Вічне жуваття про заперечення Вічного життя

Тема у розділі 'Філософія та мораль', створена користувачем Василь, 24 лис 2009.

1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Невже линк не відкривається? "Скала́ свято́го Явле́ния — надводная скала... Название получила от того, что по преданию в 891 году здесь терпящим бедствие греческим рыбакам явился Святой Георгий Победоносец" (Що був страчений прибл. у 303 р.)

2. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

1) справа в тому, що у наведених вами итатах словов ДУША може сприйматися як слово ЛЮДИНА. У лінгвістиці такий стилістичний прийом називаєиться СИНЕКДОХА. Наприклад: нема ні душі, тобто людей нема.
    2) знову ж таки синекдоха... А часточка Бога - тут позначається "дихання життя" (зараз ми її називаємо ДУШЕЮ у значенні "безсмертна субстанція в людському тілі"). Від зміни звукових комплексів поняття не міняється, наприклад: палець і перст - це один і той же орган :)
    3) 1 і 2 цитати Еклезіяста вказують тільки на те, що нема пам"яті у померлих. 3 цитата чітко вказує, що якась субстанція виходить із тіла (от куди вона дівається?) , а матеріальна оболонка - це прах, який іде в замлю і нічого від неї не залишається.

---------- Додано в 21:29 ---------- Попередній допис був написаний в 21:08 ----------

не виходить... раз ми це бачимо, то чомусь Бог направив нас у цю ситуацію. Це може бути випробуванням і для нас. Якщо я оцінюю ситуацію, як неправильну і можу щось зробити, то я буду втручатися, оскільки якщо я є свідком ситуації, то вже є її учасником.

раз гинуть, то не означає, що вони винні чи невинні. це означає, що вони мають померти і все. Причин смерті може бути мільярд... раптом людина, яка не помре зараз потім сама може знищити когось? ми ж знати не можемо :) Але Бог втручається, однозначно, бо Він знає все...

Таким чином ми робимо їм велике благо, оскільки унеможливлюємо ще більше падіння їхньої душі. Мало того, деяких людей треба не просто обмежувати у волі, а й знищувати. Це і буде проявом любові. Уявіть собі, якби Гітлер помер у час Першої світової... Або Сталіна завалили б троцькісти...

у випадку із владою питання дуже складне... І все ж я схиляюся до думки, що це нам випробування. Треба змиритися... може потім прийде влада краща.
    А взагалі питання діяльності і бездіяльності - досить цікаве. Насправді смирення - це не бездіяльність, це просто пасивна діяльність. До активної діяльності ми можемо переходити тільки в тому випадку, коли будемо мати ЗНАННЯ. А до того ми і справді БАРАНИ. Я визнаю. що баран, бо не маю знання і не знаю, як діяти правильно, а мій розум не має ясності. Вихід - смирення, очищення розуму, свідомості, захоплення контролю над почуттями і тільки після того можна буде щось робити, бо тоді що б я не робив. усе буде правильно :)

3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Ну той і вважайте собі.
    А мені яке до того діло?

4. SemperTiro

гм... цікаво... роблю висновок: що б я не писав, що б вам інші не доводили, ви все одно залишитесь на своєму: в людині нема субстанції іншої, окрім матерії?
    Я ж залишаюся на позиції, що людина - це матеріальна оболонка (тіло) + душа (не має принципового значення як називати в тілі людини вічну духовну часточку, зрештою є термін АТМА).

Останнє редагування: 22 лют 2010
  5. ABDURAKHMAN

Правильний висновок. В людині немає душі окрім тіла. І ніщо мене не переконає що людина має духовну душу.
    Ми всі бездушні...
    І проживши своє мізерне життя, шукаючи сенс свого існування і в кінці кінців зрозумівши, що це все абсолютна суєта і ловлення вітру, йде у небуття.
    І немає більше нічого і нікого, все пожерла порожнеча і життя стало смертю.
    І як ми бувши створені з нічого зі смертю перетворюємося в ніщо, як нас не існувало, до нашого зачаття так ми перестаємо існувати з нашою смертю.
    Це все марнота...

