Вибираємо кухонну техніку: пароварка vs. мультиварка

Тема у розділі 'Електроніка', створена користувачем Іспанка, 2 лип 2013.

1. Alias

Alias Львів-місто моєї мрії..

Угу, я вже дивилась на цей електрогриль...ціна кусається.:ireful1:

2.  
    • Подобається Подобається x 1
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мудро!

І нашо того всього?
    Я колись оповідав,як тре харчуватись...

А ше:як маєш газову плитку,то береш ринку,набираєш води(можна й з крану),доводиш до кипіння і робиш,що хочеш:вариш барабольку,вариш зупу,а,найліпше:вариш каву.

• Подобається Подобається x 5
  4. Alias

РОмко, ти старомодний.Зараз все це роблять у мультиварці:)))Ринка і газ, то вже вчорашній день:)

Так їй взагалі ніякий не треба, вона мультю ж хоче:)

• Подобається Подобається x 2
  5. yasam

yasam Well-Known Member

А мультиварка це баняк, тен, термостат і таймер - нічого нового. Нове лише те, що все це з*єднали до купи.

6. Alias

А я шо казала? Електробаняк.

7. veronka

veronka Well-Known Member

В мене така
    Дуже задоволена - варить, тушить, випікає (Левандівка навчив хліб пекти у ній:nyam2:), кльово, що таймер є (ввечері компоненти загрузила, вранці вже на мене чекає смакота)). Класно, що аромати не гуляють хатою (дуже тішусь коли рибу готую). Прилітай в гості зацінити, щось разом зготуємо)))
    на ДП величенька тема є, велкам

8. - это она сейчас так думает :) Как лисичка - купила же, значит была уверена, что ей мультя нужна. И ежели за ПЕРВЫЕ две недели только два блюда освоила вердикт однозначный: через два месяца девайс начнёт пылью покрываться. Не потому, что плохой, а потому, что не очень нужный.

Если неохота тратить время на приготовление ужина, его и на приготовление в мульте будет жалко.

Куда как быстрее готовую замороженную смесь (то же овощное рагу, к примеру) вывалить в сотейник и пару раз перемешав схомячить :)

Да и рыба на пару - в простой нерж. сетке, поставленной в широкую кастрюлю под крышку, готовится за 10 минут :)

Все эти прибамбасы нужны тем, кто готовит постоянно, но кому это ужасно надоело - всё-таки разнообразие какое-то или способ получить какой-то нужный, конкретный технологический эффект...
    Или тем, кто никогда не готовил, но кому позарез понадобилось - как способ приобщения.

• Подобається Подобається x 3
  9. Alias

Я теж хліб пекла.Але такий варіант може бути коли немає духовки. А так, не варто гратися.
    Сподобалось варення з мультиварки.

10. во-во, на женских форумах большинство на эти мульти и подсело. А ещё можно рецептами меняться - так ради одного этого... :haha:

11. poetka

poetka Дуже важлива персона

Скажу я...Я маю мультю, нею в принципі задоволена, єдине що банячок в мене вже більше року і витерся ( всетаки це тефлон і його треба час від часу міняти,точніше банячок,користувалась тільки силіконовою лопаткою) в якості пароварки мультя значно поступається пароварці, і то суттєво, бо ж в пароварці можна крупи готувати без води,що нааабагато корисніше, в мульті так не вийде і сама парова пластинка мало вміщує наприклад котлеток, я на пару готую м"яско цілим куском, бо якщо котлетки парові то від сили влізе 6 шт,(не великих) багато хто готує овочеве рагу в мульті на різних програмах, в мене є програма рагу, то з того кабачка ніц не лишається (готую не більше 10 хв на пательні) після року користування страви ,такі,як омлет,сирник,що потрібно запікати починають сильно підгорати,що навіть пергамент не рятує.... І єдиний мінус всіх мільтяшок це банячки з тефлоновим покриттям, яке рано чи пізно однозначно злізе,. Я в мульті тепер готую тільки м"яско цілим куском на пару а вниз ставлю картопельку, з кашею не вийде,бо всі каші по різному готуються в плані часу....Тому я із своїм чималим мультяшним досвідом всетаки купила б пароварку, навіть заради круп...А пароварки мають і до 5 секцій, де можна готувати різні страви і запахи не змішуються а мультя тільки парову пластину і сам банячок.....Тому Наталюська думай і вирішуй. Баняк треба міняти регулярно (сама ж знаєш,що таке тефлон)
    П.С. Доречі сама зараз прицінююсь до пароварок....

