А що Вам поганого зробили поляки? Мабуть до сих пір переживаєте 1612 рік? Невдалу спробу із вас москвинів зробити хоч якусь подобу християн та і взагалі людей?
Молоденькая ещё, и не совсем... рассудительна... Не замечает, как буквально с каждой сотней километров от россии на запад меняется в лучшую сторону ВСЁ: от внешнего вида деревень до менталитета населения. Чем дальше от Московии - тем светлее мир, чище да человечнее души людей и выше да цивилизованнее уровень жизни. Так было всегда, и так сохраниться ещё долго. Аксиома.
Мені - нічого. А ви у школі історію та Шевченка не вивчали? Польські каральні війська з надзвичайною жорстокістю розправлялися з повстанцями. Гайдамаків тисячами вішали, відтинали їм голови, садили на палі. Так, лише за рішеннями призначеного королем судді Ксаверія Браницького, який судив переданих польським властям захоплених російськими військами 1954 повстанців: 200 в'язнів відіслати на роботи до Львова, а 700, як це він сам подає у звіті королеві, він "покарав найжорстокішою смертю". Стільки ж було з його доручення повішено по різних містах України. Решту він передав польському судові в Кодні. Із 336 справ, реєстр яких зберігається, 151 відрубано голови, 57 повішено, 9 четвертовано, одного - українського шляхтича Чоповського, що був помічником полковника Неживого, - посаджено на палю[2]. До речі, чудовий приклад польської людяності. http://uk.wikipedia.org/wiki/%CA%EE%EB%B3%BF%E2%F9%E8%ED%E0
Я бачу вона (людяність та культура) все ж набагато більша ніж в середньостатистичних жителів теперішнього Донецька. Приблизна пропорція 13:6, відповідно до залишених снопів в Україні під час колонізації.
Вам відомо що з полякмми вже доволі давно по всих цих питаннях знайдено порозуміння? Навіт взаємні вибачення на офіційному рівні принесені з обох боків. Бо наші теж не тільки молитвами відповідали полякам на тодішні дії. Бувало що переборщували інколи з відаовідями. але прощі прозвучали і поставлено крапку. Москвощина ж навпаки тільки ще більше і більше загострює ворожнечу.
Вона в своєму невігластві (малограмотності) навіть не уявляє, що після Андрусівського договору по розчленуванню України москалі допомагали придушувати постання українців проти поляків на Правобережжі. Видно не один Янукович в Донбасі з такою освітою. Прахвесори.
росіяни поводили себе не краще. Але якщо поляки були вороги, і їх зустрічали як ворогів - то росіяни прийшли як православні брати, і ніхто не очікував від них такої підлої зради == Коліївщина - взагалі цікавий шмат української історії - історії тої нації, саме існування якої сучасна офіційна росія і її підбріхувачі пробують заперечити
Зрозуміло. Ми велика нація, ми вміємо прощати. :girl_in_dreams: Тобто скажіть, припустимо *московщина* вибачилась за все те погане, що вона заподіяла українцям, - ви поставите крапку? Особисто для себе?
так - поставлю. Бо саме явище "московство" перестане існувати в ту мить, коли хоч один вожак москальського стада стане здатен на таке - і щиро це скаже.
Людей я люблю!Kocham po-polsku!...Конкретних людей,поляків... Мою Маму Юлію! Юзека,Тадека,Кристину...з якими народився і бавився по-сусідству в дитинстві! Анджея,Тадзя,Божену...з якими виріс,вчився і пішов у життя! Пана Бальовського Івана (Яна)...котрий залучив мене до свого Джазового оркестру,Джазової музики,що навчило мене мистецтва Імпровізації...і пригодилось в реальному житті! Професора Мазепу Лешека Зигмундовича,мого вчителя композиції в Львівській консерваторії,що дало мені можливість заробляти працею на хліб насущний! Простих поляків-галичан,які абсолютно нічим (Нічим!) не відрізнялися від українців-галичан,як на Східній Галичині,так і на Західній ЇЇ частині! Все як 1 х 1 !І мова проблемою ніколи не була! (ну нє була проблєма з українською школою в передвоєнній Польщі,але не з польскою в повоєнній Галицькій частині України!) І все Те,що сидить ві мні з Тих чудових часів дитинства! Важко зрозуміти це Тому,Хто того не знає...А люди знають,що файно є в житті і з Ким найкраще жити і дружити. Як мій Батько Українець з моєю Матірю,полькою...полячкою по-українськи! За ту Простоту в Житті і за Єдине розуміння Божої віри я й люблю,те що бачив ,та й бачу в Галичині! Про Це багато в Нас не говорять,але Це Всі знають! Так і живемо,мріючи,щоб колючий дріт на кордоні,поза Самбором накінець був знятий,між сусідніми селами! Я вірю,що так станеться навіть завтра!Ну за місяць-два...! Добромиль.Діти з прикордонного міста в 2-х км. від Польщі!
Та ви що? ))) Вас забула спитати, куди мені встрявати, а куди - ні! І на всякий випадок заявляю - я буду встрявати туди, куди хочу, і стільки, скільки хочу.