Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Василь

Василь Well-Known Member

Дякую! А листівочку з раю надішлете чи ні?

Тепер Ви перескочили від можливостей пізнання до того, хто що знає. З того, що хтось чогось не знає, зовсім не випливає, що він не може його знати!

2. Blessed

Blessed Well-Known Member

19. §Некоторый человек был богат, одевался в порфиру и виссон и каждый день пиршествовал блистательно.
    20. Был также некоторый нищий, именем Лазарь, который лежал у ворот его в струпьях
    21. и желал напитаться крошками, падающими со стола богача, и псы, приходя, лизали струпья его.
    22. Умер нищий и отнесен был Ангелами на лоно Авраамово. Умер и богач, и похоронили его.
    23. И в аде, будучи в муках, он поднял глаза свои, увидел вдали Авраама и Лазаря на лоне его
    24. и, возопив, сказал: отче Аврааме! умилосердись надо мною и пошли Лазаря, чтобы омочил конец перста своего в воде и прохладил язык мой, ибо я мучаюсь в пламени сем.
    25. Но Авраам сказал: чадо! вспомни, что ты получил уже доброе твое в жизни твоей, а Лазарь -- злое; ныне же он здесь утешается, а ты страдаешь;
    26. и сверх всего того между нами и вами утверждена великая пропасть, так что хотящие перейти отсюда к вам не могут, также и оттуда к нам не переходят.
    27. Тогда сказал он: так прошу тебя, отче, пошли его в дом отца моего,
    28. ибо у меня пять братьев; пусть он засвидетельствует им, чтобы и они не пришли в это место мучения.
    29. Авраам сказал ему: у них есть Моисей и пророки; пусть слушают их.
    30. Он же сказал: нет, отче Аврааме, но если кто из мертвых придет к ним, покаются.
    31. Тогда [Авраам] сказал ему: если Моисея и пророков не слушают, то если бы кто и из мертвых воскрес, не поверят
    Луки 16:19-31

Вась, можеш не відповідати, а просто подумай.

3. Василь

Василь Well-Known Member

4. Василь

Василь Well-Known Member

5. Bambook

Bambook Persona non grata

Це ви перескочили, а не я. Невже не очевидно, що можливість пізнання є обмеженою?

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Для тебе обмежена.
    Для мене обмежена.
    Для...скажім професорів з CZD у Варшавітеж обмежена...
    Сократ теж колись признав:
    - Я знаю,що я нічого не знаю...
    Але то ж якісь там...а то ж САМ Василь,нє?

• Подобається Подобається x 2
  7. Василь

Василь Well-Known Member

Мені зовсім не очевидно, в противному разі я б це помітив, чи не так?

8. Bambook

Хто зна, може ви зумисне в інший бік дивитеся? Або просто гординею очі прикрили? ;)

• Подобається Подобається x 1
  9. Blessed

Та то все говориться поки -доки.... якби він був зараз в Японії то вже би обмочив си штани і кричав "Боже спаси мене"

10. Василь

Василь Well-Known Member

Відтак Ви не впевнені в обмеженности можливостей людського пізнання, бо інакше не шукали б причини в мені, а не в самому пізнанні! Якщо людське пізнання, дійсно, було б обмеженим, то причина була б не в мені, а в самому пізнанні. Оскільки Ви такої причини не вказали, то Ваше твердження є хибним.

11. Василь

Василь Well-Known Member

Я підскажу: воно буде життям в осягненні єдности.

12. Bambook

Те, що я не навів причини, абсолютно не означає, що моє твердження є хибним.
    Ось твердження:
    "2 + 2 = 4".
    Я не навів жодних причин. Твердження є хибним?

13. Василь

Василь Well-Known Member

Хибним є Ваше твердження, що причина обмежености можливостей пізнання в мені. Ваше твердження про цю обмеженість могло б стати вірним, якби Ви навели причину в самому пізнанні, але Ви вхопились за своє хибне твердження, що причина обмежености пізнання в мені, і носитесь з ним як з писаною торбою! Ще запитання є чи вже сформулюєте свою власну тезу?

14. pfadfinder

pfadfinder Member

Питання про вічність, мають нескінченний характер адже людина не спроможна все зрозуміти і осягнути своїм розумом. І чи це нам потрібно? Є речі які треба прийняти з вірою.

Факт є той, що людська душа є безсмертна!

Тому переконаний, що ціллю нашого земного життя є спасти свою душу! А це можемо зробити лише у Христі.

15. Bambook

Я не стверджував, що причина обмеженості людського пізнання в вас. Може, перестанете вигадувати якісь нібито мої твердження, яких я насправді не робив і почнете відповідати на питання по суті?

16. pfadfinder

pfadfinder Member

У чому ж тоді полягає ця вартість душі? Не в багатствах, не в красі та мудрості людини. Вартість душі полягає в тому, що вона є живим прообразом всемогутнього Творця. У Святому Письмі написано: "Бог сотворив чоловіка на Свій образ" (Бут.1:27). Отже, людська душа — це наче дорогоцінний діамант, який має вартість сам у собі, а не в зовнішній красі. Сам Спаситель зазначив, що душа є більш вартісна, ніж увесь світ: "Яка користь людині, що здобуде цілий світ, а занапастить свою душу? Або, що дасть людина взамін за свою душу?" (Мт.16:26). Що ще Господь міг зробити більше для людей, ніж сотворити їх на Свій образ і подобу? Нічого! Це вершина Його любові до нас.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Це Ви про що? На яке запитання я не відповів по суті?

18. Blessed

ООо це вже компютер завис в вас Васильку, то є вічне життя чи нема? чи воно є але лише для вас і вам подібних і лише для осягнення єдності?

до речі, що це воно таке це осягнення єдності? якої єдності? чиєї? для чого? між ким?:dntknw:
    ну і нарешті вже дайте відповідь, то звідки ваша мама? а мама мами? а мами мами мама, мама мами,а хто ж був першим? А хто мама першого?

19. Bambook

А вам здається, що ви хоч на якесь відповіли по суті? о_О

20. Василь

Василь Well-Known Member

Мені не тільки здається, а я й справді пишу по суті. Ще питання є?

Це була моя підказка для тих, хто вірить в вічне життя. Насправді, віра у вічне життя є формою усвідомлення віруючими осягнення єдности як єдиного можливого для людей справжнього життя.

а де твій аватар? :)