Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. plastic

plastic Well-Known Member

В біблії кожне слово має значення. І її треба читати в цілому, а не уривками. Ви Вірите не біблії, а закладеним в вас вченням, бо читаєте її передвзято.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ось про це я і казав. Читайте, а не видумуйте, що символічно а що фігурально.
    Що до мене, то в мене вчення ніхто не закладав. Я, практично, не належу до жодної деномінації.

• Подобається Подобається x 1
  3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Бачите, я не розумію, для чого сюди приходити, якщо старатися стояти на своєму. Лишайся сам, ходи до своєї церкви (збору), слухай, що тобі чергове скажуть вожді... і все.
    Я ще більше доводив Абдурахману, мені шкода його як людини бо єговісти як секта мене не цікавлять зовсім. Ця секта була заснована глубоко неморальними злочинним аферистами і нічого дати людям не може. А абдурахманів шкода.
    Але ж коли тебе десять тикнуть носом в вірш з Писання, де чорне і біле а він знову торочить своє, то для чого такі діалоги?

4. Зануда

Зануда така зануда

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

У Бога інша думка:

Матв.10:28. І не лякайтеся тих, хто тіло вбиває, а душі вбити не може; але бійтеся більше того, хто може й душу, і тіло вам занапастити в геєнні.

У апостола Павла також:

2 Кор.4:16. Через те ми відваги не тратимо, бо хоч нищиться зовнішній наш чоловік, зате день-у-день відновляється внутрішній.17. Бо теперішнє легке наше горе достачає для нас у безмірнім багатстві славу вічної ваги,18. коли ми не дивимося на видиме, а на невидиме. Бо видиме дочасне, невидиме ж вічне!

2 Кор.5:8. ми ж відважні, і бажаємо краще покинути дім тіла й мати дім у Господа.
    9. Тому ми й пильнуємо, чи зостаємося в домі тіла, чи виходимо з дому, бути Йому любими.
    10. Бо мусимо всі ми з'явитися перед судовим престолом Христовим, щоб кожен прийняв згідно з тим, що в тілі робив він, чи добре, чи лихе.

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Як вже не одноразово писалось душа в ыблыъ означаэ також життя.
    Бапгато хто з перших християн мади небесну надію - томуто апостол Павло писав що мертві воскреснуть а вони переміняться.

7. plastic

1.Нащо тоді потрібно воскресіння, якщо людина може жити як душа?
    2. Чому в книзі обявлення душі праведників -знаходяться від жертовником, а не як у притчі з Лазарем-на лоні Авраама?
    Пишу ще одну цитату з Біблії:
    Бож у смерті нема пам'ятання про Тебе, у шеолі ж хто буде хвалити Тебе? (Псалом 6/6) -Подібне є в книзі Еклесіаста,
    Отже людина вмирає-вона ніби "спить"( в неї нема думок, почуттів, страждань) Під час воскресіння людина повстає з мертвих- "прокидається" А далі або
    1. живе вічно або
    2. після отримання наказання буде знищена.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Тоді це не буде людина.
    Це душі побитих за Слово Боже.
    Старий Завіт корисний до читання і направи, але Християнство самодостатнє і своє віровчення черпає зі слів Ісуса і апостолів.
    Наука Христа була новою і дивною для юдеїв, такою, якої вони ще не чули.

Лука 4:32. І дивувались науці Його, бо слово Його було владне.

Ів.7:46 Чоловік ще ніколи так не промовляв, як Оцей Чоловік..

9. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

В принципі, ніяк не можу витягнути у вас секрету спасіння, який мав би взвгалі лежати на поверхні. І пояснити механізм не так важко (в загальних рисах). А у вас суцільні парадокси виходять: людина помирає і зникає повністю, а потім, як фенікс, відроджується. Даруйте, але фенікс відроджується ЗІ СВОГО ПОПЕЛУ, тобто якосїсь субстанції, яка є просто іншою якістю того ж фенікса (не будь-яка купка попелу дає поштовх народженню фенікса).
    Ви пиете, що людина після смерті не існує, зникає, а потім стверджуєте, що все-таки щось зберігається у пам"яті Бога. А що саме? У Господа десь записано у журналі відомості про кожну окрему людину? Чи у Нього ця інформація зберігається у формі табличок, фотграфій, зорових, слухових образів??? Тобто в якійсь формі ця інформація присутня. До того ж цікавить питання: це суб"єктивна інформація Бога чи об"єктивна?
    Прошу, опишіть самі весь процес від зародження людини і до спасіння та життя вічного, хоча б схематично, бо поки що я тільки сам здогадуюсся, а ви тільки натяки даєте і непрозорі відповіді та невдалі аналігії, як із феніксом.
    2) тобто традиційна церква пропонує людям понищену і "відредаговану" Біблію? У вас є "повний" варіант? (чув про те, що існує "повний варіант" Біблії, але церква тримає його у секреті, оскільки керівники церкви вважають, що інформація, вміщена там, небезпечна для загалу, може бути неправильно витлумачена)
    3) Ви вперто не даєте відповіді на питання: хто, дотримуючись ваших поглядів, вашої методики і ваших принципів спасся? Тобто, що і хто є підтвердженням істинності ваших поглядів? (завжди у всіх релігіях таким критерієм були чудеса, надзвичайі здібності: можливість зцілення, віщування, читання минулого і т.п.)
    Поки що я зробив висновок, що спаслися (на вашу думку) тільки "перші учні Христа". ЩО чекає всіх інших?

---------- Додано в 13:56 ---------- Попередній допис був написаний в 13:55 ----------

це своєрідна форма утвердження себе у власних поглядах і можливість відшліфувати вміння їх відстоювати... мабуть...

---------- Додано в 14:03 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

Людина не може жити, як душа :) Людина - це тіло + душа.
    Уявіть собі автомобіль і водія, але краще підводний човен і команду людей (людина не може жити в середовищі води без спеціальних механізмів, пристроїв).
    Душа - цее субстанція духовна, у матерії вона не може діяти сама по собі, їй потрібен механізм, апарат, машина для дії.

10. plastic

Тобто одны праведники будуть на лоні Авраама насолоджуватись життям, а інші будуть під жертовником? Якась несправедливість.

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:02 ----------

Характер Бога видно не тільки в Новому, але й старому Заповіті. Тому відкидання Старого заповіту, як робить багато людей, є неправильним. Самі апостоли досить часто в своїх посиланнях цитують фрази зі Старого заповіту.

---------- Додано в 16:11 ---------- Попередній допис був написаний в 16:06 ----------

Це показує наскільки наука Христа була живою. Рабини в той час справжну віру перетворили на релігійні обряди. Своїми переданнями вони замінили Божий закон.
    Вони приносили жертвоприношення як релігійний обряд, забуваючи про те, на Кого це жертвоприношення вказує. Ягнець, що приносився в жертву вказував на Ісуса Христа. Вони соблюдали всі свої постанову лише зовнішньо, а всередині завидували, були егоїстичними і ненавиділи один одного. Тому Ісус їм і сказав- Ви як гроби розфарбовані, ззовні гарні, а всередині повні нечистоти.

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:11 ----------

1. Люди часто не розуміють Біблію. Причина в тому що Біблія писалася під керівництвом Духа Святого. І зрозуміти її просто людині, яка просто вирішила собі її почитати не вдасться. Багато людей рекомендує перед читанням біблії молитися щоб Дух Святий відкрив свідомість для розуміння. Якщо людина не має Святого Духа а просто читає, то може зробити неправильні висновки. Також якщо читається тільки Новий заповіт, або вириваються уривки. Біблія це книга, що складена не людиною а Богом. Все що необхідно знати для нас, Бог нам дав знати. Біблія є гармонічною, і кожне слово має значення. Проблема в тому що багато хто перекручує ті слова що там написані як їм вигідно. Але за цією роботою стоїть сатана.

