсім підходить для опису життя.
    Якщо дослівно, то Ентропія (від гр. ἐντροπία - перетворення)- це міра незворотнього розсіювання енергії, міра відхилення реального процесу від ідеального.
    То по вашому життя є хаотичним процесом? Чи негативне значення цієї ентропії, у такому випадку, є також випадковим? А що примушує цю систему підтримувати такий негативний потік? Адже негативне значення ентропії свідчить про впорядкованість системи. Чи я помиляюсь? Чому, коли весь світ (всесвіт) рухається у напрямку збільшення значення ентропії, існує життя?
    Думаю, це вже буде відхиленням від теми, але термодинаміка аж ніяк не підтримує теорію еволюції.
    Але наука, нічого кращого не запропонувавши, тримається свого...
    Звичайно, і маючи брак знань у цій сфері, Ви проігнорували цей факт. Я саме про це і говорю.
    Ніде у Біблії такого не сказано! Це були Ви стверджували, що люди переживають клінічну смерть:
    Ваші заперечення досить смішно виглядають. До чого тут клініка? Термін клінічна смерть був введений порівняно недавно. Для наукового охарактеризування того стану, через який пройшла людина. Смерть - це завжди означає смерть, - повну зупинку всіх функцій організму, що це життя і забезпечують. А той факт, що люди навчились проводити реанімаційні заходи, які є ефективними на самих ранніх етапах настання смерті, ще зовсім не означає, що її і взагалі не було. І як би Ви не називали цей стан, через нього проходить кожен хто померає. Так само як і преагонію та агонію. А як називати той чи інший період значення нема, і чи знаєте про його існування чи ні. А щодо лікарів, то тут Ви знову помиляєтесь - вони були, один із апостолів був лікарем. Звичайно не у сучасному розумінні, але таки були лікарі. Але Біблія "не говорить нам правду, це лише суцільна вигадка"...

Найдивніше те, що спочатку самі пропонуєте пояснення тих речей, які відбулись, - смерть Ісуса. Кажете, що це могло виглядати, як клінічна смерть. ("Багато людей оживало після клін. смерті".). Що вже саме по собі передбачає те, що Ви визнаєте факт смерті, смерті Ісуса.
    Але стоп. Ні. Ви заперечуєте, що Ісус померав, мовляв це лише вигадки людей, що Він воскрес, а отже, логічним є висновок, що Він навіть не померав.
    Скоро постане питання про те, чи жив на Землі Ісус взагалі... Це не важко передбачити, судячи із таких дописів.

Пропоную, пане Василю, спочатку розібратись із тим, яку позицію займаєте, та яким чином відстоюєте свої переконання. Бо те, що тут бачимо, більше схоже на те, як риба на льоду скаче.

Без образ, пане Василю. Я тільки хочу допомогти і Вам і собі зрозуміти про що іде мова...

5. вільний_слухач

вибачайте що за Василя кажу...
    нє, курча, з пороху)
    весь текст тут

P.S. не вважаю правильною жодної з доктрин розвитку світу.. ні дарвінівську ні біблійну.. нам поки "нє панять")

6. Zoli

Zoli Well-Known Member

А що коли віри нема. Глянемо на таку людину і підемо собі далі? Мовляв, він сам усе зрозуміє. Це дуже по християнськи... Так!
    Ісус приходив допомагати здоровим чи хворим?
    Звичайно ніхто тут не має за мету перконати когось у власній позиції, і крапка. Що б то не коштувало. Форуми створені для спілкування. І кожен має змогу приймати власні рішення. Читати, чи ні, ігнорувати чи ні, і т. д.
    А якщо наші дописи допоможуть комусь, хоча б задуматись, це вже непогано...
    Це ви до чого? Мені здається Ви вже самі це прокоментували...:)
    Дякую за розуміння...:good:

7. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

а надо бы понять, а вдруг ад существует, а вы не в курсе.

8. вільний_слухач

от на цьому і побудовані Ваші дії, дописи, почуття? "а вдруг?"... хммм, а я думав віра не підлягає сумніву.. це неможливо ні науково довести ні просто відчути.. це... та просто віра це , от шо це))
    P.S. тільки не ставте знак = між вірою і ... (біблією, церквою, священниками, кораном, пророком, буддою і т. д.)

9. Василь

Василь Well-Known Member

У Вас помилкове тлумачення другого закону. Він стосується закритих термодинамічних систем, а живий організм є відкритою системою.

Мої батьки мавпами не були. А 5 мільйонів років тому на землі не було людей, а були лише тварини, з яких протягом еволюції виникли люди.

