Вибір віри.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 24 вер 2008.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А ви не нюхайте! :biggrin:

А якщо серйозно. Ви вважаєте, що якщо хтось один не віруючий, то віруючий має жити у грісі? І що поганого в тому, що хтось буде на обряді навіть якщо є атеїстом, але вірить у любов до своєї коханої і поважає її вибір бути християнкою?
    А хрещений - це зовсім інше. Хрещеним батьком чи мамою має бути людина віруюча та практикуюча. Більше ніхто бути не може. А от одружуватися з невіруючими можна.

Останнє редагування: 24 вер 2008
    • Подобається Подобається x 2
  2. MITALb

MITALb New Member

От і я такий. Звичайно, мабуть таки доведеться це зробити, але це суто фізично (так скказать), в голові та душі це мало що змінить.

Поганого нічого, але як християнка, вона може заперечувати і не приймати атеїзм... А обряд на то і обряб, щоб іти туди з "чистою" совістю, а не з закритою у середині "таємницею"

Останнє редагування модератором: 24 вер 2008
    • Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Якщо дівчина католичка, то від вас вимагають лише одного - поваги до її віри. Поставтеся до того так, як до державної розписки. Тобто вам лише треба визнати, що воно має вагу, бо у це вірить ваша дівчина. Ви не мусите вірити. І це не буде лицемірством чи фарисейством. Вас двох єднає любов, а для вашої коханої важливе Боже благословення, у яке вона вірить. Ви просто виявляєте повагу до її вибору.

Єдиною перешкодою може бути, якщо нехрещений. Але завжди можна звернутися до єпископа.
    Як на мене, якщо хочете бути з чистою совістю, то якраз треба прямо визнати, що в це не вірите, але довіряєте своїй майбутній дружині та її виборові, а також цей вибір шануєте.

Подаю витяг із канонів. Так аби склалася певна картина.
    Щоправда, тут ідеться про хрещених.

І ще одне:

12 Іншим же я говорю, не Господь: коли який брат має дружину невіруючу, і згідна вона жити з ним, нехай він не лишає її.
    13 І жінка, як має чоловіка невіруючого, а той згоден жити з нею, нехай не лишає його.
    14 Чоловік бо невіруючий освячується в дружині, а дружина невіруюча освячується в чоловікові. А інакше нечисті були б ваші діти, тепер же святі.
    (1Кор.7:12-14)

Останнє редагування: 25 вер 2008
    • Подобається Подобається x 3
  4. harmony

harmony Well-Known Member

Подружжя з некатоликами називаються мішаними подружжями. Католицька церква не дораджує мішані подпужжя тому, що вони можуть спричинити невзгоду в родині, а іноді є небезпекою для утрати католицької віри в одного з подругів та занедбання релігійного виховання дітей, але це не означає. що заперечує. Церква також дозволяє часом мішані подружжя з близькими свояками, але це лише з дуже важких причин. Такий дозвіл називається диспенза.

5. Войцек

Войцек Well-Known Member

Мене у дитинстві охрестили у православній церкві. Зараз я - Православний, але не християнин, а саме ПРАВОСЛАВНИЙ. Саме це мій вибір, хоча багато читаю християнської, юдейської, муслимської літератури, маю різні переклади Тори, Біблії, Корану. Але моє серце, як слов"янина саме за Православ"єм.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... цікаво.

7. Войцек

Войцек Well-Known Member

Далі буде :rolleyes:

8. Liliyah Romanova

Сподіваюся, що в іншій темі.

9. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Войцек, а чи не варто вам щераз перечитати свій допис і подумати що ж це я бзднув написав?

10. Войцек

Войцек Well-Known Member

А може ліпше Вам спитати пояснення, якщо чогось не зрозуміли?

11. Liliyah Romanova

Войцеку, відкрийте для цього окрему тему. Тут це оффтоп.

12. Юр@ 92

Юр@ 92 миється в бані

Юра

народ хто знає шо робити у ситуації коли любеш дівчину в якої віра-(свідки Єгови) а я Християнин шо в такі ситуації робити :cry:

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

свідки Єгови теж християни. що робити залежить від того як дівчина ставиться до Вас. Спробуй більше дізнатись у що та чому вона вірить, тоді легше буде визначитись як діяти і в якому напрямку.

14. Юр@ 92

Юр@ 92 миється в бані

,

ну а якшо вона теж любе,але мене цікаве чи може християнин і свдки єгови бути разом

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Якщо так то дівчина малаб тобі пояснити усе

16. Юр@ 92

Юр@ 92 миється в бані

,

ну я просто і питаюся чи може шось бути між мною і нею і шо для того тре робити міняти релігію чи ще щось :sorry:

17. Liliyah Romanova

Та ніякі вони не християни.
    Лишитися того ровера. :pardon: :)))
    У мене коліжанка ледь за язичника не вийшла, але Бог беріг, на щастя. Дав їй ТАКЕ щастя! Як були в них у Львові, то аж в повітрі відчувалося, які вони гармонійні, скільки між ними любові й розуміння.

Можна одну форумлянку попросити розповісти, що дають шлюби зі сектантами, якби вона на те час мала. Ніц доброго з того не буде.

18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Мій двойорідний брат зумів витримати лише пів року. Там було просто знущання над особистістю і все прикривалось Богом.о_О

19. Яро

Яро Well-Known Member

Таки не буде. Особливо коли діти підуть. Тому любов приходить і відходить... Треба одружуватися на одновірцях. Можна, звичайно, і не на неодновірцях, але при умові, коли один з подружжя має віру набагато сильнішу і сам людина сильніша. Тоді він може переконати (чи перекувати) коханого.

20. Yur

Yur Well-Known Member

Не варто так боятися змішаних шлюбів.
    Справжня любов -- перемагає усе.

а де твій аватар? :)