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

Ні не тільки учні Христа. Є багато людей які спаслися. Їх мільйони. Але ніхто не знає точно хто вони. Знає тільки Бог. Тому що Він знає людське серце.Нам може здаватися, ніби якась конкретна людина-дуже хороша, вона точно буде спасена, але Бог дивиться на серце. І може в цієї людини є якийсь таємний гріх, з яким вона не хоче попрощатися, може вона не хоче простити людину, яка їй колись завдала болю, може мотиви її дій не з любові, а щоб підняти себе в своїх очах.
    Тому храще наперед не судити хто достойний спасіння, а хто ні. Памятаєте евреї теж вважали себе спасеними, тому що вони "народ Божий" і в них є обрізання як знак цього. Але Христос, коли прийшов , доказав їм зворотнє.
    Зараз в багатьох церквах є дари Духа Святого. У харизматів-це говорінння іншими мовами, зцілення і т.д.
    В церкві АСД-так само. Є випадки зціленння від одержимості, В нашій церкві є дар пророцтва.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

Душі побитих мучеників перебувають під жертівником у білих одежах, що означає їх особливу близкість до Господа.
    Так, Своєю наукою Ісус проникав далі написаного, до самого духа Писання. Ті, хто вірив Христові, одразу проникались цією наукою, хто ж не вірив, шукали помилки, щоб осудити Його.

12. SemperTiro

хіба я десь писав про судження наперед?! :) я писав про визнані факти, про тих людей, які дотримувалися певних поглядів та принципів і спаслися. Я знаю такі приклади як у православній, так і в католицькій традиції. Уже під час земного життя ці святі демонстрували те, що не вкладається у людський розум. Знаю про святих не християнської традиції. Знаю людей, які наслідують цих святих і теж досягли значних результатів: зціляють молитвою людей, знання минулого, теперішнього і майбутнього. Причому це все у комплексі, як дар за праведне життя, а не засіб для утвердження в суспільстві. Імена цих святих не є секретом: Іоан Златоуст, Микола Чудотворець, Серафим Саровський, Аліпій Печерський і багато інших... До речі, хто вони, з погляду вашого релігійного вчення? Адже виходить, що вони не так, як ви, тлумачили Біблію, але результати їхні деколи просто приголомшують. Які земні результати ваших адептів?

А що є ознакою наявності Святого Духа? І що таке "неправильні висновки"? Може, персонально ви щось не так зрозуміли, бо читали Біблію неправильно? Де критерій правильності вашого прочитання? :)

13. plastic

У Бога є багато дітей в різних конфесіях і різних течіях. Просто вони не знали істини в той час і тому вони не відреклися від неї заради своїх інтересів.
    Якщо ж людина знає істину, але свідомо відмовляється від неї-це вже інше.

---------- Додано в 19:29 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

Де написано що вони спаслися? Бог дає можливість виконувати чудеса, але це не значить що ті люди обовязково будуть спасені. Це вирішує Бог.
    Дивіться притчу Ісуса:
    22 Багато-хто скажуть Мені того дня: Господи, Господи, хіба ми не Ім'ям Твоїм пророкували, хіба не Ім'ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім'ям Твоїм чуда великі творили?23 І їм оголошу Я тоді: Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!
    Нам наперед неможна нічого говорити ні про Саровського, ні про Печерського, ні про інших.

---------- Додано в 19:34 ---------- Попередній допис був написаний в 19:29 ----------

Дух Святий є в людині, яка народилася "з гори" інакше-обращена из "мертвих"
    Докази наявності Духа Святого свідчать плоди Духа в житті людини-
    1. Любов.
    2. Радість.
    3. Мир.
    4. Довготерпіння.
    5. Доброта.
    6. Милосердя.
    7. Віра.
    8. Смирення.
    9. Стриманість.
    Див. Послання до Галатів, 5, 22-23.

14. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Та то й не секрет. Треба читати Святе Письмо, виконувати його і вірити у викупну жертву Христа, який постраждав за нас.
    2. Точно, що не на табличках, чи журналах, чи дисках, бо Бог це нетілесна особа.
    3. Людина до свого зачаття не існувала. Вона Стає душею живою, а не отримує душу від Бога. Душа - це життя, або ж людина вцілому, а не якась невизначена частинка людини. Проживши 50-60 років людина (душа) померає. Перестає існувати з погляду людини. Але з точки зору Бога смерть це тільки Сон. Як нам легко розбудити сплячого, так і Богу воскресити мертвого повернувши його з небуття.
    Воскресіння: Бог відновлює людське тіло і дарує йому вічне.
    4. Церква в прямому значені цього слова знищували (вбивали) перекладачів Біблії, самі Біблії теж знищували. І як ці дії церкви сприяли поширенню Доброї Новини?
    5. Див. пункт 1.

15. plastic

І таке буває, якщо я неможу зрозуміти якийсь текст із Біблії, я молюся і через деякий час отримаю відповідь. Я не претендую на те що знаю і розумію все, я теж можу помилятися. Тому в Біблії сказано читати її завжди.

16. SemperTiro

я також умію говорити багато і не по суті, я володію методиками уникнення прямої відповіді, маніпулюванням змістом речення і підставлянням вигідних для мене слів задля досягнення власної мети. Але тут я цей багаж знань не використовую. Я просто хотів з"ясувати, що ви намагаєтесь донести людям. Ми або далі будемо дурачитися, або напишіть ПО СУТІ. Якщо ж не можете відповісти ЧІТКО, ЛОГІЧНО, ПОСЛІДОВНО на поставлені питання, то або не відповідайте, або напишіть: Я НЕ ЗНАЮ або НЕ МОЖУ ДАТИ АДЕКВАТНУ ВІДПОВІДЬ.

п.с. якось читав історію про розмову з настоятилем тибетського монастиря, який близько години морочив голову вченим, завалюючи їх такими словесними конструкціями, що від простого аналізу смислових зв"язків між словами і встановлення змісту речення мозок ліз через вуха :) потім він перестав дурачитись і за 10 хвилин пояснив, що є певні теми, на які він говорити не буде :)

---------- Додано в 19:01 ---------- Попередній допис був написаний в 18:43 ----------

впевнений, що майже НІХТО з людей (сучасних) не володіє набором таких якостей. Висновок із ваших же слів, усі, хто читає Біблію, роблять із неї неправильні висновки, бо не мають Святого Духа в собі.

1) Віра не є самоціллю, це важливий крок до ЛЮБОВІ. Я дочекаюся опису процесу? (н.п.: людина (душа+тіло) - смерть тіла - суд для душі - рай чи пекло (варіант - чистилище) - Друге пришестя - Рай для праведних)
    2) а хіба неможливі нематеріальні таблички? То як саме зберігається у пам"яті Бога інформація про людину? в якому вигляді? Може це якийсь згусток інформації? Він об"єктивний чи суб"єктивний щодо Бога?
    3) що спить? із чого буде Бог творити тих людей? знову із праху? а праху на всіх вистачить? Конкретніше опишіть процес, будь ласка.... цікаво ж... До речі, тут ви пишете про абсолютне небуття (якщо так, то його немає, воно ж небуття) чи небуття для людей (якщо так, то все у світі існує лише для Бога, відповідно, наше буття є насправді небуттям)?
    4) конкретніше: у вас є "істинна Біблія"? й імені тих людей ,які дотримувалися ваших поглядів і спаслися. Якщо таких нема - так і напишіть НЕМА.