• Подобається Подобається x 4
  12. Alias

У мене мультя теж вже скоро рік, але випікається все класно, нічого не підгорає.рагу прекрасне, всі овочі ціленькі(навіть кабачок:) ) Банячок, звичайно треба через деякий час міняти.
    Якщо є гроші, то можна купити і те , і друге. А коли у фінансах обмежений, то як варіан щось одне (краще мультя:))) )

13. veronka

veronka Well-Known Member

інтенсивно користуюсь приблизно 2,5 роки - банячок як новенький:good:
    просвітіть, плз, чому?? я дуже задоволена саме приготуванням каш у мульті - ніби з печі:nyam2:
    і в мене з тим проблеми нема)
    +100, функціональніша штука, більше способів приготування

14. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

Alias, увы , если Ваша мультя не может чётко 60 градусов держать , то мой рецепт вам не подойдёт.

15. Alias

Зараз я подумаю і щось придумаю на ці 60 градусів.:scratch_one-s_head:
    Рецепт гарний і нічого складного. Саме складне- купити у нас " голубого сыра (дор блю, горгонзола, рокфор и т.п.)"

16. серега-очкарик

Для меня сложность была с розовым перцем.
    Учтите , 60 градусов - это самое главное в рецепте.И следите , чтобы рыба всё время была полностью в воде

• Подобається Подобається x 2
  17. poetka

poetka Дуже важлива персона

Спеціально відкрила тему "Мультиварка" і глянула виявляється моїй мульті вже 2 роки з гаком....Працюю інтенсивно також, нині робила голубці, от для голубців баняк те що треба в пароварці 3 літри голубців певне не поміститься..Вихід один; купити невелику мультю і невелику пароварку, і будуть крупи без води і смачні котлетки, а в мульті об"Ємніші страви, голубці, тушкована картопелька ( дуж смачна виходить з мульті)....омлети теж смачні, але в мене вже пригорають,хоч баняк не поцарапаний а по боках трохи потертий,тобто вже не такий чорний як був....капустку тушкувати в мульті краще,бо теж смачна виходить, щодо м"яска то я не знаю,не готую його в мульті юо мені пересушує,єдине куском на парі.....що ще таке добре, а сирні запіканочки теж ульотні,бісквіти і випічка некудишні ( то вже мені повірте ліпше в духовці),рибку тушкувала без води і курочку також без води, смачно виходить, картопелька млода на смак в мульті ліпша то однозначно, макарони пробувала варити (мені швидше в баняку)Крупи всі готую наразі в мульті,плов,перловка смачна виходить, і ще в мїй мульті можна готувати і при низьких температурах,наразі готувала тільки при 90,менше не пробувала,є ще довговарка,тут я нуль повний,нічого не скажу... Іспаночко поцікався ще довговарками це новий девайс...

• Подобається Подобається x 3
  18. серега-очкарик

poetka, не соглашусь с Вами. Современные мульти прекрасно справляются с функциями и пароварки и скороварки

19. leaner

leaner New Member

У меня dex пароварка. Выбирал именно пароварку так как именно готовить на пару нужно было. Жаренное нельзя. ТАк что для меня однозначно был выбор - пароварка!

20. galkar

galkar миється в бані

а в мене ось ця пароварка Philips. Готувати з нею одне задоволення

а де твій аватар? :)