Про те, що свідчить наука, я відповів в темі про життя тут.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це думка людей, знайомих з перідичною системою Мендєлєєва.
    Біблія писалась значно раніше.

• Подобається Подобається x 2
  11. вільний_слухач

хм............

12. Locke

Locke невиправний реаліст

Я мав на увазі трохи інше. Віра або є або її нема - третього не дано. Об'єкт віри - це те, що не можна помацати руками чи перевірити в інший спосіб. Існування Бога не можна довести ні формулами, ні дослідами. Або сприйняти на віру, або ні.
    Абсурдність переконувань в цій (та і не тільки в цій) темі на мій погляд в тому, що для доказів чи спростувань таких питань починають використовувати хитромудрі фізичні терміни, як ентропія, термодинамічні системи. Пробував зрозуміти, і як кажуть "Ніасіліл, многа букф".
    Вірити нікому не зашкодить. Хтось з відомих людей (не пам'ятаю точно хто) казав одну фразу, зміст якої можна передати приблизно так: "Якщо я буду вірити в Бога і виконувати його Заповіді, а потім виявиться, що Бога нема, то я нічого від того не втрачу. Навпаки, буду мати хороші взаємовідносини з іншими людьми".

Ісус казав: "Не сипте бісер поміж свиней". Якщо хочеш комусь передати благу вість, а він не хоче тебе слухати, то залиш його в спокої, навчай того, хто хоче навчатися.

Зцілення приходить до того, хто хоче прийняти зцілення.

P.S. Нікого не хотів образити, просто висловив свою думку.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Антропогенез - недоведена теорія.
    Еволюція стосується пристосування людей до нових умов існування.
    Закриті і відкриті системи старіють.

14. Василь

Василь Well-Known Member

Еволюція стосується всього на світі. У кожного протона, електрона чи атома своя еволюція.

15. Yur

Yur Well-Known Member

Зовсім вірно. Корисною є спільна молитва, а не пустопорожні балачки й перепирання.

16. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Якщо душа безсмертна, то який же тоді буде сенс її воскрешати? Чесно не розумію!:dntknw:

17. JaguaR

JaguaR щасливий

Що Ви не розумієте, я ж Вам писав, що воскрешати БОГ буде не просто душу, а людину, яка складається з душі, тіла і духа. ВСьО.

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Чудеса не являються достовірним підтвердженням Божого схвалення:
    А якщо тоді хтось вам скаже: "Дивіться, Христос тут!" або "Дивіться, він там!" - не вірте. Бо з'являться лжехристи й лжепророки, які чинитимуть великі знаки та чуда аби ввести в оману, якщо можна, і вибранців. Пам'ятайте, я перестеріг вас. Тому, якщо вам скажуть:

"Дивіться, він у пустелі!" - не виходьте; "Дивіться він у таємних кімнатах!" - не вірте. (Матвія 24:23-26)

А присутність беззаконника внаслідок підтримки Сатани буде супроводжуватись могутніми ділами, фальшивими знаками, пророчими чудами, неправедністю і всіляким обманом. Усе це буде спрямоване на тих, котрі гинуть, отримуючи відплату, бо не прийняли любові до правди, завдяки якій могли б врятуватися. (2Сол. 2:9-10)

Не кожен, хто каже до мене: "Господи, Господи", увійде в царство небесне, а тільки той, хто чинить волю мого Батька, який на небі. Багато хто скаже мені того дня: "Господи, Господи, хіба ми не твоїм ім'ям пророкували і не твоїм ім'ям виганяли демонів, і хіба не твоїм іменем здійсювали багато могутніх діл?" Але навіть тоді скажу їм: "Я ніколи не знав вас! Відійдіть від мене всі, хто чинить беззаконня". (Матвія 7:21-23)

Dля чого воскрешати того, хто і так живий, 'душа ж бо вічна'.(Див. Еклізіаста 12:7)

Останнє редагування: 18 гру 2009
  19. Zoli

Zoli Well-Known Member

Ягуар, це означає, що Ви не відхиляєте відсутності душі у розумінні сучасного християнстиянства...? А відповідно Ви не є опонентом у доведенні того, що душа (у розумінні сучасного християнства) існує.
    Я Вас правильно зрозумів?

20. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Трохи допоможу збагнути. Людина складається (всупереч атеїстичним запевненням) з тіла і душі. Багатовікові спостереження йогів привели до вчення про сім рівнів у людині, починаючи з тіла і до найтонкіших субстанцій. По воскресінні душа знов стане людиною у всій повноті, хоча не такою точно як на землі. Природно, якщо вірити Ісусу Христу. ;)

а де твій аватар? :)