Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. Bambook

Bambook Persona non grata

А, ви про це питання. Даю вам вичерпну відповідь. На мою особисту думку, людина не спроможна осягнути розумом, що таке вічне життя. А з цього випливає, що вона ніяк - хіба якимось дивовижним випадковим чином - не зможе зробити його "нормальним людським життям".
    Відповідно, з моєї точки зору, таки немає що обговорювати ;)

2. Василь

Василь Well-Known Member

Відтак людина не може жити вічно?

3. Bambook

Відтак ми цього не можемо знати Ми віримо у це або ні.

4. Василь

Василь Well-Known Member

Ага, а я про що? Вірити у вічне життя - ще не означає, що таке вічне життя вже існує чи буде колись існувати!

5. Bambook

А хіба я десь стверджував протилежне? ;)

6. Василь

Василь Well-Known Member

Не знаю, я тільки не зрозумів, чому так треба було мені бути готовим почути відповідь про те, що таке вічне життя? Чи може Ви й такого не стверджували?

7. Bambook

Ну а хіба могла б бути для вас тяжким ударом чи розчаруванням інформація про те, що вічне життя - це безсумнівна реальність і її можна перенести у звичайне людське життя? Та це мала б бути для вас радість і поштовх до дії...
    Саме тому й готував вас так ретельно, що йшлося про сумну звістку...

8. Василь

Василь Well-Known Member

Навпаки, для мене було б сумною звісткою те, що вічне життя є безсумнівною реальністю, але я про це ще не знаю.

9. Bambook

ну звідки мені було знати, що для вас якесь дрібне честолюбство важливіше, ніж вічне життя :)))

10. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

То когого милого ви у "біблійному розділі" заводите теми про біблійне?
    Хочете "поговорити за жизнь"? - Оберіть належний розділ!

• Подобається Подобається x 1
  11. Василь

Василь Well-Known Member

Справа в тім, що я не в біблійному розділі, а у філософському. І саме в цьому розділі я завожу теми про життя.

12. levandivka

То не хапайтеся брудними руками за Біблію! Бо кадилом офігачать!

---------- Додано в 10:35 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

Є ще розділ "Здоров'я".

Щоб означити філософічнічність теми, можу перейменувати у "вічне жуваття" :ireful1:

13. Bambook

Шановний, ми з вами щойно дійшли нарешті до висновку, що вічне життя вас насправді мало цікавить. Цікавить лише власна самооцінка у звязку з тим, що ви про щось не знали. То чому ви не в темі про самооцінку, а в темі про вічне життя?

• Подобається Подобається x 2
  14. levandivka

Я ж кажу, у "Здоров'я" треба.

15. Василь

Василь Well-Known Member

Дякую, мене цікавить лише філософський розділ, бо своє здоров'я обговорюю зі своїм лікарем.

16. levandivka

Нема ТАКого. Є Фільософія і релігія
    Прошу зважати на сусідство і не хапати те, до чого долучатися не бажаєте.

17. Василь

Василь Well-Known Member

Бо тема є про вічне життя, а не про самооцінку. Крім того, ми з Вами ні до якого спільного висновку про вічне життя ще не дійшли, Шановний!

---------- Додано в 10:49 ---------- Попередній допис був написаний в 10:46 ----------

В свою чергу, прошу перемістити мої теми до філософського розділу без сусідства з релігійним!

18. levandivka

Ще не пора телефонувати лікареві?

---------- Додано в 10:53 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Добре, до появи ТАКого, приберу релігійну термінологію з назви.

19. Bambook

Ну як же не дійшли. Це ж ваші слова:
    Тут є однозначно сказано, що відсутність вічного життя для вас не було б сумною звісткою, а сумною звісткою було б те, що ви про нього не знаєте.
    Що, вочевидь, означає: ваші знання чи незнання для вас важливіші за вічне життя.
    Хіба не так?

20. levandivka

Дійшли-дійшли...
    До ручки... (с)

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:00 ----------

є аналогічна формула: "війна - фигня, головне - процес"

а де твій аватар? :)