---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ----------

Душа - це життя живої істоти. Жива істота має лише матеріальне тіло а душі, як частинки чогось вічного не існує. Люди бездушні живі істоти.
    Всі думки, дії, всі почуття, сподівання людини і її рецепторні відчуття то є справа головного мозку. Всім керує мозок. І людина існує доки ще живий мозок, з його смертю існування живої матерії припиняється і наступає таке жадане небуття.

6. Lents

Lents Well-Known Member

Це вже половина шляху до самогубств і евтаназії.

7. SemperTiro

І навіщо ж Богові створювати таке? Із нічого ніщо для нічого...
    Наскільки мені відомо, то душа існує і приходить у цей матеріальний світ за досвідом. Тоді є сенс існування людини як сукупності вічної субстанції і матеріального тіла для ДІЇ у матеріальному світі.

ось у чому проблема: я не знаю вас, не знаю, хто ви і чим займаєтесь.
    АЛЕ:
    1) мене з дитинства вчили, що я маю тіло і душу, підтверджуючи таку позицію Святим письмом
    2) навіть якщо відкинути момент "традиційності" (яким я можу знехтувати, бо часто традиційність є помилкою), то є кілька людей, яким я довіряю і які, за їхніми словами бачать душу. Я довіряю цим людям, бо вони завжди були праві, ніколи мене не обманювали, ніколи не намагалися нав"язати своєї думки і, найголовніше:
    ці люди займаються лікуванням, відштовхуючись від тези, що хвороби тіла є тільки запрограмованим наслідком гріхів душі. Прибираючи причину, вони виліковують людей. Тобто, на практиці показують, що теорія "душа-тіло" правдива :)

що скажете? Чому я маю довіряти вам? Хто ви? що в цьому житті зробили? чим можете підтвердити правдивість ваших поглядів (крім окремих уривків зі Святого письма, які можуть бути заперечені іншими уривками, на які ви не звертаєте уваги)?

---------- Додано в 11:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

п.с.:
    небуття не існує... раз воно "наступає", то воно вже НЕ небуття, бо існує.
    На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово (Ів. 1:1)

тобто ЗАВЖДИ ЩОСЬ БУЛО.

• Подобається Подобається x 2
  8. plastic

plastic Well-Known Member

Довіряти треба не людям , а Богу. Читайте Біблію непередвзято. Моліться. Вам біло дано багато посилань з Біблії про те що "душа" самостійно не існує. Інакше в чому суть воскресіння, Померли б і жили як окремі душі. І воскресіння не треба!

• Подобається Подобається x 1
  9. ABDURAKHMAN

Небуття тобто процес припинення буття кожної людини зокрема, а не Усесвіту загалом. Людина помераючи безслідно зникає, і лише воскресіння може її повернути у свідомість, до життя.

10. ABDURAKHMAN

1) Я не є абсолютним джерелом істини, і я не претендую на істинність своїх слів. Єдиним мірилом істинності є Святе Письмо.
    2) Сенс життя є- здобути вічне життя.
    3) Все у цьому світі відносне.
    Стипендії мені вистачає з головою. А як ні то йду на будівництво.
    4) Хочу отримати життя вічне.
    5) Вчуся лише тому, що не хочу псувати здоров'я батькам
    6) Щоб спастися самому.
    7) Що то таке?
    8) Людина була створена Богом для вічного життя в Раю на Землі. Людина згрішила і була позбавлена вічного життя. Сенс життя праведно поклонятися Богу і як винагороду отирмати вічне життя знову в Раю на Землі.
    9) Щоб спастися самому.
    10) Щоб спастися самому.
    11) Щоб спасти інших.
    12) Постараюсь відповісти...

---------- Додано в 14:04 ---------- Попередній допис був написаний в 13:56 ----------

1. НЕБУТТЯ. Після смерті і до воскресіння - небуття. Людина не існує ні в часі ні в просторі.
    2. Нічого бо розумне існування людини припиняється з її смертю. Людина існує допоки її тіло ще живе. А далі людина перестає існувати.
    3. Самогубстбо - це непростимий гріх.

