Вибір паркетника (позашляховика)

Тема у розділі 'Про авто', створена користувачем Stepan_Bandera, 9 жов 2009.

1. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Розповідав знайомий, літній художник: його друг одружився (звичайно, не першим шлюбом) із бельгійкою. І виїхав до Бельгії на своїй Шевроле-Ниві. Ганяє машину "у хвіст і гриву", бельгійці схвально жестикуюють.
    Але за російський автопром віддати 129 тис грн (мінімальна ціна) - то занадто. :)

• Подобається Подобається x 2
  2. KARABIN

KARABIN ukropenFuhrer

Борисе, нові вироби російського автохламу повинні коштувати 499 прибитих єнотів в базарний день і не більше.

• Подобається Подобається x 3
  3. tropico

tropico Well-Known Member

гроші звідки

4. Boris_Kiev

За стільки років сумлінної праці у бані і на Хамер можно було заробити. :)

• Подобається Подобається x 1
  5. Ворчун

Ворчун Чаю зашёл попить...

поздно увидел :sad:
    Лучше моей Нэськи - только новая .
    Вариатор, 2,5...
    Великолепно сбалансированный силовой агрегат.
    И как для паркетника (без поправки на паркетность и с поправкой на прокладку между сиденьем и рулём) великолепная даже не проходимость а пролазность...
    у мну выпуск 2008, ипонский, всё кроме МР3 и камеры заднего вида.

---------- Додано в 23:16 ---------- Попередній допис був написаний в 23:09 ----------

следующий - Пати. Но он рамник?

6. Boris_Kiev

З варіатором? У мого колеги був Хтрейл, варіатор перегрівся під час витягування Жигулів з неглибокого снігу в лісі.
    Півроку тому знайомий шукав по салонах "замовну" версію Хтрейлу з гідроавтоматом, але не знайшов.

7. Ворчун

при талантах можно и механику покрушить.
    но по сугробам брюхом на универсальной - лазил.
    по пляжному песку по ступицу - ползал.
    Главное не насиловать машинку, а помогать ей амбиции хозяйские воплощать.
    И полный привод не забывать включать - выключать...

8. Boris_Kiev

Прошу уточнення - з варіатором?

9. Ворчун

да. у меня (к сожалению) только один XTrail. И он с вариатором.
    А резина (тогда ещё не брал зимнюю) была из поставки - "всесезонная"

10. Speedo78

Speedo78 Well-Known Member

Також свого часу задумувався над даним питанням і дійшов висновку, що таки найкращий варіант - "Ніссан"Xу-Трейл":) І по вмістимості і по надійності.

11. tropico

tropico Well-Known Member

12. Stepan_Bandera

Stepan_Bandera Well-Known Member

Вирішив я того разу купити олію до двигуна сам, щоб не платити втридорого на СТО.
    Підкажіть яке мастило краще взяти.
    Поки що я лише про вязкізть трохи вїхав треба 5W-40 ( 10W-40 ??? )? стандарт МВ Sheet 229.1 або 229.3 або 229.31
    Знайшов:
    Shell Helix Diesel HX7 10W-40 4L
    Shell Helix HX7 10W-40 4L
    Shell Helix Ultra Extra 5W-30 4L
    по 190 , 150 та 350 грн відповідно.

Хто що порадить для SsangYoung Actyon турбований Disel 2L ?

13. Boris_Kiev

5w40 для дизеля чи універсальне. Головне - від надійного постачальника.
    Більшість так званих синтетичних олив виготовляються за технологією гідрокрекинга, відповідають нормам в"язкості і зберігають свої якості до 10 тис км пробігу.
    Дбайливі господарі проводять заміну посередині міжсервісного інтервалу (7,5 тис км при нормативі 15).
    Тут інше питання: якщо Ваше авто на гарантії, то облюбовану Вами оливу треба узгодити з офіціалами.
    Зазвичай "корейські" офіціали самі підкажуть де купити (а за правилами - повинні відрядити туди свого кур"єра) і внесуть марку оливи у сервісну книжку. На СТО Hyundai ллють Shell Helix Ultra 5W40, 5W30 та ZIC 5W40.
    Позначка "5" гарантує менший знос при пусках у морози (у порівнянні з "10").
    На мою думку 5W40 - оптимальне для наших температур.

14. ricardo

ricardo Well-Known Member

Варіатор - зло! Тому я Ніссани та інші марки з цією лабудою не купляю.

15. Boris_Kiev

Хтрейли ще випускають у комплектації дизель+автомат (з гідротрансформатором).

16. Stepan_Bandera

Уже не на гарантії, саме тому вирішив сам купувати деякі "запчастини" Олію. А такі речі як Повітряний фільтр, фільтри салону сам поміняю.

В мене в сервісній книжці пише двічі Castrol 5w40 та один раз Shell 5w40 а от що то було синтетика чи напівсинтетика незнаю.
    Як дізнатись яке зараз масло залите? Я про синтетика чи мінералка?

Міняю масло кожні 10 тис (згідно вимог ТО) правда ті 10 тис в мене тривають десь рік, а зараз взагалі на півтора року розтягнулось.

17. coolzak

coolzak Well-Known Member

Масло міняють або коли пробіг каже а якщо малий то раз в рік незалежно пробігу.якщо часто по бездоріжжю ганяти або груз якийсь возити чи тягати то пробіг менший між замінами

18. Stepan_Bandera

На рахунок моторного масла для свого ACTYON XDI 2.0 то зараз стою перед вибором

Shell Helix Diesel Ultra 5W-40 4L
    Castrol Magnatec Diesel 5W-40 DPF 4L

Ціни в них приблизно однакові біля 300 грн за 4 літри.
    Поки що схиляюсь до SHELL тому що останній раз заливалось саме shell 5W-40. (Ще попередні два рази заливалось Castrol 5W-40)
    Правда щось його важкувато знайти. Хтось їздить рядом із шеловськими заправками?
    Гляньте чи воно там є скільки коштує?

Хто що може сказати про мій вибір? Може з тих двох варто таки вибрати Castrol в моїй ситуації?

19. IgorLvivM

IgorLvivM Well-Known Member

Лише власна думка + власний досвід. Не пробую бути істиною в останній інстанції.
    Шелл, Кастрол, Мобіл, Лікві Моллі... - розкручений ширпотреб.
    Можна знайти абсолютно не гірші і дешевше.
    Якщо якість і бренд: Арал, БП, Мотул. Але вони дорожчі.
    Решта, щоб не повторюватись.
    У Вашому випадку, я б казав не скакати Кастрол - Шелл - Кастрол - ... а зупинитись на чомусь одному. По правді, значення особливого не має на якому саме.

20. shulika

shulika Member

Тему не переглядав,каюсь. Вставлю свої 5 коп, Митсубісі ASX ще ніхто не рекомендував?

а де твій аватар? :)