"Ви повинні" або права пацієнта

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Ука, 21 бер 2008.

1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: "Ви повинні" або права пацієнта

Най буде ТАК. Але...
    Якщо дільнична артачицця - скажіть, що з незаповеною обмінкою ви не в обсерваційне відділення підете, а на ДП. ;)
    Лікарів теж можна страшити. :radist:

• Подобається Подобається x 1
  2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Ви жорстокі. Ануж атак серця дістане?

3. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

хм... а ви впевнені що вони бояться?
    от чому моя лікар з ЖК так і не дописала ту карту і не поставила печатку?
    бо їй певно всеодно
    але вона думала що я народжу на тижень пізніше
    коли подзвонила чого я до неї не йду, а чоловік сказав що я народила вже, то їй мову відібрало

вона мені ще дзвонила щоб я принесла виписку з лікарні
    я сказала: "добре" і викинула виписку в смітник
    і нічого - виписка бачу теж не дуже потрібна
    а чого я буду їй нести виписку як вона мені карту не заповнила?
    то моя маленька мстя, але бачу їй до лампочки

• Подобається Подобається x 4
  4. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

В нас ТАК і сталося, коли Оленка народилася: прибігла медсестра, а лікарка не мала сили, серце притисло (хороші ж люди обидвоє, добрі відносини маємо досі... :) )

Додано через 1 хвилину
    Може і не злякається, але ЧП на дільниці їй теж не потрібно.

5. Nata

Nata Well-Known Member

Весело! І як таке терпіти? Я б точно сказала лікарці, що народжуватиму вдома.
    Я на облік з другою дитиною ставла в 25 тижнів і не за місце пописки, нічого, прийняли ( а потім певно ще не раз шкодувала), а де вона дінеться? То її робота. Права свої треба завжди знати, бо інакше крутять нами як хочуть.

6. Натася

Натася Well-Known Member

а мені обмінну вже видали. правда, теж не заповнену ще, але то тому, що не було тоді медсестри (лікарка ж сама не буде заповнювати), то лікарка сказала, коли прийду наступного разу - медсестра заповнить.
    от!
    але то можливо тому, що стою на обліку не в своїй поліклініці, а, так би мовити, в приватному порядку. відповідно, плачу офіційно 150 грн. за 10 тижнів обліку (але від мене вже не вимагають ніяких шприців/голок/спиртів/ваток) + лікарці в кишеню.
    хоча знаю, що саме ця лікарка до своєї роботи відповідально ставиться (і до пацієнтів;))

7. Nata

Nata Well-Known Member

Післяпологовий патронаж здійснюється дільничним лікарем-акушером-гінекологом у перші 7 діб після виписки породіллі з пологового будинку (відділення) з метою попередження або ранньої діагностики післяпологових ускладнень та захворювань новонароджених.
    Скажіть будь-ласка, а до когось після операції справді лікарі приходили? Моя "красуня" тільки видзвонювала чи я ще не народила, а після операції я її ще не бачила (бажання нема)

8. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

так, але знати наперед :)
    а не так як я: думала карта то дурне і не брала собі того до голови

Додано через 2 хвилини
    я теж була не за місцем прописки
    написала заяву гол лікарю і мене поставили на облік
    але 150 грн. - то неофіційно, то просто на мій розсуд сума лікарці
    про офіційну плату ніхто нічого не казав
    (шприци, голки не рахую)

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

Цікаво-цікаво. Мене вже і в декрет відправили (тобто 30-ий тиждень минув), а про обмінку ні-ні... Я ще так здивувалась, як мене старша медсестра запитала чи в мене часом обмінки на руках нема. Виявляється, вона мала б бути саме в мене...
    Дякую за екскурс. Піду вибивати значить ту обмінку!

• Подобається Подобається x 2
  10. Натася

Натася Well-Known Member

була в жк - обмінку мою заповнили:)
    ну, звичайно, крім того, чого там ще бути не повинно:)

11. vanilia

vanilia Well-Known Member

Хоч правильно ту вашу обмінку заповнили? :)
    А то я як почитала що мені написали: в мене тиск був 180, а написали, що кожен раз був 120, один раз 130/90; вагу мені меншу написали, добре хоч лікар мені повірив на слово. Але ж для чого тоді обмінка????
    Я ту лікарку з жк питала чому дані не співпадають з реальними, то вона мені сказала: я не хочу проблем на свою голову.
    Отак от. Я тоді з нею трохи сварилася через це, так вона мене понастрашувала, що дитині кисню не хватає і всяке таке, що я заплакана вийшла від неї.

В роддомі на обмінку мало орієнтувались, більше мене питали. Добре, що я собі все занотовувала і тримала копії всіх УЗІ.

12. Натася

Натася Well-Known Member

та більш-менш правильно:) єдине, що там, де мають бути результати аналізів на торч-інфекції, медсестра записала мені результат потрійного аналізу:D але то дурниці
    лікарка при кожному візиті пише в картку і в обмінку однакові записи - то ніби все правильно пише.

13. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

хы хы хы , треба буде своїй сказати

14. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

колись потім як зберетесь в полікніку, то глянете для цікавості на картку вашої дитини, будете щиро здивовані, скільки разів вас відвідували вдома, скільки лекцій прочитали про догляд за дитиною і ГВ :) . Коли лікарка знайде час до вас прийти, якщо їй треба твори на задану тему писати? :)

• Подобається Подобається x 3
  15. Loyal

Loyal Well-Known Member

Мда! Такий грішок є у всіх. В мене обмінка заповнена практично повністю - нема до чого придертись. Я навіть не нагадувала, коли прийшла на черговий візит, то мене вже обмігка чекала. А от лекцій там вказано багацько, а реально не було... жодної.

16. irushka

irushka Well-Known Member

Таке питання. В п`ятницю вранці здали в Євролаб сечу малої на загальний аналіз. Коштує то в них 25 грн. За результатом сказали прийти після обіду, але через деякий час передзвонили і сказали, що аналіз буде готовий в понеділок вранці (тобто сьогодні мав бути), але як чоловік прийшов до них, сказали що вже завтра буде готовий...
    Чи маю я право повернути свої гроші на тій підставі, що вони не попередили, що то стільки часу треба буде чекати і якої якості може бути аналіз якщо сеча дитини стояла майже 5 днів до того, як її дослідили?

17. Ука

Я не юрист, але думаю, що оскільки послуга платна, то мала би бути якась формальна угода, чи ще якийсь документ, де прописані строки. Якщо їх порушили, тоді так.

18. bowka

bowka New Member

таке питання, мені сьогодні призначили лікування від гостр.трахеїту, ,і оформили в денний стаціонар в гінекологічне від., на вечір я відпросилася до дому, чи можу я завтра піти в стаціонар і написати розписку чи відмову від лікування в лікарні, і доліковуватися дома сама? є в мене таке право?

19. Ука

з денного стаціонару не відпрошуються, на те він і денний, що там лише вдень перебуваєте.

так, як і від будь-якого медичного обслуговування.

ееее...
    і

це як? :crazy:

20. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

В мене коліжанку вагітну отак клали в гінекологію (в неї під час вагітності були проблеми з легенями). Відповідно, тримали в пологовому в ізольованій палаті (не беруся стверджувати, але чи не в патології часом), щоб і маму лікувати, і за станом дитинки слідкувати.

а де твій аватар? :)