17. plastic

18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1) Людина це лише тіло, матеріальне тіло і все, крім тіла немає вже нічого. А тепер назвіть той стан коли тіло гине...
    1е воскресіня - воскресають праведні відразу після їх смерті, набувають ангельського лику і будуть разом із Христом і Богом на Небі, вони отримають духовне тіло і вже ніколи не помруть. Їх число 144000. Вони почали набиратись після смерті Христа і набираються до цего часу. До Армагеддону всі вони мусять воскреснути.
    Армагеддон знищення всіх тих хто чинить беззаконня. Всі хто був знищені в армагеддоні вже ніколи не воскреснуть.
    2е Воскресіння праведних і грішних, тих хто, можливо, не мав змоги навчитися Божої Доброї Новини.
    Тисячолітне правління Христа.
    Сатана Диявол закований і не спокушає людей, протягом 1000 років.
    Ті хто не мав можливості чути боже слово, навчаються.
    Після 1000 років Сатана і його демони будуть випущені на короткий час щоб спокушати людство. Ті хто спокусяться і підуть за Люцифером будуть остаточо знищені. Це друга смерть.
    Диявол і його армія демонів будуть знищені.
    Всі ці події відбуватимуться на Землі.
    Пекла, Чистилеща і Лімбо немає. Всі грішники будуть раз і назавжди знищені.
    2) Не можу знати, оскільки на аудієнції у Бога не був.
    3) Людина то лише тіло. Смерть тіла означає - смерть... Загробного життя немає.
    4) Практично у всіх є істинна Біблія, яка лежить і припадає пилом на самій верхній полиці. Та біда що на неї ніхто не зважає. Біблія є однею і тею ж незалежно від того хто є її перекладачем.
    Не можу а ні підтвердити, а ні спростувати, вашу думку.

19. SemperTiro

1) тобто воскресає тіло праведних. Те тіло, яке перейшло після смерті у небуття і його не було? З чого воно воскресає. Оскільки людина - це прах, то чи вистачить на ВСІХ (цитую: "праведних і грішних") праху земного? А як це "ангельський лик"? тобто вони будуть людьми чи не людьми? які критерії "ангельськості"? І найголовніше - ЩО набуває ангельського лику? Тіло чи сама людина? і чим "людина" відрізняється від просто "тіла"? (у вас місцями ці терміни синонімічні, а місцями є різниця)
    2) тобто ви говорите про те, чого не знаєте? Навіщо ж тоді казати, що інформація "зберігається у пам"яті Бога", може вона в Його пам"яті не зберігається або зберігається, але в якомусь вигляді. Наприклад, у вигляді згустку енергії з інформацією (що = поняттю "душі", зрештою, терміни можуть бути різні, я вже наводив санскритське "атма")
    3) Як нема, коли ви написали, що "буде воскресіння"?

ну і фінал: НЕМА ЛЮДЕЙ, ЯКІ ДОТРИМУВАЛИСЯ ВАШИХ ПОГЛЯДІВ І ДОСЯГЛИ ЗНАЧНОГО ДУХОВНОГО ПРОГРЕСУ (СТАЛИ СВЯТИМИ: робили чудеса, зціляли немічних, "розсували час і простір"). Здається, висновок логічний: УЖЕ ЦЯ ОЗНАКА ВКАЗУЄ НА ХИБНІСТЬ, ОСКІЛЬКИ ІСТИННО ДУХОВНА ПРАКТИКА ДАЄ РЕЗУЛЬТАТИ НЕ ЗАЛЕЖНО ВІД ЧАСУ, ВІКУ, НАЦІОНАЛЬНОСТІ, МАСИ ТІЛА І Т.П. Сенс дотримуватися таких поглядів???
    До речі, а ви давно їх дотримуєтесь? Судячи з того, що раніше вам грошей не вистачало, а тепер ви задовольняєтесь стипендією, порівняно недавно. Є ще час переглянути позиції.
    Навіть Ісус прийшов і не просто вчив, а й справами (чудеса) підтверджував правильність та істинність свого вчення. Це гарний доказ і нам варто не вірити тим ученням, які не перевірені "духовною практикою" та ЧАСОМ.
    Але у кожного свій вибір.
    я свідомий того, що дуже часто людина діє навіть собі на шкоду... :) Але то її вибір, бо тіло тимчасове, а душа - вічна, вона кочує з тіла в тіло до тих пір, поки не повернеться до себе ДОДОМУ, яким є ДУХОВНИЙ СВІТ :)

20. plastic

Воскресає людина.З чого воскресає прочитайте ЩЕ РАЗ уривок з книги пророка Ієзекііля -кості зближуються, на них виростає плоть, шкіра .
    Праху вистачить, можете не сумніватися.
    "Ангельский лик" значить що воскреслі праведники воскреснуть в новому тілі, вони будуть подібні на себе, так що їх можна буде впізнати, але їх тіло буде без вад, сяяти здоровям і красою

а де твій аватар? :)