Вибори в США та вплив їхніх результатів на Україну

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем OrangeSpring, 11 жов 2012.

1. Patrick

Patrick Well-Known Member

• Смішно Смішно x 1
  2. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Рабство існувало до незалежності США. США його не запроваджувало. Голландці наприклад будували НЙ з допомогою рабів. Але більшість північних штатів заборонили рабство. Південні ні. Рабство було леґальним у Британії. Його вже заборонили опісля незалежності США у 1833 році (торгівлю рабами у1807, також задовго опісля незалежності) Більшість европейських країн заборонили рабство опісля незалежності США. В США заборонили у 1865, внаслідок громадянської війни. Але на півночі його не було вже давно. Тому це европейська хвороба не американська.
    Кріпацтво було скасоване на Росії 1861, Австрії у 1781 (остаточно у 1848), Пруссії 1807 (effectively 1811–1823). Приблизно так і в решті Европи.
    У Норвеґії і Швеції кріпацтва не було. Але торгівля рабами була і була заборонена у 18.. роках. Кріпацтво це форма рабства, тільки для своїх.
    Це наслідок американської (1765-1783) та пізніше французької революцій. Особливою є заслуга Бонапарта. Хоча він дуже неоднозначна особа.
    А першим заборонив рабство Папа Павло ІІІ у 1537.
    Комуністи відновили рабство у 1920-ті.

Останнє редагування: 1 лют 2016
    • Подобається Подобається x 1
  3. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Тим індіанцям які воювали на боці Британії дісталось опісля війни від американців. Але британці ще пів століття засилали індіанських лугандонців в США з Канади. Тому ненависть тодішніх поселенців зрозуміла. Европейці традиційно використовували індіанців у війнах між собою і до революції.

4. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я підтримував Рейґана, Буша старшого, Клинтона, Обаму (Спершу Гиларі потім Обаму коли вона не отримала номінацію, хоча без особливого ентузіазму.)
    Буша молодшого ні бо жив поза США в час його виборів, тому нікого не підтримував.
    Всі кого я підтримував ставали президентами. Принаймні на загальних виборах. Один раз не підтримував нікого і дивіться що вийшло - Буш молодший. Ні, я не можу залишати США без догляду. :)))

• Смішно Смішно x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Patrick

Patrick Well-Known Member

Ворон , або if You wish Пане Ворон.
    Ваші екскурси в історію є цікаві , пізнавальні.Багато з того я знаю , але все одно з цікавістю все перечитую.
    Хочу сказати що я не є Ваш опонент і прирікатися з Bами не буду.(думаю що будемо ще пити віскі , коли я буду в Н.Й.)
    Але є просто факти:
    - що в Канаді ніколи рабства не було , але було в США після Незалежності.
    - Раби втікали на Північ , а не навпаки.
    - Індіани були на стороні Влади в Канаді і жили вони добре і мирно.
    - Війну Battle of Lundy's Lane почали США і програли , а не навпаки.
    Ну і накінець (повторюся) Wounded Knee massacre...це "із ряда вон виходящіх".Тут no comments.
    "А в остальном прекрасня маркіза - всьо харашо..."

• Подобається Подобається x 2
  6. Оля

Оля Старожилка форуму

Він де її взяв? Народився з нею? Що йому його радники нарадять, то він і піє. Те саме буде, якщо виграє Трамп, чи хто інший з Республіканської партії. Будуть радники, будуть радити.

Не тільки для України, але й для Америки в свій час. Але ж Ви, Вороне, тоді агітували за Обаму, а МакКейн був поганий. А час показав, що з МакКейна був би чудовий Президент. Думаю, що і розкладка справ в цілому світі була би інша, якби Президентом тоді став МакКейн, а не пустослів Обама з його максистськими поглядами. От і догрався з муслімами, що вивів війська з Іраку, а завів в Афганістан, наробив бардаку в Лівії і застряг тепер в Сирії. :crazy:

Останнє редагування: 1 лют 2016
  7. Оля

Оля Старожилка форуму

Вороне, поїдьте де на вибори з США, бо у Вас все справджується, :)))а я, Боже борони, не хочу Гіляру за Президента. :crazy: Їй те президенство потрібне, як псові п"ята нога. Видно хоче відімстити Біликові за Моніку. :mocking: Я сама жінка і не маю нічого проти, як розумна Леді при владі (як Маргарет Тетчер, як Даля в Литві зараз), але, як називає її Маруся-мама, Хілая - дурна баба, просто демократи не мають зараз нікого мудрішого, або хочуть доказати, що така в Америці вже демократія, що чорний вже дві каденції був, то ще треба бабу цей раз поставити. Але як там в тому рускому анекдоті?

"Американцы доказали в 2008 году, что они не расисты и выбрали чернокожего Обаму. В 2012 американцы должны доказать, что они не идиоты и не выбрать его на второй срок. "

Правда, американці доказали, що вони ідіоти і вибрали Обаму на другий срок. Тепер вже нарешті треба доказати, що вони не ідіоти вдруге і не вибирати Гіларі, бо Америці буде капєц.

8. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

О, пацани - а давайте разом в Новому Амстердамi стрiнемось?! От буде кульно.
    В березнi знова до гамерики на урляуб, правда ще не знаю чи попаду в нюйорк. Ну i в липнi ще разок, тодi певно i в йорку буду.
    Стрiканемось на вiскi? I прiуса ще би пiдтягнути.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Я з радістю. Але я алкоголю не вживаю, взагалі. Здоров’я не дозволяє. Але мене коли інші п’ють не дратує. Тільки попереджаю наперед.

10. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

я за трамапа - вас агітую

11. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Різні історичні погляди не збігаються особливо американські з британськими у ті часи. Все-таки були три американсько-британські війни. А Канада була частиною Британії. І по ній ходила американська армія хоча і не дуже успішно.
    Я дискутую на такі теми із історичного інтересу. Можу з легкістю міняти позиції. З американської на британську або французьку.
    Тому не сприймайте це особисто. Я намагаюсь показати перспективу американців у 19 столітті. Більш-менш. В образ я не входжу. Навіть не пригадую зневажливі прізвиська британців у ті часи. Але вони були це пригадую. :)))
    І канадці тоді сприймались як британці. Значна частина британських лоялістів які не прийняли революцію втекли саме у Канаду. Тому відносини у 18-19 століттях між США і британською колонією були ворожі. Пізніша масова еміґрація із Европи це нівелювала так як більшість немала історичної пам’яті про війни. І пройшло багато часу. До того Канада стала незалежною а ненависть була до британців.

• Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Зберіться із республіканською партією на 10-20 мільйонів доларів я тоді пропущу навіть декілька виборів. Це не дорого в порівнянні із рекламою на виборах. Копійки. :)))

• Смішно Смішно x 1
  13. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Якщо говорити формально про країну Канаду то так. Вона була утворена британцями у 1867 році. Рабство було скасоване Британією у 1833 а США у 1865. До того як Канада існувала навіть як залежна від Британії країна.
    Але якщо ми говоримо про територію яка відома як Канада сьогодні то рабство було до 1933 року коли воно було скасовано Британією. Французька частина окрема тема яку я пропускаю.

Slavery in Canada - Wikipedia, the free encyclopedia

В Канаді рабство існувало і було скасоване Британією до створення Канади яке відбулось опісля скасування рабства у США. Канада не дуже щось вирішувала в цих питаннях так як її не було.

14. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

В штаті Ню-Йорк рабство було скасоване між 1799 і 1827. У поступовому процесі. На шість років раніше чим у Британії і відповідно канадійських територіях.

History of slavery in New York - Wikipedia, the free encyclopedia

Ми, народ Ню-Йорку, біліші і пухнастіші від канадців і британців. :dance3:

• Подобається Подобається x 2
  15. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Саме так. Тому вони і досі живуть у ґето на півночі США. Кількість втікачів-рабів до Канади була невелика. Приваблювало те що Британія не видавала втікачів. Хоча і на півночі США їх переховували.
    Але насправді масова втеча негрів на північ відбулась опісля скасування рабства у США. Землі вони не мали. 1 і 2 Ку Клакс Клан та споріднені орґанізації за 19 - 20 ст. вигнали з півдня біля 10 мільйонів негрів які осіли на півночі США. Це довга історія і не дуже в тему. Окрім того що Ку Клакс Клан тепер переховується в республіканській партії а не демократичній.

16. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Нічого собі мирно. 13 воєн із індіанцями на території Канади. А канадці кровожерливі. :scare:

Виділено червоним. Більшість воєн були канадськими. Серія ірокезьких воєн то був ширший конфлікт і до існування Канади. Але наполовину відбувався на канадських територіях.

• Смішно Смішно x 1
  17. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Війну 1812 року оголосили США тому-що британці вели себе як Путін. А в американців були яйця оголосити війну ворогу який його по кількості перевищував у багато раз.
    Битву of Lundy's Lane США програли.
    Більше того британці навіть спалили столицю США. Зупинив їх тільки ураган і смерч насланий Богом за британські гріхи. Британська армія втекла на кораблі опісля втрат від смерчу які були більшими чим втрати від американської армії яка панічно розбіглась.
    Але опісля американці почали перемагати.
    І навіть у битві of New Orleans практично знищили армію британських ветеранів війни із Наполеоном.
    І війну США не програли. Всіх цілей не досягнули але припинили атаки із Канади і отримали сатисфакцію для гонору у вигляді блискучої перемоги під Новим Орлеаном.
    Для канадців звичайно-що Battle of Lundy's важлива бо це була найбільша битва на території Канади і до того переможна. Хоч це знову ж була британська армія а не канадська.

War of 1812 - Wikipedia, the free encyclopedia

Британці цій війні особливого значення ніколи не надавали. Бонапарт тоді займав голови більшості европейців.

18. Ворон

Ворон ПТН ЗДХ

Вся людська історія кривава. Але 200 убитих індіанців це зовсім не щось надзвичайне особливо у ті часи. Чорному койоту потрібно було віддати рушницю як вже на то пішло.
    Десь тиждень назад федеральний уряд убив двох білих які займались збройною окупацією федеральних земель. Якби здали зброю і здались були б живі. В 19-20 столітті були знищенні мільйони людей. Американський уряд ніколи не морив голодом мільйони людей включно із неграми і індіанцями. Так як це робили росіяни і британці. А міг би. Тому 200 розстріляних індіанців і солдат які попали під кулі своїх це прикра сторінка історії але нічого особливого насправді.

Wounded Knee Massacre - Wikipedia, the free encyclopedia

19. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Ну то ми собі з патріком по віскі, заодно перетремо як нам злого дзекі воювати.

20. prius

prius Well-Known Member

А що з ним воювати,перестануть тролю платити воно і здохне

а де твій аватар? :)