11. SemperTiro

1) навіщо вам Святе письмо, коли ви живете тільки це життя?
    2) яка субстанція у вас здобуває вічне життя? за вашими словами, такої субстанції в людині нема, отож що і чим ви здобуваєте?
    3) відносність дає можливість маніпулювати певними речами, навіщо ви хизуєтесь, а потім кажете, що живете на стипендію? (особливо це притаманно сектантським напрямкам, які маніпулюють свідомістю простих адептів заради збагачення за їх рахунок "пастирів" і "проповідників". Така собі маніпуляція на вічних духовних цінностях і на відносності :) )
    4) що саме у вас може отримати вічне життя, якщо все , що у вас є, - невічне?
    5) навіщо силуєте себе, адже і батьки помруть і ви помрете?
    6) Яким чином? що у вас буде спасатися? (нп.: прилетять розвинені істоти ("посланці Божі") на зорельоті і заберуть ТІЛА адептів вашої ідеології?)
    7) ваша світоглядна позиція. Начебто віра, але не віра у духовну субстанцію в людині. Довго пояснювати, не принципово...
    8) наскільки я пам"ятаю, людина була вигнана З РАЮ НА ЗЕМЛЮ (отже, це два різні місця). До того ж ви так і не назвали тих, хто дотримувався вашої світоглядної позиції й отримав життя вічне на землі. Відповідно, роблю висновок: таких нема, бо я не чув, що хтось із людей (тим більше адептів вашого вчення) на Землі живе вічно. Отже, ваше вчення чисто теоретичне і вигадане, воно не має підтвердження.
    9, 10) навіщо спасатися, однаково помрете і нічого не буде?
    11) навіщо спасати інших? (для того, щоб Господь зарахував вам це як "добру справу"? якщо так, то кому Він буде зараховувати, якщо ви помрете і вас уже не буде? до того ж такий мотив сумнівний, бо робите з користі для себе, а людина має діяти з безкорисної любові до Нього)
    12) Імена праведників, які спаслися? (можна без адрес :) ) Імена праведників, які творили чудеса?

12. ABDURAKHMAN

1) Щоб отримати вічне життя.
    2) Людина вцілому і здобуває. Як може якась частинка людини отирати вічне життя?
    3) Я сказав лише що мені їх вистачає.
    А те що пливуть це означає що не великою трудністю буде заробити ту ж стипендію.
    4) Людина була створена Богом, щоб вічно жити в Раю на Землі. Згрішивши вона втратила своє вічне життя, постаріла і померла. Але Бог пообіцяв, що люди знову житимуть вічно. Не буде вже смерті.
    5) Так, у свій час. Але я не хочу його пришвидчити. Або ж стати її причиною.
    6) Праведні успадкують Землю.
    7) Безсмертна душа це розвинення церквою ідеї Платона, яка протирічить Святому Писанню.
    8) А те що там текли 4 річки, і дві зних існують і цього часу і зовуться Тигр і Єфрат вам ні про що не говорить?
    Рай був на Землі. Вічне життя буде приготоване для тих хто переживе Армагеддон і не зійде з праведного шляху протягом тисячолітнього правління Христа, а не в нашому часі. Ті хто залишиться вірним Богу до кінця - той спасеться і матиме вічне життя.
    9,10) По тій же причині, щоб жити вічно.
    11) Ісус чудовий приклад для наслідування. Він показав нам що таке самопожертва, любов і віра. Але крім всього того Він і Його учні проповідували від дому до дому і поширювали вістку Царства.
    Чого і нам заповів. Бо гріх знати що брат чинить неправдиво і не сказати йому про то.
    12) Апостоли і перші учні Христа.

13. SemperTiro

ми занадто багато тем зачіпаємо, тож давайте повернемося до головних:
    1) мене цікавить сам механізм: конкретно ви помрете, зникнете безслідно, перетворитесь у вселенське НІЩО... як далі ви зможете мати вічне життя, коли вас нема?! Теорія душі пояснює механізм: тіло помирає, душа залишається... вона й успадкує.
    2) вам для загального розвитку: ідеї не належать нікому, відповідно до філософських поглядів, вони самі по собі, вони вищі за людей :) Саме тому в різних куточнках планети в один і той же час люди можуть "дорости" до однієї і тієї ж ідеї. До того ж ваше твердження має бути підкріплене джерелом (...протирічить Святому Писанню, на думку _____)
    3) знову ж питання про механізм. Адепти ваших ідей вже помирали... вони вже ніщо, як же вони можуть спастися?
    4) сумніваюся, що Ісус щось персонально вам заповідав. Переконаний, що Він учив своїх учнів і їм заповідав (підготовленим людям)...
    5) Апостоли і перші учні Христа не були адептами ваших ідей. Тим більше відповідь абстрактна без конкретних особистостей. А те, що після Христових учнів ніхто не спасся, дотримуючись ваших поглядів (вважаємо, що апостоли їх не дотримувалися, бо ви не навели конкретних прикладів: хто саме з перших учнів і в яких працях це відображено), є підтвердженням хибності вашого вчення. Бо істинні знання є істинними завжди. Я можу навести приклад святих людей, які дотримувалися традиційного християнського вчення і досягали за його допомогою духовного успіху, творили чудеса, є задокументовані свідчення їхньої духовної сили :) Ось такий парадокс із вашим ученням

14. ABDURAKHMAN

1) Ми залишаємось у пам'яті Бога. Наочний приклад: коли компютер підключений до джерела струму то він працює, але коли ж в розетці зникає світло ПК перестає працювати. Якщо ж струм ніколи не зникне, то ПК працюватиме вічно.
    2) Як на мене то тут термін плагіат є більш доречнішим.
    3) ніщо для нас але не для Бога. Що для нас смерть те в очах Божих є лише сон і не більше.
    4) а як на вашу думку поширювалася добра новина?
    5) Чуда не являється надійним доказом божої благодаті. Люцифер теж робить великі чуда аби тільки ввести людей в оману.

15. SemperTiro

1) тобто ми все-таки існуємо у якісь формі?
    2) відповідь не конкретна... але не принципово.
    3) відповідь не конкретна, цікавить механізм, який ви вже от надцятий допис приховуєте. Не знаєте самі?
    4) із вуст у вуста, а також шляхом писемним :) Однак, що стосується тих, хто має право спасати і навчати, то тут відповідь однозначна: це ті, хто освячений Святим Духом і наступництво зберігається у традиційній церкві досі, причому в інших релігіях наступництво - це обов"язковий елемент (н.п. в індуїстів "парампара").
    5) тобто нема серед адептів вашої світоглядно-релігійної позиції тих людей, які пізнали ласку Божу і власним прикладом підтвердили правильність ідеї... УСЕ ЗРОЗУМІЛО... :)
    (зверніть увагу, ви навіть не заперечили, коли я назвав перших учнів Ісуса НЕ вашими адептами, отже, так воно і є).
    Висновок приблизно такий: ви пропонуєте невідомо яке релігійне вчення, яке начебто опирається на християнську традицію. Ви не думали, куди це може завести? Чи вам все одно, адже після смерті для вас нічого не існує :)

16. ABDURAKHMAN

1) В пам'яті Бога так.
    2) Не принципово.
    3) Відродження Фенікса із попелу
    4) Особливо як традиційна церква забороняла і знищувала Біблію і їх перекладачів.
    5) Тож не мені вирішувати хто достойний а хто ні. Воно не опирається на християнську традицію, але ж на Біблію.

17. plastic

Якщо душі живуть окремо від тіла, то в чому сенс воскресіння, жили б собі далі, як душі. Були б зразу на лоні Аврама, а не під жертівником

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так НАПИСАНО. Якщо трактувати кожний на свій лад, то хтось скаже, що інопланетяни прилетіли.
    Я багато чого не розумію з Божого задуму. Це значить, що мій розум трохи куций. І мені лишається сприймати це на віру. А не перекручувати.

19. plastic

5 Бо знають живі, що помруть, а померлі нічого не знають, і заплати немає вже їм, бо забута і пам'ять про них,
    6 і їхнє кохання, і їхня ненависть, та заздрощі їхні загинули вже, і нема вже їм частки навіки ні в чому, що під сонцем тим діється
    !...Еклесіаста 9/5.
    Біблія сама собі не протирічить. Є ще багато висловів в псалмах про небуття після смерті і до воскресіння.

20. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ми раніше обговорювали Еклезіаста. Людина написала це перебуваючи в стані глубокої депресії після відходу від Бога.
    Але і ті слова, що ви привели нічого не говорять про відсутність душі в людини.
    В цьому питанні я повністю довіряю Ісусу Христу і його словам.

а де твій аватар? :)